|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 18:45:03   
Allia
Kaj menite o tem, da se nekatere gospe otrokom "pačijo" oz. govorijo enako "kitajščino" kot otrok.Jaz sem mnenja, da se je treba z otrokom pogovarjati kot z odraslim.Ne rečem kdaj, da se malo pohecaš, ampak otrok se hitro uči in to gotovo zanj ni dobro.Čeprav mi je ena znanka rekla (brez otrok), da so to faze in da ni nič narobe, če se sedaj tako pogovarjamo z otrokom.Namreč, ker je to delala z mojim otrokom, sem ji povedala da je zdaj dovolj velika(16 mesecev) in da bi želela, če se z njo lahko pogovarja "normalno" .Zdaj mi je pa malo zamerila.user posted image
Bi prosila še za vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 18:54:59   
mika
jaz se kar stinjam s tvojo znanko. z mojo pupo se pogovarjam kot z odraslim, le da z večjo dinamiko. pri nama je vedno vse akcija, sploh ko je treba kaj naredit...se oblečt, jest, pospravit igrače...meni  večkrat uide 'boš papala' ...stara je dve leti in 8 mes. in lepo reče 'bom jedla' 

tudi če kateri otroci dalj časa slišijo pomanjševalnice in otroško izgorjavo, ne bodo tako govorili celo življenje. itak so jim bolj všeč odrasle besede. moja pupa je sedaj začela uporabljati besedi..mislim in oziromauser posted image ...ful hecno se sliši iz njenih ustuser posted image

pri vsem tem pačenju so najbolj smešni odrasli

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 18:56:56   
dudi2006
user posted image Se strinjam, da se je treba z našimi malčki pogovarjat kot z odraslimi... kako pa naj bi zvenela ta kitajščina pri 16- mesečni punčki... pa valda de ne kakšen buci buciuser posted image al te že samo pomanjševalnice motijo?

_____________________________

3+1=;)

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 19:57:56   
Jessy
Tudi jaz ne maram, da se govori z otrokom po otročje. Vsi ta bližnji govorijo normalno z njo. Na razne mimoidoče gospe ali sosede se pa ne oziram, saj one z njo spregovorijo na mesec nekaj stavkov, tako da jih ne popravljam, kako naj govorijo, saj menim, da ji ne morejo s tem škodovati. Če pa bi bila z njimi zelo pogosto v stiku, bi pa povedala, da želim, da z njo govorijo normalno, pa tudi če bi mi zamerile.
Jaz sem prepričana, da si prav naredila.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 19:59:12   
Anonimen
Bom kar kopirala moj odgovor,še pri eni podobni temi:


Absolutno sem proti spakedravčini in pomajnševalnicam.Z otroci sem čisto normalno govorila,kot z odraslimi osebami,prav tako počnemo z vnukom.Enostavno se ne znam pačit in otročje govorit.Zadnjič sem poslušala mojo sestrično,ko je po telefonu z hčerjo govorila,pa ne,da je majhna ampak jih šteje 17 let.Slabo mi je postalo:Čauči,mucica,si se napančkala? Si lačkana?Si kaj popacala?Kako je bilo v diskiču?Si veliko migala z ritiko?Bodi pridkana,počivči.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 20:42:41   
Anonimen
Joooj, pa ni treba zdaj panike delat in ljudi opominjat, kako naj govorijo z otrokom, ki ga vidijo parkrat na leto. Jaz bi bila tudi užaljena.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 20:51:33   
Anonimen
Se strinjam s Splišni, da ni treba panike delati, če gre za občasna srečanja.

Če se ti z otrokom pogovarjaš dosledno pravilno, si bo on to zapomnil in tako tudi govoril.

Sama govorim precej pravilno, čeprav so doma nekateri govorili tudi zelo "po domače". Še danes mi je ljubo takšne afnarije prijavit user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 23:27:09   
Allia
Ne, nekatere me niste razumele oz. sem slabo napisala.Ta znanka se z njo pogovarja vsak dan, je soseda in vsak dan čez okno z mojo hčerko debatira v stilu: skjhgvxcvjxv,sdjhgudzfguidf,fghjdhfgkdblablabla,....ne pa pomanjševalnice.To me ne bi motilo.Nisem tip človeka, ki bi stalno nekaj "težil", ampak to me zdaj pa res že moti, ker traja odkar je mala začela govoriti"kitajsko"user posted image .To je že kakšne pol leta.Me tudi ne bi motilo, če bi jo srečevala občasno, v tem primeru bi bila najbrž tiho.Navada te gospe je tudi, da mi otroka enostavno vzame in ga pelje npr. na vrt.Jo ima pa hčerka rada, ker je gospa klepetulja in za otroke zanimiva, za odrasle pa mal naporna, predvsem pa radovednauser posted image user posted image user posted image Ampak kot pravim, moti me le njeno kitajsko pačenje.Pomnjševalnice in bucu buc me pa ne moti, ker se to zgodi bolj poredko in zaradi tega ne bi komplicirala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 23:31:11   
hrabra miška
Pravilno si naredila,da si ji povedala. Otrok je tvoj in ti ga vzgajaš,zato ti nima kaj zamerit. Če ti pa je, je pa itak vse jasno da nima vse naštelano.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
13.8.2007 23:34:27   
Slončica
Kako vzame pa odpelje...mal smešno toleuser posted image Mislm da si prav naredila ko si jo opomnila,naslednjič ji pa še razlož da se otroka ne odpelje in da malo učite da ne sme it z vsakim ki ji ponudi roko.Volk sit,koza cela.Pa še mir boš mela pred njo..alergična sem na take gospe,ker so kot gobe,srkajo srkajo in pol velikodušno razdajajo.Otroc pa itak vse povejo

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 0:09:32   
Allia
Ja, Slončica,taka je...srka, srka, srka...in želi biti zanimiva.Po ovinkih pa skuša iz vsakega kaj izbezati, jaz pa ji po ovinkih vse odgovorim in na koncu ve toliko kot preden je vprašalauser posted image Se je že pohecala, da bo mojo hčerko vse spraševala kaj počnemo doma user posted image Brezveze.
Ja, otroka kar pelje zadaj za blok na vrt.V bloku nas je malo stanovalcev, pa še to večinoma starejši, zato si najbrž več dovolita.Je še ena podobna gospa v bloku, ampak ima druge fore.(lupčkanje,...).Obe sta brez otrok, naša mala je pa full klepetulja in simpatična in ko jo zagledata vedno tečeta k njej in jo okupirata.Mala uživa, jaz pa ne prevečuser posted image Mislim, da sem še preveč popustljiva.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 0:15:55   
Slončica
Jst se od takih distanciram in verjem da je življenje lepše..veliko uspeha pri  gobi

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 0:35:53   
Allia
Enkrat sem se že distancirala, ampak potem ko je mala začela govorit sem popustila, ker je bilo mali zanimivo, ko jo je tako ogovarjala čez okno in sta se pogovarjali.Zdaj pa mi že preseda njena vsiljivost in pametovanje.Se bom spet morala distancirat.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 9:31:59   
taška30
Eh, men se pa zdi da malo pretiravaš, no. Glavno da doma 'normalno' govorite, kaj pa pol če soseda žlobudra po otročje. Ona pač uživa v tem in mogoče je tvojemu otroku ravno zato zanimiva. Ko bo otrok še malo starejši, boš pač v hecu rekla: ha, lej kako tale soseda hecno govori. user posted image Mislim, da gre tebi soseda na živce iz drugih razlogov (ki si ji navedla), potem te pa še bolj moti njena govorica. Zaradi tega ne bo otrok imel govorne napake, pač spoznava različne ljudi, različne načine govora...

Nekje sem brala, da so dokazali, da imajo dojenčki radi visoke glasove, mogoče je zato mati narava naredila tako, da vsi bolj 'cvilimo' ko vidimo dojenčka.

To pač spada k otroštvu. Ne vem zakaj potem kupujemo posteljnino z motivi Nodija in z medvedki, saj bi otrok lahko imel navadno belo z rožami.user posted image  To je samo en primer.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 13:01:57   
Pajaca
Jaz pa ne vem zakaj ne bi nekoga opomnil, da ti nekaj ni všeč. Pri nas se ni noben pačil pred otrokom, ni bilo nobene otroške spakedranščine, pa sem opmnila vsakega, pa zakaj ne. Pa če mi kdo zameri naj mi pač zameri. Tudi tega, da mi neka soseda kar vzame otroka z rok in ga odnese ne bi prenesla. Pa če bi bila otroku še tako všeč.

Z otrokom se pogovarja normalno pa je.

Glede Nodija pa... jaz bi tud raj mela posteljnino z Nodijem kot pa belo z rožicam. Pa tud otrok ti pri 16m že pove kaj bi rad.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 13:46:35   
lenika
Jaz govorim z otrokom normalno in mislim, da je to bolj pomembno kot to, kako govori z njim gospa, ki se sklanja čez balkon.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 14:10:30   
mamuška
Jaz sem proti spakovanju v smislu, da kuža postane že kar kuđa, muc je muč, riba libiča ipd,  pa da bi otroci pupcali, lulčkali, kakcali pa vodiko pupcali in podobna pretiravanja, sicer pa je sin papal, pupal, lulal, kakal, pil vodo, obuval pa je nogavičke, umiva (še vedno!) zobke ipd. Saj je otrok, a ne? Spakovanja, kjer otrok pobere napačno izgovorjavo, nisem ravno dopuščala, a otroška govorica ni pačenje. Pri nas je govoril zelo zgodaj, prvi "ammma" za hrano je bil pri 7 mes, potem je bil "a-tii" in sva bila z možem a-tiii, dedi in babai pa sta bila oba ba-ba. Pri 14 mes je te svoje zloge kar pridno vezal v "stavke" npr. bi-bi ge pa-pa (avto se je odpeljal), mimi pa-pa, ge din-din (mama je šla v službo služit denar), "auuuu ti-ti, papal meeee" (volk je poreden, je pojedel kozličke)  ipd. Tisti, ki smo bili dnevno z njim, smo sprejemali te njegove umotvore in jih "prevajali". "Ja, vidiš, avto se je odpeljal, adijo avto. Ja, res je, mami je šla v službo. Ja, veš volkvoi pač pojedo kozličke, če jih dobijo" Nismo ponavljali njegove "zlogovanke" za njim, je pa tudi nismo popravljali in pred 2. letom je govoril povsem razumljivo tudi za naključne mimoidoče.

Stari straši so radi kakšno "pootročeno" pristavili sem in tja, pa glede na to, da ima skoraj neomejen besedni zaklad, mu to očitno ni kaj prehudo škodilo. Vse s pravo mero in dobrim okusom, odrasel bo nato vse svoje življenje, otrok in temu primerno igriv, pa tudi otročje, paje teh 6,7 let, nato pa se vse že začne še preveč zares.


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 16:10:26   
Allia
Ta spakedranščina me je zmotila zaradi tega, ker je mala vzadnjič eni starejši gospe kazala jezik in se pačila kot ji to dela soseda.Pa mi ni bilo prijetno, ker očitno z njo povezuje tudi ostale starejše gospe in se potem tako tudi vede.

Drugače pa mi soseda ne gre na živce, ker je polna pozitivne energije, le preveč radovedna je.Ji pa pač na njena vprašanja odgovarjam "politično".user posted image user posted image user posted image Seveda na tista, ki se je ne tičejo.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 19:59:00   
Anonimen
Ta spakedranščina me je zmotila zaradi tega, ker je mala vzadnjič eni starejši gospe kazala jezik in se pačila kot ji to dela soseda.


Povej punčki, da to ni lepo vedenje in da se tako ne pogovarja in ne obnaša. Da mamica in očka na tak način z njo ne govorita, tudi babi in dedi ne....kdorkoli, ki se z njo več druži.

Po moje da bo razumela prej kot jezična sosedka user posted image .

(odgovor članu Allia)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
14.8.2007 20:40:34   
purple
Pri nas smo se z otroci pogovarjali po odraslo, saj še tko hitro potegnejo vzocer, ne samo spahedravščine tudi narečja. Mi smo se preselili na vas, ko je bil ta  starejši star 5 let. Hitro s je naučil govora vaščanov in kljub temu, da smo se doma trudili govoriti pravilno slovensko, je njegov prvi stavek v šoli zgledal približno takole:

Se je prpelu Lemež dovte po hribu, pa je vprašu Tonija če greta gorta na pir. user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
17.8.2007 14:11:30   
kalbo
Si veliko migala z ritiko?Bodi pridkana,počivči.


A si kšnga faskala, kondomčka si mu dala na lulčija.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
17.8.2007 14:35:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Bom kar kopirala moj odgovor,še pri eni podobni temi:


Absolutno sem proti spakedravčini in pomajnševalnicam.Z otroci sem čisto normalno govorila,kot z odraslimi osebami,prav tako počnemo z vnukom.Enostavno se ne znam pačit in otročje govorit.Zadnjič sem poslušala mojo sestrično,ko je po telefonu z hčerjo govorila,pa ne,da je majhna ampak jih šteje 17 let.Slabo mi je postalo:Čauči,mucica,si se napančkala? Si lačkana?Si kaj popacala?Kako je bilo v diskiču?Si veliko migala z ritiko?Bodi pridkana,počivči.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za polulat od smeha...kej tazga pa še ne user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
17.8.2007 14:38:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Si veliko migala z ritiko?Bodi pridkana,počivči.


A si kšnga faskala, kondomčka si mu dala na lulčija.....user posted image user posted image user posted image user posted image


a deeeeeeeeeeeej Kalbo...zdej mi pa že reees uhaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..kake mate..ooojoooj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
17.8.2007 14:42:30   
Anonimen
Pa da še odgovorim...mi VSI se z Aljažem pogovarjamo po odraslo user posted image
Če pa kdo mimogrede začne nekaj... v smislu  buci baci kuci muci..pa povem......EJ... SEJ RAZUME ČE MU NORMALNO POVEŠ user posted image
 
In je potem največja fora to...da tamal debelo gleda, če mu začne kdo tko popačeno govort..pol k pa js opomnem, da zna Slovenščino pa tamal takoj odgovori na vprašanje, ki je potem v Slovenščini user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pačenje 16 mesečnemu otroku
17.8.2007 15:35:44   
pety78
Prav zanimivo...

Ko je ena pisala, da se je znanka pogovarjala z njo in njenim otrokom, zaradi njene bolezni pa se ful slini, otroku je bilo pa neprijetno....ste (so) jo vse tako napadle, naj malo potrpi, ... pa naj ne bo tako zaščitniška, da bo otrok v življenju še marsikaj doživel, ....da mu s slino nič ne škodi, ...

Sedaj pa se odzivate, kot da bi ji soseda škodovala, če jo 3x na teden vidi po pol ure (ok, to sem si sicer izmislila), se pogovarjata po otročje, sploh pa je mali to všeč.

Lej, ne kompliciraj in pač povej naravnost, da te moti, če ji reče buci buci, ... Jaz se s svojim otrokom dosti pogovarjam v pomanjševalnicah, predvsem -  pridi, greva rokice umit, bova ritko previla, .... Pa se mi ne zdi to nič narobe.


Vsi pa bi sedaj radi vzgajali po knjigah, ker so ugotovili, da pomanjševalnice škodijo razvoju otroka in bo pri 30-ih letih še vedno mislil, da ima rokice. Joj, ene pa res komplicirate!   user posted image user posted image user posted image


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?