|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:18:30   
Perlica76
Pozdravljene!

Mene zanima,kakšne so vaše izkušnje s padci,pogrizenjem,praskami.....
Meni se zdi,da naša prihaja domov vsake tolko pogrižena,popraskana,pa enkrat pade vznak,pa enkrat na nos,pa čelo,......In vzgojiteljica pač reče:"je padla,so jo popraskali,pa je spet padla,...."
Zanima me,če je to normalno,al če se jaz zaradi tega preveč sekiram?
Glede na to,da je naša pr ta najmlajših,da je zelo živa,da se ji pogosto dogaja da se kam rukne zaradi njene živosti...a se vam ne zdi,da bi jo lahko malo bolj mirkale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:24:16   
ajsek
Ne vem, če praviš, da je že doma živa in se hitro kam rukne, si lahko predstavljaš, kako to izgleda v vrtcu. Pač ne moreš pričakovat, da bo od dveh vzgojiteljic ena stalno stala tvoji tamali za ritjo in jo merkala. Pogriženost je pa drugo vprašanje.

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:27:16   
Precious
perlica naredi poizkus: v varstvo vzemi 14 otrok in še eno žensko,ki ti bo pomagala. Pa potem povej kako boš merkala vse

Mislim brez zamere,ampak še ti očitno doma ne moreš čuvati svojega otroka in zdaj to pričakuješ od vzgojiteljic,ki imata po 14 otrok in večuser posted image


(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:31:28   
Perlica76
Ajsek Ne,ne pričakujem,da bi ji bla vzgojiteljica ves čas za ritjo,bi pa lahko imele oči malo bolj na takih,pa na tistih,ki grizejo,porivajo,praskajo......

Pa ne vem kako bi bilo tebi,če bi tvoj otrok tolkrat prišel domov potolčen!!

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:34:47   
Perlica76
Punci narobe ste me razumeli!Doma s padci nimamo problemov,sploh pa ne takih(nobenih bušk,odrgnin,prask)
Očitno pa se na mojo temo javljate zagovornice vrtcev in take mame,ki na srečo niste imele takih izkušenj!No,upam,da jih tudi ne boste,ker verjemte ni hujšega kot prit v vrtec po poškodovanega otroka!

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:36:13   
ajsek
Jah, je*iga, saj je moj tudi štorast. To ima po mami user posted image
Se spomnim, kako je bilo enkrat ko je bil pri tašči v varstvu. Ravno shodil je in je seveda ubrisal čez en prag. Ko sem prišla ponj, sta bila oba objokana. user posted image

Ni prijetno dobit popoldne potolčenega otroka, se strinjam. Ampak če veš, da je tamala živa in če se doma tudi nonstop nekam buta, potem ne moreš tu krivde valit na vzgojiteljice. Zakaj se pa pri tebi doma butne? Ti imaš samo enega otroka za pazit, pa ti očitno ne gre ravno najbolje user posted image

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:40:54   
Precious
Oh ja seveda ,ker ti ne damo za prav in ne govorimo kako je tvoj otrok ubog smo zagovornice vrtca user posted image   ja najboljši izgovor ,tako da lahko klatiš naprej prazno slamo.
pa naj ti povem:moj otrok je enkrat prišel z modrim očesom domov,ves je bil otečen( je pač padel JBG),drugič z ugrizom na licu,tretjič tako spraskan da se mu po 2 letih še vedno na licu pozna in tako naprej .
zame pa ni hujšega kot takšne mame kot si ti žal. Zakaj ti doma ne preprečiš da se tvoj otrok ne rukne hmm? Saj nimaš na grbi 14 otrok.

Aha doma je tako čudežno da se rukne pa se nič ne pozna, v vrtcu pa joj ves ubogi otrok user posted image  Oprosti,ampak samo nakladaš. Buške ,odrgnine so del otroštva,če mogoče še ne veš.Drugo če ti kaj ne paše,ti nihče ni rekel,da otroka moraš imeti v vrtcu ,mogoče bo najboljše da ga imaš doma,da se ne boš hudo počutila preden greš po otroka v vrtec.

tretje: če se pogriženost prevečkrat pojavlja greš na razgovor z vzgojiteljicami

< Sporočilo je popravil Precious -- 17.3.2011 17:41:48 >

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:55:22   
Najaa
Še ena zagovornica vrtca. user posted image
Naši (trkam) večjih poškodb v vrtcu še nista imeli razen buške, ugriza, prask ipd. in tudi kompliciram ne zarad tega. Moram rečt, da doma (vsaj tamala) sta bili veliko bolj pobuškani kakor sta v vrtcu. Ne vem, al doma bolj norita al kaj, v glavnem, v vrtcu ni panike. In tudi kompliciram ne, ker to so otroci in se zgodi.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 17:58:06   
Taddy78
Sicer ne vem če je v 4.letih kaj je vrtcu kdaj prišel domov buškast ali pokrampan, pa vseeno bom še jaz pristavila moj piskerček. So otroci,ki so dobesedno magnet za razne poškodbice. Padajo, se ruknejo...če gledam sina. Ko je shodil sicer padal nikoli ni, se pa je ruknil v mizo glih kdaj je imel čas.  Še zdaj je isti. Greva v nakupovalni center in če recimo parkiram bolj vstran od vhoda, se bo sigurno ruknil v eno ogledalo od avta. Enostavno ne pazi. Je pa recimo prvo leto ful pokrampal po obrazu enega fantka in to je bila prva in edina taka stvar ki jo je naredil. Še zdaj ne vem kaj mu je bilo in zakaj.
Tudi če je kdaj kaj, se v to ne vmešavam, če mi reče da ga je kdo vdaril, o tem ne debatiram, drugo bi bilo, če bi to delal konstantno eno in isti otrok, oz. če bi kateri bil problematičen.

In kot so napisale predhodnice. V naši skupini jih je vedno med 19-22. Pazita jih 2 vzgojiteljici. Kolikokrat sem recimo sama z njim, pa se mu zgodijo dosti hujše stvari, kot pa v vrtcu. Kaj čem.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 18:13:15   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76


Zanima me,če je to normalno,al če se jaz zaradi tega preveč sekiram?


2krat ja.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 18:19:24   
Anonimen
Dogaja se vse sorte user posted image .

Od vzgojiteljic pričakujem, da jih imajo na oku in da vedo, kaj se je zgodilo ali da vsaj znajo o tem vprašati ostale otroke (če je to skupina, kjer že govorijo). To mi je pomembno, zaradi eventuelnih poškodb glave, kjer je treba biti pazljiv. Preprečiti ne morejo, lahko pa opazujejo.

Pričakovala bi tudi to, da pazijo na otroka, ki bi stalno grizel, tepel, nevemkajše, druge otroke. Ker se to ne dogaja, nimam komentarja v tej smeri.


< Sporočilo je popravil milijonarka -- 17.3.2011 18:21:25 >

(odgovor članu Perlica76)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:12:58   
krtačka
Kaj pa potem tvoje dete počne doma, da se nkoli ne "poškoduje"? Seveda, če jih doma zavijate v vato in jim stojite za ritkami vsako sekundo, potem ni nič čudnega, da se v vrtcu razživijo in tam padajo. Padci, odrgnine so del otroštva (kot je že ena napisala). Poznam mamico, ki otroka pri 3.5 letih ves čas ko je zunaj vozi v vozičku, doma so pa na 50. kvadratih. Potem se pa enako čudi, zakaj pride iz vrtca potolčen in zakaj ji vzgojiteljice govorijo, da je živ. Moj otrok se poškoduje doma in tudi v vrtcu. Zaradi tega se ne obremenjujem in ne zganjam panike. To se odraža tudi na otroku. Ko pade, se pobere, reče "sem že v redu" in gremo dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:32:14   
superstar7
Moja gre septembra v vrtec. Stara bo 2 leti in pol. Ravno zato da bi se izognila temu, da ne vem kaj se dogaja. Že zdaj zna veliko povedat, takrat mi bo pa sigurno povedala kaj je bilo. Upam, da ne bo preveč poškodb... No da še malo pokomentiram. Večkrat vidim vzgojiteljice, ki kar klepetajo med sabo otroci pa se tepejo cukajo grizejo in one so enostavno na status IDLE kt da ne vidjo. Vidim pa tudi veliko dobrih vzgojiteljic, ki znajo z otroci. Seveda je normalno če otrok pride z buškami. Ugrizov pa jaz nebi tolerirala, pogovori se z vzgojiteljico.

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:41:28   
josephine27
mene kakšna manjša buška in ugriz ne motijo. vem da pač ni mogoče met tolk otrok non stop pod kontrolo. bolj me je motilo to da je moj hodil nekaj časa domov non stop pogizen. vzgojiteljica tega nikoli niti omenila ni ko smo prišli po otroka, ko pa sem ji potem enkrat omenila pa je rekla da je to normalno da eni pač grizejo, da je taka faza. sem dobila tak občutek da jim je pravzamprav vseeno in ne nardijo nič proti tem urizom in da sam čakajo da ta faza mine.

_____________________________



(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:44:24   
benika
Vzgojiteljice niso v vrtcu zato, da bi otroke odvajale grizt. To je naloga STARŠEV! Prav tako kot je vzgoja naloga staršev in tudi starši so tisti, ki morajo otroku dopovedati, da tepež drugih otrok ni dovoljen. Naš je tudi grizel, pa sva se midva usedla dol z njim in midva sva mu razložila, da se to ne sme. Pa je nehal. Imamo pa v vrtcu fantka, ki je druge otroke grizel celo leto. Pa za to niso krive vzgojiteljice, temveč starši.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:47:23   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76

Punci narobe ste me razumeli!Doma s padci nimamo problemov,sploh pa ne takih(nobenih bušk,odrgnin,prask)



a dj nehi!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:51:21   
benika
Ah miška, ne se čudit preveč. Otrok je doma zavit v vato, sej veš kako to gre. 

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:53:01   
mayci
Se strinjam z vsemi predhodnicami, ki so ti napisale, da je to pač del normalnega življenja v vrtcu. Pa ne samo zato, ker sem vzgojiteljica, temveč ti to pišem tudi kot mama.
Ti imaš doma samo eno pupo, jo držiš za roko in neprestano hodiš za njo, ko kam pleza, si tik ob njej...v vrtcu tako žal ne more biti, ker sta dve (maksimalno tri) osebe ob 14 otrocih in jih pač vseh naenkrat v igralnici ali na igrišču ne morejo držati za roko...
Ugriz se pa pri malih otrocih lahko zgodi, tudi če sediš ali stojiš čisto zraven... To je pač razvojno obdobje, ko nekateri otroci tako rešujejo konflikte in četudi mu vsakič znova poveš, da to ni ok, se bo gotovo še kdaj zgodilo, doler tega obdobja ne preraste...




_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:54:17   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ah miška, ne se čudit preveč. Otrok je doma zavit v vato, sej veš kako to gre
  

a-a. ne vem. hvala bogu, da ne. smo pri enem letu pa pol najmlajse ze marsikaj pokasirali.user posted image
celo lepotne šivčke je ze pridelala.user posted image


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 17.3.2011 21:55:08 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 21:59:23   
*miska.mcc*
ampak men pa neki res resno zanima.
ko otrok zacne plezat po vsem pohistvu....naprimer, ko se trudi , da spleza na kavč. a stojite resno otroku za ritjo in pazite, da mu ne spodrsne?in ce mu slucajno ne znese in spodleti, ga ujamete še v zraku?

al umaknete nevarne in ostre predmente in pustite, da kdaj tudi sam pade?
ker jaz sem moje pustila, da so se naucili tudi past. upam. da nisem zato škart mati.[img]smileys/smiley13.gif[/img] [img]smileys/jezicek.gif[/img]
ne provuciram. samo sprasujem


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 17.3.2011 22:01:57 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 22:00:42   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

ampak men pa neki res resno zanima.
ko otrok zacne plezat po vsem pohistvu....naprimer, ko se trudi , da spleza na kavč. a stojite resno otroku za ritjo in pazite, da mu ne spodrsne?in ce mu slucajno ne znese in spodleti, ga ujamete še v zraku?
 
al umaknete nevarne in ostre predmente in pustite, da kdaj tudi sam pade?

ker jaz sem moje pustila, da so se naucili tudi past. upam. da nisem zato škart mati.[img]smileys/smiley13.gif[/img]
user posted image


ne provuciram. samo sprasujem
 

...
...
...


ni izpadlo tako, kot bi moralo. ne leti na nobeno. na splosno vprasam.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 17.3.2011 22:03:18 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 22:04:02   
*miska.mcc*

[šepetajoče]...še hujsi zmazek kot zgoraj je nastal......[/šepetajoče]


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 17.3.2011 22:05:30 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 22:06:28   
K_a_t_i
No, jst, če bi videla, da s kavča pikira na glavo, bi se zelo potrudila, da bi ga ujela. Če bi pa zgledalo, da bo čmoknu na rit, bi ga pa pustila. Če bi videla, da bo treščil na ploščice na glavo, bi ga tudi lovila, če bi bilo kotaljenje na mehko preprogo, bi ga pustila. Če bi obstajala nevarnost, da pribije v vogal police z glavo, bi stala ob njem. Predmete, ki jih lahko potegne nase s polic, smo že zdavnaj umaknili. Čistila zaklenili. Miniaturne igračke od tavelikega pospravili.
AMpak kljub temu se mi je že zvrnil s poganjalca, ima popraskan obraz, tavelik se je pa ravno danes spotaknil pri telovadbi in ima vijolčno lice in nos (par metrov stran so bile 3 tovarišice, mož in jaz!), doma se je pa za piko na i še v stol zaletel. Meni se to zdi normalno. Ko se bojo začele kratke hlače bojo pa koleni trpeli user posted image .


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 22:15:09   
katy83
Moj sin bo star 1 leto. septembra gre v vrtec. Logično, da mi je doma že kdaj padel, se popraskal. Pazim sicer full na glavico, ker imam sama epilepsijo in imam kar malo straha pred tem, tak da poskušam pazit, čeprav se mi zdi, da ravno glava vedno nasrka.user posted image
Glede vrtca pa je tako, da če bi bil konstantno nekaj popraskan, pogrižen, bi že vprašala kaj se dogaja...saj mogoče bi mi rekle, da je živahen pa to (kar naš ziher je), ampak bi pa hotla vedet. vsekakor se zavedam, da je tam več otrok in ne samo moj in vem, da se hitro lahko kaj zgodi...saj vidim kak je doma.

Avtorica teme...glej, saj normalno, da se sekiraš, saj je tvoj otrok in ja, praske, udarci so del otroštva...če pa vseeno meniš, da je kaj narobe, pa se pogovori z vzgojiteljico...pač povej to kar si nam.user posted image Kak bo pa ona to vzela pa je druga stvar. user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Padci in poškodbe v vrcu
17.3.2011 22:15:20   
*miska.mcc*
ja, itak.
sem pa ze dozivela mamice, ki otročku niso pustile tečt. ker bi se lahko spotaknil in padel.user posted image

sem zasla s teme. grem spat! noč!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?