|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obračanje dojenčka
5.8.2009 12:56:16   
smej
Kam je pravilno, da se dojenček prej obrne? S trebuha na hrbet ali obratno? Moj sin bo star 3 mesece in se je iz trebuha že parkrat prevalil na hrbet. Nekje sem prebrala, da bi se moral najprej obračati iz hrbta na trebuh in da če se najprej obrača na hrbet to pomeni da gre za zategnjen ramenski obroč. Pred 1 mesecem sva bila v razvojni kjer mi je zdravnica rekla, da se mogoče res malo krivi nazaj ampak res minimalno. Potem smo šli še na nfth(čeprav je v razvojni rekla, da je v bistvu sploh ne potrebujemo) in tudi tam je rekla, da ne vidi nič posebnega pri otroku in da je čist normalno razvit in da ima normalne gibe in držo. Meni pa se zdi, da ko je na trebuhu preveč dviga glavico(gleda v zrak) in ko podira kupček prav tako. Sploh noče viseti čez ramo ampak se čisto dvigne, kot bi stal, mogoče še malo okrivi nazaj. Na nfth mi je pokazala položaj za nošenje, pri katerem dojenček v bistvu čisto sedi(podložena ritka z desno roko, z levo roko pa mu dvignem levo nogico, proti desnemu kolenu, ampak dojenček je čisto vzravnan in je rekla da mora vso težo nosit na ritki kakor da bi sedel. A ni to še malo prezgodaj?) Kakšne izkušnje pa imate ve z obračanjem in ležanjem na trbuhu? So se tudi že tako kmalu začeli prevračati na hrbet? Kako nosite dojenčke pri tej starosti?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obračanje dojenčka
5.8.2009 13:22:15   
bskrle
Draga smej!
Ko sem tole brala, sem pomislila, aha prvi otrok.
Po moje si pretirano zaskrbljena.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
5.8.2009 14:41:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obračanje dojenčka
5.8.2009 14:46:28   
smej
No drage mamice z več otročki. Saj zato vas pa sprašujem za nasvete, ker vem da imatate nekatere bogate izkušnje in bi sigurne znale svetovati ali vsaj potolažiti. Tudi ve ste enkrat bile prvič mamice, ali se mogoče motim?! Je pa res, da bom naredila vse za zdravje mojega sončka, pa če jih bom imela 5 za vseh 5 enako in ne dvomim da tudi ve delate enako.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.8.2009 15:01:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smej)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obračanje dojenčka
5.8.2009 17:04:57   
Bety11
Ko vse to berem, se sprašujem, kje sem jaz živela teh 20 let?!user posted image user posted image user posted image V Bejrutu?!?!

Pri treh otrocih (23,14,12) pa mi še nihče ni gledal, kako se otrok obrača, nihče me ni spraševal o tem in mi karkoli svetoval....user posted image user posted image user posted image

Vse sem delala po lastni pameti....In, kolikor mi je znano, so vsi trije odlični....

Če bi me vsi tako driblali kot vas (fizioterapevt, pediater...) preizkušali, popravljali, dajali en tisoč navodil....bi se mi zmešalo, vse bi zamešala in bi izgubila samozavest....Resnično...Groza....

Pa otrok ni daljinski upravljalec za TV, da rabiš točna navodila in kode....user posted image

Tudi, ko sejemo korenje in solato na vrtu, pa vsi dobimo enaka navodila in v isti trgovini kupimo isto seme...Pa vsem z isto hitrostjo ne zraste koren iste velikosti....user posted image .....
Da se ne menimo za človeško bitje, ki je unikatno....

Če je to zdaj postala praksa (v samostojni SLO), da ti že prve dneve solio pamet, potem bom jazimela probleme s tem četrtim otrokom....ker bom delala po svoje in bom vse poslala nekam..user posted image user posted image .....


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obračanje dojenčka
5.8.2009 23:01:36   
Najaa
smej, moja se je tud najprej obrnila s trebuščka na hrbet in mi je na FT rekla da zarad teže glavice. Nič ni narobe z razvojem zarad tega, ampak je pač glavico nagnila v eno stran in se cela prevalila. Ampak to sam ene 2x.
Sicer pa, če so rekli, da je vse ok, se ne sekiraj. user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 11:16:15   
giotti
Meni pa se zdi, da ko je na trebuhu preveč dviga glavico(gleda v zrak) in ko podira kupček prav Meni pa se zdi, da ko je na trebuhu preveč dviga glavico(gleda v zrak) in ko podira kupček prav tako. Sploh noče viseti čez ramo ampak se čisto dvigne, kot bi stal, mogoče še malo okrivi nazaj.

Sicer še nosim v sebi svojega prvega otročička, pa vendar mi zdrav razum govori tole:
Hvala bogu, da ga daš na trebuh in da dviguje glavico! Tako si razvija mišice. Otrok hrepeni prav tako kot mi odrasli po tem, da se preteguje, dviguje, skratka, da je čim bolj fizično aktiven. To je mu tako dobro dene kot nam! Ljudje smo sestavljeni iz mišic, ki so nam pomagale preživetje. Danes jih sicer več ne potrebujemo v tolikšni meri, ampak še vedno pa so življenjskega pomena za zdrav razvoj! Torej, bodi zelo vesela, da dviguje glavico in naj jo dviguje čim več in čim večkrat ga imej na trebuhu, ker se takrat najlažje primika in trenira, da bo močen fantič!!! Zapomni si, vir zdravja pri človeku sta zdrava prehrana in gibanje, ne glede na to, ali smo stari en mesec ali pa sto let!

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 12:28:07   
smej
Danes smo dobili izvide iz RA. Na izvidu piše da gre pri sinu za mišični hipertonus, prav tako opisuje da sili z glavico in rameni nazaj. Ne vem zakaj nam je pri pregledu rekla, da je vse vredu, prav tako na nfth??!!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 12:58:03   
nancy300
Oj,

Kam pa hodite na nfth?

Ker če se krivi, gre za povišan tonus kot piše v izvidih in si pravilno opazila. Če že imate take izvide, potem fizioterapija vsekakor ne bi škodila.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 13:33:55   
smej
Se gremo jutri spet pokazat pa bomo videli kaj bodo rekli. Danes se je moj  sonček spet zakotalil na hrbet, takoj ko sem ga dala na trebuh. Ko dvigne glavico, jo vedno nagiba v desno in se prevrne na hrbet.

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 14:06:33   
nancy300
Daj mi poročaj, kaj bojo rekli. ker jaz mislim, da bi vseeno koristilo malo telovadbe. Če vas ne bodo poslali, mi piši na ZS. Imam predlog.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obračanje dojenčka
6.8.2009 19:34:38   
_andreja_
pa kam vi hodite k pedijatru, da Vas kr tko po prvem pregledu napoti v razvojno, jz sem tudi jamrala pri pedijatrinji da ni vse čist ok, kravice pase kot letalo, glavo tolk dvigne da gleda kot da bi sedel, obrača se mi samo v eno smer, glavico najraje v desno drži... itd... pa mi ne da napotnice, samoplačniške pa ni nikjer v bližini???

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obračanje dojenčka
7.8.2009 15:53:41   
smej
Hojla! Prišli smo iz nfth, pokazali so nam kup vaj, zdaj bomo pa pridno vadili. Terapevtka pravi, da ni prehudo in da bomo z vajami vse popravili. 

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obračanje dojenčka
7.8.2009 16:47:30   
nancy300
No, lepo!

Lahko malo opišeš kakšne vaje so vam pokazali? Boste redno hodili?

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obračanje dojenčka
7.8.2009 16:50:08   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: nancy300

No, lepo!

Lahko malo opišeš kakšne vaje so vam pokazali? Boste redno hodili?


Verjetno handling. Ta je najbolj pomemben.

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obračanje dojenčka
8.8.2009 9:47:01   
smej
Ja handling je zelo pomembe, ampak tega smo uporabljal že prej je samo prekontrolirala in je rekla da dobro delamo. Pokazala nam je še vaje:
- ker previsoko dviguje glavico (1.vaja - sedeš na sedežno ali klop otroka obrneš na trebuh prečno preko svojih stegen, potem pa mu na sedežno zraven sebe položiš igračke,  da jih otrok opazuje navzdol in ne dviguje glavico previsoko, rokici pa mu visita preko tvojih stegen in se steguje za njimi; 2.vaja-z njim se igraš na boku in mu polagaš igračke v višini popka, tako da gleda malenkost navzdol)
- ker zateguje ramena(1.vaja - poležeš ga na hrbet, primeš za zapestji njegovih rokic in mu jih zravnane držiš pod njegovo ritko in malenkost privzdigneš medenico potem pa ga gugaš levo in desno; 2.vaja - leži na hrbtu, izmenično mu narahlo potiskaš desno roko k levemu podplatu da se boža, in nato še obratno levo roko k desnemu podplatu)
- ker se obrača na hrbet ko je na trebuhu(ko leži na trebuhu naj ima čimbolj stegnjeni rokici pred sebe ti pa mu potiskaš medenico proti podlagi)

Upam, da si vsaj malo predstavljate, kar sem opisala.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?