|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in zanositev
11.11.2015 10:41:09   
madjanca
Pozdravljene, user posted image

sem nova na forumu in bi zaradi slabe ginekologinje in seveda že trajno slabe volje zaradi težav, prosila za kakšen nasvet in kakšno vzpodbudno besedo. Namreč moža ne morem več obremenjevati toliko s tem, ker vidim, da je tudi on postal tišji in o teh stvareh nekako ne ve veliko.

torej sploh ne vem kje naj začne.. pri 15ih letih so mi postavili diagnozo PCO in me prepričali, da jem KT za vzpostaviti redne cikluse. Menjala sem veliko različnih, saj nikakor nisem mogla priti do primernih. Po dveh letih in pol mi ta isti ginekolog reče, kaj sploh jem KT, če nimam partnerja in mi jih takoj prekinil.
Stvari sem pustila pri miru in šla malo pred 19im na pregled k novi ginekologinji. Ta mi je spet "uturila" KT in rekla, da naj ne skrbim in ko sem bom odločla za bejbiko preneham jest in se oglasim pri njej...

No in sva se res odločila. Nehala sem jest to packarijo, ciklus se mi je seveda v roku dveh mesecev sesul. Ni bilo niti O, kaj šele M. Grem na kontrolo, mi napiše ORGAMETRIL - 14. - 24. dne ciklusa, eno zjutraj, eno zvečer. Jaz to pridna pojem in potem u 1 mesecu tri mooočne krvavitve. Na urgentnem pregledu mi da recept za DABROSTON po istem načinu, in da naj to jem do nadaljnega.

Nato sem po dveh mesecih morala na kontrolo spet k svoji. Najprej mi je povedala, da sem obsojena na jemanje teh tablet tudi med celo nosečnostjo - kar je meni totalno idiotsko, ker vidim kako vplivajo name, kako bodo šele na dojenčka?!?!user posted image Ni me pregledala, je rekla, da ni potrebno (na zdravniškem obvestilu je pisalo, da me mora). Nakar me začne napadat, kaj sploh razmišljam o družini in dokler bom tako debela (konf. 42-44), naj sploh ne mislim, da mi bo ratal zanosit in da naj ne hodim jokat, dokler ne bom slimfit... :-?

Najprej sem itak padla v "depresijo". Ne vem komu naj zahvalim za tako super moža, ki mi stoji ob strani. user posted image Najprej jo je hotel kar nalomit :)

Potem pa sva se odločila, da bom menjala ginekologinjo (vesela kakšnega nasveta in predloga za izbiro), tablete čakajo do nadaljnega, dokler ne dobim drugega mnenja. Jaz pa pridno pijem čajček od krvomočnice in tablete od mace.
Sicer mi zamuja zdaj tri tedne, testi negativni.. tako da očitno moja ovulacija spet štrajka.

Veselilo bi me, če bi z mano delile kakšen nasvet in izkušnjo, saj je za oba težko, sploh ko vsak dan zveva za kakšno srečko user posted image . Predvsem me zanima, kako je z jemanjem hormonskih tablet med nosečnostjo in seveda, kako najlažje pretentati PCO ter zanositi user posted image


hvala vsem,

Madjanca :D
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 12:19:56   
Anonimen
Če si iz lj potem pojdi kar direktno k dr. Pušenjaku, res je strokovnjak, greš lahko samoplačniško. Upam da čimprej zagledaš plusek user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madjanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 15:50:31   
madjanca
Hvala za nasvet.. sem pa ze narocena k jordanovi user posted image

Sem pa tut sluzbo dobila tako, da bomo malce pocakal.. ta cajt pa lepo cikle uredim.. user posted image

Hvala za lepe zelje!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 20:15:05   
Bigmamma
Pozdravljena, tudi jaz sem imela diagnozo pco pred prvo nosecnostjo..pomagala je maca in pa sproscenost, popolnoma odmislit skrbi in bolezen in rata ;) to, kar ti je rekla tvoja ginekologinja glede teze, predvsem njen nacin..groza, neprofesionalno in brez custev!! Naj ti pa se povem, da so tudi meni takrat predpisali kt, diane mislim da, ker naj bi pomagale, so mi pa samo zapacale jajcnike..tako da se enkrat, bodi cimbolj sproscena v zivljenju, ko bo cas za to bo ze uspelo :) lep pozdrav

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 20:25:43   
madjanca
Hvala za vzpodbudne besede.. ravno ta teden sem slisala zgodbo o punci s PCO in ima 4 otrocke ze user posted image

Kako dolgo pa si jemala maco.? Meni po treh mescih ni ucinkovala. Ja vsi pravijo, da bo, ko bom odmislila.. in sedaj imam toliko drugih stvari, da se s tem res ne obremenjujem. Pustimo se presenetiti... user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 20:45:21   
Bigmamma
Jaz sem pila macin caj, nevem, a se ga da dobit v sloveniji? Mi je uspelo v roku pol leta, sem pa sla tudi k bioenergeticarju..nevem, koliko verjames v te stvari? Sprva sem bila tudi sama skepticna, ampak dva tedna po le enem obisku sem namerno odsla h ginekologinji, da preveri stanje in je rekla, da nimam vec pcouser posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 21:49:50   
madjanca
Jaz imam kapsule maca ter caj krvomcnice.. bila sem pri bioenergetocarki.
Kt, orgametril, dabroston.. ampak stanje vedno isto.. imam pa sindrom, kar je tezka moznost, da se pozdravim. Sem se navadila, da imam to.. zelim si le, da bi imela kaksno malo strucko..

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO in zanositev
24.1.2016 22:23:40   
Bigmamma
Aja, jaz nisem imela nobenih drugih tablet kot kt..zal, ne znam ti pomagati. Vem, kako hudo je, ko ne gre tako kot bi hotela, vse okoli pa z lahkoto postanejo nosecke..jaz ti zelim cimprejsnji uspeh, ce zelis mi pisi na zs, pa ti dam stevilko od moje bioenergeticarke, pa se tam poskusis ;)

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO in zanositev
25.1.2016 8:49:48   
Damuš
Sicer nimam PCO in ti ne znam dati nobenega nasveta v zvezi s tem. Bi ti pa dala nasvet, da zamenjaj ginekologinjo. No, vidim, da si jo žeuser posted image

Res ne vem kako si eni ljudje dovolijo dajati take izjave. Tudi moja prijateljica je močnejša (konf. št. 44), pa ji je ginekolog čist lepo kulturno povedal, da mora pazit, da se ne zredi, da bi bilo pa fajn, če malo shujša. Ampak to je itak že vedela.

Menjat take dr. Takoj!

Držim pesti, da vama čim prej rata.user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO in zanositev
27.1.2016 9:31:15   
madjanca
evo šla k novi ginekologinji in sem presrečna user posted image user posted image

saj ne vem, naj se smejem ali jočem. dejstvo pa je, da sem zelo razburjena in razočarana.. namreč...6 let sem jedla raznorazne tablete v mišljenju, da imam sindrom policističnih jajčnikov, saj so trije različni zdravniki to potrdili po mojem izgledu in nerednih ciklusih (no to je ugotovil prvi, drugi dve pa sta prepisali diagnozo)... 6 let sem živela v prepričanju, da je z mano nekaj hudo narobe in to je vplivalo na težko odločitev za dojenčka, saj me je vedno spremljal dvom kaj sploh bo in že vnaprej sem bila pod stresom.

Ne vem komu se naj zahvalim za to zdravnico, ki se je zavzela zame in mi je pripravljena pomagati (čeprav nima pojma, kaj se je z mano dogajalo, ker je moj karton na poti čudežno izginil) in mi je jasno dala vedeti, da nimam PCOS, temveč le malce bolj dopustniške jajčnike, ki rabijo le brco v rit.. malce imam stanjšano sluznico, ampak bomo počakali kaj pokaže čas.

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO in zanositev
27.1.2016 10:54:06   
Bigmamma
Oo groza, saj ne morem vrjet!! Kaj pa zdaj, potrebujes za to tudi kaksne tablete al kr v akcijo? user posted image seveda upam, da vama cimprej rata!;)

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO in zanositev
27.1.2016 11:19:49   
madjanca
čakam zdaj user posted image in če je ne bo do marca potem najprej Dabroston, da jo sploh dobim in pol klomid ter akciiijaa user posted image user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO in zanositev
27.1.2016 11:25:57   
Amour
Woohoo, potem morda le ni tako zelo slaba napoved. Jajčnike bodo pa že spodbudili ;)

Glede stanjšane sluznice - meni je pomagal Dabroston. In pila sem krvomočnico. Počakaj zdaj M, sicer pa sem prepričana, da bosta z novo G našli rešitev, ki ti bo ustrezala ...

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO in zanositev
9.3.2018 13:06:22   
Mariposa08
Pozdravljene! Vem , da je ta tema stara ze kaksne 2 leti ampak vseeno kar tu pisem. Tudi sama imam ugotovljeno PCO, enkrat sem ze uspela zanositi po 1 letu truda z klomidom in fertilup tbl, ki sem jih sama nasla na spletu. Zal se je nosecnost prekmalu koncala z ss in moja pikica je odslauser posted image . Sedaj po 2 letih sva s partnerjem zbrala pogum za v novi boj ko sva zelela ze zaceti delati na user posted image mi je spet ta user posted image izostala, ginekologinja mi je predpisala Dabroston tbl za sprozitev user posted image , rekla je da potem po tej M delava lepo na user posted image in da naj pijem Dabroston tbl od 16 dneva ciklusa do predvidene M in pa tbl fertilup, ki jih zelim piti ker pomagalo je pri ovulaciji in jo spodbudilo , G je rekla da skodit ne more. Ce ne uspe takoj se z klomidom ki bi mi ga kasneje predpisala.

Je kateri uspelo zanositi z jemanjem Dabrostona od sredine ciklusa in z PCO, in zanima me je katera skupaj s temi tbl pila tudi caj od krvomocnice in imelo kaksen pozitiven ucinek?? Bojim se da ne bi bilo vse skupaj prevec Dabroston tbl in caj od krvomocnice, bebiko pa si oba mocno zeliva , vem da bo verjetno trajalo amapk mi upanje daje ze to ko slisim da je katera s enakimi problemi tudi uspesno zanosila in donosila user posted image

No zdj sem se pa kr malo prevec razpisala, upam da bo katera odgvorila na moj post,lep dan user posted image

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?