|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCOS in zanositev
5.3.2015 12:01:32   
Anonimen
Živjo, punce
imam eno vprašanje, in sicer tiste, ki imate PCOS, ste imele težave z zanositvijo? Kako dolgo je trajalo, da ste zanosile?

Anonimna user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCOS in zanositev
5.3.2015 12:44:27   
Shana86
Živjo,
sama sicer nimam PCOS, poznam pa kar nekaj punc s to diagnozo in tudi na forumih že (pre)dolgo visim... tako da ti lahko rečem - 100 ljudi 100 čudi. Ene imajo hudo obliko sindroma in zanosijo v prvem ciklu, ene pa niti z ivf ne uspejo. Vmes pa spekter mnogočesa... od uspeha s klomifenom, do ugotovitve dodatnih težav (jajcevodi, endometrioza), do odkritih težav pri partnerju. Tako da te popolnoma razumem, da ti izkušnje drugih pomagajo pri doživljanju vsega skupaj, ampak vseeno ti ne bodo povedale, kdaj bo vama uspelo. Le korajžno, z optimizmom, naj te življenje preseneti in boš kmalu klela ob neprespanih nočeh user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCOS in zanositev
5.3.2015 12:55:19   
Beat
Hvala, Shana86. Tvoj post me navdaja z optimizmom user posted image Sploh to o neprespanih nočeh je zame lepa misel user posted image Ker so pri prvem že mimo. In ne vem, kako bo pri drugem, če sploh bo user posted image


< Sporočilo je popravil Beat -- 5.3.2015 12:59:42 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCOS in zanositev
5.3.2015 21:35:15   
zverinica#
Živjo Beat!
Jaz imam postavljeno diagnozo PCOS od 14 leta. Shana86 ti je že več ali manj odgovorila na vprašanje, lahko ti povem samo to, kako je pri meni.
Za seboj imam dva nuspela postopka IUI z Gonalom.
Ni pa rečeno, da boš tudi ti imela težave z zanositvijo.
Po katerih kriterijih so te diagnosticirali?Imaš redne/neredne menstruacije? Kako je z ovulacijo?..

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCOS in zanositev
5.3.2015 22:18:28   
zverinica#
Joj, zmotila sem se..Anonimna, sporočilo je namenjeno tebi. Oprosti user posted image

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 8:39:12   
chocolatecake
Še ena srečka s PCOS... Kot ti je napisala Shana86 - 100 ljudi, 100 čudi.
Kolegica s hudim PCOS je zanosila skoraj v prvo, oz po 2 mesecih poizkušanja, svakinja ponesreči, pa sploh ni vedela, da ima PCOS, sestrična v prvo s PCOS in manjšo pregrado na maternici, pa še je takih pozitivnih zgodb okoli mene.
Jaz nimam tako hude oblike PCOS, imam 7-8 menstruacij letno, tud hormoni so skoraj normalni. Prve dve leti sva bila brez kontracepcije in samo občasno pazila in se ni zgodilo nič, po tistem sva eno leto intenzivno delala na user posted image in se še vedno ni zgodilo nič.
Poizkusila sem akupunkturo, bioenergetika, obloge iz blata, pila krvomočnico, jemala maco, shujšala, pa še vedno nič.
Spremljala sem ovulacijo z lističi in mikroskopom, pa je nisem zaznala, tako, da sumim, da lahko, da sem brez. Potem so ugotovili, da je manjša težava tudi pri partnerju, tako, da imava bolj malo upanja.
Srečno! Pa pozitivno razmišljaj! Tako bednih zgodb, kot je moja je malo, pa še pri meni ni še za obupat, vsaj jaz nisem in nebom.

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 14:50:55   
zverinica#
Chocolatecake a za postopke umetne oploditve se nista odločila? Moj partner ima spermiogram na meji, sama pa sploh nimam ovulacij (menstruacije so redke). Si poskusila z metforminom ali pa z zdravim načinom prehranjevanja, telovadbo? Malo me zanima, da vidim kako vse to poteka pri drugih :)

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 15:29:23   
chocolatecake
zverinica# čez 2 meseca imava prvi posvet na kliniki za zdravljenje neplodnosti v MB, pa bova videla kaj bodo rekli. Ampak sva se nekako odločila, da letos še ne greva v to, da bova prej sprobala še kakšne alternative, ker sva, sploh jaz, še zelo mlada.
Partner je imel prvi izvid spermiograma zelo slab, ugotovljena varikokela in oligozoospermija - torej premalo spermijev, pa še od teh premalo gibljivih. Drugi izvid spermiograma je bil normalen mejni. Po drugem izvidu so nama rekli, da šanse imava, ampak, da je to kot loterija, da ujameva ravno pravi dan pri meni in pri njemu.
Bila sem na dieti in se ogromno ukvarjala s športom dobre pol leta preden sva začela aktivno delat na user posted image in še dobre pol leta po tem, potem sem imela malo pavze iz zdravstvenih razlogov, zadnje 2 meseca pa sem spet zelo pridna.
Takoj, ko dobim menstruacijo me čaka še spremljanje z ultrazvokom pri osebni ginekologinji, da končno vidimo kaj je z ovulacijo.
Kako je pa pri tebi potekalo zdravljenje? In kaj je to metformin? Prvič slišim.
Predlagana mi je bila še laparoskopija in pregled prehodnosti jajcevodov, pa se za enkrat še nisem odločila, bi rada prej videla partnerjev 3. izvid spemiograma, da vidim, če je sploh smiselno. Želela sem klomifen/klomid/femaro, pa mi na začetku ni pripadala glede na partnerjev prvi izvid, glede na drugega, bi pa dobila mogoče, ampak bi morala prej na pregled prehodnosti jajcevodov.
Napiši še ti kaj, če se ti da, tudi mene zanima kako poteka pri ostalih.

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 18:07:16   
zverinica#
Koliko pa sta stara? Tudi midva sva zelo mlada..jaz sem stara 20, fant pa 27.
Kje pa je naredil spermiogram? Kaj pa telesno težo imaš normalno?
Metformin je zdravilo, ki se drugače uporablja pri diabetesu 2. Zelo posplošeno rečeno med drugim zmanjšuje količino inzulina v krvi in jetrih. V veliko primerih PCOS povzroča inzulinska rezistenca oz. ravno obratno..tega še niso čisto raziskali. Predlagam ti, da si o tem malce prebereš, saj je zelo uporabno. Lahko ti dam kakšen link v angleščini, v sloveniji se o tem ne ve veliko.
Jaz sem najprej imela operacijo maternične pregrade, potem so fantu naredili spermiogram. Za tem so mi dali Femaro, vendar na njo nisem odreagirala.
Ginekologinja mi je nato rekla, da je naslednji logični korak inseminacija. Obakrat je bila neuspešna. Oktobra lansko leto nama je rekla, da nama ostane samo še IVF, vendar sva se takrat odločila za premor. Sedaj čakam na konec marca, ko imam pregled, na katerem bomo vso papirologijo poslali naprej (konzilij). Upam, da bova po nekem čudežu prišla na vrsto junija, saj so potem poletni dopusti.
Pred inseminacijo sem imela tudi pregled prehodnosti jajcevodov, ki je pokazal, da je vse v redu.
Rečeno mi je bilo tudi to, da je mladost moje edino upanje.
Drugače se pa zdraviva v Leonišču v Ljubljani.
Jaz ti svetujem, da čimprej opraviš vse preglede, ne glede na partnerjeve rezultate. Obstaja postopek ICSI, pri katerem sami izberejo dobro semenčeco in jo ustavijo direktno v jajčno celico. Meni je žal, da nisem okrobra rešila vse s papirologijo, saj me trenutno želja potiska naprej in sem kar malo živčna, ker gre vse tako počasi.
Kako pa se z vsem tem spopadata? Kot par? Kako se ti počutiš?

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 18:32:35   
chocolatecake
20? Sem prav prebrala? Pa že toliko imaš za sabo. Pa sem mislila, da sem jaz mlada. No jaz sem 24, partner 29. Telesna teža je tako - tako, lahko bi bilo boljše, se pa ne štejem ravno k problematičnim. Moj ITM se giblje okoli 24, se pravi na zgornji meji normalne teže.
Spermiogram je delal v SB Novo mesto, obakrat. Predvidevam, da ga bodo v Mariboru ponovili.
Brez veze mi je hodit na laparoskopijo in pregled prehodnosti jajcevodov, ker vse skupaj niti ni tako nedolžno. Če se slučajno zgodi, da bo partnerjev izvid spet slabši, bom morala itak direktno na IVF oz ICSI in ne ena, ne druga preiskava ne bosta več pomembni.
Meni je bilo po prvem spermiogramu zelo, zelo hudo. Po drugem, ko so nama rekli, da je upanje, da zanosim po naravni poti pa sem bolj optimistična in verjamem, da nama bo uspelo brez ali mogoče z malo pomoči. Verjamem, da predvsem na moje cikluse vplivajo tudi živci, zato zdaj čakava, se poslužujeva raznih alternativ in predvsem se skušava umiriti. Je kar hud udarec za par, se strinjam. Imava boljše in slabše dni, ves čas se tolaživa, da imava še čas in da nebo nobene katastrofe, če še kakšno leto ali dve ne uspe. Je pa kar huda preizkušnja vse skupaj, sploh ker jaz res nisem preveč naklonjena umetni oloditvi, oziroma je to zame res zadnja možnost, ko izčrpam vse ostale možnosti in dokončno obupam, partner, pa se ne strinja ravno najbolj, ampak me zaenkrat podpira. Držim pesti, da prideš čimprej na vrsto in da se ti želja kmalu uresniči.


(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 19:35:35   
zverinica#
Ja, prav si prebrala. Jaz imam trenutni ITM (sem si ga šla zdajle izračunat) 18,9, kar pomeni, da s težo ne morem regulirati PCOS-a.
Na laparoskopiji bi ti lahko naredili drilling jajčnikov.
Tudi nama je zelo težko, vendar sem res presrečna, da sem našla takega partnerja. Se pa velikokrat čutim krivo. Prvi spermiogram je moral biti res hud udarec, še dobro, da je bil drugi v redu. Tudi midva se tolaživa s tem, da sva še mlada, hkrati pa me žalosti ravno to..da sem mlada, pa vseeno že zdaj ne morem imeti otrok.
Jaz sem najprej zavrnila IVF tudi zato, ker sva verna. Po dolgem razmisleku iz moje strani (on ni imel pomislekov) sem ugotovila, da je želja po otroku večja. Imam pa sedaj težave, ker mi nek notranji glas ne da miru. Vseeno pa čutim, da sem na pravi poti. Nimam moči za alternativno zdravljenje, saj so mi odsotne menstruacije in grozni simptomi te bolezni vzeli vsako upanje in me sproti utrujajo. Ne potrebujem ginekološkega pregleda da vem, da je v meni spet vse na pavzi in ni ne duha ne sluha o ovulaciji. Malo me boli pri srcu ker vem, da bo najin otrok lahko nastal kilometre stran od naju..in nama je intima ustvarjanja novega življenja odvzeta. Vse je za nekaj dobro.
Hvala za lepe želje, res upam da bo šlo tokrat hitreje :)

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCOS in zanositev
6.3.2015 23:22:23   
zverinica#
Za vse, ki imajo PCOS predlagam ogled tega videa (v angleščini): https://www.youtube.com/watch?v=kpF0UOI1Lf0

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCOS in zanositev
7.3.2015 10:48:33   
chocolatecake
zverinica# imaš privat sporočilo.

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCOS in zanositev
7.3.2015 11:26:49   
zverinica#
Med prejetimi sporočili ga ne najdem..

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCOS in zanositev
7.3.2015 13:22:44   
chocolatecake
Sem probala še enkrat, upam, da bo zdaj OK.

(odgovor članu zverinica#)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?