|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
17.8.2004 12:32:59   
Annny
Lep pozdrav, mamice in nosečke(((-:
Rada bi vas vprašala nekaj stvari, saj se ne bi rada spuščala v nepremišljene nakupe.. vesela bom vsake izkušnje oz. odgovora!

1. LEŽALNIK ZA DOJENČKA. Koliko mora biti star dojenček, da leži v njem? A mu ni nič zoprno, če je pripet tam notri? (ok, saj ima kake igračke itd...)- Koliko časa zdrži notri oz. ali se ga naveliča?

2. STOLČEK ZA HRANJENJE, KI SE GUGA npr. Dondolino Prima Pappa. Ali lahko nadomesti ležalnik (glede na to, da sem videla tudi ležalnike, ki 'visijo' na nekakšnem ogrodju kot gugalnice)? Najbrž se pa ne poleže...

3. PREVIJALNE MIZE. O tem je bilo že ogromno govora. Sama imam v otroški sobici že dovolj polic in predalčkov, tako da ne vem, če bi šla kupovat še en predalnik- previjalno mizo. Zanimajo me vaše izkušnje s tisto previjalno 'na nogicah' (ki ima spodaj banjico in odlagalno poličko). Rabila bi jo samo za ta namen- previjanje. Lahko katera pove kaj o njeni funkcionalnosti?
Rada bi, da zavzame čim manj prostora..

4. IGRALNA PREPROGA za dojenčka...????

5. STERILIZATOR- GRELEC za stekleničke. Je uporaben, če dojiš npr. za gretje čajčka ipd??

6. POSTELJNINICE. Koliko kompletov posteljninic in koliko rjuhic za jogi ste kupile? Kakšne dimenzije odeje in vzglavnika imate?- v Avstriji imajo namreč večje (odeja 100 krat 135, pri nas pa 90 krat 120), zato Slo posteljnine 'ne pašejo' gor...(?????).

Mogoče kompliciram, ampak res bi rada vedela....
Najlepša hvala že vnaprej(-:

Anny, 32 t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
17.8.2004 13:14:58   
Seven*
1. Lezalnik je meni osebno super uporabna zadeva. Kamorkoli v stanovanju grem si poleg nesem lezalnik in malega, da me lahko opazuje pri vsakodnevnih opravilih.

2. Nimam, se mi pa zdi uporaben zelo kratek cas..

3. Ce bi imela zadevo samo za previjanje ti potem dosti bolj svetujem eno navadno desko, ki jo pritrdis na omaro, komodo. Taksna deska je siroka in imas zato zelo veliko prostora. Jaz osebno imam otroka, ki je zelo zivahen in mi je previjana, ki ima 90 cm ze skoraj preozka. Pa se ceneje bos skozi prisla. Jaz sem v Obi-ju dala odrezat desko, ki je identicna kot pohistvo, tako da vseskupaj izgleda kot da je del spalnice. Deska je stala cca 2 jurja, gor sem kupila le previjalno podlogo za 4 jurje. Ko bo mali zrastel, bom desko samo odmontirala nazaj. :)

4. Odvisno koliko imas financ. Za taksno podlogo lahko uporabis kaksno deko ali mehkejsi tepih.

5. Nic od tega nimam. Malemu sem sterilizirala tocno enkrat (ko sem prinesla iz trgovine). Flaske perem kar v pomivalnem stroju. Vecina se sicer zgraza (z mojo mamo na celu) ampak itak vodo pogrejem v mikrovalovni, ki bolj ali manj unici vso golazen po otroski posodi.. :)

6. To je popolnoma odvisno od financ. Glede na to, da posteljnine ne menjavas vsak dan, lahko imas tocno 2 in je dovolj. Sploh ker je posteljnina tako zelo draga..

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
17.8.2004 13:18:12   
malika
V ležalniku lahko dojenček leži že od rojstva dalje, če kupiš tak model, na katerem se potem lahko naslon dviga

Stolček za hranjenje, ki se guga, jaz v tem ne vidim nič. Mogoče bo vedela kaj povedat kaka, ki ga ima. jaz imam navadnega -sposojenega in je šisto ok.

jaz prave previjalne mize nimam, ampak imam en element v dnevni sobi dvignjen in se čisto lepo obnese(imamo malo prostorske stiske), pa tudi ta previjalna o kateri ti oraviš, bi se pomoje čisto vredu obnesla.

Igralna preproga je supr stvar. jaz imam tako v kompletu s telovadnico in jo koristim že od vsega začetka(zdaj je star 7 m)

steriliator in grelec pa boš rabila v primeru, da ne boš dojila. jaz sem polno dojila, mali do 6 meseca ni hotel nič pit po flaški, tako da tega nismo rabili.Druugače pa lahko stekleničke samo prekuaš, ali pa te stvari kupiš naknadno.

za posteljico pa imam samo dva kompleta posteljnine in mi to zadošča.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
18.8.2004 14:58:02   
frutka_
1. Gugalnik je super. Moj mali se ne naveliča biti v njem. Imam sposojenega!

2.Ne vem v čem je "finta" tega guganja. Meni se zdi "navaden" brez guganja tudi v redu! Imaš jih od Brevija, Chiccota, Peg Peregove, Trip-Trap,... Jaz še ga nisem kupila. Se mi pa zdi zelo praktičen in dolgo ga lahko uporabljaš.
Nabavila ga bom, ko bom ga začela privajati na gosto hrano, prej ga ne potrebujem, imam ležalnik.

3.Jaz sem zadevo s previjanjem rešila čisto preprosto. Kar ne komodo, ki je zelo podobna previjalni, sem kupila podlago za previjanje. V predale komode pa sem spravila malčkova oblačila.
Prostorsko sem tudi omejena pa še dolgo jih ne moreš previjati gor, ker so zelo živahni in previjanje hitro postane na taki višini nevarno.

4.Jaz sem jo dobila poleg telovadnice. Sicer pa lahko uporabiš kakšno deko za tla, ki je pralna ali pa igralno preprogo.

5.Grelec imam izposojen, ampak še ga nisem uporabila niti enkrat!Čajeka mu ne dajem, ker je dojen, ničesar drugega pa ne rabim greti.
sterilizatorja nimam, ker dojim. Stekleničke pa po potrebi perem v stroju. Do zdaj se je oprala dvakrat!

6.Moja posteljica je velika 120/60 in sem posteljnino zanjo kupila v Odeji. Imam tri komplete zanjo. Tam kjer kupiš odeje in vzglavnike, tam kupi tudi posteljnino.


Vem, da bi rada imela vse pripravljeno, toda ne pretiravaj, ker te hitro z nasveti v raznih knjigah in revijah okrog prenesejo s tem kar potrebuješ. Poleg tega, je vse kar drago...

Vse kar na začetku rabiš je poleg oblačil in otr. kozmetike, dudica, kakšna steklenička, če ne bi mogla dojiti, dekica, voziček,pumpica za črpanje mleka (to je fina zadeva!) ...ljubezen in velikoooo energije!!!

Vse ostalo po potrebi lahko kupiš potem oz. sproti, ko boš videla kaj zares vse potrebuješ.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
18.8.2004 15:21:43   
Ro-La
1.LEŽALNIK-ga nikoli nismo uporabljali
2.STOLČEK ZA HRANJENJE- imamo peg perego prima pappa (navadni, se ne gunca in je za hranjenje čisto ok
3.PREVIJALNE MIZE- po naročilu dali narediti komodo ful veliko, gor smo dali previjalno podlogo
4.IGRALNA PODLOGA-na tal mu dam vedno kociko, sicer pa se sedaj splazi itak daleč vstran od koce
5.STERILIZATOR-stekleničke in dude sem na začetku kar v mikrovalovko dala za 5 minut in to je bilo to
GRELEC-uporabljamo zelo zelo redko
6.POSTELJNINA-imamo 2 kompleta posteljnine in 2 jogi rjuhi- vse kupljeno v Avstriji, prav tako odeja in vzglavnik

Lp, pa veliko užitkov pri nakupovanju R&L

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
18.8.2004 16:07:46   
frutka_
Kaj v mikrovalovni se lahko sterilizira? Kako pa to narediš?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
18.8.2004 16:19:16   
Ro-La
Jaz sem prvo vse umila, posušila in potem kar take dala v mikrovalovko, jih 5 minut grela-kuhala-pekla na 850W(če se ne motim :zmeden: ). Lanej ni imel nikoli driskice ali kakšnih drugih prebavnih težav. Sedaj pa tega itak več ne delam, ker vse nosi v usta in ni mogoče ohranjat vsega sterilnega.

LP R&L

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
18.8.2004 23:33:11   
Komet
oj
Vem da je še prekmalu ampak jaz kar razmišljam kaj bom uporabljala.

Za previjalno bom uporabljala, kar pisalno mizo, prav zares pisarniško tisto ta veliko k so jo imeli včasih po pisarnah in ima kar nekaj predalov. Je široka nanjo bom pa sama sešila podlogo, peno bom v Astri kupila, prevleko pa kar iz kakšen rjuhe ali pa platna.

Se mi zdi najboljš, tako imaš veliko prostora pa nič stroškov. Po nasvetu prijateljic mora bit previjalna široka. Moji prijateljici je tamal, ki je zelo živ že dvakrat padel v predal pa je skor 50000 dala za previjalno. Še sreča da je bil odprt. Tako da ga mora skoz z eno roko držat.

Stolček si želim prima pappa un navaden, to je edina želja, ki jo imam glede nove opreme,no pa voziček.

Za steriliziranje bom uporabljala kar vodo in prekuhavanje.

Ležalnik za hranjenje pride tudi zelo prav, ampak tudi v naročju gre. No kakor otroka navadiš.

Pa vsaka priporča, kakšno stvar za na posteljico, da se malo zamoti, ko se zbudi, kakšen vrtiljak.

Postelnjino bom sama sešila, kovtrček imam še od svojega otroštva, je skor čist nov, no tudi posteljica je še samo prebarvat jo bo potrebno. Kar se tiče pa jogija bom morala pa novga.

No sešila si bom kakšne 4 komplete, če slučajno kaj pobruha itd.


No napišem še kaj če se spomnim


(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
19.8.2004 0:59:58   
Annny
Zvezdica, to je pa res lepo, da boš sama zašila- točno tako bo , kot bo všeč tebi, pa še ceneje. Jaz imam za to žal dve levi roki (oz. se nikoli nisem naučila šivati), zato bom pač kupila..
Kovtrčka tudi še nimam.
Pa razmišljam, ali rabim tudi spalno vrečo, če imam kovtrček (rok imam oktobra)? Je najbolje imeti oboje, hm?

Vem tudi, da bom kupila ležalnik, stolčka za hranjenje pa zaenkrat še ne (nočem, da se mi pol leta na njem prah nabira, preden ga bom sploh lahko prvič uporabila).

Imam posteljico 140 krat 70 z jogijem.
Previjalne tudi še nimam, imam pa tudi eno mizo...samo ne v otroški sobi. Tako da si bom kupila trdo previjalno podlogo in previjala kar tam, kjer bom imela najboljši filing. Ali pa bom kupila tisto previjalko z nogicami in banjico- ni draga, pa še ne zavzame tako ogromno prostora, kot kak ogromen masiven predalnik. Otroška soba namreč ni tako zelo velika- rada bi, da več prostora ostane malemu kobacajčku, da se bo lahko plazil po tleh, raziskoval...da bo čim manj nekih nevarnih ostrih robov raznih omar...čimveč prostora(-:

Jaz sem dobila za darilo neko napravo, ki je grelec in sterilizator v enem- še nisem preizkusila, pa mi tudi ni preveč všeč): Morda, če bo šlo kaj narobe z dojenjem, drugače bo pa najbrž ostala kar nedotaknjena.
A ne bi bilo fino, da bi ljudje, ki kupujejo bodočim mamicam kaka darila, prej vprašali, kaj rabijo, preden kupijo kaj neuporabnega...?

Voziček imam pa že kupljen, pa oblekice... Mal sem tudi 'smotana': zadnjič sen bila v Baby Centru in se nisem mogla zadržat, da ne bi kupila kopeli, kremice za ritko, krtačke za laske, škarjic za nohtke, gobice za umivat, mal pleničk...sploh ne vem, kaj bom v resnici rabila, ampak jaz si že tako živo predstavljam, kako bom vse to uporabljala in kako zlat bo moj dojenček...((((-:
Sicer pa čas hitro teče, oktober bo kmalu tukaj...če me kaj prehiti, bo pa bolje, da imam stvari že prej pripravljene(-:
Nočko







(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Oprema za dojenčka - funkcionalnost
19.8.2004 9:14:13   
asso
Odgovor ni s prve roke, ker tudi jaz še čakam na november, ampak kot sem se z mamicami pogovarjala je tako:

1. Ležalnik; baje, da je zelo v redu stvar. Ko kej delaš ga daš enostavno noter in ne more "zbežati", ha, ha...

2. Stolček za hranjenje; večina jih priporoča, še posebno takega, ki se da tudi naslonjalo regulirat tako, da ko ga nahraniš lahko tudi zaspi. Kolegica ga je potrebovala od enega 5 meseca dalje pa mislim, da kar do 2 let.

3. Previjalne mize; veliko jih pravi, da so nepraktične oz. uporabne kratek čas. Če morda nimaš veliko predalov oz. ti pride v poštev omarica s predali je idealno, ker lahko uporabljaš v ta namen, drugače večina jih rajši svoje malčke previja kar na postelji (več prostora). Jaz bom kar previjalno podlogo dala na najino komodo in prvi predal uporabla za šaro od :duda:.

4. Kot igralno preprogo (kar so napisale tudi ostale) se lahko uporablja kakšno dekico ali kovtrček...

5. Sterilizator - grelec; sterilizacija se lahko opravi tudi s prekuhavanjem. Jaz osebno menim, da včasih nismo imeli vsega steriliziranega in smo boljše prerasli, ker danes nekateri delajo vse v rokavicah in so malčki non - stop bolni - odpornost je šla po vodi. Na začetku je morda dobro prekuhati, kasneje pa itak :duda: dajo v usta cel kup nesteriliziranih stvari v usta.

6. Posteljnina; 2 kompleta rjuhic, ena dekica in en kovtrček pa spalna vreča. Mislim, da dva kompleta rjuhic je čisto dovolj. Ene daš prat, druge gor...

Pa lepe nakupe asso in :duda:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?