|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
5.4.2004 1:10:59   
Komet
Živjo!

Zanima me ali je mogoče katera že tako naredila? Ali je sploh možno, da se poročiš in živiš na različnih naslovih? Kako je z uveljavljanjem otr.dodatka, štipendije, ali si lahko mati samohranilka, če uredita z možem preživnino, tam pa trdita da ne živita več skupaj pa čeprav živita. Nekje sem to slučajno ujela pa ne vem če je to res.

Jaz sem študentka, fant pa zaposlen. Preden bi rodila, bi se rada poročila, vendar kolikor berem na forumu se to ne splača ravno zaradi denarja, ki ga tako dobiš več, kot samohranilka.
Zanmima me kako uredite to s svojimi starši. Ali ste zvarovane po svojih starših in kdo dobi otr. dodatek, ki pripada vam. Ali ga uveljavljate kar same od poroda naprej in ga center nakazuje na vaš TR?Ali sporočiš na center svoj TR ali morajo to narediti starši? Nekje sem prebrala, da avtomatsko ko se poročiš izgubiš otr.dod za sebe. Kako pa prijavite otroka? Na fanta ali svoje starše. Jaz ne maram kej preveč birokracije s starši.

Zanima me kaj se bolj splača? Fant ima plače neto 175 000,(bruto 239400) jaz pa nič, tudi delala nisem nič prek študentskega servisa,pa delnice imam še, ali to kaj vpliva?

Prosim, če mi katera podpre odg. z zneski...

Hvala za pomoč in lepo se imejte

Neposredna povezava do sporočila: 1
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
5.4.2004 10:26:47   
beti 1
Midva sva poročena že več kot pol leta, pa imava še vedno različno stalno prebivališče, pa tudi ko sva dajala vlogo za otroški odatek za sinka ni nihče nič težil. Kar se pa tiče tega da si lažna samohranilka pa je bilo v jeseni 2003 na forumih kar nekaj vročih debat o tem. vpiši temo v iskalnik, pa boš našla. za bolj konkretne številke pa obstajajo obrazci za izračun na strani CSD Ljubljana Šiška. Naslova na žalost ne vem. Ga pa najdeš če boš pobrskala malo nazaj po forumu zakonodaja.
lp
beti

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
5.4.2004 10:43:15   
mala maja
Malo čudno bi se slišalo mati samohranilka če pa bi se poročila.
Potlej se pa ne poročta.
Kar se tiče različnih naslovov ni ovir. Sta pač prijavljena na drugih naslovih. Otroški dodatek pa mislim da ti ne pripada več otroku pa.(ker se bosta pa poročila pa mora potlej tvoj mož tebe in otroka preživljat in ne plačevati preživnino)
Glede višine pa se deli družinski dohodek na tri dele in potlej ti zračunajo dodatek.

LP Pa brez skrbi in čimbolj ugodno rešitev

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
5.4.2004 12:47:54   
saša - sonček
Sory za tale moj malo bolj provokativen odgovor!
Vem, da je težko imeti otroka, biti brez službe, oziroma še študirati in da je denar problem v tem obdobju - sem bila sama na tem! In res je da razmišljanje v tej smeri, da če le lahko obrneš državo in dobiš kak tolar več, lahko prinese kaj več denarja v družinski proračun.
Vendar se meni takšno razmišljanje ne zdi "fajn".

Praviš, da se želiš poročiti - potem pa se daj! Ne odreči se temu zaradi nekaj fičnikov s strani države! Če se sedaj ne poročiš - se boš enkrat želela in potem boš lahko imela težave s socialo, ki bo (mogoče) preverjala za nazaj o tvojem statusu... Pa bodo videli v vrtcu, da očka vozi otroka, ti pa samohranilka...ipd. Delaj predvsem po svoji vesti!


(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
5.4.2004 21:58:27   
Anja
Ne razumem v čem bi bila finta, da se poročiš in živiš na različnih naslovih. Lahko že... ampak zaradi tega ne boš samohranilka...ali imela katerih koli drugih ugodnosti...

Ko se bo rodilo vajino dete ste postali družina. Do štipendije si upravičena, vendar bodo upoštevani prihodki tvojega partnerja in ne staršev.

V kolikor se poročiš ne dobiš otroških dodatkov zase in enako je tudi, če živiš v izvenzakonski skupnosti.

Če hočeš biti mati samohranilka MORAŠ s fantom urediti preživnino in očetovstvo. Če sta poročena vama tega ni potrebno delati.

Ko se poročiš si lahko zavarovana po partnerju ali po starših (tvoj otrok po svojem očetu). Do otroškega dodatka je upravičen otrok in ne njegovi starši (enostavno neseš številko tran. rač. na CSD, da ti nakažejo denar nanj).

Kaj se ti bolj splača?? Odvisno kako gledaš... finančno ali s strani tega, da boš imela mirno vest...

Finančno se ti splača bit samohranilka, vendar pozor: kje piše, da te ne bodo preverili? kje piše, da ne bo potrebno preveč nakazanega denarja vrniti (z obrestmi vred)? kako se boš počutila, če te soc. delavka nenapovedano obišče na domu in malo poklepeta s sosedi? kako se boš počutila, ko boš živela (za par tisoč tolarjev) v laži?

Kot samohranilka študentka bi dobila višjo štipendijo, otroške dodatke za oba, nižji plačilni razred vrtca, morda celo socialno pomoč (če boš imela sklenjeno preživnino s svojimi starši). Starševski dodatek bo v obeh primerih enak.

Dobro se odloči...imej pa v mislih to, da je največ vredna mirna vest in ne (morda) 5 do 10 prešernov, ki bi jih dobila mesečno več

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
6.4.2004 19:36:17   
Urša
Anja,

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
8.4.2004 12:18:16   
*missy*
Jaz sem tudi študentka-sicer 1 letnika in si s fantom res zelo želiva bebico.
Drugo leto bova verjetno začela delat na tem, zato je to zanimalo tudi mene.
Šla sem na stran CSD (napiši na najdi.si pa ti takoj vrže ven csd šiška) in si tam lahko izračunaš vse.
Midva se tudi želiva poročiti in ko sem si vpisovala podatke mi je izračunalo isto , kot če bi bila samohranilka.Edino kar je pri nama drugače kot pri večini je to, da bova še obadva študenta, brez zaposlitve..
Na tisti strani jim lahko tudi pišeš in dokaj kmalu dobiš odgovor!!

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   POROČILA BI SE IN BILA PRIJAVLJENA NA RAZLIČN...
4.7.2004 14:31:06   
linda
Sramota ste za slovenski narod, res! Le kaj bi bilo,če bi vsi delali tako...

(odgovor članu Komet)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?