|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO sindrom
17.9.2008 18:15:38   
yessY.
vem da se je o tem že veliko pisalo. vendar pri vseh člankih, ki jih berem zaznavam, da jih pišejo ženske stare nad 25 let. Imam 16 let in zaradi  težav (neredna menstrucaija, bolečine v trebuhu, poraščenost, prehitro se lahko zredim, itd) sem obiskala svojo ginekologinjo. ta me je pregledala in v izvidu napisala, da si ovarijev ne more prikazati, ter me zaradi suma na PCO sindrom napotila naprej k endokrinologu. tega imam čez dobra dva tedna. zanima me če mi lahko katera kaj svetuje in pomaga ter kako resn sploh je ta PCO sindrom in kaj mi bo endokrinolog sploh "naredil".

hvala za odgovoreuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO sindrom
17.9.2008 19:29:06   
Anonimen
Sindrom policističnih ovarijev je stanje, ki se lahko pokaže in/ali občuti na različne načine. Lahko se ga sploh nikoli ne opazi in ne odkrije; lahko je pa povezano z neplodnostjo, debelostjo in poraščenostjo telesa.
Diagnozo PCO lahko postavimo na podlagi natančnega pregleda pacientke, opravljenega ginekološkega ultrazvočnega pregleda in z določitvijo hormonov v krvi.
Ker omenjate, da ste pred kratkim rodili predvidevam, da se PCO pri vas kaže v milejši obliki.
Kontracepciske tablete bi pri vas služile dvojnemu namenu; preprečevanju zanositve in zdravljenju PCO. Pri izbiri kontracepcije se odločimo v takšnih primerih za tablete, ki hkrati preprečujejo sproščanje gonadotropinov (posebnih hormonov, ki regulirajo sproščanje spolnih hormonov v telesu) in se vežejo na androgene receptorje (mesta, kamor se vežejo spolni hormoni, ki povzročajo številne učinke - med drugim poraščenost telesa). Takšna snov je ciproteronacetat, ki jo vsebujejo kontracepcijske tablete diane 35.
Prav tako pride v poštev uporaba drugih kontracepcijskih tablet, ki pa naj ne vsebujejo levonorgestrela (ene od oblik hormona progestina). Takšnih tablet je več (nekaj jih omenjate tudi sami)- najbolje, da se o njih posvetujete s svojim izbranim ginekologom, ki vam jih lahko tudi predpiše.
Alternativno zdravljenje PCO predstavljajo tablete, ki vsebujejo snov medroxiprogesteron acetat - takšne tablete vam prav tako predpiše vaš izbrani ginekolog.
Želel bi vas še opozoriti, da zdravljenje kakršnihkoli hormonskih motenj zahteva natančen in celovit pristop. Nikakor se ne poskušajte zdraviti sami, vsa zdravila, ki jih uporabljate pa naj vam predpiše zdravnik specialist ginekolog.

Tukaj je odgovor zdravnika in morda boš našla kakšno informacijo.Srečnouser posted image

< Sporočilo je popravil kind lady -- 17.9.2008 19:30:16 >

(odgovor članu yessY.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO sindrom
17.9.2008 20:25:08   
yessY.
hvala...mogoče mi lahko še kdo pove kako me bo endokrinolog pregledal...(mogoče se šudno prebere) vendar me je vseeno malo strah...

< Sporočilo je popravil yessY. -- 17.9.2008 20:26:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO sindrom
17.9.2008 20:35:09   
Anonimen
Endokrinolog se ukvarja s hormoni.Sigurno ti bo pregledal ščitnico in ostale hormone.

(odgovor članu yessY.)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO sindrom
18.9.2008 8:42:02   
Anonimen
Pozdravljena!
Moji hčerki so diagnosticirali PCO pri 15 letih,vendar ji takrat nihče ni svetoval naj gre k endokrinologu.Prav vse težave,ki si jih ti opisala je imela in so še sedaj prisotne.Šele čez pet let si je sama izborila napotnico,da je šla v Ljubljano na endokrinološko.Če se še spomnim,so ji oduzeli kri,postopek z njo je trajal menda dve uri,da so v laboratoriju pr krvnih preidkavah ugotovili kakšne vrste PCO ima.Po izvidih pa so ji napisali terapijo-hormonsko.
Vendar jo ni uspela uporabit,kajti ugotovila je,da je noseča,čeprav so ji povedali,da s PCO,bo zanosit zelo težko,če že ne nemogoče.
Ginekologa pa si je izbrala v Postojni Dr.Merloja,ki ji je bil v veliko pomoč.
4 leta po porodu je bilo vse v redu,kot,da nima PCO,nobenih težav,sedaj pa po 5 letih so se ponovno pojavile in je morala na terapijo s hormoni.Še vedno je in čaka,da se ji menstrualni ciklus spet uravna.Morda ji bo ponovna nosečnost spet pomagala.Ti pa,ker si še mlada pa se kar hitro podvizaj po napotnico za endokrinologa.NIč ni bolečih preiskav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO sindrom
25.9.2008 21:25:12   
yessY.
hvala za odgovor...ja napotnco pa že mam...in 2.10 imam datum oz pregled v ljubljani....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO sindrom
18.11.2008 21:27:55   
Pipi.
Imam vprašanje, ki je povezano z sindromom PCO.
Pred enim letom so mi z endokrinološkim pregledom ugotovili sindrom PCO. Stara sem 17 let in pol in pred pregledom še nikoli nisem imela menstruacije. Dobila sem tablete Aldactone. Menstruacije se sicer pojavljajo, vendar zelo neredno (na 2 meseca ali pa na 14 dni..zelo različno) in še to so zelo kratke. Zanima me, če bi lahko pričela z jemanjem kontracepcijskih tabletk kljub tabletam Aldactone? katere bi lahko jemala in kdaj? (verjetno je 1 teden pavze takrat ko imam 1 teden pavze z Aldactone)

(odgovor članu yessY.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO sindrom
19.11.2008 12:55:04   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Pipi.

Imam vprašanje, ki je povezano z sindromom PCO.
Pred enim letom so mi z endokrinološkim pregledom ugotovili sindrom PCO. Stara sem 17 let in pol in pred pregledom še nikoli nisem imela menstruacije. Dobila sem tablete Aldactone. Menstruacije se sicer pojavljajo, vendar zelo neredno (na 2 meseca ali pa na 14 dni..zelo različno) in še to so zelo kratke. Zanima me, če bi lahko pričela z jemanjem kontracepcijskih tabletk kljub tabletam Aldactone? katere bi lahko jemala in kdaj? (verjetno je 1 teden pavze takrat ko imam 1 teden pavze z Aldactone)

Po moje bo tole bolj vprasanje za tvojega ginekologa.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Pipi.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?