|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski po porodu
5.1.2007 19:13:51   
kapica
Mene pa nekaj zanima in imam vprasanje za vse ki ste ze rodile oz. nosecke, ki ste o tem ze razmisljale.
Kako je z obiski v bolnici in to vse, mi je jasno.
Zanima me, kako ste to uredile doma. Ali ste imele vsak dan obiske,koliko casa, a vam je bilo prijetno ali bolj v napor in napoto.

Pri meni je namrec tako, da zivima zelo zelo dalec vstran od domacih, kar pomeni, ce nekdo pride na obisk, pride za par dni in ne samo urco ali dve. In tega me je strah. Ker sedaj ze obojni starsi planirajo kako bojo prisli  (tud moj brat in njegova sestra celo na pocitnice) kaj vse bojo delali ( pomagali), da kaj bojo poceli ko bom jaz se v bolnisnici in te stvari.

Mene pa je tega zelo strah. In sicer si zelim prva dva, tri tedne, biti sama z dojenckom in mozem, da si opomorem in da oba spoznava to novo bitjece, brez da bi mogla skrbeti kaj bom skuhala za goste in kje bojo spali, pa da je vse spucano in te zadeve.
Pa ne vem kako naj to resim. Po eni strani bi mi ugajalo, da pridejo takoj in tudi cez kaksen dan, dva grejo, tako da sem jih hitro resena in uzivamo mi kot druzinica potem. Po drugi strani pa bi mi bilo boljse, da smo prve tedne sami in ko smo spet dovolj pri moceh, da midva greva k njim, k starsem in da vso obiski prihajajo tja.

To mi dela trenutno precej skrbi, sploh ker je moj za to, da pridejo vsi sem, pri tem pa sploh ne pomisli koliko je pri tem dela. Tako da bi mogla najprej njega v nekaj pregovorit, potem pa se ostalo familijo.

Prosim vas za kaksne nasvete, ideje, kako bi se to lahko cimbolj mirno izpeljalo.



_____________________________

Sedaj nas je pa pet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 19:35:02   
Maxica
Absolutno jim povej, kaj meniš glede tega. Po porodu boš še sama čisto zanič, morala se boš navaditi na nov ritem, na otroka in ne boš mogla še obiskov pedenat. Najprej moraš gledati nase in na svojega otroka, obiski bodo že, ko bo čas za to. Treba se je paziti in res počivati 6 tednov po porodu, sama sem to izkusila na lastni koži. Naj pridejo, ko se boš počutila dovolj močno. Možu pa tudi razloži, kako je s tem. Morda kot moški ne ve, kako je, zato mu pa povej, da moraš počivati in da bi rabila čas zase in za otroka. Saj je fino, da je kdo, ki ti na začetku pomaga in magari vsaj lika, ampak boš videla, da bo bolje, če boste sami na začetku. Saj je že po ene treh tednih veliko bolje, pa lahko pridejo. Postavi se zase torej, če ti ne paše, da pridejo k tebi za toliko časa.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 19:57:57   
kapica
Maxica, hvala za odgovor. Sem cisto tvojega mnenja, mir rabim in gotovo. Ampak je to malo tezko kr tako zlepa na familijo prinest, sploh ker je prvi vnukec z nase strani, z njegove pa deloma tudi in vsi so ze tako dolgo cakali na to, da so sedaj cist out.

Da me ne boste narobe razumele, rada imam vso familijo, ampak zna biti vse skupaj tako naporno.
Tako da mi vsa zadeva kr povzroca nekaj zivckov.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 20:18:06   
FLASK_A
Tudi sama si želim biti po porodu sama s svojo mlado družinico, po drugi strani pa vem, da se bo usulo vseh sorodnikov (prvič babica, prvič dedek, prvič prababica- vsi bodo noro navdušeni). O tem sem se pogovorila tudi z mojim, oba se strinjava, da bom sigurno utrujena.
O najinih željah (napovedani obiski in bolj mirno začetno obdobje) bova vse že prej obvestila- se pa zavedava, da bodo obiski še vseeno prišli. Zaradi tega sva se nekako domenila, da me bo opazoval in če mu bom namignila, da sem preutrujena, bo goste lepo prosil, naj odidejo.
Seveda imam vse svoje sorodnike rada in se veselim, da pridejo, ko bomo pri močeh in da jih bom lahko tudi "spedenala" (kot je rekla Maxica) kot se spodobi.

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 20:18:59   
total
Ko sm jaz rodila je bila moja mami cel teden pr men doma,smo 100 km narazen in si je vzela dopust in mi pomagala in vse postorila,da sm lahka jaz počivala in bila z otročkom,nasledni teden pa si je dopust uzela tašča in nadeljevala z pedenanjem mene in otrokauser posted image .Res sm jima hvaležna,ker sm mela vse poštimano in vse pr roki,dragi je bil pa itak 1 mesec frej tako,da pr drugem otročku bo glih tako. Ostali smo pa prihajali 1 mesec po porodu in je bilo fino.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 20:24:53   
Bonnie_RR
Js v bistvu nisem nič kaj o tem razmišljala. Takrat smo še živeli pri mojih starših in sem imela pomoč skoz pri roki. Ta je bila na začetku res dobrodošla in kar ne vem, kako bi na začetku vse sama zmogla. Dragi je namreč kmalu šel v službo.
Meni so bili obiski takrat v sprostitev in ne v nadlogo. Sem jih bila zelo vesela. user posted image

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 20:33:10   
MarijaPo
Meni so bili vsi obiski ful naporni, tako v porodnisnici kot doma. Je pa res, da je imela ta mala krce in se je zverinsko drla cele dneve, tako da sva bila z mozem cist hin. Prava psihoza.
Ce pa ni krcev, je po moje cist kul, da pride folk za kaksne pol ure, ampak ne vec kot npr. 5 obiskov v prvem mesecu.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 20:45:31   
eva1
Jaz bi pomoje ponorela,da se mi najavijo na počitnice po porodu-no edino če bi bili na drugem koncu sveta doma,pol se strinjam da prespijo kakšen dan,mogoče dva...če pa gre tukaj za par ur vožnje, pa ni govora! kar se tiče obiskov imam rada tašne, kjer se počutim sproščeno-prijatelji, bližnji svojci...vsi ostali bodo pač mogli počakat par tednov, predno bodo prišli! No ja sicer pa me že vsi dodobra poznajo, pa vem,da bodo tok kulturni in nas pustili na miru! Jaz bi jim povedala, da rabim mir, in da nimam nič proti  če pridejo, ampak da počitnice pa odpadejo!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 21:21:34   
diplomirana mamica
Verjamem, da je pred teboj zelo težka naloga. Predlagam ti, da sprejmeš na obisk samo svoje starše in partnerjeve starše. Ostalim pa povej, da bi bila zelo vesela, če se oglasijo malo kasneje. Mogoče je fino, če bi si že pred porodom naredili kakšne take vizitke. Nanj bi napisali, npr: Danes sem pokukala iz maminega trebuščka in vas lepo pozdravljam Lara Hojc, 52 cm 3450 g. Z mamico se bi rada najprej zelo dobro spoznala in preizkusila, kako se obnaša novi očkia. Vse ostale pa pričakujem, ko bom stara 1 mesec.

Zdaj sem se pa res nekaj razpisala. No to je samo predlog. Upam, da boste zbrali dovolj moči in poguma in poskrbeli, da vam bo vsem lepo.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 22:36:07   
Mehičanka
Jaz sem bila po porodu tako zanič. Hemoglobina sem imela 89 in sem komaj prisopihala od postelje do wc-ja. Ker stanujemo nad mojimi starsi, mi je pri kuhanju in likanju pomagala mami (vse je postorila v svojem stanovanju in pri nas le odložila), pri ostalih stvareh pa možek. Ne vem kaj bi brez niju, ker se mi je občasno od utrujenosti kar kravžljalo.

Potem pa smo, ko je bila mala stara točno 7 dni, dobili na obisk taščo in svakinjo. Sem mislila, da bom kar umrla. Sedeli sta v dnevni 4 ure in čakali, da se mala zbudi. Ves ta čas, pa sem ju stregla in se z njima ukvarjala.user posted image

No, in potem se je čez teden dni zgodba ponovila. Spet tašča in svakinja, pa še od svakinje fant in od tašče mama. Sedeli so na kavču kot prikovani, spet 4 ure, ker je mala spala. Na vsak način so jo hoteli videti, kakšna je ko bedi. No, in spet sem jih stregla, pa se lepo držala, čeprav sem kuhala od jeze...in še isto noč fasala vnetje. No potem pa sem poleg tablet za železo jedla še antibiotike, pa kapljice za luščenje maternice....Sem bila tako jezna, da sem možeku zabrusila, da nočem nobenega na obisk še vsaj 2 meseca.

In je to spoštoval. Vsem obiskom je razložil, da naj še malo potrpijo in da jih bomo povabili, ko mala malce zraste. Ko pa sta prišli tašča in svakinja, pa sem naslednjič odigrala utrujenost ali pa sem si izmislila, da moram dojit ali pa sem enostavno rekla, da je škoda dneva in da grem na sprehod. Pa sta se spokali domov prej kot v 4 urah.user posted image

Hotela sem povedat, da smo mi prva dva tedna bili tako zaposleni sami s seboj (user posted image nama je res obrnila življenje na glavo), da enostavno nismo bili zainteresirani za obiske.

Je pa seveda odvisno od mamice kako se počuti. Jaz sem bila prvi mesec kot cunja in sem res potrebovala pomoč, potem pa je bilo vedno bolje. In ko je prišel prvi obisk, se nisem nič obremenjevala s čistočo, ampak sem lepo razložila, da pri nas čistimo po potrebi in da jeuser posted image na prvem mestu, prah pa tako ali tako počaka. Pa se ni nihče pritoževal, razen svakinje.  To je pa že druga zgodbauser posted image ....


(odgovor članu diplomirana mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 22:44:11   
mika
O tem sem se pogovorila tudi z mojim, oba se strinjava, da bom sigurno utrujena.


pa še kako boš utrujena, oba s tvojim in pomoč bo zelo prav prišla. punce, ki se bojite navala staršev, sester,....same jih najbolje poznate al so v pomoč al v breme. dvomom, da bi vaši pričakovali, da jih boste pedenale.  mame najbolje vedo, kako je po porodu. vmes bodo one spedenale ostale obiskeuser posted image .

ko sem rodila smo živeli pri mojih. vsi so nama pomagali. jaz sem bila zmozgana, utrujena ... ni mi bilo potrebno delati nič drugega kot dojiti in previjati. vsak si je vzel en teden dopusta, tako da prvi mesec sploh nisem bila sama. ker moj mož dela tudi popoldan, je moj oče nosil pupo in ji peluser posted image  celo obdobje krčev.
včasih se vprašam, kako bom zmogla, ko se bova odločila za drugega otroka, ko bom sama doma. no, sigurno si bodo moji spet vzeli dopust.

< Sporočilo je popravil mika -- 5.1.2007 22:45:52 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 22:54:52   
Mateja82
Ni bilo potrebno neko posebno opozarjanje, glede tega, so bili vsi toliko prijazni da so nam dali prve tedne mir nato pa so prej poklicali kdaj laho pridejo pogledat user posted image  . Na obisk sta prišla na začetku samo tašča in svak, ampak to me niti ni motilo, samo da ni bilo gneče v stanovanju.

Je  prav da jim to poveš svoje želje da naj še  malo počakajo, mogoče  pa bodo tako prej poklicali .

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 23:20:29   
zima07
Po mojem je vse odvisno od tega, "kakšni" so obiski, ki jih pričakuješ-jaz npr. za svojo mamo vem, da bo ona tista, ki bo pedenala mene, mi pomagala in mi bo zarad njenih obiskov samo lažje...enako lahko rečem tudi za taščo, svakinjo,...ostali bodo pa itak prišli za krajši čas in če bi se slabo počutila jim bom to lepo povedala, kavico bo pa takrat že user posted image  skuhal...

LP!

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obiski po porodu
5.1.2007 23:37:03   
Anonimen
Počakaj, da se otroček rodi in boš videla, kako se boš počutila in kakšne ter koliko obiskov si boš želela in zmogla.

Imej v mislih tisti stari rek, ki pravi, da si šest tednov po porodu z eno nogo v grobu. Takrat so (dobronamerne) želje tvojih bližnjih drugotnega pomena. Naredi tako, da bo tebi prav, ampak res prav. 

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obiski po porodu
6.1.2007 8:58:39   
frufru
Ti obiskom že zdaj povej, da prvih 14 dni ne hodijo. Po porodu si čisto zanič, pa če si ne vem kakšna fit mamica. Če si šivana te še boli, da niti sedet ne moreš normalno, če stojiš ti kri nabija, pa spet boli. Mene so še kosti bolele, da sem hodila kot ena stara tetika. Pol so se mi pa tete nalimale, pa je bil edini dosežek ta, da sem fasala virozo in mastitis. Da je bil hudič še hujši, so povedal mtki da pridejo ne men, ker jaz bi jim že povedala. Pol sem pa rekla, da naj ne hodijo in na vhodna vrata malo za šalo malo zares napisala: Gojiteljem in prenašalcem bacilov vstop do nadaljnega prepovedanuser posted image user posted image user posted image . Je zaleglo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obiski po porodu
6.1.2007 9:35:51   
Strawberrie Cherrie
Jaz bi na tvojem mestu prestavila obiske vsaj za 14dni - jaz sem se že v poronišnici jokala, ker enostavno nisem imela miru - mali je čutil to, se nisva mogla OK podojit, atek je bil v službi, in sem bila na robu ž.zloma -> ko so obiski šli sem padla FUL v jok...enako je bilo pa prvi dan, enaka fore kot jo je pa opisala že ena pred menoj - so hodle od mojga 'tetike' na obisk (saj so ful prijazne), napovedale so se pa tašči - potem pa ne domov. No, hvala bogu je moj naredil mir pri hišiuser posted image
Ampak ti res priporočam, da razen staršev, ki ti bodo dejansko lahko pomagali in razumeli, da potrebujeta z user posted image veliko počitka in skupnega časa, da se navadita druga na drugega, ne sprejemaš koga drugega. In ljudje to dejansko razumejo, verjemi...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obiski po porodu
6.1.2007 11:41:56   
Lara28
Jaz sem se pred porodom soočala z enakimi težavami, ker so vsi bli čisto iz sebe kdaj bo prvi vnukec. Pa tudi prijatelji so se napovedovali že kar v porodnišnico. Pa sem jasno inglasno povedala, da v porodnišnici nočem nikogar drugega kot starše in moža. No kljub temu eni niso tega spoštovali, zato sem jih pač bolj na distanco sprejela. Sama sem v porodnišnici ful trpela, se me je zgleda hotal primit ena poporodna depresija. No pa je minilo. KO pa sem prišla domov, je Anej samo spal - zbudil se je na dve uri za dojit, možek je vse porihtal, kuhal, pospravljal in po enih treh dneh sem sama poklicala bližnje prijatelje in sorodnike da pridejo na obisk. Je pa res, da sva bila z mojim oba doma skoraj cel mesec. In en obisk na dan je bil čisto dovolj.
Skratka ti in tvoja nova družinica ste najpomembnejši, jasno in glasno povejte kaj želite in koga. To je tvoja pravica.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obiski po porodu
6.1.2007 14:10:42   
2 Sraki
Jest sem vsem naokoli povedala da 1 mesec nočem nobenega videti, tudi v porodnišnici ne. Sem pa povedala zraven, da pa če se bomo dobro počutili pa bomo že sporočili, če lahko kaj prej pridejo.

Se mi zdi res pomembno, da daš sebi, partnerju in otroku čas, da se navadite drug na drugega in na novo delovanje v družini.


(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
6.1.2007 16:45:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obiski po porodu
6.1.2007 18:23:11   
Marelica
Uf, sem ob nekaterih odgovorih kar podoživela svojo kalvarijo prvega meseca. Pri naslednjem otroku se bom absolutno bolj potegnila zase in si zagotovila več miru kot prvič.

Nič ne imej slabe vesti, če boš zavrnila obiske, če si jih ne želiš. Tudi mame! Raje si zagotovi, da se ne boš obremenjevala s stvarmi kot so nezlikane cunje, nepospravljena soba, neskuhano kosilo... Če imaš pa res razumevajočo mamo/taščo, ti bi pomoč lahko prišla prav. Samo vprašanje, koliko lahko njena stalna prisotnost vpliva na tvoje počutje. Jaz zase vem, da ne bi zdržala, pa čeprav je bila mama še edina razumevajoča od vseh obiskov. Mlada družinica mora biti po moje vsaj prvi teden sama. Ti bo že tvoj dragi pomagal... Še enkrat pa ponavljam: ne se obremenjevat!!! Ker boš res kot cunja in ti bo še nasmešek na ustih težko na silo držat.

Kar se pa tiče obiskov z virozami, so me pa najbolj razkurili. Jaz sem bila pa butelj, da sem jih še vljudno pustila kihati in kašljati. user posted image  Frufru, super ideja ta z napisom pred vrati. Jo bom drugič kar še jaz prakticirala. user posted image    Po obiskih sem se ponavadi vedno razjokala in začela zapadat v depresijo. Pa še ena ironija je bila. Ko so bili obiski, je tamala spala ful več kot običajno. In jaz sem vsako minuto samo o tem razmišljala, kako bi zdaj lahko mirno počivala, če ne bi bilo čvek na obisku. No, ko so pa odšli, vsi v pohvalah, kakšnega tihega angelca imamo, se je tamala ful drla. Očitno je občutila vso mojo napetost, ki se je nabirala.

Joj, sem na dolgo zatežila. Kapica, upam, da se boš prav odločila!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obiski po porodu
7.1.2007 11:51:37   
Dadi
Tudi najini starši živijo cca 75 km stran in smo zadevo rešili takole: V porodnišnico sva jih vabila, da naj le pridejo pogledat, ker je tudi meni pasalo, zato ker mi je v porodnišnici vedno grozno. Potem sva pa vsem povedala da želimo prvi teden imeti mir in ne želimo obiskov, zato da sva se sama navadila na otročka na ritem itd... Obojni so to upoštevali in ni bilo nobene zamere. Pač nisva rabila nobene pomoči, ker je mož skrbel za gospodinjstvo.
Če bi pa zdaj rodila, ko imava že dva nagajivčka doma, bi pa prav prišla vsaka pomoč ;) tako da bi verjetno prišla na pomoč tašča. 

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obiski po porodu
7.1.2007 12:08:37   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: zima07

Po mojem je vse odvisno od tega, "kakšni" so obiski, ki jih pričakuješ-jaz npr. za svojo mamo vem, da bo ona tista, ki bo pedenala mene, mi pomagala in mi bo zarad njenih obiskov samo lažje ,...ostali bodo pa itak prišli za krajši čas in če bi se slabo počutila jim bom to lepo povedala, kavico bo pa takrat že user posted image  skuhal...

LP!


SE strinjam. Mame/tašče so ti v tistem času lahko v veliko pomoč, ki jo boš absolutno potrebovala. Če drugo ne, da ti kdo skuhala ali malo pospravi. Seveda pa je odvsino, če sta takšni. Nekatere mame/tašče so takšne, da pridejo na obisk, se vsedejo in se pustijo streči.  V tem primeru je bolje, da vsaj kakšen mesec ne hodijo k vam.

Za ostale obiske je pri nas veljalo, da nis prišli vsaj 2-3 tedne k nam, raje kasneje...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obiski po porodu
7.1.2007 12:13:46   
kapica
Hvala za odgovore in nasvete punce, jaz pa sem se vedno malo zmedena user posted image . Vem da je pomoc vsekakor dobrodosla , ampak ce sem iskrena , bi me zelo motilo, da mi nekdo drug kaj po stanovanju dela. Sploh moja tasca, ko ima ze po naravi taksen glas, da je joj, skoz je nekaj zivcna, pa vem da ne misli kaj slabega. Tako da bi me kr motlo, ce bi bila ona tukaj, in mi kao pomagala. Za mojo mamo pa ne vem, bi mi sigurno prav prisla, ampak da je cel dan tukaj in nekaj dni zaporedoma, pa bi mi bilo sigurno prevec.
Ne vem no, sem studirala, da bi bilo mogoce fajn, ce pridejo vsi takrat, ko sem jaz se v bolnici, ko pa pridem domov, pa naj grejo. Tako vidijo vsi dojencka, so malo z mojim mozem in to je to.

V glavnem z mojim mozem se se nisem pogovorila, sploh ker on ze nacrtuje cago, ze celi dve lti odkar sva se trudla zanosit. Tako da ga tudi razumem da si zeli takrat to z vsemi deliti on pokazati svojo sreco.

No, saj imam se nekaj casa, nekaj bom ze pogruntala, tako da mi bo prav user posted image . Upam.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.1.2007 15:37:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obiski po porodu
7.1.2007 16:40:51   
Luskan
Joj, mi je blo kar slabo, ko sem brala tvoj post - sploh si ne znam predstavljat, da bi se morala še s tem ukvarjat, kar pa je najhujše, da bi morala prepričevati še moža o tem, kaj je zame najboljše. Jaz nisem imela ne vem kako težkega poroda, prav tako pa sem bila še kar fit, pa si ne znam predstavljat, da bi se morala na veliko ukvarjat z obiski, kaj šele, da bi prišli na počitnice! Ko prideš z dojenčkom domov, si kar malo zmeden (vsaj jaz sem bila) zaradi spremembe in potrebuješ čas, da se nanjo navadiš. Jaz nisem bila kaj preveč utrujena, bolj sem čutila, da moramo bit sami in to je tisto, kar mi je dajalo energijo. Ena je napisala, da bi bila mama najboljša pomoč, vendar ni prepričana, da bi njeno prisotnost lahko prenašala več dni. Se popolnoma strinjam - tudi moja mami živi 100 km daleč, imam jo srčno rada, ampak najbolj mi je ustrezalo, da smo bili sami trije.  Mogoče bo zvenelo preveč dokončno, ampak vseeno: jaz bi odločno prepovedala vsem priti, dokler jih sama ne pokličem. Želim ti, da bi ti uspelo poskrbeti zase, kot ti najbolj ustreza. Pa lahek porod ti želim.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?