|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OPIS VAJ ki jih delate v RA
23.8.2008 22:23:45   
trip
Živjo,

sem mami dvojčkoma starima skoraj štiri mesece, korigirano tri mesece. Fantek se močno zateguje nazaj vedno kadar mu kaj ne paše, pa tudi v postelji. Podiranje kupčka sploh ni več mogoče na običajen način ker se postavi kot "štanga" pokonci in ves otrdi. Poleg tega se zaenkrat tudi nič ne dviga naprej, ob potegu za rokice pa glavo pusti zadaj. Punčka pa rokic ne uporablja kadar leži na trebuščku, se gre "avionček", sicer pa se zelo dviguje in odriva s komolci ob karkoli ji pride pod njih. To sama opazim, verjetno pa bodo še kaj našli. Na prvem pregledu v RA so postavili diagnozo hipotonik za oba, čeprav bi za fantka prej kazalo da je hipertonik. Ne vem kaj naj si mislim user posted image Naročeni smo na fizioterapijo v RA ampak mene vseeno zanima, če ima katera od mamic že izkušnje s podobnimi težavami in kakšne vaje dela za preprečevanje le-teh. Oziroma na kaj naj bom poleg handlinga še pozorna.

Tudi sicer bi bilo zelo dobrodošlo če bi mamice z izkušnjami iz RA napisale težave svojih otrok in kakšne vaje so morali delati. Problem je namreč da na te obiske RA včasih zelo dolgo čakamo in bi verjetno v vmesnem času lahko tudi že kaj dobrega naredile za svoje otroke. Sem kar dobro prečesala forum pa kakšnih posebnih vaj nisem našla, če pa so kje že opisane se pa priporočam za link.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.8.2008 17:32:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu trip)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: OPIS VAJ ki jih delate v RA
24.8.2008 17:49:23   
bumerang
Tole se mi ne zdi dobra ideja.
Prvič zato, ker so vaje prilagojene posameznemu otroku in njegovim težavam, drugič pa zato, ker opis vaj ni dovolj. Ker je zelo pomembno, kje in točno kako otroka primeš, kam in kako vlečeš, pritiskaš ali obračaš. In to je nemogoče opisat.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: OPIS VAJ ki jih delate v RA
24.8.2008 17:54:16   
Dinki
Trip,

to kar opisuješ, da dela tvoj sinček se meni sliši kot ekstenzijski vzorec, torej ga zateguje nazaj. enako je imel moj sinko. To se "popravi" sčasoma le s pravilnim handlingom. Ves opis vaj je zelo lepo opisan ravno tu na RR-ju, prilagam link. je malce več za prebrati, a če boš šla čez vse, boš najdla marsikatero koristno informacijo.

http://www.ringaraja.net/forum/Pozor_novopecene_mamice_-_Handling%21/m_1238064/tm.htm

Zelo pomembno je to, da dojenčka ne nosiš tako kot pri podiranju kupčka, ampak kot v lupinici,
dviguješ in spuščaš ga zmeraj iz boka,
pa še nekaj vaj je, vendar je fajn, da ti te vaje pokaže terapevt, ki bodo točno za tvojega user posted image .

Srečno!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: OPIS VAJ ki jih delate v RA
24.8.2008 21:55:33   
jajula
glede pravilnega handlinga je na tem linku nekaj slikc in nasvetov
http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm

glede vaj se pa jih je težko opisat tkole z besedami, tudi ko jih fizioterapevtka razloži in pokaže jih je kar težko pravilno izvajat.

sicer pa tud mi hodmo privat, ker smo pred več kot tremi meseci meseci dobil napotnico od P in smo naslednji teden šele drugič naročeni pri fizioterapevtki...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
24.8.2008 23:10:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jajula)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: OPIS VAJ ki jih delate v RA
25.8.2008 10:51:16   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

moj drugi sin ima ekstenzijski vzorec in hodiva na nevrofizeterapijo. vaj ne bom razlagala, ker vaje so prilagojene zanj in za njegove gibe. zaenkrat bo samo hndling ki so ti ga pokazali v Ra dovolj. Če te pa skrbi, pa obišči privat nevrofizeterapevtko.


midve sve napoteni iz istega razloga, saj mala glavico steguje nazaj. sve pa pri fizio naročene čez 2tedna. nalin povej kolikokrat je potrebno obiskat fizioterapevtko? saj vem, da različno od posameznika, vendar vsaj približno? greš parkrat, da ti pokažejo vaje in jih izvajam z malo doma ali je potrebno večkrat se pokazat v RA, da vidijo kako napreduje?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
25.8.2008 22:45:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: OPIS VAJ ki jih delate v RA
25.8.2008 22:48:10   
Lunc_a
vaje niso enake,ker vsake vaje so prilagojene otroku!!tako da je nesmiselno neki zdaj razlagat.
Boste že počakali in vam bo NF že pokazal kakšne vaje so za vas najboljše in kaj morate delati ter na kaj pazitiuser posted image

(odgovor članu trip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?