|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pekel: Da ali NE
30.11.2004 12:00:19   
Žiga
Tekst, ki sledi je najbrz zelo aktualno vprasanje, in je bilo zastavljeno na Univerzi v Washingtonu med poukom termodinamike. Odgovor studenta je bil tako "globok", da ga je profesor podelil s kolegi preko Interneta, da bi lahko tudi mi uzivali v njem.

Glavno vprasanje bilo: Je Pekel eksotermicen (oddaja toploto) ali endotermicen (sprejema toploto)? Vecina studentov je dokazovala svojega prepricanja z uporabo Boyle-jevega zakona (plin se ohlaja, ko se siri in segreva, kadar se krci) in izpeljank iz tega zakona.

Eden od študentov pa je napisal naslednje:

Najprej moramo vedeti, kako se masa Pekla spreminja s casom. Zato moramo vedeti za stevilo s katerim duse prihajajo v Pekel in stevilo, ko odhajajo.

Mislim, da lahko mirno predvidevamo, da ko enkrat dusa pride v Pekel, ne bo odsla. Zatorej, duse ne odhajajo. Ali pa, kolikor dus prihaja v Pekel, lahko vidimo skozi razlicne religije, ki obstajajo na svetu.
Vecina teh religij trdi, da ce nisi clan njihove vere, potem bos odcel v Pekel. Ker je tukaj vec kot le ena religija, posamezniki pa pripadajo razlicnim od njih, lahko predvidevamo, da vse duse odidejo v Pekel. Z razmerjem med rojstvom in smrtjo bi lahko pricakovali, da se bo stevilo dus v Peklu povecevalo eksponencialno. Sedaj poglejmo razmerje sprememb prostornine Pekla, saj Boyle-ov zakon trdi, da ce morata ostati temperatura in pritisk v Peklu enaka, se mora povecati prostornina premosorazmerno stevilu dus, ki mu jih dodamo.

In tukaj imamo sedaj dve moznosti:
1. Ce se Pekel siri pocasneje, kot je stevilo vstopajocih dus vanj, potem se bosta temperatura in pritisk v njemu povecevala, dokler ne bo zacel puscati.
2. Ce pa se Pekel siri hitreje kot se povecuje stevilo dus v njemu, bosta temperatura in pritisk padala, dokler Pekel v celoti ne zamrzne.

In kaj je prav?

Ce sprejmemo domnevo, ki mi jo je dala Tereza med mojim osvajanjem da: "bo hladen dan v Peklu, preden bom sla v posteljo s tabo" in, ce upostevamo dejstvo, da sem z njo spal prejsnjo noc, potem je zgornja moznost pod 2. bolj resnicna in zato sem preprican, da je Pekel eksotermicen (oddaja toploto) in je ze zamrznjen.

Krona te teorije je zakljucek: odkar je Pekel zamrznjen, ne sprejema vec dus in je zatorej ugasnil......in ostala so le Nebesa, kar dokazuje obstoj bozanskega bitja, ko je Tereza prejsnjo noc kricala: "O moj Bog".

ŠTUDENT JE PREJEL CISTO OCENO "A"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pekel: Da ali NE
30.11.2004 12:04:29   
Seven*
Pekla ni. Miti o peklu so poganskega izvora. Pekel uporablja RKC, da strasi otroke in ostale reveze.

Pekel ni nikjer v Svetem pismu omenjen.. Ce morda koga zanima. :)

(odgovor članu Žiga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pekel: Da ali NE
30.11.2004 12:07:23   
BarbaraO
Žiga,
tale zgodbica je "fenomenale", vendar jo je napisala že biba77 pod naslovom "Za lepši dan..." danes ob 10:39.

(odgovor članu Žiga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pekel: Da ali NE
30.11.2004 13:21:16   
kimi
A ni bilo tole že malo prej objavljeno

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=23030&idk=101

(odgovor članu Žiga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?