|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupani očka
3.12.2011 9:51:27   
slanek
Najprej vsi skupaj lepo pozdravljeni. Sem nov član na foromu.

Dovolite, da vam najprej predstavim svoj problem.

Pred približno pol leta je punca, ki je bila takrat 3 mesece noseča z mano odšla in dejala, da otroka nikoli ne bom videl. Ves ta čas sem jo skušal kontaktirati, a zaman. Menjala je tel. št. in nisem mogel nikakor vstopiti z njo v kontakt.

V času, ko sva bila še skupaj (tiste 3 mesece nosečnosti) sem tudi videl vse slike ultrazvokov, za enega sem celo plačal 60 EUR in sem se tudi zelo navezal na otroka, čeprav še ni bil rojen.

Zanimivo pa je, da je cel čas nosečnosti izkoriščala mojo babico. Edino z njo je ohranila stike. To pa je samo zaradi denarja. Babica je namreč dobro situirana in dobrosrčna, kar ona izkorišča. Ko sva bila še skupaj je brez moje vednosti hodila k njej po denar. Enkrat ji je dala celo okrog 600 EUR, češ, da potrebuje denar za voziček. Tudi potem, ko sva se razšla je hodila nekajkrat k babici in tudi takrat je dobila nekaj denarja. To se mi ne zdi fer, ker je babica zelo bolana, ona pa jo hodi izkoriščat, vznemirjat in čustveno izsiljevat. Babica se namreč počuti krivo in odgovorno.

To kar sem zgoraj napisal, sem napisal samo, da vam predstavim zgodbo kako je bilo in kako je, da ne bo kdo narobe razumel. Ne pišem to zaradi tega, ker bi želel tej punci slabo, ampak ker se mi to ne zdi prav.

Torej, kot ste lahko prebrali je babica edina, s katero je ohranila s tike in s tem je tudi babica moj edini vir informacij.

Po babičinih informacijah je ta punca prejšnjo soboto rodila. Se pravi 26.11.2011.

Zdaj pa vas prosim za vse informacije, ki bi mi kakorkoli koristile. Obračam se na vas, ki imate dosti izkušenj, saj sam ne znam rešiti problema.

Kako zdaj postopati naprej? Ne vem niti imena otroka. Kako je s tem? Imam kakšno možnost o soodločanju za ime otroka? Kako pa je s priimkom? Sam bi želel, da se otrok piše po meni.

Kako naj rešim očetovstvo? Verjetno me punca sploh ni navedla kot očeta in se tudi ne bo strinjala s tem, da se me vpiše kot očeta otroka.

Pa tudi za preživnino bi rad uredil. In pa kar je najpomembnejše. Rad bi dosegel stike z otrokom. Pri tem naj povem, da imam partnerko, s katero živima skupaj in me pri tem podpira. Tudi sama si zelo želiva otroka in delama na tem.

Verjamem, da bi temu rojenemu otroku bilo bolje pri nama, ampak mislim, da je to nemogoče dosečt, ali pač?

Zelo rad bi pa tudi dosegel, da pusti pri miru mojo babico, saj je bolana, kot sem že napisal in zelo čustveno prizadeta. Zaradi tega mi je zelo hudo.

Tako, sem kar dosti napisal, upam da si vzamete nekaj časa in mi poskušate pomagati.

Za vse odgovore se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.

LP, Jaka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obupani očka
3.12.2011 9:55:25   
benika
Ne znam odgovorit, ker so mi take situacije tuje, želim ti pa vse dobro in da rešiš tako, da bo tvoj otrok poznal očeta. Srečno!

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obupani očka
3.12.2011 10:13:08   
Bastis
IZVIRNO SPOROČILO: slanek

Pred približno pol leta je punca, ki je bila takrat 3 mesece noseča z mano odšla in dejala, da otroka nikoli ne bom videl. Ves ta čas sem jo skušal kontaktirati, a zaman. Menjala je tel. št. in nisem mogel nikakor vstopiti z njo v kontakt.

 
 
 
enostavno oditi in reči, da otroka ne boš nikoli videl, se mi zdi maloreč čudno. kakšno je tukaj ozadje za tako ravnanje? si prepričan , da je otrok tvoj? če je, je to tako, kot da bi ti otroka ugrabila.
najemi odvetnika in sodno reši zadevo.
 
 
 
 

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obupani očka
3.12.2011 10:21:36   
Felicita
ja, najprej najemi odvetnika, ki ima ustrezno specializacijo (pomoje za družinsko pravo?).

vsekakor te čaka test očetovstva. glede na to, kak rez je naredila ta punca, ne bodi razočaran, če bo slučajno negativen. sicer pa mislim da lahko prek csd-ja vložiš tožbo za priznanje očetovstva; ko in če bo očetovstvo vzpostavljeno, sledijo vse pravice in dolžnosti iz tega naslova (preživnina in stiki).


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Bastis)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obupani očka
3.12.2011 10:47:01   
slanek
Sem skoraj prepričan, da je otrok moj, saj sva ves čas pred nosečnostjo živela skupaj pri meni. Bila je tudi prijavljena in še vedno je na mojem naslovu.

Ozadja pa tudi sam ne poznam. Bilo je vse lepo in prav, kar naenkrat jo je nekaj vtrgalo in je to naredila. Ne znam si tega razlagati.

Kako pa je s plačilom stroškov na sodišču, pa test za DNK? Če imam jaz prav, se pravi da se sodi meni v dobro, potem ona nosi stroške?

LP, Jaka

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obupani očka
3.12.2011 12:25:06   
aknela123
če sem prav prebrala, punca še prihaja k tvoji babic. zakaj ti pa babica ne bi povedala kje je? če je to vse res, bo punca še prišla k babici, zdaj ko ima otročka, saj bo potrebovala denar.

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obupani očka
3.12.2011 12:39:15   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: slanek

Pred približno pol leta je punca, ki je bila takrat 3 mesece noseča z mano odšla in dejala, da otroka nikoli ne bom videl.
 
 Pri tem naj povem, da imam partnerko, s katero živima skupaj in me pri tem podpira. Tudi sama si zelo želiva otroka in delama na tem.

 
No tukaj pa meni nekaj ni jasno...pred približno pol leta si se razšel z nosečo partnerko. Sedaj pa že imaš spet partnerko, s kaqtero živiš in celo že delata na naraščaju.
 
A je noseča punca odšla zaradi te ta nove? Ker noseča ženska od očeta svojega otroka ne gre kar tako!!!! Mora imeti ZELO ZELO tehten razlog da se odloči za takšen korak. Da pa na koncu noče nič od tebe...hmmm....prekleto si se ji moral zameriti!!
Drugo pa...prva ti je pobegnila noseča, ti pa z drugo že po pol leta načrtuješ otroka. Oprosti, tukaj nekaj ne štima!!! Če bi res prva odšla brez vzroka...a bi bil tako naiven da bi že po pol leta z drugo žensko ustvarjal družino??? Ne vem no...če si jo res imel rad, rad njo in nerojenega otroka, bi si sedaj še celil rane ne pa že v drugo načrtoval otroka.
Ne vem no...če je to res kar si napisal, si skrajno neodgovoren moški!

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obupani očka
3.12.2011 12:48:18   
nemrak
Se podpišem pod polho3006.
 

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obupani očka
3.12.2011 16:22:25   
slanek
Vse, kar sem napisal je res. Ne, ta punca ni odšla zaradi tanove. Svojo sedajšnjo partnerko sem spoznal, po tem, ko sva se razšla.

Jaz nisem naredil nobene napake! Vedno sem ji bil ob strani in nudil sem prav tako vse. Ona je živela pri meni, brez službe, pa tudi doma ni naredila čisto nič! Takorekoč zastonj. Od hrane do položnic, vse sem kril sam!

Tako, da prosim ne obsojajte, če ne poznate ozadja! Meni se gre samo zato, da bom imel stike s svojim otrokom.

LP, Jaka

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obupani očka
3.12.2011 18:00:24   
nina166
Koliko pa sta ti in tvoja bivša stara? In kako dolgo sta bila par predno sta se odločila za otroka?

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obupani očka
4.12.2011 1:35:50   
benika
(
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Koliko pa sta ti in tvoja bivša stara? In kako dolgo sta bila par predno sta se odločila za otroka?


In to je pomemben podatek zaradi česa že?user posted image Fant ne išče obsojanja, išče rešitve. Ponudite mu jih.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obupani očka
4.12.2011 6:51:56   
slanek
Ona je stara 25, jaz 24. Sicer ne vem, zakaj je to pomembno, ampak dobro. Preden je zanosila sva bila par približno eno leto.

Poglejte, zdaj ni bistveno zakaj je ona takrat šla. Tudi sam sem se to spraševal. Ampak vredu, da je šla, kajti komaj zdaj opažam, kar imam in ni primerjave s tem, kar sem imel prej.

Meni se gre samo za otroka. Sem pač družinski človek. Vedno sem si želel družino, ampak v pravem pomenu besede družina. Obžalujem le to, da nisem prej opazil, da ni bilo pametno delati na tem s to žensko. Na začetku je tudi ona kazala interes, jaz sem pač bil zaljubljen in naiven. Zdaj se tega ne da več popraviti, rad bi le spoznal otroka, imel stike z njim in dosegel, da bi lahko bil za kak vikend pri meni.

Nekdo je še napisal, da nisem odgovoren moški. Zakaj pa? Jaz se brigam in sem ves čas hotel imeti stike, da bi vedel kako je z otrokom. Pa tudi zdaj delam in bom delal na tem, da si pridobim to pravico. Odgovorno edino ni bilo to, kar je storila ona. Odšla in 6 mesecev ne duha ne sluha kako je z otrokom itd.

LP, Jaka

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obupani očka
4.12.2011 7:20:56   
Najaa
Na tvojem mestu bi tudi pri tej zdejšnji dobro razmislila, če je pametno tako hitro delat na družini, mogoče si zdej spet "samo" zaljubljen in naiven in ne vidiš dalj od konice svojega nosu.
Kar se tiče prve punce pa, če ima babica kontakt z njo, naj ti pove kje živi in pejdi do nje. Povej ji, da če se ne bosta sama zmenila, da boš šel do odvetnika. Naredi ta korak, če si želiš stika z otrokom.

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obupani očka
4.12.2011 7:52:53   
slanek
Zdaj je čisto drugače. user posted image Saj vem, kaj si mislite hehe

Ni najbolje, da prvi korak naredimna centru za socialno delo?

LP, Jaka

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obupani očka
4.12.2011 8:32:46   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: slanek

Ona je stara 25, jaz 24. Sicer ne vem, zakaj je to pomembno, ampak dobro. Preden je zanosila sva bila par približno eno leto.

Poglejte, zdaj ni bistveno zakaj je ona takrat šla. Tudi sam sem se to spraševal. Ampak vredu, da je šla, kajti komaj zdaj opažam, kar imam in ni primerjave s tem, kar sem imel prej.

Meni se gre samo za otroka. Sem pač družinski človek. Vedno sem si želel družino, ampak v pravem pomenu besede družina. Obžalujem le to, da nisem prej opazil, da ni bilo pametno delati na tem s to žensko. Na začetku je tudi ona kazala interes, jaz sem pač bil zaljubljen in naiven. Zdaj se tega ne da več popraviti, rad bi le spoznal otroka, imel stike z njim in dosegel, da bi lahko bil za kak vikend pri meni.

Nekdo je še napisal, da nisem odgovoren moški. Zakaj pa? Jaz se brigam in sem ves čas hotel imeti stike, da bi vedel kako je z otrokom. Pa tudi zdaj delam in bom delal na tem, da si pridobim to pravico. Odgovorno edino ni bilo to, kar je storila ona. Odšla in 6 mesecev ne duha ne sluha kako je z otrokom itd.

LP, Jaka


glede na vse mučke in tvoje zatrjevanje da res ni pomembno, se mi zdi vedno bolj pomembno zakaj je šla. in če si ti res tok želiš družino (ona pa ne, kot sklepam iz tvojega posta), zakaj je potem ona odšla z otrokom in ti ga ni kipnila v oskrbo takoj po porodu? tuki so neka mutna posla vmes, mislim da ne poznamo niti pol, kaj šele cele zgodbe. user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obupani očka
4.12.2011 8:47:12   
Najaa
user posted image user posted image user posted image Ta je dobra ja, vsakič je ko si na sveže zaljubljen je drugače. Imam enega takega v sorodstvu... Vem, kaj misliš sam ko mine začetka zaljubljenost... Mogoče je pa bivša začela gledat vse skupaj v novi luči, ko je zanosila. Mogoče te ni vidla kot partnerja, očka... tudi to se dogaja, čeprav tudi jaz mislim, da je moralo bit kaj konkretno narobe, da je noseča ženska odšla.

Lahko začneš na CSD ja, sam jaz bi najprej šla osebno do nje. Mogoče se bo pa pripravljena pogovarjat in dogovorit.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obupani očka
4.12.2011 17:58:02   
majčica1508
Kaj si pa delal teh 6 mesecev od kar je ona šla pa do poroda?Aja drugo si si našeluser posted image
in zdaj,ko veš da je rodila bi ji pa vidva otroka vzela.....Da bi te koklja brcnilauser posted image
Zmotilo me je tudi to:da si videl slikice iz UZ in,da si celo ti enega 60€ plačal....
Zakaj se mi zdi,da vse skozi denar gledaš....In kaj potem,če ji je babi dala denar....če ji ga nebi želela dat ga ji pač nebi....

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obupani očka
4.12.2011 20:03:16   
polho3006
In tukaj se pojavi ZAKAJ ji tvoja babi daje denar? Verjetno te pozna precej bolj kot mi in da je ženska pametna in ve kaj je življenje. Še vedno mislim da si SKRAJNO NEODGOVOREN ker si punco oz ljubezen do otroka tako hitro prebolel in začel CELO DELATI NA drugem...MISLIM HALO!!!

Mislim da je babi zelo pametna ženska in tudi točne ve zakaj ti ne pove kje je punca z otrokom, ker te pozna!!!!!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obupani očka
4.12.2011 20:45:23   
M_mojca
Ne vemo kaj je v ozadju.....karkoli že, najprej center za socialno delo. Če prideš v kontakt s to punco, bo center na podlagi NJENIH pričevanj odločil če bodo stiki ali ne, pa tudi vse ostalo. V glavnem, to je to.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obupani očka
4.12.2011 23:28:40   
Miša83
Ahjoj, še bolj napadajte, še bolj obsojajte, sprašujte nepomembna vprašanja. pa sej člvek ni prosil za direkten napad in soočenje. Če nimate izkušenj na njegovem področju, preprosto ne pišite.
g. Jaka, pišite mi na ZS. Kak nasvet mogoče bo prav prišel, ker če to berete, ste še pa ja lahko bolj na tleh.

In ne, mene ne zanima kaj je ozadje, to bodo reševali organi (če bodo).

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obupani očka
5.12.2011 8:58:36   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Ahjoj, še bolj napadajte, še bolj obsojajte, sprašujte nepomembna vprašanja. pa sej člvek ni prosil za direkten napad in soočenje. Če nimate izkušenj na njegovem področju, preprosto ne pišite.
g. Jaka, pišite mi na ZS. Kak nasvet mogoče bo prav prišel, ker če to berete, ste še pa ja lahko bolj na tleh.

In ne, mene ne zanima kaj je ozadje, to bodo reševali organi (če bodo).



user posted image user posted image user posted image
to je pač RR


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obupani očka
5.12.2011 10:21:43   
Nincheq
No, mislim da če hočeš podporo forumk, bi bilo prav da razložiš vse, tudi ozadje. Si bil nasilen do nje, si jo prevaral...? Kakorkoli, najbrž ni odšla kar tako. Mogoče se ti sedaj za kaj maščuje?

Drugače pa tudi jaz ne razumem kako lahko že po pol leta delaš otroka z drugouser posted image Te ni nič izučilo? Verjamem, da si želiš družine, samo pamet v glavo.

Tudi meni ni jasno zakaj ti babica ne pove kje je ona, oz. zakaj te takrat ko je to dekle pri njej ne pokliče da bi se lahko pogovoril z njo?
Kakšen odnos pa imaš z babico?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obupani očka
5.12.2011 10:44:00   
polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Ahjoj, še bolj napadajte, še bolj obsojajte, sprašujte nepomembna vprašanja. pa sej člvek ni prosil za direkten napad in soočenje. Če nimate izkušenj na njegovem področju, preprosto ne pišite.
g. Jaka, pišite mi na ZS. Kak nasvet mogoče bo prav prišel, ker če to berete, ste še pa ja lahko bolj na tleh.



Nič ne napadam, obsojam...ampak...v življnju sem imela opravka s takšnim ˝revežem˝ ki ga je partnerka zapustila. In ne boste verjeli čisto brez vzroka.... Pa tako ji je bilo lepo z njim, nič ni rabila delati skrbeti...vse je bilo ah in oh...ona pa spokala otroka in šla.
No pa je našel mene ki sem bila čisto drugačna od nje. Potem je šele on ugotovil kaj je to taprava veza ko je srečal mene. Ampak kaj kmalu sem tudi jaz ugotovila zakaj je ona šla...zato...mogoče sem krivična...ampak ALERGIČNA SEM NA TAKŠNE zgodbice, kako ji je bilo fino in lepo, potem pa...je brez vzroka šla. NOBENA PARTNERJA, OČETA SVOJEGA OTROKA NE ZAPUSTI KAR TAKO BREZ VZROKA!!!!

(odgovor članu Miša83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obupani očka
5.12.2011 11:48:10   
Nincheq
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006


IZVIRNO SPOROČILO: Miša83

Ahjoj, še bolj napadajte, še bolj obsojajte, sprašujte nepomembna vprašanja. pa sej člvek ni prosil za direkten napad in soočenje. Če nimate izkušenj na njegovem področju, preprosto ne pišite.
g. Jaka, pišite mi na ZS. Kak nasvet mogoče bo prav prišel, ker če to berete, ste še pa ja lahko bolj na tleh.



Nič ne napadam, obsojam...ampak...v življnju sem imela opravka s takšnim ˝revežem˝ ki ga je partnerka zapustila. In ne boste verjeli čisto brez vzroka.... Pa tako ji je bilo lepo z njim, nič ni rabila delati skrbeti...vse je bilo ah in oh...ona pa spokala otroka in šla.
No pa je našel mene ki sem bila čisto drugačna od nje. Potem je šele on ugotovil kaj je to taprava veza ko je srečal mene. Ampak kaj kmalu sem tudi jaz ugotovila zakaj je ona šla...zato...mogoče sem krivična...ampak ALERGIČNA SEM NA TAKŠNE zgodbice, kako ji je bilo fino in lepo, potem pa...je brez vzroka šla. NOBENA PARTNERJA, OČETA SVOJEGA OTROKA NE ZAPUSTI KAR TAKO BREZ VZROKA!!!!


user posted image user posted image user posted image user posted image se strinjam...

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obupani očka
5.12.2011 12:52:40   
ronja
Kako zdaj postopati naprej? Ne vem niti imena otroka. Kako je s tem? Imam kakšno možnost o soodločanju za ime otroka? Kako pa je s priimkom? Sam bi želel, da se otrok piše po meni.

Kako naj rešim očetovstvo? Verjetno me punca sploh ni navedla kot očeta in se tudi ne bo strinjala s tem, da se me vpiše kot očeta otroka.


Lahko sprožiš postopek za ugotavljanje očetovstva in če si res oče, kakor veš, da je res, je brezplačen, plača država, se mi zdi (ali pa ona, samo dvomim). Potem te navedejo v uradni rojstni list kot očeta in s tem pridobiš svoje očetovske pravice (torej stike, ki pa bodo na začetku zelo omejeni, ker je dete še dojenček, kasneje pa lahko seveda zaprosiš za povečanje trajanja stikov) in seveda tudi očetovske dolžnosti (preživnina itd...).
O priimku v tem primeru po moje ne moreš odločat, saj to odločata starša skup, če pa se ne moreta domenit, bo obveljala volja tistega starša, pri katerem otrok živi - torej njena, saj ji noben sodnik ne bo vzel dojenčka, sploh če ga doji. Bi morala res delat nekaj ornk narobe, pa ne pišeš, da bi se drogirala, pila, živela v neurejenih razmerah in ne bi skrbela za dojenčka.
kar se stikov tiče, je zelo odvisno od tega, kaj sta vidva imela prej: če si jo recimo tepel, potem se lahko za nenadzorovane stike z otrokom pod nosom obrišeš, pa če maš 1o novih partnerk. Če se samo nista razumela, pa lahko mogoče dobiš na začetku sicer samo pol ure ali uro, kasneje pa vedno več časa 1:1. Na začektu verjetno ne boš smel odpeljat dojenčka kar kamorkoli in tudi ne boš smel pripeljat svoje nove k bivši na stike, to ti mora bit jasno. Na začetku bodo stiki gotovo tako urejeni, da bo bivša zraven, ker se mora otrok najprej navadit tuje osebe - dojenček te bo namreč prvič videl.

Najprej greš lahko lepo do nje (kontakt dobiš pri babici, če ga ne ve, jo lahko tam počakaš, kadar se najavi) in jo vprašaš, če te je navedla kot očeta, se zmenita, da bi ti to rad, če te še ni in te vpišeta - to se naredi na csdju, je ful izi, en pildek podpišeta oba in to je to. (to moramo tudi neporočeni vsakič podpisovat, lubi se lahko vsakič premisli, pa reče, da ni oče (ampak očitno si ne bo), če bi bila poročena, pa bi bil otrok avtomatsko njegov).
Če ne bo šlo tako zlahka, lahko greš na pristojni csd in tam poveš, da si oče tega otroka in da bi rad priznal očetovstvo in ker se partnerka ne strinja, bi rad naredil test očetovstva, pa te bojo napotili naprej.

Verjamem, da bi temu rojenemu otroku bilo bolje pri nama, ampak mislim, da je to nemogoče dosečt, ali pač?

Če mama sicer lepo skrbi za otroka, potem je to res skoraj nemogoče, ja. Vsaj pri dojenčku... Najstniki lahko sami odločajo, pri kom bojo, če jih seveda oba hočeta, sicer nimajo izbire. Dojenčki pa ne in noben sodnik ne bo mladi mamici vzel dojenčka.

Zelo rad bi pa tudi dosegel, da pusti pri miru mojo babico, saj je bolana, kot sem že napisal in zelo čustveno prizadeta. Zaradi tega mi je zelo hudo.

Dokler babica sama ne reče, da tega noče ali pa je neprištevna, ti tu ne moreš nič. Onidve se smeta družit, če hočeta. Če babica tega noče, ji lahko enostavno pove in verjetno ne bo več hodila tja. Če to ne bi učinkovalo, lahko izdajo prepoved približevanja, ampak dvomim, da bi bilo to potrebno. Če pa babica tega njej ne pove, pa nimaš kaj.

Nečesa nisi povedal: zakaj se babica počuti krivo? Če ji res nisi nič žalega naredil in se je ona to kar tako iz milega neba odločila, ne vem, zakaj bi se potem babica počutila krivo...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu slanek)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?