|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek+porodniška
14.10.2004 14:06:59   
SMaja
Živjo.. ne vem koga naj vprašam za nasvet, zato sem se obrnila na vas..
Na CSD-Šiška sem zasledila obrazec za izračun višine otroškega dodatka. Ampak mi ni jasno zakaj moraš v okenca vpisovat lasnkoletne dohodke!? Do julija sem imela še status absolventa, potem me je mami redno zaposlila v podjetju zato, da bom prejemala porodniško. V prejšnem letu sem imela sicer kar nekaj dohodkov od študenskega servisa in štipendijo, z novim letom ko grem pa na porodniško, bo pa zadeva čisto drugačna. Porodniška bo zelo skromna, saj se mi za izračun porodniške štejejo samo 4 plače, ostalo se upošteva 55% minimalne plače. Tako, da bodo dohodki veliko manjši kot če bi ostala študentka in prejemala nadomestilo za brezposelnost, republiško in kadrovsko štipendijo. Ampak, zdej je kar je. Zanima me samo kako je s pridobitvijo otroškega dodatka. Fant je še vedno študent in njegovi dohodki so le štipendija in delo preko ŠS. Tako, da najini skupni dohodki bodo minimalni v naslednjem letu-ko bova začela živet v skupnem gospodinjstvu. PDP imam začetek feb. Kdaj lahko oddam vlogo za otroški dodatek in ali res niso pomembni za izračun dohodki v času ko bomo nova družina. Moti me da moraš vpisovati podatke od jan-dec.prejšnega leta, ko sva živela še vsak posebej in sva bila študenta?Kaj ima to veze z novo družinico?
Ali moram navesti tudi njegova dosedanja nakazila preko ŠS?
Kakšna je možnost dobiti max. otr.dodatek v najinem primeu?
Zelo bom vesela vseh misli in odgovorov,
Če je imela katera podoben primer- zaposlitev sredi nosečnosti- nazadnje pa manjša porodniška kot dohodki kot če bi ostala študentka! Zakaj se potem to splača, razen zaradi zavarovanja otroka, seveda.
Hvala!!:angel:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Otroški dodatek+porodniška
14.10.2004 15:25:46   
Blink1
Ola

Ja tako pač je...gledajo za nazaj:grrr::grrr: Lani bi lahko imela bajno plačo...letos pa brezposelna...pa te bodo obravnavali kot da imaš še vedno tako plačo:grrr::(:grrr: Tako je tudi pri socialni pomoči...potrebuješ jo ko nimaš denarja, ne pa za tri mesece nazaj.

glede študentskega servisa...jaz nisem vpisala, ker smatram, da to velja za otroke nad 15 let, ki vlagajo za otroški dodatek in sami delajo preko študenta:zmeden2: Upam, da je tako...

maksimalni otroški dodatek...fanta ne navedeš v obrazcu...si sama z otrokom...

Lp
Nina

(odgovor članu SMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Otroški dodatek+porodniška
15.10.2004 11:10:37   
SMaja
Se strinjam s tabo, ampak zasledila sem da traja kar nekaj časa preden obravnavajo vlogo. Sem pa klicala na CSD Šiška in so mi rekli, da vlogo za otr.dod. oddaš šele 90 dni po rojstvu otroka. Torej ti začnejo pomagat s precejšnjo zamudo...?
Če je rojstvo v prvih 3 mesecih leta 2005, se upoštevajo podatki iz predpreteklega leta, tj . 2003. Drugače pa iz leta 2004. Mal čudno, ampak ok.

Zanima me samo še to, če morda katera ve, ali moraš oddat vlogo za otr.dod. na tistemu CSD, iz občine kjer bo otrok prijavljen. In za porodniško, na tisti občini, kjer živim jaz trenutno?

Hvala za odgovore!!:rozica:

(odgovor članu SMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Otroški dodatek+porodniška
15.10.2004 14:49:29   
Pilar
Sam nekaj: vlogo za otročki dodatek ne oddaš 90 dni po porodu, AMPAK 90 DNI po porodu imaš čas, da ga dobiš še za nazaj od datuma poroda. Če ga naprimer oddaš 91. dan pa porodu, boš dobila dodatek od tega dne naprej, če pa ga oddaš v 90 dneh pa ti pripada od rojstva otroka....joj, upam, da nisem preveč zakomplicirala in da razumeš, kaj sem ti hotela napisat, oziroma, da razumeš razliko. Pa pa.

(odgovor članu SMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Otroški dodatek+porodniška
18.10.2004 0:06:17   
kimi
Odaš ga tam kjer bo otrok prijavljen.

(odgovor članu SMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Otroški dodatek+porodniška
19.10.2004 19:10:14   
SMaja
Ful hvala vsem!!!:bravo:

(odgovor članu SMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?