|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvzem otrok
31.3.2016 12:15:51   
RIJA*
http://www.24ur.com/novice/slovenija/odpeljala-otroka-v-vrtec-nato-pa-je-sledil-klic-direktorice-csd.html

kaj naj rečem?

zgrožena sem in močno upam, da se tem, ki so tako odločili, enkrat v življenju vrne user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 12:23:15   
nusi
Jaz sem bila prav besna, ko sem to prebrala. Ne morem verjeti. Sicer ne poznam ozadja, ampak iz zgodbe nisem razbrala, da starim staršem kaj manjka - kakršenkoli dokaz, da sta nesposobna. Resnično upam, da bo tistemu, ki je tako samovoljno sprejel to odločitev nekdo prirezal krila. kam smo prišli. Tukaj se CSD vtika, kjer bi bilo potrebno in kjer so res težave, pa glavo v pesek.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 14:52:36   
petea
če ne bi šlo za igračkanje z otrokoma, bi človek pomislil, da gre za priprave na prvi april ...
user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 15:08:10   
petea
'Stara starša namreč o nobeni drugi možnosti kot o tem, da otroka odraščata pri njiju, nista želela niti slišati.'

Ne razumem, zakaj bi naj stara starša, ki sta, sodeč po prebranem, dobro skrbela za otroka, sploh naj sprejemala druge, slabše izbire?
Ne razumem tega začudenja direktorice CSD.


Da pa bi naj bilo dovolj, da se ju obvesti samo po telefonu PO odvzemu, ker da kot skrbnika kao nista stranki v postopku in posledično naj ne bi rabila biti obveščena, pa se tudi bere kot zelo slaba šala.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 15:21:42   
Vijoličarka
Vseh dejstev ne poznam, tako da soditi je težko.

Ampak če je bil edini problem samo starost dedka in babice in nič drugega, potem to ni prav. 57 let za babico in 60 leta za dedka ni ravno betežna starost, imata vsaj še cca 10 dobrih let pred seboj in če bi se vmes pokazali problemi zaradi zdravja, bi šla lahko fanta pa takrat drugam v rejništvo. Ker od smrti mamice je minil zelo kratek čas in fanta sta najbrž ravno začela nekako prebolevati in se vračati v normalno življenje, zdaj pa spet hud šok. In odpeljali so ju, kot da ju varujejo pred zločinci.

Če je že starost tak problem, bi ju morali v rejniško družino dati TAKOJ, ne pa da so tri mesece študirali, kaj bi z njima.

Če je pa kakšen drug problem zaradi osebnosti, načina vzgoje, načina skrbi, pa ne vem. Vseeno, tranzicijo bi lahko izpeljali bolj človeško. Ali je sploh kdo razmišljal, kakšen šok bo to za otroka?

Mimogrede, ne gre mi skupaj, da oče, ki ubije mater svojh otrok, še vedno zadrži roditeljsko pravico nad svojimi otroci. Mislim da si tega ne zasluži. In možno je tudi, da je on, ki ima roditeljske pravice, hotel da se otroka vzame starim staršem, ker drugače pač ne more več nagajati, bo pa tako.

Nekaj zveznih držav v ZDA je že sprejelo zakon, ki v takem primeru očetu odvzame roditeljske pravice. Ker so bili primeri, da je tip ubil ženo, otroka je vzela potem njena sestra in on je ZAHTEVAL, da mu vozi otroka na obisk v zapor in to izključno samo zato, ker je imel to moč, da jim je preprečeval, da si kolikor toliko zgradijo normalno življenje. Skratka, umor njihove mame je zame dovolj velik razlog, da se takemu človeku starševske pravice odvzamejo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 15:31:28   
petea
Vijoličarka,
tu je Slohohohovenija, tu ne gre tako enostavno urediti stvari ... user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 16:36:21   
RIJA*
potem bi morali odvzeti na tisoče otrok, ki jih cele dneve pazijo babice in dedki, ker se starši pehajo za vsak evro posebej...
ravno sem prebrala, da bi naj imela premajhno stanovanje....potem bi morali odvzeti tisoče otrok, katerih straši si več kot enosobno stanovanje ne morejo privoščiti....potem bi morali odvzeti tista dva, ki imajo namesto stropa potegnjen polivinil gor...pa smo zanju zbirali za čokolino...

sramota!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 16:57:18   
cacaca
tole pri nas ni čisto nič urejeno....

Ne razumem zakaj v času poroda podpisujemo raznorazne papirje, da bi pa zraven še papir, kjer bi določal pravico skrbništva v primeru starševstva pa ne...

in se mi zdi tako nepravično, da jih poberejo iz vrtca, in čisto brezvezni razlogi csd....

in poznam primer, ko sta oba starša umrla in se je babica borila par let na sodišču za 3 otroke da so ostali pri njej (30 let nazaj, stari 3 mesece, 2 in 4 :( )

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 17:06:00   
Vijoličarka
Zaenkrat imamo torej starost, kar je brez veze, zdravstvenega stanja ni nihče omenjal in 'premajhno stanovanje'.

Koliko naj bi bilo to stanovanje premajhno? Ali je res velikost stanovanja bistvena, če pa imata otroka na razpolago človeka, s katerima se lahko pogovarjata o mamici? Ki sta mamico poznala? Človeka, ki ju poznata od prej in sta stik z mamico in normalnostjo?

Sploh stara starša pravita, da sta bila otroka že prej veliko pri njiju.

Če CSD nima druge obrazložitve, kot starost in stanovanje (ki so ga menda, ustrezno prilagodili, iščejo pa nekaj večjega), potem je zelo možno, da se je tukaj nekdo trmasto obesil na primer, čeprav se ne bi bilo treba, namesto da bi se angažirali tam, kjer se je res treba.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 18:32:58   
patrino
"Starostni pogoj v zakonu ni določen in to tudi ni bil poglavitni razlog za odločitev o namestitvi otrok v rejniško družino. V takšnih primerih se pri namestitvi otroka v družino upošteva finančna stabilnost, ustrezni bivalni pogoji, da jim ni odvzeta poslovna sposobnost in njihov motiv za rejništvo. Pomembno je tudi razumevanje rejnikov, da biološkim staršem ni odvzeta roditeljska pravica in da se otrok lahko kadarkoli vrne v svojo družino, če so za to izpolnjeni pogoji," nam je odgovorila direktorica.

Tu zadaj je po moje še precej drugih faktorjev. Seveda CSD ne bo šel vseh teh faktorjev razlagat novinarjem. Čeprav so naša država in CSD centri čisto adijo včasih, nekako dvomim, da so kar zaradi tega, ker sta kao prestara in živita v nekem malem stanovanju, prišli v vrtec in hopa cupa popokal otroke. To ne gre tako. Za takšne ukrepe je potrebno imet še druge argumente. Tehtne. Pred vsakim takim ukrepom mora CSD zbrati kar nekaj poročil, mnenj in opraviti različna opazovanja...Doma, v vrtcu, obisk in zaslišanje svojcev, otrok.
In če gremo tako laično v to...Na prvo žogo se grozno bere, da uboga otroka po smrti matere in zaprtju očeta, ostaneta še brez starih staršev, v čisto novem okolju. Srce te boli. Če pa malo potuhtaš pa...Si predstavljaš v kakšnem okolju lahko tale dva otroka rasteta gor, če sta pri starših umorjene matere. Kdo ve kakšna človeka sta. Človek se vpraša, v kakšnem duhu bi lahko vzgajal otroka, če te zaradi umora hčere razjeda sovraštvo. Po moje ni dileme, da sta polna gneva, da očeta otrok ( kar je seveda logično ). Pa vendar. Koliko teh sovražnih občutkov sta mogoče vcepljala, prenašala, hote ali nehote privzgajala otrokom. Kdo ve, kako zelo zdravo je bilo tole okolje. Kdo ve v kakšnem psihičnem stanju sta bila dečka zaradi tega. Mogoče sta tole izgubo matere stara starša s svojim načinom in dejanji še povečevala, jo še slabšala, oteževala. Nekako se da iz zapiska prebrati, da so jima dopovedovali, da so jima na razpolago za kakršnokoli pomoč ali svetovanje, pa tega nekako nista želela. Da bi jima kar tako brez veze od vsega lepega ponujali vse to, nekako dvomim. Tako do strele tudi niso prizadevni in zagrebeni na CSD- ju. Radi vse skupaj cajnajo, čakajo in se delajo slepe. In zato tule meni vse skupaj nekaj ne štima.
Ne poznam situacije. Ugibam. Grozno se mi smilita otroka. Reveža uboga. Se mi pa nehote prikrade v srce misel , da bi bila še večja reveža, če bi ostala pri starih starših. Mogoče se motim. Mogoče bosta le še dve žrtvi našega sistema.
Naj jima bo čim lažje- kjer koli sta že.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 18:41:51   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

potem bi morali odvzeti na tisoče otrok, ki jih cele dneve pazijo babice in dedki, ker se starši pehajo za vsak evro posebej...
ravno sem prebrala, da bi naj imela premajhno stanovanje....potem bi morali odvzeti tisoče otrok, katerih straši si več kot enosobno stanovanje ne morejo privoščiti....potem bi morali odvzeti tista dva, ki imajo namesto stropa potegnjen polivinil gor...pa smo zanju zbirali za čokolino...

sramota!


Glede tega veljajo nekoliko drugačna merila za starše in v primerih rejnikov in posvojiteljev.......starši, poenostavljeno povedano, lahko živijo v svinjaku in so alkoholiki, rejniki in posvojitelji pa ne.....roditeljska pravica je še vedno nad vsemi, zato je tudi "večja".......

Sama sicer primera podrobno ne poznam, sem le danes slišala in brala v medijih.....nekje pa sem zasledila, da je baje en otrok s posebnimi potrebami.....mogoče je to prevladalo pri odločitvi CSD, ne vem......sicer se ne strinjam s tem, da otroka kar vzamejo iz vrtca in odpeljejo drugam, vendar vseeno mislim, da za takšen ukrep mora biti že nek tehten razlog, ki se pa mogoče medijem ne bo šel razlagat zaradi varovanja zasebnosti otork.......

< Sporočilo je popravil liliana -- 31.3.2016 18:44:44 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 20:16:57   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
za takšen ukrep mora biti že nek tehten razlog, ki se pa mogoče medijem ne bo šel razlagat zaradi varovanja zasebnosti otork.......


A varovanje zasebnosti pa ne velja za omenjanje starosti, neustreznosti stanovanja...?
Če bi direktorica povedala samo, da so se tako odločili na osnovi strokovne ocene, brez navajanja starosti starih staršev in primernosti bivališča, bi verjentno ne prišlo do takšnega pogroma.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 20:55:18   
petea
"Bo pa ministrstvo v primeru pritožbe odločalo kot drugostopenjski organ," pojasnjujejo na ministrstvu.
"Starš se lahko na odločbo CSD pritoži v roku 15 dni po prejemu odločbe in sicer na Ministrstvo za delo, družino,socialne zadev in enake možnosti," je razložila direktorica CSD.


Torej, če se oče ne pritoži, ministrstvo najverjetneje ne presojalo odločitve CSD.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 21:36:32   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
za takšen ukrep mora biti že nek tehten razlog, ki se pa mogoče medijem ne bo šel razlagat zaradi varovanja zasebnosti otork.......


A varovanje zasebnosti pa ne velja za omenjanje starosti, neustreznosti stanovanja...?
Če bi direktorica povedala samo, da so se tako odločili na osnovi strokovne ocene, brez navajanja starosti starih staršev in primernosti bivališča, bi verjentno ne prišlo do takšnega pogroma.

Mislim, da se gre v prvi vrsti za varovanje zasebnosti z vidika otrok. Da jima zagotovo ne bi nič koristilo, če bi CSD vesoljnemu svetu razlagal, o kakšni čustveni , telesni ali drugačni zlorabi, da bi se zaščitil pred vzklikajočo in ogorčeno rajo. Ne pravim, da je do nje prišlo. Vendar, da otroka brez cunj, igrač, osnovnih osebnih zadevščin, brez pardona odpeljejo iz vrtca, ne more biti kriva starost starih staršev in stanovanjske razmere. Čeprav so ljudje ogorčeni ( cel facebook preklinjanja na to temo), delavci na CSD- ju vseeno niso tako zaščiteni in eni gospe, ki je dala takšno komando lahko kljub temu odleti stolček. Zato ga ne bi šla takole palčkat, če ne bi imela kaj konkretnega za v roke prijet. Po moje pa se bo tudi CSD počasi zlomil pod pritiskom javnosti in medijev in zna marsikaj priti na dan. Kako bo to v končni fazi koristilo otrokom, je pa druga grenka plat.

Kot sem že rekla, primera ne poznam osebno. Sem imela pa že večkrat službeno potrebne ceremonije s CSD-jem in so po mojih izkušnjah pri njihovem delu ravno obratni problemi. Brzina in agilnost jim po mojih izkušnjah ni ravno vrlina. Vse predolgo čakajo, preverjajo, odlašajo, stokrat pregledajo zakon in na njihov račun marsikakšen otrok v določenem okolju predolgo čaka na pomoč.


< Sporočilo je popravil patrino -- 31.3.2016 21:38:34 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 21:38:39   
Stanislava_
Joj joj, žalostno za vse.

Zelo težke situacije, ki zahtevajo zrele ljudi na vseh straneh..tukaj očitno ni nobeden dovolj zrel za iskrene pogovore in iskanje najboljših rešitev, vključno z rejniki. Rejnik, ki bi želel dobro otroku, bi vztrajal, da otroci pridejo do njega čim bolj normalno, ne pa da se vzamejo iz vrtca. Lahko da je tudi to boljša rešitev, ne vem, ampak če pomislim, da sem jaz ta, bi vztrajala, da otrok ohrani stike s starimi starši v okviru, ki bi bil sprejemljiv. Da se jih kar vzame? Ma adijo no. Nista idealna, nista pa nečloveka. Tudi zakon nalaga, da je stike z njimi potrebno vzdrževati, če drugega ne.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 21:42:11   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Po moje pa se bo tudi CSD počasi zlomil pod pritiskom javnosti in medijev in zna marsikaj priti na dan. Kako bo to v končni fazi koristilo otrokom, je pa druga grenka plat.



Uboga otroka. Niso ju znali zaščititi pred nasilnim očetom, potem k starim staršem (kot je videti spet napačna odločitev), zdaj na horuk stran od njih. Pa v medije vse spravit. Adijo pamet.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 21:48:33   
petea
Pri dnevniku na TV Slo1 so rekli, da uradno niso otrok vzeli starim staršem, ampak očetu ...

Hitrost jim res ni vrlina, če so šele sedaj ugotovili, kje je oče in zakaj ...


< Sporočilo je popravil petea -- 31.3.2016 21:49:57 >

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 21:55:15   
Stanislava_
Zelo različne informacije.

Očitno slaba komunikacija in še dodatna možna travma za otroka. V takih primerih je potrebno vztrajati do konca in poiskati dodatne strokovnjake, če nam v predvidenem času ne uspe poiskati kompromisne rešitve. Tri mesece je malo za to, en mesec šok po smrti, pa je kratka doba, in ostaneta dva...pa stabilen človek v najboljših letih nima te moči, da se pustti prepričati, da se da otroka v rejo, kaj šele stara starša, ki sta po definiciji malo manj razumna in bolj čustvena, ta konkretna dva sta pa pač preprosta, vsaj tako je videti in je lahko še težje. Reči, da se z njima ni dalo nič dogovoriti...ma...brez komentarja. Saj se jima vidi, da nista intelektualca, in da imata samo eno mogočo pozicijo, sploh v tako kratkem času. Je treba več energije, več pogovora in iskanja kompromisov. Odpeljati ju iz vrtca je tako..kako naj rečem, ceneno. Tudi če je to mogoče podkrepiti z zakoni. Pa se mi ne zdi, da bi starša bila najbolj primerna...sta pa daleč od neprimernih za vlogo, ki jo imata. In še to vlogo reševati na silo...ma....bbbbb-

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 22:01:49   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: petea


Hitrost jim res ni vrlina, če so šele sedaj ugotovili, kje je oče in zakaj ...



In ne tri mesece, najbrž kar kakšno leto prepozno.

Kje so bili pa prej? Ali se je očetu zmešalo čez noč in mater ubil?? In ko pride iz zapora, bo čez noč primeren.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 22:03:43   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


zgrožena sem in močno upam, da se tem, ki so tako odločili, enkrat v življenju vrne user posted image


Jaz jim pa želim, da bi začeli razmišljati.

Najhujša kazen je notranja, bi bile pa zunanje posledice za druge boljše.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Odvzem otrok
31.3.2016 23:16:16   
Vijoličarka
Ja, vsekakor je možno, da je CSD imel strokovne razloge in da je tudi težko zdaj to razlagati javnosti, ker se gre za zasebnost otrok. Bi pa vsekakor lahko imeli malo boljši PR in hitri odvzem iz vrtca res ne sede. Ker četudi je za otroka boljše, da so pri drugih rejnikih, ki bi morda lahko nudili bojšo čustveno stabilnost, takle način ne more biti ravno najboljši začetek.

V medije so šli stari starši in oni so omenili starost in majhno stanovanje. CSD v bistvu ni povedal nič. Ja, je možno, da je na dolgi rok lahko čustveno škodljivo biti s starima staršema, ker onadva res govorita samo o svoji izgubi, najpreh hčere, nato zdaj vnukov in kako je to, da so jih odpeljali, vplivali nanju. Mah, ne vem. Se mi zdi, da se take stvari ne bi smele prati v javnosti, ki vse prerada vigilantsko zavzame enostransko pozicijo, na podlagi delnih podatkov.

Prebrala sem, da se zdaj z zadevo ukvarja varuhinja človekovih pravic. Zaradi svoje pozicije ima možnost dobiti dosti bolj konkretne podatke tudi s strani CSD in zadevo pretresti dosti bolj natančno.

Upam da se odloči v dobro otroka in izključno v dobro otroka.

Kokretno pa, ko smo že pri stroki, bi bilo dosti bolje, da bi ju takoj dali nekam drugam v rejništvo. Jaz sicer nisem strokovnjak, ampak mislim da se dosti hitro oceniti, v kakšnem stanju so stari starši. Ker pustiti otroke 3 mesece pri njih in ko ravno ustvarijo neko normalnost, pa spet radikalna sprememba.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Odvzem otrok
1.4.2016 0:22:51   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: petea


Hitrost jim res ni vrlina, če so šele sedaj ugotovili, kje je oče in zakaj ...



In ne tri mesece, najbrž kar kakšno leto prepozno.

Kje so bili pa prej? Ali se je očetu zmešalo čez noč in mater ubil?? In ko pride iz zapora, bo čez noč primeren.


Ne, ne bo primeren. Sicer ne vem, koliko let bo sedel, upam, da do polnoletnosti otrok, imam pa na sumu, da bo zelo kmalu izgubil starševsko pravico. In v v tem primeru rejniki lahko postanejo posvojitelji. Otročka sta relativno majhna.

Auser posted image



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Odvzem otrok
1.4.2016 6:22:49   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


IZVIRNO SPOROČILO: petea


Hitrost jim res ni vrlina, če so šele sedaj ugotovili, kje je oče in zakaj ...



In ne tri mesece, najbrž kar kakšno leto prepozno.

Kje so bili pa prej? Ali se je očetu zmešalo čez noč in mater ubil?? In ko pride iz zapora, bo čez noč primeren.


Ne, ne bo primeren. Sicer ne vem, koliko let bo sedel, upam, da do polnoletnosti otrok, imam pa na sumu, da bo zelo kmalu izgubil starševsko pravico. In v v tem primeru rejniki lahko postanejo posvojitelji. Otročka sta relativno majhna.

Auser posted image





Rejniki izredno redko postanejo posvojitelji, gre za zelo redke izjeme.......še posebno CSD je tisti, ki sploh ne vzpodbuja tega, da rejnik postane posvojitelj.....in je CSD vedno proti, da rejnik postane posvojitelj......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Odvzem otrok
1.4.2016 6:29:36   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: petea

A varovanje zasebnosti pa ne velja za omenjanje starosti, neustreznosti stanovanja...?
Če bi direktorica povedala samo, da so se tako odločili na osnovi strokovne ocene, brez navajanja starosti starih staršev in primernosti bivališča, bi verjentno ne prišlo do takšnega pogroma.


Nisem ravno razumela, da je direktorica CSD povedala to medijem.....v bistvu direktorica CSD ni povedala medijem praktično nič.....stari starši so šli v medije.......

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Odvzem otrok
1.4.2016 8:44:43   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea
A varovanje zasebnosti pa ne velja za omenjanje starosti, neustreznosti stanovanja...?
Če bi direktorica povedala samo, da so se tako odločili na osnovi strokovne ocene, brez navajanja starosti starih staršev in primernosti bivališča, bi verjentno ne prišlo do takšnega pogroma.

Nisem ravno razumela, da je direktorica CSD povedala to medijem.....v bistvu direktorica CSD ni povedala medijem praktično nič.....stari starši so šli v medije.......


Liliana,
tu je prvi članek o tej zadevi, iz katerega so potem še drugi začeli povzemati informacije:
http://www.vecer.com/iz-vrtca-decka-odpeljana-k-rejnikom-6203307

In tu je odstavek, kjer je navedeno, da naj bi bila po mnenju CSD prestara za skrb za otroka. Je pa res napisano tako, da se ne da nedvoumno reči, ali je to izrekla direktorica ali je med njenima citatoma dodano pojasnilo podal kdo drug (npr. stari starši).
'V telefonskem pogovoru nam je direktorica velenjskega centra za socialno delo Lidija Hartman Koletnik povedala, da so skušali s starima staršema glede rejništva fantov vseskozi sodelovati, v njuno življenje in razvoj po tragičnem dogodku so vključili tudi druge pristojne službe. ‘‘S starši pokojne smo vseskozi skušali sodelovati, a sodelovanje nato ni bilo več mogoče," pravi direktorica centra za socialno delo. Stara starša namreč o nobeni drugi možnosti kot o tem, da otroka odraščata pri njiju, nista želela niti slišati. Center pa taki rešitvi ni bil naklonjen, saj naj bi bila dedek in babica po njihovem mnenju prestara, da bi skrbela za otroka. Babica je sicer stara 56 let, dedek pa 60. "Zato smo sprejeli odločitev, da otroka dodelimo v rejniško družino, saj jima želimo normalen razvoj. Za zdaj ne želimo povedati, v katero rejniško družino smo dali fanta. Ne mislimo, in tudi ne bomo v bodoče, pa starim staršem preprečevati stikov z njunima vnukoma, kar je tudi njuna pravica, da ju videvata v prihodnje, ko bosta odraščala.‘‘'

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?