|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padec progesterona v drugem delu ciklusa
23.1.2007 17:11:07   
Anitka
Pozdravljene!

Mene pa zanima, če ima katera težavo, da ji progesteron v drugem delu ciklusa pade. Jaz imam namreč pred M vedno izcedeke, ki naj bi bili povezani s tem. Zdaj me pa zanima, če ve katera kaj več povedati o tem. Npr. o zdravljenju, sama funkcija progesterona....

Hvala in lp,

Anitka

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
23.1.2007 19:28:36   
upica
Evo, nekaj sem našla na to temo:
Med lutealno fazo se raven hormonov LH in FSH zmanjša. Pretrgani folikel se po sprostitvi jajčeca zapre in tvori rumeno telo, ki izloča progesteron. Progesteron in estradiol povzročata zadebelitev maternične sluznice. Če jajčece ni oplojeno, rumeno telo propade in ne izloča več progesterona. Raven estradiola se zmanjša in začne se nov menstruacijski ciklus.
Disfunkcijska krvavitev iz maternice je običajno posledica trajno zvišanih vrednosti estrogena, kar povzroči zadebelitev meternične sluznice. Sluznica se nato nepopolno in neenakomerno odlušči, kar povzroči krvavitev. Tako npr. povečano nastajanje luteinizirajočega hormona pri sindromu policističnih jajčnikov namesto sprostitve jajčeca povzroči nastajanje večje količine androgenov v jajčnikih - nekateri od njih se spremenijo v estrogen. Sčasoma lahko estrogen povzroči nenormalno krvavitev iz maternice, ker se učinkom estrogena ne upre dovolj velika količina progesterona. Krvavitev je nepravilna, podaljšana in včasih močna. Med najbolj pogoste nenormalne krvavitve iz maternice sodi prav disfunkcijska krvavitev, vendar to diagnozo lahko postavijo tedaj, ko izključijo vse druge možnosti. (povzeto po knjigi: Veliki Zdravstveni Priročnik) Tu se mi je zdelo še najbolj jasno napisano, drugače pa so hormoni zapletena reč in ogromno jih je. Celo telo je povezano z njihovim delovanjem. Mogoče ti bo lahko še kdo drug bolje razložil.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
23.1.2007 21:43:13   
bumbum
Hmmm, jaz imam pa drug problem. Raven progesterona je prenizka. Ve katera kako lahko to zavira zanositev?

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
24.1.2007 0:33:45   
upica
Rumeno telesce ti preslabo dela. Ponavadi predpišejo tablete Dabroston, ki vsebujejo hormon didrogesteron, ki ima enak učinek kot progesteron. Ene tablete pa še obstajajo, ki vsebujejo hormon progesteron, samo ne vem kako se imenujejo (mogoče Utrogestan ali nekaj takega). Te tablete ti predpiše zdravnik, jemljejo pa se v drugem delu ciklusa.

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
24.1.2007 11:18:23   
sbap
Kaj je BT tudi kaj povezana s tem progesteronom? Ali se lahko po gibanju Bt vidi delovanje tega hormona?

Npr. če je BT po ovulaciji sicer narasla, vendar pa je nato padla in spet narasla in spet padla, vendar ne tako nizko kot temperatura za user posted image . Kaj mislite?

Sem prej po netu malo iskala, pa nisem našla tega odgovora. Vi ste pa prava zakladnica odgovorov user posted image .

Lp,

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
24.1.2007 11:27:12   
Hope2
sami izcedki še ne pomenijo pomanjkanje progesterona, lahko je še milijon vzrokov za izcedke. Če vas res zanima ali imate pomanjkanje progesterona naj vas G pošlje na odvzem krvi ali pa greste v adrialab. Odvzem krvi se mora narediti 22 dan ciklusa, če imaš normalno M, če ne, pa mislim, da 7 dni po O, nisem pa ziher, zato me ne držat za besedo, raje se posvetujte z G, ker katerikoli drug dan, ne bi pokazalo pravega rezultata.
Kar se pa tiče BT in progesterona, pa mislim, da to skakanje nikakor ni povezano z nizkim progesteronom.
Npr, ko sem v postopku in jemljem progesteron v drugem delu ciklusa, potem imam vedno BT 37,3 vsak dan isto. Ko pa nisem v postopku, pa imam 36,8. Oboje merjeno v drugem delu ciklusa, se pravi po O. Progesteron ti BT dvigne, zato merjenje BT ob jemanju progesterona ni pravilno in se ne smeš zanašat na njo.

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
24.1.2007 13:37:22   
Anitka
Hvala za vse vaše odgovore. Jaz sem imela že pred dvemo letoma raznovrstne krvne preiskave vezane prav na ciklus in niso nič posebnega našli. Zgldea, da sem na tem področju en prav poseben primer. Izcedki pa so se pojavljali tudi med jemanjem KTuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bom verjetno morala spet začeti laufati okrog G.user posted image user posted image

Hvala še enkrat in lp,

Anitka

_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
26.1.2007 11:23:13   
tintin
anitka, nisi poseben primer - jaz sem identičen. Vse skup se je začelo s KT...in sedaj 18 mesecev po koncu jemanja je še vedddddddddno isto. NO, tudi jaz bi rada našla junaka G, ki bi znal rešit to uganko....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
26.1.2007 19:39:22   
upica
Če si bila na krvnih preiskavah in ti niso nič ugotovili, potem ne moreš vedeti, če ti progesteron niha. Normalno je, da BT v drugem delu ciklusa niha, vendar ponavadi to niso velika nihanja. Za koliko pa tebi niha? Ti pade pod raven, ki si jo imela pred ovulacijo? A lahko malo opišeš svojo temperaturo čez ciklus? Kje se ti postavljajo vprašaji? Morda ti lahko pomagam.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
26.1.2007 20:43:14   
bumbum
Meni so z odvzemom krvi ugotovili, da imam progesterona premalo.
Kako ti sploh lahko pomagajo pri tem? A ti dajo kake tablete, ali kako? Samo ne mi rečt, da injekcije user posted image

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
26.1.2007 22:26:35   
upica
Jaz mislim (vem pa ne), da ga (hormon) moraš zaužiti v obliki tablet npr. Dabroston, Utrogestan. Jaz imam problem s premalo delujočo ščitnico, pa jem dadatno ščitnični hormon. Morda je tu isto.

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
27.1.2007 19:25:56   
tintin
No, jaz se že ene 18 mesecev ubadam z izcedki, celo krvavitvami v drugem delu cikla...vmes sem že enkrat zanosila (IMN, ki je bila zelo trdovratna in sem mogla dobit 2 injekciji methotrexata, da je odmrla - niso me operirali, zaradi injekcij nisem smela zanosit pol leta), ampak izcedki tudi po IMN vztrajajo. Nimam pojma zakaj jih imam, zdaj so postavili sum, da imam polip v maternici (občasne izcedke sem imela že ob KT), zakrvavim običajno po sp. odnosih ali telovadbiuser posted image , skoraj vedno na isti dan (! običajno je to 9 dni pred M, ta mesec je bilo le 5).., in potem to načeloma traja do M. Sama sem tudi posumila na padec progest., ampak ko sem enkrat vmes dobila Dabroston, ni bilo tista dva meseca nič boljše, samo počutila sem se slabo, imela krče...Mogoče sem ga jemala premalo časa? Hm...
Sicer imam M točne kot švicarska ura. Po prenehanju jemanja KT (ko so se izcedki tudi začeli) so bile na 31-33 dni, sedaj že pet mesecev na 28. No, noseča pa še vedno nisem...čakam na histero (da vidijo a je polip ali ne...), pa malo sem že obupala nad tem, da user posted image sploh kdaj bo...So pa izcedki v vsem tem času postale že bolj krvavitve (minimalne, a vseeno)....Worrieduser posted image

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
28.1.2007 23:15:02   
upica
Tintin,
user posted image  boš imela. Če imaš polipe, jih odstranijo in niso nevarni. Po tem lahko normalno zanosiš in donosiš. Počakaj, da ti pregledajo hruškico in vedela boš, pri čem si. In še enkrat, tudi tebi se bo zgodilouser posted image user posted image user posted image  user posted image  !

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
29.1.2007 10:01:39   
tintin
Upica, hvala za podporo.user posted image Ti želim enako (in seveda vsem, ki smo na tem...). Res si želim, samo da  te krvavitve prenehajo in nič več. No, bomo videli, danes bom malo zatežila G, ker že too much časa čakam na histero (ona mi je napisala napotnico in ona me bo operirala)...pa bomo videli...
user posted image

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
29.1.2007 21:58:51   
Anitka
Oj!

BT si več ne merim, ker je bilo tudi po krivulji sodeč vse O.K., prav tako pri meni prihaja do O. Pred slabima dvema letoma sem bila tudi na laparoskopiji - O.K., pred tem sem bila na HSG-ju - O.K., vse v "najlepšem redu" , le še user posted image user posted image user posted image ni. Zgleda, da bom dobila tudi jaz kakšno hormonsko terapijo (morda Dabroston??). Upala bova do konca!!!!!! Še dobro, da imam ob sebi tako razumevajočega bodočega očkauser posted image

LP vsem,

Anitka


_____________________________

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa
29.1.2007 23:15:32   
upica
Anitka

Če imaš vse o.k., redne menstruacije, redne ovulacije, dober timing, vse pregledano in vse o.k., potem ne vidim vzroka na tvoji strani. No, mogoče pa je kaj narobe s sluzjo (ne pomaga plavalčkom na poti do cilja, jih zlepi ali kakorkoli onemogoči, ni dober ph,...) Kaj pa tvoj je že šel na kakšne preizkave?
bumbum
Če bi bila prenizka raven progesterona, potem je to znak, da rumeno telo (ta izloča ta hormon) ne dela dovolj dobro. V primeru oploditve začne rumeno telo tvoriti humani horionski gonadotropin. Ta hormon vzdržuje rumeno telo, ki tvori progesteron, dokler plod ni sposoben tvoriti lastne hormone.
sbap
Jaz si mislim, da BT lahko niha v drugem delu ciklusa, vendar ne sme pasti na nivo, kot je bil pred ovulacijo. Povišanje hormona progesterona povzroči povišanje BT. Estradiol prevladuje v prvem delu ciklusa, progesteron prevladuje v drugem delu. V drugem delu ciklusa pa se poviša tudi hormon estradiol, vendar je nivo tega hormona nižji od nivoja progesterona. Če se nivo estradiola zviša ali zniža, se temu upre progesteron z zvišanjem oz. znižanjem, da obdrži enako razmerje. Zaradi tega po moje tudi BT posledično zaniha. Ampak, to ni nič hudega, dokler razmeje ostane enako (saj BT ostane v zgornjem nivoju), če bi se razmerje porušilo in bi prevladal estradiol, bi temperatura padla na raven, kot je bila pred ovulacijo.
Hope 2
Jaz mislim, da se ti je BT postavila na višji nivo ravno zaradi tega, ker si s tabletami povišala nivo progesterona. 

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?