|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasiranje - ponovno
8.3.2011 21:58:27   
natasarobi
Oj!

Vem, da je bilo glede (ne)pasiranja hrane že veliko napisanega pa vseeno. Naš je star malo čez 7m in mu vsak dan poskušam dati manj pasirano hrano. Vendar, ko začuti, da to ni tekoče ali fino zmiskano se začne davit (kašlja sicer ne) in večkrat vse skupaj vrže ven (tako je od začetka uvajanja). Nato pa noče več jest, četudi se vdam in grem hrano fino spasirat.

Vem, da je treba vztrajat in trenirat, da se bo naučil, vendar, da bruha in potem nič noče več jest, mi pa spet ni oz. da bi pa na zizi visel. Se je zgodilo, da mi je tudi kasneje kosilo odklonil (verjetno je mislil, da bo spet pretlačeno.

Prosim ideje kako se spopasti s tem. Ne bi rada, da se mu hrane upre. Koliko časa so pa približno vaši rabili, da so se navadili na koščke?

Sicer moj ne bo šel letos v vrtec - glede tega se zato ne obremenjujem, se pa obremenjujem zato, ker vem,da s tem razvija tudi obrazne mišice in posledično potem glede govora. Ima pa spodaj 2 zobka (sta prišla ven ne dolgo nazaj) in imam občutek, da ga motitauser posted image   
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasiranje - ponovno
8.3.2011 22:04:25   
Precious
joj,madona pa saj otrok ni po reglcih. če ne more pač ne more,bo kasneje. Je čist vseeno ali bo jedel nepasirano pri 6 mesecih ali pa pri 1 letu.Pasiraj mu dalje
Koščke je naš začel jesti pri cca 14-15 mesecih in se nisem sekirala . Vsak otrok je zgodba zase

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 12:40:02   
divans1
Zobki nimajo nobene veze s tem pomoje, moj tud neki časa ni hotel, pol je pa sam začel kar naenkrat, sej bo, eni prej, drugi pozneje... user posted image

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 12:59:38   
Katy78
Moj je šele nekje med 8. in 9. mesecem sprejel samo z vilico pretlačeno hrano (cele koščke pa še kar precej pozneje), npr. kruh ali piškot je pa že zelo zgodaj lahko prežvečil tako da ni šlo za to, da nepasirane hrane ne bi mogel prežvečit. user posted image Saj bo, nič se ne sekiraj. 

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.3.2011 13:00:04 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.3.2011 15:42:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 16:16:54   
Paštetka
predstavljaj si, da si navajena jesti neko hrano. In sicer po liniji najmanjšega odpora. POtem pa pride nekdo in se ti vmeša v sistem in kar na enkrat moraš jesti nekaj drugega, se precej namatrati, da lahko nekaj zaužiješ. Boš pljunila? Zakaj ne, če se ti ne treba matrati. In ta mamica ti lepo, ker te ima rada gre in ti spasira, da bo točno tako kot ti želiš. Pravljica....user posted image

Ok, zdaj pa v realnost. Lahko pišete kar želite, vendar otrok pri 7. mesecu mora jesti hrano normalno (beri koščke). Niti otroku, katerih mamice uvajajo hrano pri 4. mesecih se ne pasira! Zakaj? Zato, da trenirajo dlesni, mišice obraza z žvečenjem, jezik itd...
In ne, tvoj otrok se ne davi, (ne rečem, da se kdaj ne bo), in če se bo, ga boš lepo obrnila navzdol in potrepljala nežno po hrbtu. Tako se namreč uči jesti, uporabljati jezik. In ko ti hrano porine ven z jezikom pač protestira. A bo obveljala njegova ali tvoja? Kdo koga uči, privaja na življenje?

Otrok nimamo zase, ampak je naša naloga, da jih pripravimo na svet čim bolje, da potem, ko pridejo do ovir, da bodo pripravljeni nanje in jih bodo premagali sami.

saj veš... največ si zapomnimo tistega, kar se naučimo oz. pogruntamo sami.user posted image


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.3.2011 16:17:50 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 16:34:56   
zaspancek1
Oh, daj no, ne pretiravaj, Paštetka! Otrok pri 7. mesecu MORA jesti hrano normalno (beri koščke)?user posted image Kje si pa to pobrala?!?user posted image
Dejstvo je, da nekateri otroci sprejmejo koščke od začetka, drugi pa še dolgo ne (ne glede na to, da se še tako trudiš in vztrajaš!). Imam dva mulčka - prvi, sicer nedonošen je takoj pri 4 mesecih sprejel hranjenje po žlički (pa sicer nedonošen), drugi, rojen na rok, pa npr. ne. Sem pa pri obeh začela s pasirano hrano. Prvi mulček je začel jesti koščke tam nekje pri 8. mesecih, navadil pa se je še tako, da je začel žvečiti skorjo kruha (ne glede na vse moje prejšnje poskuse s koščki in samo pretlačeno hrano). Prej se je dobesedno davil in bruhal ob vsakem koščku! Drugi mulček pa npr. s koščki in samo pretlačeno hrano nima nobenih težav - pa pravzaprav že od samega začetka. Glede na to, da sem pri obeh delala enako, je to kar malo čudno, a ne? Aja, mogoče je bil pa prvi toliko bolj trmast in se je tako dolgo upiral? Jao, ene pa imate super teorije...user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 16:47:25   
Paštetka
zaspanček, tudi jaz imam dva otroka... in ne niso to moje teorije, malo si preberi prehrano otroka, kakšno strokovno literaturo, povprašaj svojega pediatra... (to sem napisala samo kot dejstvo in ne namigujem, da bi bila ti kakor koli nenačitana ali bi se želela kregati, kot je tu to običaj, ko bog ne daj da kdo razmišlja drugače ali ne razvaja otroka vsakih 5 minut in mu posveča vse pozornosti in je pač egoist in želi imeti več časa zase.). Torej ne namigujem na ničesar user posted image


Sicer pa poznaš tisti rek:

ko imaš 1. otroka in daš kuhat kavo, in ko le ta zajoče, ugasneš štedilnik in greš k njemu.
Ko imaš 2. otroka in daš kuhat kavo in ko ta zajoče, skuhaš kavo in greš potem k otroku.
Pri 3. otroku pa kavo popiješ in ko se napotiš k njemu le-ta že neha jokati user posted image

Drugače pa se nedonošenček ne more primerjati z normalno rojenim otrokom. Tam se vse pomakne, saj nedonošeni otrok, ti že samo ime pove, ni toliko razvit kot donošeni otrok. Sicer pa verjamem, da obvladaš surfanje. Literature je ogromno,.... izgovorov pa tudi.

Dejstvo je pa tudi, da si eni radi otežijo zadeve.

In kje si ti pobrala, da se otroku pasira? user posted image   Če se prav spomnim sje na vsaki knjižici, ki sem jo dobila v posvetovalnici, pisalo, da se hrana z vilico pretlači. Ne vem, to so mi povedale tudi P in sestra, ki pač to tam uči mlade mamice. Aja, poleg tega sem to pobrala pa tudi v svojih šolah, ki sem jih obiskovala. user posted image


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.3.2011 16:50:27 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 16:53:48   
Precious
paštetka pediatri marsikaj rečejo.Povej zakaj je meni moja P govorila češ naj otroku dajem nepasirano hrano kljub temu da se je davil in  bruhal . češ edino tako se bo naučil jest--) veš da .

zakaj so mi na pediatrični rekli da naj mu dajem pasirano in ne nepasirano in da ni panike četudi do 1 leta je pasirano. In še sami so ga tako hranili tam pri 1 letu .  tako da ne bluzi da MORA.ja,seveda otrok je razvajen,mater kaj si še ta pametne ne boste izmislile.

tako da literaturo,ah saj veš kam se lahko vtakneuser posted image    Izkušnje IZKUŠENIH zdravnikov ki se ukvarjajo z takšnimi otroci je čisto nekaj drugega.

kar se reka tiče: pri vseh sem delala enako in ne po tvojem kopiranem rek-u.

< Sporočilo je popravil Precious -- 9.3.2011 16:55:26 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:03:58   
Paštetka
kot iz mojih postov sledi... zaradi mene lahko pasirate do drugega leta, saj meni ne otežujete dela, in ne gre za mojega otroka.

Zobje, jezik so zato, da se uporabljajo, še prej pa dlesni. Tako, nas je bog ustvaril in to so mene učili.
In ko nekateri otroci gredo še pred 1. letom v vrtec in se vzgojiteljice matrajo in učijo otroka jesti, ko jih straši niso ... a mislite, da jim tam spasirajo?



user posted image user posted image user posted image user posted image

Res mi je vseeno do kdaj bo kdo pasiral. Jaz sem samo podala stališče večine strokovnjakov, kako bi se naj prehranjeval normalno razvit, zdrav otrok.


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
9.3.2011 17:12:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:12:26   
zaspancek1
Eh, mogoče sem pa res čudna, ker se ne prepoznam v tistem reku. user posted image Pač nisem nikoli ravno komplicirala pri hrani. Tudi strokovne literature se ne držim kot pijanec plota, ker se te teorije o prehranjevanju spreminjajo skoraj tako, kot moda. Kar pa res ne pomeni, da je (vsaj nekatere) ne poznam. Ampak še vedno trdim, da je to teorija, ki recimo, da velikokrat drži. Kaj pa storiš potem, ko pri enem otroku odpove? user posted image
Kaj storiš, ko se otrok ob vsaki žlički pretlačene hrane davi (ja, res davi in potem tudi bruha), pa ne samo v začetku ene parkrat, temveč ene 14 dni (ko vendarle poskušaš in vztrajaš)? Pomisliš, po kom, hudiča je pa tako trmast? user posted image

Še pojasnilo o nedonošenih - kar pišeš, je sicer res, ampak v našem primeru ni bilo tako hudo in edino, pri čemer je zaostajal (malenkostno), je bila teža in velikost pri rojstvu in v prvem mesecu. Potem je vse nadoknadil. Tako da to ni mogel biti razlog.

He he, ta je pa dobra user posted image - kje sem prebrala, da se otroku hrana pasira? Pa, res ne morem reči, ne vem, se res ne spomnim, zdrava pamet pa mi je nekako narekovala, da je treba hrano otroku nekako narediti bolj prebavljivo - takšno, da jo bo vendarle lahko pojedel - se pravi, da jo nekako narežeš na precej manjše koščke - takšne, da jih bo otrok lahko pojedel, a ne?
Aja, kako veliki pa morajo biti? Hmm, a točne dimenzije pa ne piše v nobeni knjižici? user posted image
Eh, sem zlobna...bom rajši nehala in napisala samo to za zaključek: seveda poskušaš otroku dajati koščke in ga privajati na to, kar pa še vedno ne pomeni, da jih bo kar tako sprejel. Ja, seveda, eni brez problema, pri drugih pa se lahko na glavo postavljaš, pa jih ne bodo. Vsekakor pa nekaj drži - enkrat jih sigurno bodo. user posted image


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:14:19   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Jaz sem samo podala stališče večine strokovnjakov...


ta se pa itak menjajo vsakih par let user posted image  al pa se pogosteje user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:20:35   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Eh, mogoče sem pa res čudna, ker se ne prepoznam v tistem reku. user posted image Pač nisem nikoli ravno komplicirala pri hrani. Tudi strokovne literature se ne držim kot pijanec plota, ker se te teorije o prehranjevanju spreminjajo skoraj tako, kot moda. Kar pa res ne pomeni, da je (vsaj nekatere) ne poznam. Ampak še vedno trdim, da je to teorija, ki recimo, da velikokrat drži. Kaj pa storiš potem, ko pri enem otroku odpove? user posted image
Kaj storiš, ko se otrok ob vsaki žlički pretlačene hrane davi (ja, res davi in potem tudi bruha), pa ne samo v začetku ene parkrat, temveč ene 14 dni (ko vendarle poskušaš in vztrajaš)? Pomisliš, po kom, hudiča je pa tako trmast? user posted image

Še pojasnilo o nedonošenih - kar pišeš, je sicer res, ampak v našem primeru ni bilo tako hudo in edino, pri čemer je zaostajal (malenkostno), je bila teža in velikost pri rojstvu in v prvem mesecu. Potem je vse nadoknadil. Tako da to ni mogel biti razlog.

He he, ta je pa dobra user posted image - kje sem prebrala, da se otroku hrana pasira? Pa, res ne morem reči, ne vem, se res ne spomnim, zdrava pamet pa mi je nekako narekovala, da je treba hrano otroku nekako narediti bolj prebavljivo - takšno, da jo bo vendarle lahko pojedel - se pravi, da jo nekako narežeš na precej manjše koščke - takšne, da jih bo otrok lahko pojedel, a ne?
Aja, kako veliki pa morajo biti? Hmm, a točne dimenzije pa ne piše v nobeni knjižici? user posted image
Eh, sem zlobna...bom rajši nehala in napisala samo to za zaključek: seveda poskušaš otroku dajati koščke in ga privajati na to, kar pa še vedno ne pomeni, da jih bo kar tako sprejel. Ja, seveda, eni brez problema, pri drugih pa se lahko na glavo postavljaš, pa jih ne bodo. Vsekakor pa nekaj drži - enkrat jih sigurno bodo. user posted image




Moj je 33. tedenski pa ni šlo za to, da ne bi mogel sprejeti nepasirane hrane ali pa da bi se ob koščkih davil ali bruhal, ampak enostavno raje ni jedel in je pljuval ven. Skorjo kruha in piškot je pa brez problema žvečil že okoli 7. meseca. Ostale hrane pa pač ni hotel. In sem mu pasirala nekje do 8. ali celo 9. meseca, pač večkrat, nekje na par dni, sem mu ponudila samo na grobo z vilico pretlačeno in kar naenkrat je lepo sprejel in normalno jedel, brez pljuvanja ven. Isto je bilo potem s konkretnimi koščki hrane. Vsak otrok je pač zgodba zase in ne vem, zakaj bi otroka silil, da naj je koščke, če vidi, da se davi in bruha. user posted image  No, saj meni je itak vseeno... user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:22:26   
Paštetka
zaspanček, ti v svojem prvem postu govoriš, kot da se mora vsakemu otroku hrana pasirati, pa če je potrebno tudi do enega leta ali čez. Vsaj tako je iz postov razbrati.

Jaz govorim o večini otrok (zdravim, normalno razvijajočim se, brez hib), kako bi se naj prehranjevali. torej, da se jim NE pasira.

In tukaj sem že precej dolgo gor, da vem iz izkušenj, ko določena prestrašena mamica kaj sprašuje, ji ponavadi odgovarjajo tiste, katerih otroci so res specifični, joj tega pa ne ker je moj otrk dobil to pa to. In potem ta prestrašena mamica, v strahu, da tega njen otrok ne bo dibil meni, da je tako prav in normalno.

Ali ravno obratno, ko pri uvajanju sprašujejo kdaj mleko, pa ji nekatere mamice odgovorijo: jaz sem dala že pri 5 mesecu alpsako mleko pa je zrasla v zdravo lepotico! Ja čestitke, vendar to ni tista normala....

Upam, da razumete, kaj želim povedati.

Potrebno se je držati nekih strokovnih mnenj, saj le-ta niso napisano tja v en dan temveč na podlagi večletnih študij. Je pa potrebno upoštevati vsak individum in se potem prilagajati čim bolj normali.

In zato se mi zdi prav, da povemo, kaj je normalno in da ne strašimo mamic s tistimi ekstremi, ki izstopajo,  in sploh tu na tem forumu, potem to deluje kot normalno, saj se ostalim mamicam, več ne ljubi pisati, ker so vedno napadene.


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:25:26   
Paštetka
katy, saj koščki so pretlačena hrana. In kot si povedala, ko su mu na par dni dala pretlačeno se je hitro navadil oz. naučil jesti. A ne? user posted image Torej potrjuješ mojo teorijo, da se otrok hitro naučiti jesti, samo priložnost mu moramo dati. In enako je s z večjimi koščki hrane potem kasneje. Spet traja par dni, včasih tudi dva tedna, da se navadi na drugačno konzistenco hrane.


dam stavit za gajbo pive, da bi se to zgodilo tudi, če bi mu dala priložnost in enako nalogo kakšen mesec prejuser posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.3.2011 17:26:46 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 17:29:59   
Anonimen
nikoli nisem pasirala, ker nisem imela niti aparata za to. sem samo z vilicami pritisnila. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 18:27:59   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

katy, saj koščki so pretlačena hrana. In kot si povedala, ko su mu na par dni dala pretlačeno se je hitro navadil oz. naučil jesti. A ne? user posted image Torej potrjuješ mojo teorijo, da se otrok hitro naučiti jesti, samo priložnost mu moramo dati. In enako je s z večjimi koščki hrane potem kasneje. Spet traja par dni, včasih tudi dva tedna, da se navadi na drugačno konzistenco hrane.


dam stavit za gajbo pive, da bi se to zgodilo tudi, če bi mu dala priložnost in enako nalogo kakšen mesec prejuser posted image
user posted image


Ne, v bistvu je ne potrjujem, ker sem najmanj 2 meseca na vsake par dni probavala, če bi sprejel, pa enostavno ni, je bil raje lačen. Ko se je pa potem končno "odločil", da bo tudi samo pretlačeno ok, je pa sprejel brez problema. In to brez stresa zanj in brez stresa zame. Ma jaz res ne razumem, na silo naj je koščke, na silo vzet dudo, na silo naj sam zaspi - saj ni važno, če se zraven milo joka, aja, ne, ne joka, ampak izsiljuje. user posted image  No, saj vsak po svoje, kakor komu pač paše.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 18:30:18   
mika
Jaz sem pasirala do 10 meseca, ker se je zraven davila. In otrok pri 7 mih mesecih ničesar ne MORA, lahko pa. Dajte si enkrat  zapomnit, da so si otroci različni.  

Nobenih težav z govorim ni bilo ali pa z zobki oz. z ugrizom. Govorit je začela pri 18 mes.

< Sporočilo je popravil mika -- 9.3.2011 18:31:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 18:35:39   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zaspanček, ti v svojem prvem postu govoriš, kot da se mora vsakemu otroku hrana pasirati, pa če je potrebno tudi do enega leta ali čez. Vsaj tako je iz postov razbrati.

Jaz govorim o večini otrok (zdravim, normalno razvijajočim se, brez hib), kako bi se naj prehranjevali. torej, da se jim NE pasira.

In tukaj sem že precej dolgo gor, da vem iz izkušenj, ko določena prestrašena mamica kaj sprašuje, ji ponavadi odgovarjajo tiste, katerih otroci so res specifični, joj tega pa ne ker je moj otrk dobil to pa to. In potem ta prestrašena mamica, v strahu, da tega njen otrok ne bo dibil meni, da je tako prav in normalno.

Ali ravno obratno, ko pri uvajanju sprašujejo kdaj mleko, pa ji nekatere mamice odgovorijo: jaz sem dala že pri 5 mesecu alpsako mleko pa je zrasla v zdravo lepotico! Ja čestitke, vendar to ni tista normala....

Upam, da razumete, kaj želim povedati.

Potrebno se je držati nekih strokovnih mnenj, saj le-ta niso napisano tja v en dan temveč na podlagi večletnih študij. Je pa potrebno upoštevati vsak individum in se potem prilagajati čim bolj normali.

In zato se mi zdi prav, da povemo, kaj je normalno in da ne strašimo mamic s tistimi ekstremi, ki izstopajo,  in sploh tu na tem forumu, potem to deluje kot normalno, saj se ostalim mamicam, več ne ljubi pisati, ker so vedno napadene.



Ah daj no... Kaj pa je normalno? Se pravi, če je nekaj kao "normalno", mora vsak otrok to takoj sprejeti, ker kaj pa če ne, potem ni "normalen"? Tisti, ki ne sprejme dojenja, ker je to kao "normalno", potem ni normalen? Aja, ne, mama ni normalna, ker se ni dovolj potrudila, ne?

Pač probaš s koščki, če pa ne gre, pa probaš kasneje, do takrat mu pa pasiraš. Otroci so si različni in niso vsi po standardu, eni določeno stvar osvojijo prej, drugi pa kasneje. Glavno je, da daš otroku možnost. Drugo pa je, če mu pasiraš, ker je tako tebi lažje in otroku sploh kaj drugega ne ponudiš. Isto je npr. z žlico - mu jo pač ponudiš, eden bo takoj sprejel in lepo jedel, drugi pa ne in bo trajalo dlje. In kaj, je zdaj eden normalen, drugi pa ne? user posted image Daj ustavi konje, ker bodo tiste "prestrašene" mamice samo še bolj prestrašene. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.3.2011 18:38:42 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 18:37:24   
Katy78
.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.3.2011 18:38:13 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 18:42:47   
Paštetka
mika se strinjam s tabo, da bi morala napisati, "lahko je" in ne "mora". Sem se nerodno izrazila, priznam, nikakor pa nisem napisala "MORA", kar pomeni, da kričim in podarjam da se res mora. Torej lahko je, in bi lahko jedel, gosto, torej samo pretlačeno ali hranoo po koščkih pri 7. mesecih.

Katy... saj pravim... v dveh dneh se ni nihče še nič naučil. slej ko prej pa najdeš vzorec in se naučiš. sicer pa ... imaš prav...

spodnje trditve glede nasilnega odvzema dude, izsiljevanja.... nisem komentirala, to ni moje mnenje....

in ne otroci ne izsiljujejo, ampak sledijo vzročni povezavi: jok >> ugodje za katero poskrbi mamica. No eni to počnejo še pri 30 letih user posted image



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.3.2011 18:46:03 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 19:18:26   
zaspancek1
user posted image Torej smo prišli do zaključka, da je pravzaprav vse mogoče in vse normalno - otrok, ki že od samega začetka uvajanja GH je koščke in otrok, ki jih ne sprejme skoraj do enega leta (ne glede na trud). user posted image Otroci, ne glede na vse strokovne teorije in študije, le niso enaki, zato se strogo držat nečesa, kar pač trenutno velja, ni ravno smiselno, a ne? Je bolje uporabiti tudi malo svoje pameti in opazovati otroka, vse te smernice, ki se pa itak spreminjajo s svetlobno hitrostjo (v letu in pol, kolikor je razlike med mojima, so se zelo!), pa ne jemati za svete in edine pravilne. Vse, četudi piše, da je znanstveno, še ni nujno, da je res dobro oz. da si ta naziv resnično zasluži. Žal. Torej, četudi ni nikjer napisano, da moraš hrano pasirat (a je mogoče kje prepovedanouser posted image ), ni nič narobe, če jo. Preverjeno v praksi.user posted image Seveda pa je super, če je sploh ni treba nikoli in otrok takoj sprejme samo pretlačeno hrano ali pa celo koščke.

Aja, avtorica teme - pri našem starejšem se mi zdi, da je bil največji napredek, ko je začel sam glodat kruh. Tiste majhne koščke, ki jih je odtrgal z dlesnimi, je potem kar nekako pogoltnil. Kmalu po tem pa je začel še ostalo hrano. Aja, pa boljše je bilo, če so bili samo koščki, ali pa samo tekoče.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 19:18:37   
nusi
naš je imel že od začetka z vilico speštano, zato ne vem kako bi bilo, če bi najprej miksala. Se je pa kdaj tudi zbruhal - žal, samo če bi redno bruhal, ga pa gotovo ne bi silila. Počakaj, pa čez en teden spet probej in tako naprej. Slej ko prej bo že jedel kose, še vsi so jih, pa jih bo tudi tvoj. V vrtcu pa pol otrok še ne zna pravilno jest, vsaj tko pravi znanka, ki tam dela in se vsi lepo naučijo.

< Sporočilo je popravil nusi -- 9.3.2011 19:19:22 >

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pasiranje - ponovno
9.3.2011 20:40:51   
S*
Jaz uvajam GH dober teden, pa vse samo z vilico pretlačim. Nisem niti pomislila na pasiranje. Mala pa je brez problemov.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?