|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija žrelnice
10.10.2005 20:18:33   
beba76
Prijateljica ima sinčka starega 2,5 leti in ga vsake toliko bolijo ušesa. Dobi antibiotike, ki seveda začasno pomagajo, pol pa spet ista pesem. Danes so bili na ORL in je dobil napotnico za operacijo žrelnice.

In ker prijateljica doma nima interneta, me je prosila, da v njenem imenu na forumu vprašam, če ima slučjno katera izkušnje s tem.
Za odgovore se vam prav lepo zahvaljujem.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija žrelnice
10.10.2005 20:30:50   
Marogica
Našemu 4,5 letniku se je to zgodilo pred ca 6 meseci. Začel je "pohrkavati" kot da bi imel nekaj v grlu. Najprej nismo vedeli, če ima res kaj v grlu, ali pa celo, da dela že iz navade. Smo šli k otroškemu ORL, ki mu je dal najprej sprej, ki smo ga morali sprejati v nosnici in nam rekel, da naj to delamo ca.2 ali 3 tedne(ne spomnim se točno) in če ne bo bolje, bo potrebna operacija. Pogovarjali smo se tudi z našo pediatrinjo, ki nam je odsvetovala to operacijo iz naslednjega razloga: večji je otrok, širše je grlo, več je prostora v žrelu. ta drugi razlog pa je, da ta tretji mandelj (žrelnica) počasi zakrni. Našemu fantku je bilo po tej "kuri" s sprejem bolje in sedaj tega sploh več ne dela. To je naša izkušnja z žrelnico.
Naj se tvoja prijateljica dobro informira na večih krajih, da ne bo otrok po nepotebnem operiran (poglej naš primer), naj se pa vseeno prijavi za operacijo, ker je čakalna doba ca 10 mes do 1 leta. Če se potem odloči, da otroka ne bodo dali operirati, še vedno lahko pokliče in ne gre na operacijo. Če potrebuješ ime spreja, katerega ime ne vem na pamet, mi javi privat, pa ti napišem.
lp tebi in tvoji prijateljici

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija žrelnice
12.10.2005 8:47:46   
daddy
     Naš sine je bil operiran, star je bil malo manj kot štiri leta, zaradi ponavljajočih se laringitisov. Ker je bilo ob napadu dihanje tako oteženo so nam pač svetovali operacijo in kakšen teden po operaciji je bilo kr hudo, potem pa je bil mir. Tudi nasplošno bolan po operaciji ni bil več ( zdaj je osemletnik ).

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija žrelnice
13.10.2005 19:09:50   
ŠpelaP
Tudi mi čakamo na operacijo povečane žrelnice pri našemu malemu (zaradi ponavljajočih se vnetij ušes). Čakamo že od začetka maja, na vrsti pa je konec januarja 2006.
Nam je zdravnica rekla, da pri tako malemu otroku, ko žrelnica še ni zakrnela, lahko vpliva na poslabšanje sluha in nepravilni razvoj govora. Pri otroku od ene moje sodelavke, so ravno zaradi povečane žrelnice ugotovili poslabšanje sluha, in zato tudi gre na operacijo.
Marogica, prosim, ali lahko tudi meni sporočiš ime spreja, ki si ga omenjala v zgornjem sporočilu.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija žrelnice
13.10.2005 20:28:50   
Anonimen
Moj sin je imel tudi pogosto se ponavjlajoče prehlade.Večno zamašen nos in vedno mu je zelen gnoj cedil.Vnetja grla.Antibiotik na antibiotik.Ničesar več ni pomagalo.Ponoči je slabo spal,ker ni mogel dihat.pohrkaval je ves čas,težko požiral.
Operiran je pa bil malo večji,tik pred vstopom v šolo.
Operacija je potekala brez zapletov prav tako postoperativno zdravljenje.
Sicer je bila situacija z zdravjem vidno boljša.Le da dihat na nos še ne more,ker ima na žalost od rojstva zožen nosni kanal-krivo zaraščene nosne kosti.Po operaciji žrelnice pa ni bilo več gnojnega izločka iz nosa in pogostih nahodov.
Ne odlašat in čakat,naj ga da operirat.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija žrelnice
13.10.2005 21:03:07   
sazi
Moj odgovor glede na zastarelost ne bo kaj prida, pa vendarle. Otročka še nimam (je na poti), sem pa sama brez žrelnice. Tam nekje pri cca štirih letih se mi je vnetje všes tako zelo ponavljalo (in tudi druga vnetja9, da sem od bolečin kričala in se menda z glavo zaletavala v zid (če sem le našla trenutek, ko me niso nadzorovali). Bilo je grozno. Ko pa so me operirala, sem se takoj umirila in vsi problemi so se nehali. Do sem pozitivno in tudi zdaj kakih težav v zvezi s tem nimam. Ne vem pa (nikoli mi ni noben zdravnik omenil) če je karkoli povezano s tem, ampak v dobi odraščanja, sem pa kar naprej zbolevala za anginami, bila napotena na odstranitev manjdljev, pa se tam nikoli nisem pojavila (in zgleda, da je strah pregnal tudi angine - no, vsaj v tako velikem številu jih ni bilo nikoli več).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija žrelnice
13.10.2005 21:59:43   
anajmad
Naša Pia je bila operirana na žrelnici,ko je bila stara 7 let.Imela je prehlade in to zelo hude.Bila je 5 dni v bolnišnici.Prvi dan,so jo kontrolirali,naslednji dan je bila operirana.Sprva je bilo hudo,ker jo po mojem  bolelo,toda ko sem prišla popoldne na obisk,je že skakala po postelji.Vsak dan je bilo boljše,tako da na koncu sploh ni hotela domov.S prehladi ni nič boljše,vsako leto jih ima najmanj 4.Lani je zdravnica omenila,da bi ji še mandlje operirali,pa jst ne dovolim,ker sem sama brez mandeljev in vsak prehlad,ki ga fašem,me boli vse po žrelu.Ne vem,enim pomaga ta operacija,nekaterim pa ne.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?