|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČNICO!
11.12.2009 13:53:42   
jeny
En lep pozdravček vsem bralcem Ringaraja.net

Tokrat pišem,ker mi enostavno ne gre v glavo user posted image KAKO LAHKO PEDIATRINJA BREZ ODVZEMA URINA IN KRVI TRI,DA IMA OTROK 100% PLJUČNICO??? In kako je vse skupaj bilo.
V soboto in nedeljo ni hčerka niti kihnila,niti kašljala nič super se je počutila. V ponedeljek jo je pa malo zeblo in kar naenkrat vročina najprej 37,nato 37,5 pa 37,8 in 38..pokličem zdravnico in mi sestre rečejo to je ok opazujte jo in če nebo ok pokličite nazaj.
Proti večeru pokličem nazaj in povem,da vročina narašča in me naroči za naslednji dan popoldan za vsak slučaj,poleg tega se je otrok vedel čudno,bila je zaspana,slinila se je nenormalno,malo jo je zeblo,malo jo je kuhalo,nič ni jedla in nič pila vse je odklanjala. user posted image   Naj še povem,da ima 5 let in da do danes ni imela nikdar za nič vročine,le enkrat ker se je telo uprlo svečki,ker jih ne prenaša!!
Naslednji dan je bila zgodba enaka,do popoldneva,potem pa se le prideva pokazat in zdravnica reče ko ji je poslušala srce in pljuča,pa še pomerila ji je delovanje srca in pljuč..reče...ja za las si se ognila bolnišnici,ker imaš PLJUČNICO... user posted image ...sam debelo sem pogledala in jo vprašala,kako pa to,kr čez noč...a ji boste pregledali kri in vodo..ne ni potrebe napisala vam bom Sumamed sirup in to je to..nič kontrole..user posted image user posted image Greve domov in vzameva prvo dozo 7ml sirupa,naslednji dan bruhamo in vročina,zvečer vzameva novo dozo 3,5ml sirupa,počakam,ker sem nekak razmišljala mogoče je bruhala,ker je polna gnoja in sluzi,zaspi in ponoči vse ok,se v četrtek zbudi vsa polna energije tudi jedla je in pije bolj veselo,se malo igra..popoldan bruhamo full..gre spat in počiva...pokličem zdravnico in mi svetuje če bruha enkra ni preplaha če bo večkrat pa pridita nazaj,da vidim kaj je narobe,ji pa lahko daste zdaj sladoled,mogoče ima od sirupa razdražen želodec...čez pljučnico sladoled..ok,in še predno zaspi mi še enkrat bruha,se full matra in izbruha živo rumeno...potem zaspi in danes se prebudi dobre volje vse ok,kot da ji nič ni bilo,le jesti noče skoraj nič,pije pa veliko! Po vsem tem kaj vse sva že dali skozi od bolezni me je to sedaj resno šokiralo in mi res ni jasno če je to res pljučnica in glede nato kako je v teh treh dnevih vse potekalo,če je to normalno zdravljenje..kako je zdravnica odreagirala...pa še rekla je da je pljučnica brez pregledat kri in vodo ali vsaj eno..nič..pljučnica je..jeste sirup..in to je to! Ko sem jo sama imela je bilo to vse veliko drugače in preiskav še pa še..za otroka pa nič...oprostite izrazu...dol jim visi..poleg tega sva morali pol zdravila plačati na zeleni recept!! Halllooo!! Jezna sem,šokirana,pretresena in zelo žalostna kako se to dela in na kakšen način...se pravi naslednjič je lahko res kaj hujšega in brez pregledat je ji bo kr napisala nek antibijotik in končana pregled!! Se dogaja to tudi vam..ste imeli take izkušnje...to je katastrofa če se že z otroci dela tako...da ne govorim da ta naš zdravstveni dom je itak na glavo!!  user posted image Resno me skrbi,kako se bo tole končalo! Upam,da ne kompliciram,sam taka sem ker od drugih prijateljic slišim,da to kar se mi je zgodilo je višek netolerance in nesramnosti,po vsem tema pa še da gre to naredit pri otroku...adijo pamet!user posted image


_____________________________

Jeny
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 14:19:32   
janapan
če nisi zadovoljna menjaj zdravnico...če je ne boš ji boš pač morala zaupati.
Verjamem da ti je grozno ker je otrok bolan ampak moraš se zavedati da ti nisi zdravnik in kako potem lahko dvomiš v njeno presojo.
Ne razumi me napak ker sem odreagirala tako ampak imam sestro zdravnico in prevečkrat sva se pogovarjali o tem, da ko pridejo pacienti sploh starši z otroci v ambulanto in pričakujejo da jim bodo zdravniki dali čudežno zdravilo in otrok bo tip top. Zdravniki so samo navadni ljudje in nimajo nadnaravnih sposobnosti, njihovo delo je narediti vse da prepoznajo bolezen in jo ustrezno zdravijo. Če je zdravnica na podlagi svojih izkušenj presodila da je pljučnica...potem ji boš to morala verjeti ali pa jo na tvoje dvome opozori. Mislim da je predvsem pomembno to da se tvoja hči počuti boljše.


(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 15:13:57   
ledenaa
Si zdravnica?
pa če ti ni kaj pasalo bi na licu mesta povedala P
imam še par vprašanj,ker se mi zdiš panična mama
otrok ima vročina in ti takoj greš klicati P ?
Tudi zdr. ne more dati pravo diagnozo če prideš komaj 24 ur ko ima otrok vročino
K zdravniku se gre ko ima otrok 3 dni  vročine razen če je otrok apatičen ipd takrat se gre takoj
To naj ti bo v poduk
ne moreš dobiti prave diagnoze če panično klileš in greš k zdravniku.
Bolezen se mora najprej razvit

Ah no ,to je nesramnost??
A si 5 leten otrok ali mama?
če ti kaj ne paše poveš zdravniku,če hočeš da odvazem kri tudi zahtevaš ,če dvomiš v njeno presojo ji to tudi poveš in zahtevaš naj pač odvaze kri ali vodo

In pljučnica se ugotovi z poslušanjem ;)

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 15:30:23   
Gina
A veš, jaz se velikokrat ne strinjam s slovenskim zdravstvom, ampak imam za to hudo močne razloge. Tole kar pa ti navajaš, se pa meni ne zdi neka strašno sporna reč. Vsak normalno usposobljen pediater bi moral slišati ali ima otrok pljučnico ali ne že s stetoskopom. Praksa pri nas je, da kadar se pljučnica sliši huda, ali kadar stvar dolgo traja, pa je vprašljiva, da te dajo še naprej na rentgen, sicer se pa rentgenu izogibajo zaradi vsem znanih stranskih učinkov.  Pa še to, pljučnica v resnici lahko pride iz danes na jutri. NI pol leta kašljanja prej.

Meni se zdi, da pretiravaš in da je zdravnica ravnala v skladu s splošno prakso. če te je tako zelo skrbelo, bi šla z otrokom drugi dan k zdravniku, pa bi prej izvedela. Kar se tiče doplačila zdravil, se strinjam, da je to krimninal, da predpisanih zdravil nimajo, potem moraš pa kupovet tiste, ki so z enakimi učniki, pa so vendarle na zalogi. 

Upam da se čim prej otrok pozdravi.  

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 15:31:56   
živa
Pljučnico ugotovijo s poslušanjem pljuč, če sliši sume, gre za pljučnico. Sporno je to, da se iz tega ne da razvideti, ali gre za bakterijsko ali virusno pljučnico, in za to bi rabila pregled krvi. Glede na to bi ti praviloma šele napisala antibiotik.

Naš je imel pomladi pljučnico, ker pa laboratorij ni več delal (sva bila tam še čez 19. uro), nama je dala AB za vsak slučaj, je imel pa res visoko vročino in je bilo čisto preč.

Lp,

živa

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 18:41:14   
valči
Naša Nina je imela začetek pljučnice konec oktobra in vnetje ušes in grla.Dobila je Hiconcil-prvič AB sploh.Na kontrole hodiva na tri dni.Bila 14 dni doma,en teden vrtca,spet vročina in piski v plučih.Greva k zdravnici,diagnoza-pljučnicauser posted image .Jo je dala na odvzem krvi in na slikanje pluč.Levo krilo je bilo zasenčeno,je imela prav.Dobi Macropen.,čeprav na krvi ni bilo nič,le za oljučka,da se ne bi širilo dalje.Na kontrole hodiva na 3 dni in na merjenje saturacije.Ko jo je imela 93 % je že pisala napotnico za bolnico,a si je k sreči premislila.Sem jo res čuvala in negovala in je šlo.Dolgo se je zdravila,bila 3 tedne doma in sedaj-trkam!! je že 2 tedna bila v vrtcu.


Tako je to,jaz moji pediatrinji popolnoma zaupam,vprašam,kaj me zanima,midve imava dober odnos med seboj in to je ključno,ko se gre za zdravje otrok.Če tega ni,pol ni vredu.
Je skoz nekaj v zraku in to.

Ali se pogovori sproti z njo,ali menjaj.

Upam,da ti otrok ozdravi.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 18:59:01   
Tanja55

V bistu se strinjam z vsem, kar je napisala janapan.

Glede na to, da dvomis v diagnozo bi morda prebrala kaj na netu o tem, kaj je pljucnica in kaksni so znaki pljucnice pri otrocih:

http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/dihala/pljucnica-otroci/

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/zdravje/285060

Zelim ti, da se otrocek cim prej pocajta.user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
11.12.2009 20:05:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 20:48:07   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

dejte nehat tolk obsojat in kritizirat te zdravnike! so ljudje, ne bogovi...vsak dan sprejemajo težke odločitve in še non stop jim ministerstvo diha zq ovratnik z omejenim proračunom...

vsakodnevno doživljajo javni linč...zakaj pri vregvu jih pa pol vozite tja??? pel otroka v tujino, plačaj vse preglede in boš srečna--...

niso pa za
dravniki krivi za slovenski sistem... in verjemi da jim je težko za vsakega bolnega otročka ki pride k njim...


Slovenski sistem zdravstva je, kolikor je meni znano, kako je s tem v tujini, z eno ebsedo: krasen. Samo želimo si lahko, da tak ostane.

Kar se tiče zdravnikov: ne niso bogovi v belem, obnašajo se pa velikokrat tako.

In komu ministErstvo oz. država oz. lastniki kapitala danes ne piha za ovratnik? Tako da nis tako osamljeno bogi, no. Plače imajo pa super, še to.

Drugače pa ja, pljučnico se menda da ugotoviti s poslušanjem dihanja s stetoskopom, kako pa je s tem, ali je virusna ali bakterijska, bi pa tudi jazlaično rekla, da se to na krvi pokaže. Je pa značilno pri pljučnici, da je otrok zaspan, pa tudi bruhanje velikokrat paše zraven.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 21:11:40   
Katrin

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
V bistu se strinjam z vsem, kar je napisala janapan.

Točno.
Jaz svoji pediatrinji poplnoma zaupam in ne dvomim v njene diagnoze; če ne zaupaš svoji, jo zamenjaj user posted image

Čimprejšnje okrevanje user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
11.12.2009 22:49:38   
Vilma
Jeny pljučnica se res najprej diagnosticira s pregledom pljuč.
Naj ti opišem primer moje hčere. Pri enem letu je zbolela za bakterijsko pljučnico. Čez noč jo je začelo kuhati in ponavadi samo pokličem zdravnico, pridem pa do nje, če vročina ne pade po dobrih dveh dneh. No Julijo je kuhalo čez 39 že drugi dan, potem pa tretji dan vstane, čez uro in pol je šla spat nazaj, tako crknjena je bila . Jedla in pila ni skoraj nič. Tisto jutro, ko je spala sem poklicala zdravnico, ji rekla, kakšno je stanje, zdravnica nama je v laboratoriju odprla list za urin in vodo, da greva dat izvide preden prideva k njej. Naročeni sva bili ob pol enajstih.
Potem pa šoko za šokom. Mala se je zbudila po uri in pol, ob pol desetih, z mrzlico in plavimi ustnicami. Mene je skoraj kap, nisem vedela, ali naj grem na urgenco ali k zdravnici eno uro prej. Potem se odločim, da grem k zdravnici, če me ne vzame takoj, greva na urgenco. Ko sem prišla v čakalnico, sem bila tako objokana, da so me vsi v čakalnici spustili naprej, vročina ji je spet naraščala, voltaren je držal samo po 3-4 ure. Ko sva vstopili k zdravnici, ji je takoj dala še svečko voltarena in me pomirila, da ni nič hudega, da ima ustnice modre od mrzlice. Pregledala ji je pljuča, nič ni bilo slišati. Izmerila ji je saturacijo, dihala je 99% s svojimi pljuči. Zdravnica je posumila na ledvička zaradi visoke vročine, zato naju je poslala v laboratorij na odvzem urina in krvi. Zmenineji sva bili, da jo pokličem okrog enih za izvide. Ob pol enih me zdravnica kliče osebno po mobiju, da je Juliaj zelo bolana, da ima CRP 364! Da če nimava prevoza, naj se pripraviva, da bo treba z rešilcem v Ljubljano. Zdravnica je bila še vendo prepričana, da so ledvička,zato je osebno klicala v neko bolnico pod Starim gradom v Ljubljani, da bi napovedala najin prihod. Pa se ni mogla nič zmenit, ker glede na izvide niso hoteli slišati, da bi Julijo sprejeli.Še vedno je bila prepričana zdravnica, da so ledvička, v tisti bolnici pa so rekli, da je lahko kaj drugega in da se bojijo za druge otroke. Zato nama ni preostalo drugega kot da sva se napotili na Infekcijsko. Kar se je kasneje izkazalo za najboljšo rešitev. Tam rutinsko začenjo pregledovat, kaj bi lahko bilo z otrokom narobe. In kot prvi pregled je bil slikanje pljuč. Takoj se je pokazalo na sliki zasenčenje levega pljučnega krila. Brez kakršnih koli drugih znakov razen visoke vročine! Pljuča s pregledom stetoskopa bp, dihala je skoraj 100% s svojimi pljuči, nič šmrkava, nič kašlja.
Takoj je dobila penicilin, za domov pa sva dobili še ospen 1000 - tablete, 12 dni.
Takrat sem prvič videla, kaj pomeni antibiotik, ko ga otrok res potrebuje. Po dveh dozah ji je vročina padla in ni več prišla nazaj.

No sem se razpisala, bistvo pa je to, da se pljučnica res najprej sliši. Tudi če pregleda kri, se po krvi ne da diagnosticirat pljučnice. 100% diagnoza je možna samo s slikanjem pljuč in se to samo v bolnici, nikoli pri pediatru.

Še nekaj sem se naučila pri tej pljučnici. Če ima otrok vročine in druge znake (prehlad, kašelj, bruhanje), potem še vedno ne rinem takoj k zdravnici. Če pa ima SAMO visoko vročino, brez drugih znakov, potem pa je treba prej do pediatra! Ker to pomeni, da se v telesu nekaj kuha! Zdaj sem se že pomirila, takrat pa si nisem mogla oprostit, da nisem Julije prej peljala k zdravnici. Saj ni bilo hudega, samo takrat mi je tudi zdravnica prvič povedala, da če ima otrok samo visoko vročino brez drugih znakov, da je treba odvzet kri, ker se lahko nekaj kuha v telesu. Tvoja hči je tudi bruhala in po tvojem pisanju se je tudi dokaj dobro počutila - si pisala polna energije.
Otrok s pljučnico nima nič energije. Sedi v naročju mame, očeta in se skoraj ne premika.

Takih malenkosti se naučiš z leti. Zdaj vem, da če ima otrok 39 vročine in leta okrog, da je verjetno "samo" viroza. Če pa takole čepi, nič ne more in se samo stiska...potem pa je treba prej k zdravniku.

Tvoji punci želim, da se čim prej pozdravi. Pa brez zamere, če sem bila predolga, upam, da bodo moje izkušnje prišle prav še kaki drugi mami.

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 10:38:40   
jeny
Najprej Hvala Vilma,sem se z tvojo zgodbo kr potolažila,ker res nisem vedela kaj naj! Drugače pa naj me nihče ne razume narobe,ker nisem delala nobene panike zaradi vročine ampak me je skrbelo kako lahko brez preiskav P določi da ima otrok pljučnico,ker le ni mačji kašelj jest na podlagi ugotovitve sumamed sirup ki je pa le malo močenj in že tako se otepamo zdravil,ker so sama kemija! Ampak vseeno vsem hvala za odgovore in lep vikend! 

_____________________________

Jeny

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 12:22:58   
Ryssa
Kolikor jaz vem se pljučnica ugotovi s slikanjem pljuč. Vsaj pri nas je bilo tako, obstajal je sum na pljučnico, ki so ga s slikanjem ovrgli.

Se strinjam s tem, da zdravniki niso bogovi, se pa nekateri obnašajo tako.

Jaz osebno jim ne zaupam, niti enemu. Zaupam samo sama sebi in svoji presoji. In tudi vsi ostali starši bi morali.
Sem jim zaupala, pa 3 zdravniki niso malemu nič slišali na pljučih, šele četrta zdravnica na pediatriji je slišala in rekla da je že zelo resno in da se zelo sliši, da je najbrž pljučnica. Pol ure pred tem pa se mu ni nič slišalo kljub temu da je hropel že 2 dni prej? user posted image
Samo vozila sem ga od zdravnika do zdravnika, ker se mi ni zdelo več normalno kakšen je.  Vsakega otroka obravnavajo kot da je navaden prehlad in ni nič resnega, ga moreš peljat stokrat da kaj ukrenejo. Mi smo pač tak primer, da imamo težave. In težave imamo od tistega bronhiolitisa, ko nas niso pravočasno poslali v bolnico ali pa dali zdravilo.
Nikoli več se ne pustim odpravit, če menim da moj otrok ni tak kot bi moral biti in da ga nekaj muči. Saj pa so zato tam, da naredijo preiskave. Vsakega otroka bi morali obravnavati individualno, ne pa da mislijo da mu nič ni, ker je bilo že pred njim v vrsti 5 otrok z navadnim prehladom. Ni nujno da ima 6 tudi navadni prehlad. Mogoče je ogrožen.

Ne zagovarjam tega, da nekateri vozijo otroke k zdravniku za najmanjše stvari. Ampak vsakega starša skrbi za svojega otroka. In če ima otrok prvič vročino, normalno da te skrbi in ga pelješ. Ko jo ima drugič, že imaš nekaj izkušenj in ne letiš takoj k zdravniku. Tudi jaz sem bila velikokrat "brezveze" pri zdravniku, ampak saj gre za mojega otroka. Raje grem enkrat več k zdravniku, kot pa da je potem kaj narobe in si očitam.

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 12:40:18   
blaža
ne obsojam nikogar, ampak iz tvojega pisanja je razvidno, da ne zaupaš svoji Pedijatrinji. jaz naši zelo zaupam in vedno verjamem kar mi reče oz upoštevam njena navodila.

Če ji ne zaupaš, boš vedno dvomla vanjo.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 15:21:48   
novakatja
Avtomehaniku moraš tudi zaupat, da ti je bremze popravil, kot je treba, če ne znaš sam.
Pa plačaš tudi mastno...

Če ne verjameš pediatrinji, jo moraš zamenjati.
Jaz ne bi svojega bolnega sinčka nikoli peljala k nekomu, če bi se mi zdelo, da ne ve kaj dela.

Tako kot so različni avtomehaniki so tudi zdravniki. In temu se ne da izognit!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 16:52:40   
Ryssa
Jaz bi ga rade volje prestavila, pa ne vem kam. Imam izkušnje s tremi pediatrinjami, pa je ena slabš ko druga.

Zaupam jim samo do neke mere, ko mi rečejo da ni nič hujšega in se pomirim. Ne zaupam jim pa brezpogojno.

Naš primer je pač bil tak, verjetno ste že brali temo, ki je bila pred kratkim odprta tukaj. Tamali je dobil bronhitis, bronhitis je prebolel, vendar se piskanje in na momente težko dihanje ni umirilo. Pediatrinja je rekla, da je to normalno da piska. Za mene to pač ni normalno, da zdrav piska in težko diha. Dobili smo napotnico za alergološko že pred dvema mesecema, pa še vedno čakamo na datum.
Mali pa alergičen na mleko in pršico, kar sploh ne bi vedela če se ne bi poslužila drugih mnenj. Še vedno bi mu dajala mleko, vse skupaj bi se stopnjevalo in na koncu najbrž res imel astmo, če jo slučajno že ni imel. Se zgovarjajo na to, da bo to pač prebolel, ampak zakaj bi mogla tvegati in ga pacati in ga pustiti da se matra, če ni treba. Za njih je to seveda cenejše, da pustijo da se matra in preraste. Večina jih preraste, ni pa nujno da bi naš tudi. In se ravnajo po večini, namesto da bi obravnavali vsakega individualno. Zdravstvo je v user posted image , ne pediatri, oni se pač ravnajo po direktivah, ki jih dobijo.

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pediatrinja presodila,da ima otrok PLJUČN...
12.12.2009 20:05:24   
Baucka
Meni se zdi prav da dvomite in razmišlate in raziščete tudi sami.


Mi smo imeli dva primera katastrofalna:
1. primer
visoka vročina, stara je bila 10 mesecev, v zdravstvenem domu nadomestna stara zdravnica.
rekla da je vneto grlo in dala ubijalski antibionik Augmentin, po njem je bruhala, pa to tako, da niti glave ni mogla na stran obrnit, kar na obe strani  je teklo, klicali smo v zdravstveni dom, so rekli eno dozo še dajte (bila je sobota), na lastno odgovornost nismo več dali antibiotika, v nedeljo izpuščaj in sem sama postavila diagnozo (d pomočjo interneta) 6 bolezen, kar je nato naša pediatrinja potrdila.

2 primer
pri 3 letih smo bili sprejeti v bolnico, CRP110 in visoka vročina. Slikali pljuča, ni bila pljučnica, ker se jim ni dalo več testov delat, so dali antibiotik širokega spektra (katerega dajejo pred operacijami preventivno- potrdil medicinec na onkologiji) in nikoli točno postavili diagnoze. V sobo zraven nas je prišel fant z drisko in vročino. Hvalabogu smo na ušesa vlekli pri viziti, da naj bi bil rotavirus. Ko smo zahtevali naj nas premestijom, da ne bo še se hčera okužla so nam gladko rekli, da ni sob in naj si razkužujemo roke. In smo se zbunli, da gremo domov in jo bomo vozili na terapijo (antibiotik v žilo), so nam dodelili sobo, v kateri sva bili nato 3 dni samo, ostali so se stiskali po 3 otroci in 3 strarši v eni sobi.


Naj povem še da izbrani pediatrinji zaupam, ker je res vredu, v ostale pa dvomim.

Lepo vas prosim, mislite tudi s svojo glavo, malo raziskujte, povprašajte za različna mnenja, ker je preveč samovšečnih zdravnikov, pa še šparajo na vsakem koraku.

Če se ne boste vi kot starši postavili za svojega otroka, verjemte mi se nihče drug ne bo.



_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?