|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroške smučarske vajeti
28.2.2011 14:22:19   
Ženkica
Če se slučajno komu valjajo doma otroške smučarske vajeti kot npr. tole: http://www.enaa.com/oddelki/sport/izd_1561_SP19001_Otroske_smucarske_vajeti

Kupim!!

sicer pa me zanimajo tudi vaše izkušnje, kako ste svoje otroke naučil smučkat oz. ali ste jih dali v smučarsko šolo in koliko so bili stari?

Hvala,

Ženkica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroške smučarske vajeti
28.2.2011 15:01:36   
kristinaj
naša bo aprila stara 4 leta in je šla letos prvič na smučke. učili smo jo tako, da naj da rito nazaj in roke na kolena in seveda plug ni šel. poskusili smo z vajetmi a sem hitro obupala in na koncu ugotovila, da je bilo najbolj učinkovito, da ko smo s trakom na vrh prišli sem ji rekla sedaj pa plug naredi in se spusti do mamice .. to je bilo najbolj funkcionalno. vajeti pridejo v poštev ko že zna plužit in sama zavijat, kot varnostni sistem, da ne zapelje kam drugam...

smučarskega učitelja bo pa naslednje leto dobila ko bo že malo znala in predvsem poslušala..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Otroške smučarske vajeti
28.2.2011 15:14:13   
Ženkica
naša je imela smučarskega učitelja 1 uro in se je ful obneslo; edino njega je poslušala, na koncu je vozila plug,  tako, da jaz priporočam, ampak glede na to, da je to kar drago, bi rada poskušala še na kak drug način.

Če bi mi bil kdo pripravljen samo posodit vajeti, da sprobamo, pa se seveda tudi priporočam. user posted image

Ženkica

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroške smučarske vajeti
28.2.2011 15:41:48   
Freya88
Zakaj za vraga to noben ne nardi doma sam?? Ocitno vam ni za dat tolk denarja...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroške smučarske vajeti
28.2.2011 22:08:04   
darja72
Vajeti kot pripomoček pri učenju smučanja odsvetujem. Mogoče zgolj za varnostno uporabo na kakem večjem, nepoznanem smučišču. Pa še to samo zgornji del, torej brez trakov okoli nog. Otroku v končni fazi dajo zgolj občutek odvisnosti, namesto, da bi se sam naučil izpeljevati zavoj.
Raznoraznih vaj za privajanje na sneg, drsenje, ravnotežje, prenos teže, postavljane smuči v pico (plug) in špagete (paralelno) je ogromno. In mogoče je res najbolj učinkovito, da plačate kako uro učenja smučarskemu učitelju, ki bo na primeren način in predvsem hitreje otroka naučil smučarskih osnov.

Jaz sem oba naučila kar sama (sem pa sicer učitelj smučanja), tako, da zdaj pri skoraj 5 in skoraj 7 letih brez kakih večjih težav smučamo skoraj povsod (po črnih progah ne). Tavečji že vozi po robnikih, mala ga pa že malo posnema.


< Sporočilo je popravil darja72 -- 28.2.2011 22:14:46 >


_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Otroške smučarske vajeti
1.3.2011 6:09:51   
Onasiss
Našga smo dal lai pr i4-ih učitelju 3x po eno uro in se je zelo fajn obneslo. Letos pa smo ga dal samo na tekoči trak kjer smo samo malo osvežili spomin, nato pa smo ga prepustili igranju s prijateljčki. Čez čas je skozi igro dojel bistvo tako, da mu gre smuka že kar dobro.


_____________________________

So what....

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroške smučarske vajeti
1.3.2011 8:22:42   
Ženkica
Hvala za vaša mnenja. Sicer pa jih bomo dobili na posodo, če nam bodo ustrezale pa jih bomo potem odkupili (tako smo se dogovorili).

Bo pa najbrž vseeno še potrebno vsaj 1-2x najeti učitelja. No, morda pa tudi ne, nikol se ne ve.

lp

Ženkica

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroške smučarske vajeti
1.3.2011 10:04:41   
HuAnita
Moj fant je tudi učitelj smučanja. Vajeti absolutno odsvetuje.
Če imate starši vsaj malo znanja o smučanju, se lahko tega lotite sami. Je pa to ponavadi precej garaško delo, poleg tega se učitelj tega loti sistematično. Zato traja nekaj dni (no, kateri 'skapira' tudi v enem dnevu), da se otrok privadi na smučko. Kar je bistveno, je, da je treba otroka naučiti 'samozaščitvega' obnašanja. Prvo je to, da se zna zanesljivo in varno ustaviti! Smučati zna praktično vsak, ki ga postaviš na smučke, ustavljanje pa je problem. Potem ga je treba naučiti, da gleda po progi in gre nanjo takrat, ko je prazna za njim (da se ne zapelje komu, ki prismuča hitro mimo, pod noge). Potem, ko to oblada, pa vlečnica. S padci in kolobocijami (tu večina staršev izgubi živceuser posted image ).
Naša 2 sta šla oba skozi šolo in mi ju je veselje pogledati, ko se znata ustaviti, umakniti kakemu divjemu smučarju ali še raje borderju, ko sta 'ziher' na vlečnici... In je potem res užitek, ko smučamo sami zase in mi ni treba nenehno opozarjati in vpiti, naj pazita...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroške smučarske vajeti
1.3.2011 17:28:16   
ninocka
Nas 3 letnik je imel prejsnji teden 3x1 uro učiteljico. Učila sta se na ful položni progi, učila ga je tako, da ga je vozila med nogami, da je smučala pred njim, potem pa z obročem in palico.
Noge v plug smo mu pa kr postavli, potem je pa skapiral in je vozil nekaj na pol. Zavijanje se je pa učili z avijončkom in pa ena roka ob bok, z drugo pa čez telo.

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroške smučarske vajeti
1.3.2011 17:51:05   
Anonimen
Šola smučanja, definitivno.
Predvidevam, da učitelj ve, kaj je treba otroka naučiti - ravnotežje, vožnja, zaustavljanje, vlečnica, obnašanje v množici.
Plus ima večjo avtoriteto kot jo imam jaz.
Plus skupina povleče.

Enako je bilo pri plavanju, plavalni tečaj, enaki argumetni kot zgoraj.

To so osnove in ne vidim razloga, da bi se jih ne naučila prav.

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otroške smučarske vajeti
2.3.2011 8:35:49   
dps1
mi smo jih imeli pa smo bili zadovoljni. čeprav se je že skoraj sama peljala,je imela občutek varnosti, da jo lahko vsak čas ustaviš. zdaj se pelje bp tudi brez njih. pa nismo imeli nobenega uitelja smučanja. sicer pa - vaja vaja vaj. vožnje kolesa brez pomožnih se tudi  ne naučiš v eni uri.

mi jih sicer imamo viška, ampak jih bomo imeli dalje v uporabi za planine za v navezo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otroške smučarske vajeti
2.3.2011 13:27:43   
Sofi
Moja fanta (4 in 5 let) sta letos prvič stopila na smučke, začeli smo z vajetmi in bilo je super. Dva dni vajeti, tretji dan pa že brez kakršnihkoli težav samostojno na progo. Vajeti pomagajo tudi staršu, da oceni, koliko otrok sploh obvlada, ali mu pluženje že gre, ustavljanje ipd.
Nisem si predstavljala, da bosta tako hitro osvojila, čeprav smo samouki pri vseh aktivnostih (plavanje, kolesarjenje, rolanje...)

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otroške smučarske vajeti
23.1.2012 11:30:15   
andya
Naša triletnica, ki je bila prvič na snegu je s pomočjo smučarskih vajeti presmučala celo sankaško progo (14km)v Brambergu (Avstrija). Prvi dan smo jo spuščali po malem klančku, jo lovili,..spustili do ravnega,..naslednji dan pa z gondolo na vrh. Na smučkah se je lepo držala, ustaviti pa se še ne zna.
Dali bi jo tudi na trak, da se sama malo spušča, pa je bilo vse zaprto ali rezervirano samo za šolo.
Moje mnenje je, da sam oceniš možnosti, ki ti ponuja smučišče. Seveda, trakovi so le pripomoček, ki ti pomagajo pri učenju in uživanju na snegu in ne naučijo smučanja. Nam so prišli zelo, zelo prav. Le proge morajo biti modre, da se lahko tudi sama spušča. Je lažje za vodit in malček lahko vmes poje in uživa.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otroške smučarske vajeti
23.1.2012 12:11:12   
sakuL
tele vajeti niso dobre za učenje smučanj otrok. bolje da si uzameš malo več časa, da se otrok privadi na smučke, pa po majhnih stminah, učiš vijuganja itd.. potem pa na večje stmine, tako da greš ti ritensko dol, otroka pa naj vzi po tvojih stopinjah, tudi če uide, je pri tebi med nogmi.

če ti to ne gre dobro od rok je bolje, da das otroka v šolo smučanja....

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otroške smučarske vajeti
23.1.2012 13:31:44   
andya
mi smo šli na sneg za en teden in za tri dni smučanja z malčkom, ki je stopil prvič na sneg, kaj šele na smučke, smo izkoristili dane možnosti maksimalno in pri tem uživali, kar se mi zdi najbolj pomembno. 

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otroške smučarske vajeti
23.1.2012 13:47:12   
andya
 Ali vajeti uporabljajo tudi učitelji v smučarskih šolah?Seveda. Ker pa učitelji delajo v glavnem s skupinami, imajo vajeti pripravljene v šolah za težje primere. Ko delajo z majhnimi otroki ali takimi, ki rabijo malo več vaje in občutka varnosti. Če otrok ne razume učiteljevih navodil ali se boji, so vajeti nepogrešljiv pripomoček. Na vajetih lahko izvajajo vse vaje oziroma dejavnosti iz šole smučanja (poskoki, dvig smučke, pluženje...) Pred patentno prijavo so bile vajeti stestirane na ZUTSu in Fakulteti za šport. Ministrstvo za šport jih je opredelilo kot učni pripomoček in jim ''za tiste čase'' znižalo prometni davek. Vsa dokazila o neoporečnosti najdete na osnovni strani pod Nagrade in priznanja.

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Otroške smučarske vajeti
23.1.2012 22:02:45   
nananaja
Naša štiriletnica je šla letos na tečaj, dvakrat tedensko 2 uri, največ 15krat oziroma dokler bo sneg :) Lani se je že spuščala naravnost, a to ni nič. Na vajetih se ni počutila varno, na tečaju napreduje, se že spušča in ustavlja.

Drugo leto gre še tamala na tečaj. Škoda, da letos ni doma snega, da bi se malo spuščala na smučeh, lani jih je že imela, a ni znala stati na njih.


< Sporočilo je popravil nananaja -- 23.1.2012 22:03:27 >

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otroške smučarske vajeti
24.1.2012 9:30:38   
sakuL
nananaja: superuser posted image . pa saj sneg je na smučiščih tudi pri nas....user posted image .



_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otroške smučarske vajeti
24.1.2012 15:06:04   
andya
nananaja: vsak pozna svojo situacijo. Razlika je med triletnikom, ki je prvič stopil na sneg in štiriletnikom, ki ima smučarske tečaje pred nosom. Bodimo realni. Smučanja se ne da naučiti čez noč. Se ne strinjam s tabo, ki praviš, da smučanje naravnost ni nič. Meni že veliko pomeni, da je v smučanju uživala že prvi trenutek, na smučeh stoji stabilno, skrbi da so noge narazen, na ovinkih se že rahlo nagiba. Dobila je občutek za sneg. In ni mi žal za vso kompletno opremo, ki smo jo nabavili. Marsikdo je predlagal plastične smuči ali pa komentiral, saj vsi otroci govorijo da bodo smučali, potem pa ko probajo, jih mine.
Rada bi samo povedala, da se da uživat na snegu tudi če greš PRVIČ na sneg in ni nobene potrebe silit s plugom ali štamfanjem že prvi dan. In družinica smuča skupaj, zelo lepi trenutki. 

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otroške smučarske vajeti
24.1.2012 21:31:34   
nananaja
Imam občutek, da mi je očitano, da ima moj otrok smučarski tečaj pred nosom... no, saj tečaji v krajšem obsegu obstajajo marsikje, ne le na nam bližnjem smučišču, mar ne? Če bi hodili na smučarske počitnice, bi vzeli smučarskega učitelja ali smučarski vrtec. Z vajetmi smo probali, pa se ni nihče dobro počutil, hčerka se je bolj bala kot spusta brez vajeti.

Ja, seveda je sneg na smučiščih, ampak se je treba organizirat, pa do tja peljat :) Lani je bilo tako super, ko smo lahko hodili na polje, kjer je ravno prav strmine za tako majhne otroke. Smo se hodili smučat namesto na sprehod. Upam seveda, da bomo kakšno nedeljo našli čas tudi za to.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 24.1.2012 21:32:52 >

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otroške smučarske vajeti
25.1.2012 8:51:21   
andya
nananaja: vse to pišem, da bi se starši, ki se srečujejo z istimi vprašanji, kot sem se jaz pred smučanjem, lažje odločili. Vsak naj oceni svojo situacijo. Mi smo šli v Avstrijo smučat in zaradi jezika je nismo dali še v vrtec. Moj dragi dobro obvlada smučanje in je bil zelo stabilen, ker moraš biti najpej sam dovolj vešč, da obvladaš še otroka. Zdaj vem, da ko bomo šli s klubom v Italijo jo bomo sigurno dali tudi v vrtec. Tam pa je slovenski vrtec in tudi poznana družba, da se otrok lahko sproščeno počuti. To tudi pride na vrsto.user posted image
Nič ti ne očitam, uživajte na snegu pa kjerkoli bo to :)
Lp

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?