|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstranitev pregrade v maternici
6.12.2012 17:59:17   
*Zvezdy*
Pozdravljene!
Mene samo zanima, ziher je katera že imela operacijo za odstranitev pregrade, kako je to potekalo pri vas? Ker kot sem jaz brala po forumih se to dela pod splošno anestezijo....no meni so to delali na živo , dobila sem samo ketonal svečko in me res zanima če je to normalno. Ker me je hudo bolelo in se mi ne zdi lih normalno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
7.12.2012 8:21:17   
Poka
Nisem zdravnik, tako da ne vem, nisem vedela, da je to tudi možno... No, zdaj je vseeno mimo, če je bilo to to :)

Meni so to naredili med laparoskopsko operacijo, ko so naredili še HSC, če sem sploh prav napisala... In tudi še ene kup stvari. Sploh nisem niti vedela, da se pregrada sploh drugače 100% ugotovi, ker pred laparoskopijo sem jaz imela postavljeno čisto drugo diagnozo, ker se pač z ultrazvokom in na HSG ni moglo videt tega kar se je potem.

Pri meni je dolgo od tega in ker ni samo to, grem na IVF, drugače je pa kolegica takoj prvi mesec zanosila in ima dvojčka. user posted image

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu *Zvezdy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
7.12.2012 8:55:35   
diana 28
Jaz sem imela histeroskopijo par tednov nazaj pod splošno anestezijo. Meni je takoj rekla ginekologinja (katera me je tudi operirala), da bom pod anestezijo.  Zgleda, da se dela tudi brez glede na te poste http://www.ringaraja.net/forum/m_5188186/printable.htm

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
10.1.2013 13:31:09   
Kaličopka6
Meni so jo odstranili pod splošno anestezijo in mi hkrati laparoskopsko naredili še drilling obeh jajčnikov zaradi PCOS. Ja res grozno, da to delajo tudi samo z lokalno anestezijo. Si predstavljam trpljenje. Že tako je hudo za psiho, brez splošne je pa res nenormalno...

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
10.1.2013 13:58:08   
**M**
Še ena, ki so ji delali na živo, tudi ketonala nisem dobila, nič nič. So mi rekli, da je samo malo neprijetno. Ko sem se ulegla in predno je zdravnik začel me je sestra močno prijela za roko, sem točno vedla, da nebo samo neprijetno. Uglavnem bolelo me je ko hudič, potem pa še ni mogel nič naredit, ker se ni dobro videlo, sem bla prepozno naročena. Pa še vprašala sem gospo po telefonu, ko sem se naročala, če ni to malo pozno ( sem že pozabila do katerega dne v ciklu se dela) pa je rekla da neuser posted image  Uglavnem se mi je potem tako vrtelo, in mi bilo slabo, da sem komaj do wcja prišla. Ni pa bila pregrada velika, naj bi se jo komaj videlo. Ampak sem po 2 ss pop... , da nebom čakala še na enega, čeprav po njihovo kao na ss ni vplivala.. No 14 dni po posegu sem mislila, da bo user posted image , je bila pa ovulacija in sem zanosila. Bilo me je strah zaradi posega ampak so me pomirili da je vse ok, ker v bistvu ni bilo nič narejeno.
Rezultat : 18 mesečna princeskauser posted image

Jah, obupno je tole, kaj vse moramo prestat za naše sončke, potem pa še v zdravstvu varčujejo...Če že ne dajo, bi lahko saj rekli, da si s sabo prinesešuser posted image


Punce, želim vam, da čimprej zagledateuser posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
11.1.2013 11:41:14   
Kaličopka6
Torej, **M**, si zanosila in rodila kljub še vedno prisotni pregradi. Čestitke, upam, da uživaš v materinstvu. Res je šokantno slišat izkušnje o posegih brez vsakega protibolečinskega sredstva. Še dobro, da pri tebi potem niso počeli nič resnega, ker bi imela še večje travme. Super, da vama je potem uspelo po naravni poti! user posted image

(odgovor članu **M**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
11.1.2013 12:07:58   
LittleSun
Tudi meni so delali histeroskopijo brez anestezije. Sam poseg ni bil boleč, neprijeten že, vendar o bolečini med ne bi mogla govoriti. Po končanem posegu so se pa začele bolečine, ki so trajale kakšno uro. Če bi imela še enkrat bi želela enako.

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
11.1.2013 16:08:05   
Kaličopka6
Očitno se glede na to kako velik je poseg med histeroskopijo odločijo ali bo narkoza ali ne. Histeroskopija je sama po sebi neoperativna metoda (skozi nožnico uvedejo kamerco v maternico in si ogledajo votlino) in med tem postopkom/ogledom lahko opravljajo različne operativne posege kot so odstranitve pregrad, polipov in drugih nepravilnosti maternične votline. Če je pregrada popolna in debela se meni res zdi noro rezat človeka na živo. Kaj manjšega bi pa že prenesla. Tako da verjetno vedo kaj delajo in zakaj tako delajo. Zato so tudi naše izkušnje in mnenja različna pa seveda tudi prag bolečine je pri vsakemu drugačen.

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
5.2.2013 11:43:26   
*Aura
No, jaz sem imela histeroskopijo pred kratkim. Na Ginekološki kliniki v LJ. Dan A bila hospitalizirana, cel dan na juhi in čaju plus odvajalo, zvečer uspavalo. Dan B tešč do posega (popoldne ...) plus pomirjevalo (nisem potrebovala, dobile smo vse....). Po posegu z anestezijo par ur spala, zbudila z infuzijo, ker sem imela nizko raven kalija. Toplo ti priporočam, da ješ banane pred posegom!!. Dac C domov, 7-10 dni bolniške. Krvavela cca. 6 dni. Prvo menstruacijo dobila 5 dni prej, izjemno dosti krvavela in zelo, zelo bolelo.
Zdaj je mimo. Vem pa da nekatere opravijo to kar v lokalnih bolnicah in gredo isti dan domov?????
Srečno.

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
12.4.2013 12:03:56   
littlestar5
Je bila katera na odstranitvi pregrade v Trbovljah? Jaz imam namreč 22. maja datum in bom operirana tam. Pridem kar tisti dan zjutraj tešča.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
1.5.2013 12:42:24   
miratop
pozdravljene punce sem nova tukaj pa me nekaj zanima...
24.4. so mi odstranili pregrado,ni bila velika,odstranili so mi brez narkoze.
Sedaj pa me zanima ali bi bilo možno da bi zanosila takoj še isti mesec po odstranitvi pregrade,ker s fantom sva imela nezaščitene spolne odnose čez tri dni po posegu

Hvala že vnaprej za odgovore user posted image

(odgovor članu littlestar5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odstranitev pregrade v maternici
1.5.2013 20:24:24   
žalostna30
Živjo.

Jaz sem imela istočasno laparoskopijo in histeroskopijo. Delali so pod narkozo in prav je, da to delajo pod narkozo, saj je zadeva zelo boleča in neprijetna. Jaz nisem imela nobenih težav ali bolečin po operaciji. Se pa po dobrem letu sprašujem kaj so oni meni sploh delali, ker sem letos februarja zanosila in sem v 9. tednu imela ss. user posted image user posted image user posted image Na ultrazvoku se je celo videla pregrada oz. septum. Nihče mi noče kej velik povedat zakaj ni otročiček ostal, mislim, pa da zaradi pregrade, če je res bila. Tako, da se sprašujem ali je spet zrasla nazaj, ali mi je pa celo niso odstranili. user posted image V tednu dni sem bila na pregledu pri 4 ginekologih in vsak mi je povedal čisto drugače, kaj vidi na ultrazvoku.

(odgovor članu miratop)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?