|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plačilo vrtca
7.10.2006 20:28:36   
davidgm
Pozdravljeni. Za dva otroka plačujemo mesečno nekaj več kot 74.ooo SIT za vrtec.  Če upoštevam še 60.000 SIT kredita za stanovanje je to celotna ženina plača. Ostane še moja plača (200.000)  od katerih vsaj 110.000 SIT damo za razne položnice. Ostane nam pribčižno 80- 90.000, ki pa nam ne zadoščajo. Povedano po pravici smo razmišljali, da bi se "papirnato" ločili, tako bi plačali manj vrtca in bi lahko privoščili kaj več otrokoma. Kaj menite o tem...oziroma je kdo na kakšen drugačen način uspel doseči manjše plačilo vrtca?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 20:30:20   
total
Kaj tolk,o šit?

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu davidgm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 21:04:42   
jazz
Imate pa res veliko položnic! Kaj pa vem,se mi zdi malo čudno,da če ste že lepo poročena družina,da bi se zaradi tega ločevali,jaz ne bi mogla otrokom razlagati potem, da sva se ločila zaradi denarja. Mogoče bi bilo bolje pregledati tiste položnice in tam malo šparati. Drugače pa so mnogi,ki morajo skozi mesec pregurati z veliko manj denarja.

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu davidgm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 21:25:26   
sato
Tudi mi plačamo za položnice vsaj 110.000sit, kmalu gre tudi drugi otrok v vrtec- bo znesek še višji. Oba imava kredit, poročena nisva in NIKOLI ne misliva igrati nekih lažnih samohranilcev. Mislim... Joj, me razuser posted image  taka razmišljanja!
Tudi mi moramo skozi mesec z 80.000sit- od tega odštej še stroške za bencin, za prevoz na delo (20km v eno smer, vsaj 20x mesečno vsak). Pa preživimo. Ne špilamo luksuza, pa tudi nič nam ne manjka.
Če bi se papirnato ločila- kaj bi npr. imeli vajini otroci več, kot imajo sedaj?

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 21:27:30   
Anonimen
Tako kot ti je napisala jazz - preglej tistih 110 tisoč za položnice in ostalih 80 tisoč. Za kaj porabite ostanek?

Osebno se pri dveh povprečnih plačah (seštej obe skupaj in deli z dva, pa dobiš povprečno slovensko plačo) ne bi papirnato ločevala.

Prej bi navedla v vlogi za znižano plačilo znesek, ki ga namenite plačilu stanovanjskega kredita. Poskusi s tem, mogoče ti upoštevajo.

(odgovor članu davidgm)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 22:09:46   
Anonimen
ja kako pa da plačate toliko vrtca, če imate tako nizke prihodke? a ne morete zaprosit za znižanje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plačilo vrtca
7.10.2006 22:22:44   
vesna fž
Ko sem še jaz hodila v službo-imela sem 85.000 sit plače moj ima sicer s.p. ampak tisti ki so privat vejo kako je en mesec več drug mesec manj in je čas ko je trba šparat za mesec ko je zelo slabo npr.zima sma plačevala za enega otroka 54.000 sit,ko bi šla v vrtec še tamala bi to naneslo še dodatnih 44. 000 sit sepravi slabih 100 jurjev-HALO moja plača pa je bla MAJNŠA!!!! in tako sma se odločila da ostanem doma in kaj nama je to prineslo 50 jurjev majn vrtca in druge ugodnosti-otroški dokladi. Država poskrbi,sama da so lažne samohranilke,ker če bi se morala še enkrat odločiti se sigurno nebi poročila-in sma tudi razmišljala o ločitvi-preprosto zato,ker se ti zdi butasto to izkoriščevanje.In če pogledam da bi bla mati samohranilka s tremi otroki-Tretji je na potiuser posted image user posted image ,kaj bi mo manjkalo ostalo bi mi kr nekaj denarja več ker bi bil vrtec občutno cenejši če ne že zastonj,da pa o otroških dokladih in drugih ugodnostih sploh ne govorim.
Ta denar pa bi lahko dali otrokom na bančni račun al pa kej druga počeli z njim.

Slabo naša ljuba država skrbi za tiste ,ki so poročeni-OBRIMO JIH DO KONCA,zakaj pa rabijo denar!!!!


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plačilo vrtca
8.10.2006 12:11:06   
davidgm
Vedno sem bil prepirčanja, da je "pravila" potrebno spoštovat...ko pa opaziš, da živiš v GNJILI državi, kjer ti celo minister za družino izjavi, da se mladim ne splača poročat, ker imajo tako več ugodnosti, pač spremeniš mnenje.  Smo celo izračunali, da  če bi dala žena odpoved, bi bili na istem, kot pa če dela ( tistih 74.000 SIT bi prišparali, dodatno bi dobili še 40.000 otroškega dodatka in bi bili praktično na istem).
Sej verjetno bo ostalo vse kot je, bomo par let malo stiskali in potem bo boljše. Samo pa je žalostno, ko ugotoviš, da živijo boljše tisti, ki "izigravojo" zakone.






(odgovor članu davidgm)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plačilo vrtca
8.10.2006 12:19:02   
sato
Davidgm, tudi jaz pravim tako- par let bomo stiskali, potem bo pa boljše. Raje tako, kot da hodim s slabo vestjo spat. Sem pač človek, ki spoštuje pravila, čeprav so gnila.

(odgovor članu davidgm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plačilo vrtca
8.10.2006 19:24:50   
anjaa
vem da je težko, in tudi pri meni bo tako, ampak naj nas vse skupaj tolaži da grejo potem v šolo in bomo mal lažje s stroški ...
bomo dali 40.000 na leto za knjige, nekaj za izlete in gledališča, pa za malico ... bo veliko ceneje kot vrtec!!!!

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?