|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
6.11.2006 18:36:09   
Kimi6
Pozdravljeni,

imam psa pasme Shu - tzu, že ene 4 mesece si grize sprednje tačke pri nohtkih, včasih tudi do krvi. Peljala sem jo k veterinarju in mi je rekla, da je zaradi prehrane, ker je preveč slano hrano. Začela sem kupovati vso hrano pri veterinarjih znamke Hills, nekaj časa je bilo bolje, sedaj pa se spet grize. Pregledala sem ji tačke, vendar ni opaziti, da bi imela kakšne kraste. Ali se je že kdo srečal s tem primerom. Prosim za pomoč!

Hvala in lep večer
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
6.11.2006 19:19:43   
Tinca7
Sama imam sicer Višavskega terierja, a smo imeli iste probleme. In razlog je alergija. Stvar sem rešila tako, da mu sama kuham samo piščanca in riž. Elergičen je namreč na govedino, svinino, konjsko meso,....
Zdaj moraš sicer sama ugotovit, na kaj je elergična (če je tudi pri njej to razlog grizenja). To pač narediš tako, da 2 -3 tedne daješ samo eno vrsto hrane in gledaš rezliko. In brez kakšnih dodatkov (sladkarij, ostankov iz naše mize,...user posted image ). Naj te še opozorim, da je v konzervirani hrani in briketih skoraj povsod živalska mast (kar pomeni, da ne veš kaj je notr). Poskusi tudi s hranu Nutro, ki je super za alergike.
Upam, da boš ugotovila razlog še pred zimo, ker se potem stvar še poslabša zaradi mraza in soli na cestahuser posted image .

(odgovor članu Kimi6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
6.11.2006 23:12:51   
Anonimen
Katere hillsove brikete ap imate? Ovca je baje najmanj problematicna, Luna je zadnjic zaradi glivic/alergije/? imela dietne u/d brikete racko ..

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
6.11.2006 23:12:52   
Shania
Hja, dejstvo je da je to velikokrat pokazatelj neke alregije, še večje dejstvo pa je, da si veliko psov liže tačke (včasih pa tudi rep) zaradi nervoze oz. stresa in se s tem nekako pomirijo. Glede na to, da si vaša liže le tačke, ne pa celo telo bi jaz prej pomislila, da je to zaradi stresa/nervoze. Ali se je v zadnjem času kaj takega zgodilo, kar bi lahko botrovalo k stresu? Npr. nov družinski član, selitev, bolezen...?

Zdaj si je tačke verjetno že tako zlizala, da  je prišlo do vnetja in naprej do krvavitve - vnetje zaradi pretiranega lizanja je kožna rana, ki je običajno locirana ob zapestju prednje noge. Včasih jo opazimo tudi na sprednji ali na zunanjistrani zadnje noge tik nad stopalom. V obeh primerih gre za mesto, ki ga pes doseže z jezikom, to pa počne pogosto in kompulzivno (čuti močno neobvladljivo potrebo).

Pri katerem veterinarju ste bili? Jaz bi se odpravila do dermatologa (lahko vam svetujem katerega), ker napačno zdravljenje lahko stori več škode, kot koristi. 
Običajno, če vzroka ni mogoče najti se vnetje kože zdravi simptomično. Zunanje zdravljenje poteka z antibiotičnimi mazili, s kortizonskimi kremami in anestetičnimi preparati (vse to pomaga nekaterim psom). Druga varianta, precej nezaželena, če mene vprašaš so kortizonske inekcije v rane in okoli njih, rane začasno skrčijo, vendar se psi lahko začnejo kasneje znova lizati - kot rečeno, ker gre za neko kompulzivno početje. Primeri, katerih vzroki so psihološki, se lahko ugodno odzovejo na preproste spremembe življenjsega sloga (zmanjšanje stresa ali preprečevanje dolgčasa).

Saj pravim, ne vem za kaj gre pri tvoji psički. Ali je res alregija, ali posledica stresa. Zato prioporočam obisk pri dermatologu.

lp,
Shania


_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
7.11.2006 8:46:01   
Klarita
Sama imam samičko shih-tzu, staro 5 let in sva imele enake težave. Grizla si je samo desno tačko in to do krvi, da sem ji morala tačko obvezat, da ni več mogla dalje grizt. Torej s to težavo sem se spopadala 4 leta. Najprej sem hotela ugotoviti katera hrana ji ne paše, ker mi je tako naročil veterinar. Kupujem ji samo Hills piščanec/mini brikete, te je pač najbolj sprejela od vsega (je zelo izbirčna) in ugotovila sem, da ji bolj paše, če ji brikete namočim. Glede grizenja tačk pa mi je specialist povedal, da to ni od hrane, ampak od pomanjkanja pozornosti. Torej je to neke vrste stres za njo, saj sva ugotovila, da si ne grize tačk ko je sama doma, ampak ko sva oba doma. Probaj jo opazovat cel čas, ko si doma z njo in tudi če ti kaj drugega delaš, jo poglej in jo vsaj par krat pokliči, tako bo imela občutek, da ima pozornost. Midva jo cel dan, oz. čas ko sva doma opazujeva in jo tu in tam pokličema, ji vržema žokico, karkoli.
Probaj in poročaj.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
7.11.2006 8:47:15   
Klarita
Aja, če je še mladič, oz. stara manj kot leto dni, ji kupuj samo hrano za mladiče, po enem letu lahko poskusiš z briketi, ki sem ti jih omenila prej.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pes si grize kožo na sprednjih tačkah
7.11.2006 11:48:11   
anabanana
Tudi moj pinč je alergik, vendar si je grizel kožo po celem telesu.

Kupovati smo začeli brikete Eukanuba dermatosis (za probleme s kožo in dlako) in od takrat je vse ok. Aja, dobiš jih pa samo pri veterinarju.

Pozdravček.


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?