|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 18:42:27   
m_m
Smo zaenkrat še 4 člnska družina. V kratkem bom mamica, tako da nas bo 5. Moja mami je do sedaj vedno oddajala vlogo za otroški dodatek zame, ki sem še študentka, in za sestro, ki je še v srednji šoli. Zdaj me pa zmedeno sprašuje kako mora to vlogo izpolniti letos. Rok za oddajo je do konca aprila, še dva tedna. Ali je sploh upravičena do tega dodatka? Kako lahko to vpliva na višino dodatka, ki ga bom vložila jaz za svojo :duda: ? V preteklem letu pa sem imela edine dohodke preko štud.dela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 18:43:45   
m_m
Maja

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 18:47:56   
mia-1
Mislim da ji za tebe ne pripadajo vec.Lahko vlozi ampak po moje bodo pol preverli in tebi vzeli otr. dodatek, dali pa ti ga bodo za tvojega otrocka.Vsaj v zakonu pise da ko imas svojega otroka ti ne pripada vec.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 18:49:32   
san
tudi moja mama je vse do mojega 26 leta prejemala otroski dodatek zame, ker sem bila se studentka, jaz pa sem od 21 leta naprej dobivala tudi otroski dodatek za mojo puncico.
sicer se ne spomnim vec za koliko, ampak se ni dosti spremenila njegova visina.
no v glavnem ce zivita na istem naslovu je ona upravicena do otr. dodatka do tvojega 26 leta, ce bos se imela status.

lp s
:)

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 18:54:43   
san
uu a res:zmeden2:
midve sva pa kar obe z mamo dobivale, no ona ga je prenehala, ko sem dopolnila 26 let..i, pa ni nihce nic rekel, pa se vlogi sem jaz skupaj tja nosila.

sploh nisem vedla za ta zakon

lp s:)

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 19:06:44   
m_m

Mia a mogoče veš, če je kje ta zakon napisan in se ga da na internetu prebrat?

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 19:44:07   
tinica
Dokler si ti šoloobvezen otrok mora tvoja mama dobivati otroški dodatek za tebe ti pa boš dobivala otroški dodatek za svojega otroka. Vlogo pa normalno vloži kot vsa leta prej. Pri nas je ista situacija jaz sem študentka in imam otroka mama dobiva normalno otr.dod. za mene jaz pa za svojega otroka. Tako, da brez panike.

Lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 21:03:49   
tina21
Jaz ga pa kljub temu, da sem študentka ne dobivam. Ko sem vložila vlogo za našega škrata (kljub temu da jo je vložil fant,ker je prijavljen na njegovem naslovu)so mi vlogo zavrnili, ker sem se jaz potem podvajala v njihovih računalnikih in tega zakon menda ne dovoljuje.So mi rekli, da moram takoj zase napisati dopis, kjer pač sporočam, da imam otroka in da se moji otroški ukinejo, da mi ne bo potrebno kdaj kej vračat denarja.
In potem sem šele dobila za našega otroške.
Aja smo morali celo en znesek že vrniti, ker na CSD niso dovolj hitro uredili vsega.

No tako izkušnjo smo imeli mi.

Lp, Tina

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Otroš. dodatek zame
18.4.2005 21:22:31   
Gina
Najboljše, da pokličeš na csd. Če ti je zoprno na tvojega, pa kar na enega drugega, pa vprašaj. Ti bodo najbolj iz prve roke odgovorili.
Lahko pa pogledaš na strani ministrstva za delo, družino in družinske zadeve, tam tudi piše vse o otročkem dodatku.

http://www.sigov.si/mddsz/index.php?CID=15&ID=799


Kolikor sem prebrala, če prav razumem, je tvoja mama upravičena do otroškega dodatka zate v primeru, da ti nisi poročena oz. ne živiš v zunajzakonski skupnosti. Se pravi, če boš mati samohranilka (v tem primeru moraš tožiti otrokovega očeta za preživnino), sicer pa ne. No, tako si jaz razlagam, ti pa preberi zelo natančno ali pokliči csd. lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Otroš. dodatek zame
19.4.2005 12:33:09   
m_m
Ja sem klicala kar na nekaj CSD-jev preden so mi znali povedati za ziher.

Obe sva upravčeni. S tem, da vpiše ona samo nas štiri kot družinske člane in družinske dohodke, torej tudi moje štud.delo.

Ko pa jaz vlagam, pa dam isto moje lanske dohodke, se pravi delo preko študenta, in vpišem samo nas dve skupaj, mene in otroka. Vlogi naj bi se obravnavali ločeno. Upam, da res, ker ne bi blo fajn pol enkrat zvedet, da bo treba kaj vrnit.

Sam se pa kar namatraš, da ti kej povejo. Noben nč ne ve, danes niso uradne ure, pokličte jutri referenta, O,a se nihče ne oglasi...

Hvala punce.

Maja


(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?