|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POROD -EA
2.3.2007 9:48:30   
andie
Mamice, prosim povejte mi svoje izkušnje!
Ste mele pri porodu EA ali ne? Ne vem, ali se naj odločim za to al ne. Ginekolog pravi, da priporoča, kolegice, ki so rodile brez EA, ampak tudi z zelo malo bolečinami, pa pravijo, da je samo modna muha. Ne vem ,kak se bi odločla. Kako pa to sploh zgleda? Boleče?
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POROD -EA
2.3.2007 10:37:37   
Lunca1
Jaz sem jo imela in ti jo definitivno priporočam. Moč bolečine pa je odvisna od količine, ki ti jo dajejo. Moj porod je bil popolnoma brez bolečin, ko so mi dali EA. Zabolelo me je samo na koncu, ko sem se raztrgala. Ene pa pravijo da jih je vseeno bolelo, samo manj.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: POROD -EA
2.3.2007 11:36:18   
dskubin
jaz sem imela in jo bom tudi sedaj (če bo čas) in jo priporočam vsem. Imela sem zelo močne popadke na 5 min kakšnih 8 ur, ko pa so mi vstavili kateter (ne boli), je bilo tako olajšanje, da ni za povedat. No na koncu me je spet bolelo, ker je babica hotela, da dobro čutim zadnje popadke in ni dovolila anesteziologu, da bi mi povečal dozo.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: POROD -EA
2.3.2007 11:37:08   
Urša08
Oj!

Jaz sem se odločila za porod z EA in ti moram povedati, da sem bila ful zadovoljna. Bolečine praktično nisem čutila razen na koncu, ko so jo zaprli, da sem rodila. Imela sem kratek porod , hitro sem se odppirala. Jaz vem , da če bom še kdaj noseča se definitivno odločim za EA. Je pa to tvoja osebna odločitev, tako da ti priporočam da poslušaj sebe in naredi tako kot ti misliš da je prav.

Lep dan

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: POROD -EA
2.3.2007 11:54:50   
freha
Men pa neki ni jasno glede EA. Ko ti zapiknejo kateter v križ ali kam pač v hrbtenico že, kako potem sploh ležiš na hrbtu?

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: POROD -EA
2.3.2007 11:57:30   
dskubin
kateter ti vstavijo v ledveni del hrbtenice (tja, kjer ni več hrbtenjače), cevko tam prilepijo in ti jo potem dajo čez rame - je pa to zelo tanka gumijasta cevka, lahko normalno ležiš in sploh ne čutiš, da jo imaš tam.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: POROD -EA
2.3.2007 12:01:39   
freha
aha ja kako se sploh potem premikaš ko rojevaš sej si lahk kateter ven potegneš al kok?
hvala

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: POROD -EA
2.3.2007 12:45:30   
dskubin
sej sem napisala, da je cevka PRILEPLJENA na kožo. Je pa res, da prakticirajo, da potem ne hodiš več okoli, da ne bi teh cevk s sabo vleku (kontrolirajo stalno pulz, na CTG si priklopljen - ampak, če bi se jim dalo, bi lahko tudi okoli s tem hodu.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: POROD -EA
2.3.2007 13:15:56   
Lunca1
Cevko tako dobro prilepijo, da se ne more premaknit.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: POROD -EA
2.3.2007 22:46:58   
Anonimen
no jz je nsim mela..pa mi tudi ni žal..sicer boli ko sam user posted image  ampak jz sm kmal pozabla..

odloči se pa sama..

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: POROD -EA
5.3.2007 23:36:03   
ribicau
Jaz sem jo želela imeti. Vstavljali so mi jo 3 krat, pa vsakič me je bolelo ko sam user posted image . Zabolela naj bi samo igla za omrtvičenje tega predela in katetra naj sploh ne bi čutil. Mene pa je katerer bolj bolel, kot popadki - skoraj. No meni je dr. že takoj rekla, da ne ve če je zadela in s tem tudi ne, če mi bo EA prijela. Meni tako ni prijela, dr. mi je pa na koncu, ko so me prerezali  hotela šivati rano brez injekcije proti bolečinam, ker kao sem dobila EA in naj ne bi nič čutila. Komaj sem jo prepričala, da meni ni prijela.

Ampak vseeno, če bom šla še kdaj rodit, bom mogoče še enkrat poizkusila...

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: POROD -EA
6.3.2007 9:04:02   
nina166
Jaz sem jo imela od polovice naprej. Najprej sem bila brez, ampak sem imela tako močne popadke, da sem po uri in pol rekla, če mi jo lahko dajo. Ko mi jo je vstavljala ni nič bolelo, bil pa je problem, ker sem imela vmes popadke in se nisem smela premikat, pa še trajalo je nekoliko dlje kot če ti jo dajo na začetku. Samo ko je primla, je bilo pa super. Še vedno me je bolelo, vendar je bila to znosna bolečina. Kateter pa mi ni čisto nič motil...je lepo prilepljen. Ja rodila pa sem v 3 urah...ker pravijo, da bi naj EA podaljšala porod, ampak pri meni ga ni. Tako da jaz vsekakor priporočam in ko bom šla naslednjič rodit, se bom sigurno odločila zanjo.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: POROD -EA
6.3.2007 17:33:32   
lidijat
Jaz je tudi obakrat nisem imela, sicer sem v drugo razmišljala o njej pa sem tolk časa mečkala, da ni bilo nič iz tega. Pa sem vseeno rodila, v drugo sicer veliko lažje kot prvič, preživela tudi, pozabila pa nikoli (v dobrem in slabem).

LP

_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: POROD -EA
6.3.2007 18:15:52   
pikapolona2
jst sem bila tolk proti....ampak ko sem bila že cez rok in sem vsaka 2 dni hodila na pregled in so mi potem dali neko svecko v nožnico da bi se zacela odpirat..jst pa nič..me je pa začelo zvijat in bolet na vsake 10 minut...sem že mislila da so popadki Ctg pa ni pokazal nič.....in ko sem v porodni kjer pri nas delajo Ctg poslušala kako kričijo ...in za piko na i sem ko se je končno začel porod dobila babico ki me je nahrulila da to ni nič da bom jst že vidla kaj je to taprav popadek....sem se pa tolk ustrašla da sem sam anesteziologinjo poklicala in rekla...dejte jst ne zdržim več.....pa mi ni žal...čeprav ne grem več v kranj rodit...vpričo mene so se skregal kdo mi bo vzel kri za epiduralno ...in babici je bilo fuuul odveč...bolelo je pa kljub epiduralni glih tolk da sem čutila pritisk kdaj moraš pritisnat....rodila pa sem po tem ko so mi dali epiduralno v 2.5 ure...prej sm pa 8 ur se zvijala ....priporočam!

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?