|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POZOR - kašica alete
3.10.2007 22:08:08   
MiRaNi
V kašici gluten, v salami salmonela Ljubljana | 3.10.2007 | STA / D.L.




V otroški kašici Alete, naprodaj v Müllerju, je alergenik gluten. V Leclercu pa so prodajali s salmonelo okužene salame.
user posted image
user posted image
user posted image









user posted image
Mlečna kašica Alete vsebuje gluten Iz Müller Drogerije opozarjajo na pomanjkljivo označeno otroško kašico Alete gute-nacht-brei proizvajalca Nestle, ki je bila naprodaj v njihovi poslovalnici. Na izdelku piše, da ne vsebuje glutena, kar pa ni res, so sporočili.Opozorili so, naj izdelka, pakiranega v 190-gramski embalaži s črtno kodo 4005500080374, kupci ne uporabljajo, če je otrok alergičen na gluten. Uživanje omenjene kašice bi namreč pri njih lahko sprožilo nevarno alergično reakcijo.Mlečno zrnato kašico so že umaknili s polic. V Müller Drogeriji obenem zagotavljajo, da lahko kupci izdelek prinesejo nazaj v poslovalnice, kjer jim bodo vrnili kupnino.Salama s salmonelo Iz hipermarketa E.Leclerc pa so sporočili, da obstaja možnost, da so pri njih prodajali salame Mini saucisses seches pur porc, za katere obstaja sum prisotnosti bakterije salmonele. Sporni izdelek je bil pakiran v trikrat po 50-gramski embalaži s črtno kodo 3564700234747, lot zdravju škodljivega izdelka je M229301243, roka uporabe pa sta 8. oktober 2008 in 4. november 2007. Mikrobiološka kontrola je v izdelku pokazala prisotnost bakterije salmonele, zato živilo ni varno za uživanje. Ker obstaja možnost, da je bil izdelek naprodaj v hipermarketu E.Leclerc, na oddelku mesnih predpakiranih izdelkov, kupce tam naprošajo, naj ga ne zaužijejo, temveč ga vrnejo v trgovino.V zadnjem času številni podobni primeriPodoben primer se je zgodil 7. septembra, ko je republiški zdravstveni inšpektorat, s slovenskega trga odpoklical začetno formulo za dojenčke Bebivita s prilagojenimi beljakovinami proizvajalca Humana. V formuli je bila prisotna bakterija Enterobacter sakazakii, ki lahko povzroči hude zdravstvene težave pri dojenčkih. Izdelek je bil takrat distribuiran le v trgovsko verigo Müller.Na napačno oz. pomanjkljivo deklarirano otroško hrano je zdravstveni inšpektorat opozarjal tudi v avgustu. Takrat je bila pomanjkljivo označena otroška kašica s čokolado Cioko Bambino, pakirana v 1000-gramski embalaži. Analiza je v živilu pokazala morebitno prisotnost na embalaži neoznačenih alergenih snovi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POZOR - kašica alete
4.10.2007 8:22:21   
*sanela*
In kaj naj damo otrokom jest?
Najbolje bo, da sami delamo kašice in otroku ( dojenčku ) damo prekuhano kravje mleko. Se mi zdi, da bo to še najmanj škodilo!

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?