|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:35:41   
Lukka
Prebral sem danes o slovenski družini Šavli! Sedem otrok, osmi na poti, socialna pa jim je vzela vse otroke, bojda zaradi verskega prepričanja. Priznam, da sem kar prejokal, preden sem prebral do konca. Kako je to mogoče? So res živeli na tak način?
Otroci se mi smilijo. Zelo. Kljub temu, da sta starša očitno zašvasana, pa so otroci še vedno ju najbrž imeli najrajše na svetu... Saj otroci niso niti vedeli, da rastejo v taki "krivici". Niti predstavljati si ne upam, kaj preživljajo zdaj... Stran od svoje družine, od staršev, stran praktično tudi od bratcev in sestric... Stran od svojih osebnih stvari, svojega okolja. Kar vzeli so jih...
Po drugi strani pa ne razumem, kako sta lahko starša tako neodgovorno ravnala. Kako, da v tem svetu sploh lahko funkcionirata in kako, da sta vedno bolj v tem začaranem krogu?
Mogoče tema niti ni za ta forum, mogoče niti ne vem kaj vprašat, bi pa rad slišal vaše mnenje...
Nedolgo tega, ko sem doma imel s partnerjem težave, ko je bilo praktično pri nas včasih huje kot v peklu, sem tudi sam začel oporo iskat drugod, vendar sem si nakopal še večji strah in še večjo tiranijo doma. Po eni strani mi je bilo hudo, po drugi pa mogoče - prav, da nisem odšel kam v kake bolj blazne vode.
Ko sem hčerko hotel dat krstit, me samo ubil ni... Še danes se spomnim, ko je rekel - a si blazen, a se delaš čoravega? Pri nas je prostora za evolucijo in predolgo sem v zdravstvu, da me boš šolal s temi stvarmi! Dolgoročno se ti bo pa sfuzlal. Še vsakemu se je!
Danes sem pač možu malo prevedel vse skupaj in je bil odgovor samo - Ja kaj si pa mislil. Taki ljudje nimajo kaj počet v okolici. To je za ustanove, kjer jim lajšajo misli in odvegetirajo! Sicer še drugim delajo težko...

Jaz ne mislim tako, ker verjamem, da vsak lahko živi svobodo svojega življenja. Je pa res, da se moja svoboda konča tam, kjer se začne tvoja! Po tem načelu živim že nekaj časa. Ampak take zgodbe pa me vseeno ganejo...user posted image

< Sporočilo je popravil Lukka -- 17.12.2013 17:39:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:40:55   
LuLu
ne dramtizirajj,... bojda zaradi verskega prepričanja... si preslišal še druge razloge?

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:55:18   
HHH

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Je pa res, da se moja svoboda konča tam, kjer se začne tvoja! Po tem načelu živim že nekaj časa.


Jaz pa že "dolgo časa".
Predvsem pa mislim, da imamo vsi skupaj premalo podatkov, da bi lahko sodili kaj je v tem primeru prav in kaj ne.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:55:20   
Lukka
Zaključi s sarkazmom LuLu. Gre za verski fanatizem in bojda sta vzgajala otroke v duhu, da je vse posvetno grešno. Kar je seveda okrnilo normalen razvoj otrok. Izganjala sta s palico tudi hudiča iz njih, kolikor sem uspel izvedet oz. razbrat.
Ali mogoče ti lahko poveš kaj več, draga prijateljica, ali znaš zgolj v prvi vrsti napadat v smislu - ne dramatiziraj?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:56:18   
HHH

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Gre za verski fanatizem in bojda sta vzgajala otroke v duhu, da je vse posvetno grešno. Kar je seveda okrnilo normalen razvoj otrok. Izganjala sta s palico tudi hudiča iz njih, kolikor sem uspel izvedet oz. razbrat.




Bojda in baje

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 17:58:01   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Predvsem pa mislim, da imamo vsi skupaj premalo podatkov, da bi lahko sodili kaj je v tem primeru prav in kaj ne.


Še samo tole kopiram in me v tej temi več ni. Amen!

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 18:14:28   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

ne dramtizirajj,... bojda zaradi verskega prepričanja... si preslišal še druge razloge?


jaz sem to najprej gledala pri poročilih na kanalu A. Nato pa še na SLO1. In ti povem, da sta izpadli čisto drugačni zgodbi. Kaj pišejo na to temo na internetu, pa ne vem

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 18:23:11   
Lukka
No, seveda. Povsod je najbrž drugače. Jaz sicer ne morem gledat poročil, lahko pa preberem na netu. In sem šel prebrat dejansko članek izpred pol leta, ki je bil v nedelu. To ni prikrojen članek, ker so dejansko prišli na dom in intervjuvali starše. Me zanima, kaj si pač vi mislite o tem...
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/v-nekaj-letih-porabili-le-nekaj-evrov.html

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:22:11   
kajalin*
Js pa ne nucam čist nič več podatkov. posnetek mame mi je čist dovolj...Sej priznam, da mi gredo na živce vsi k preveč verjamejo v boga,k mislijo, da jim vse da bog,k sploh ne vidjo realnosti, k živijo nekje v svoji pravljici...Bejž, bež, gotov so hodili k maši in zakaj ni cerkev ukrepala, pa sej ženski se vidi da je orng bolana.Pa sterilizirat, ker bog jih bo še dal...bogi otroci,res!Pa to ni osamljen primer, podobnih fanatikov je ogromno okol nas.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:27:19   
Lukka
@kajalin*

Zelo odkrito. Saj nihče ne nuca kaj več podatkov. Vsi vemo zakaj gre. LuLu pa itak, saj veš - ona v stilu kokic takoj hoče urejat temo user posted image


(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:30:10   
kajalin*
Ja vse da On, babice skrbijo, da imajo otroc za jest, ker njihova mama sanja in ni sposobna poskrbet za njih.Žalostno,res!

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:43:32   
bskrle
Mislim, da je bila družina večkrat predstavljena v Tedniku in drugih medijih, vendar to, kar sta onadva učila svoje otroke ne učijo vere, ki domujejo V Evropi. Cerkev za to, da bi kar koli ukrepala, nima pristojnosti.
Država pa ima. Gre za vprašanje izobraževanja, zdravstvene oskrbe in po moje tudi zaradi tega, ker sta otroke popolnoma izolirala.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:48:37   
mamica deklicam
mene je v članku nekaj zmotilo. Če so toliko proti TV, radiu.... zakaj pa posodo zložijo v pomivalni stroj? Pa perilo sigurno tudi pere v stroju. Če je že toliko proti vsem tem novotarijam, ker vodijo v greh in poneumljajo, potem naj pa še pere in pomiva na staromoden način.

ja, babice in sosedje nosijo hrano in druge stvari, ker se jim otroci smilijo.

Meni sami je nerodno, ker gresta hčeri k sosedi in ji tako brez zadržkov rečeta, če ima kakšne piškote zanju ali pa da sta žejni. Pa imata vsega doma dovolj. Potem pa gospa iz članka pravi, da se kar vse pojavi pred vrati, kar ravno rabijo

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:48:57   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

LuLu pa itak, saj veš - ona v stilu kokic takoj hoče urejat temo user posted image




hebote patrino user posted image user posted image


(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:53:55   
Lukka
Še enkrat me zmerjaj s Patrinom, pa ti povem, da te blokiram. Kaj imate s to uporabnico, mene ne zanima. Vem pa, da te tukaj gor že prav vsi zmerjajo, da mečeš kokice in kvariš teme. Sem že dobil tudi privat sporočila, da te nekateri ignorirajo, ker enostavno mečeš kokice!
Povedal sem ti že, da če misliš, da sem drugi uporabnik, da lahko preveriš pri moderatorjih! V kolikor se mi ne opravičiš, te pa zdajle prijavim. Dovolj imam, da me zmerjaš, da sem drug uporabnik! Resno ti povem!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:58:24   
LuLu
daj umiri ponije... saj ne piše, da si ti patrino. Blokiraj, prijavi, toži.. delaj kaj češ... "kokice" si od patrino pobral in to je to... kako opravičilo? Še bolj se boš osmešil... meni se opraviči, da si označil moje pisanje za "kokice"
Hvala

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 19:59:37   
Lukka
Aja, da so bile že celo oddaje na temo njih?

Res čudna družina. Resno.user posted image Kako lahko to dopuščajo babice mi pa tudi ni jasno?! Vseeno bi morali ukrepati prej... Otroci so (nekateri) že v puberteti, pa praktično ne znajo tv prižgat.... Oz. še huje - na računalniku v wordu napisat pet besed. Otežujejo jim celo zaposlitev.

Kako so lahko starši tako hudo blazni!?

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:02:34   
kajalin*
Ravno včeraj so po tv povedali, da pristojni smo vsi ki opazimo, da je kej narobe.Verjetn dnar u cerkev nosta Gospodu, zato je pa župnik tiho...

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:08:19   
Izabelina
gre za moje sokrajane in to je grozno, kar so jim naredili... najmlajša je stara 2 in se še doji pa so jo odnesli brez, da bi se lahko poslovila od mamice...

kajalin - oni so verni ampak ne hodijo v nobeno cerkev, tako, da jih župnik ne pozna...

da ne bo kakšne pomote, vzgajati otroke v verskem fanatizmu je obup in ne strinjam se s tem, ampak otroke so vzeli na tako krut način (starejše so pobrali v šoli, brez torb brez vednosti, mlajša dva so odpeljali iz doma, mama pa je mislila, da so iz csdja prišli pomagat, ker so se menili o pomoči, so pa samo otroke vzeli in v spremstvu policije odpeljali), mami, ki je noseča...

zagotovo je blo treba nekej narest, ker so jima otroci res "zrastli čez glavo" kakor je oče tut sam priznal, ampak lahko bi jih vse skupaj dali babicam, ne pa da so jih ločili in dali v različne domove, čepravo so tudi otroci izrazili željo, da bi ostali skupaj in da bi lahko hodili v isto šolo...

user posted image

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:13:47   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
...ampak lahko bi jih vse skupaj dali babicam, ne pa da so jih ločili in dali v različne domove, čepravo so tudi otroci izrazili željo, da bi ostali skupaj in da bi lahko hodili v isto šolo...


podpis!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:18:28   
Lukka
@Izabelina

zagotovo je blo treba nekej narest, ker so jima otroci res "zrastli čez glavo

Kako to misliš, da so jim zrastli čez glavo? V kakšnem smislu?
Zdi se, kot da ti odobravaš to početje s tem verskim vzgajanjem? No ja, mogoče bolj poznaš zgodbo. Potem ni res, da so se otrokom dogajale določene fizične zlorabe? Ko vsaj ne bi bilo res...
Zdi se mi pa še nekaj čudno. Baje sta bila oba ta dva starša na začetku zelo dejavna in "normalna". Kako, da sta danes oba v takem stanju. Verjetno je že res, da se enemu pač odpelje. Ampak kako da je tudi drugi natanko tak, tega pa v tej zgodbi ne morem razumet. Resnično ne. Ali gre mogoče za kake prijeme, substance, kakšen hud dogodek... Kaj menite?

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:29:44   
alda
Punce Lukka je pač bolj čustven moški, kot smo nekatere ženske in je zato na vso stvar gledal, kot zaskrbljen starš, ki se zavzema za dobro otroka.

Tudi jaz gledam na vse to podobno kot on, le da zaradi tega nisem jokala, ali bi mi bilo kakor koli hudo.
Prav je ,da so poskrbeli za otroke, NI MI pa prav način na kako so se tega lotili .

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Odvzem otrok - vera
17.12.2013 20:36:26   
Lukka
alda

Tudi meni način ni pravi, vendar kako bi sploh lahko ravnali drugače? Mogoče je celo to zgolj zakonsko opredeljeno in jim to služi kot podlaga.

Saj pravim, ne razumem, kako sta starša lahko zapadla v tako stanje... Na nek način sta malim polžkom uničila življenje... V kolikor pravijo, da je udejstvovanje in čutenje človeka preko celotnega življenja odvisno od njihovega otroštva... Koliko gorja bodo ti otroci še dali skozi!! Na bruhanje mi gre, res. Res!

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
17.12.2013 20:40:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
17.12.2013 20:43:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lukka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?