|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 13:34:45   
ThinkPink
Imam vprašanje, da vidim še mnenja drugih....

Zadeva je takšna: Sem profesorica in iščem prvo zaposlitev. Ker je v šolstvu tako težko dobiti službo, sem iskala tudi drugje, ampak zaenkrat nisem imela te sreče ali pač pravega priimka. Saj veste, kako to gre. Več možnosti v šolstvu bi imela, če bi imela vsaj opravljen strokovni izpit, da ga pa greš delati, pa rabiš 6 m izkušenj dela v šoli ali pripravništvo, ki je lahko plačljivo (samo te mora ministrstvo odobriti glede na povprečje ocen) - tukaj sem imela premalo povprečje, in sicer le 8, rabila pa bi 8,2user posted image . Tako mi preostane še volontersko pripravništvo, kar pomeni, da delam zastojn, po koncu tega, pa lahko delam strokovni izpit in tudi nekaj izkušenj pridobim. Živim s partnerjem (ki zasluži za dostojno življenje nas treh) in hčerkico. Torej denar ni neka grozna ovira, vendar se mi ob vsem tem porajajo dvomi:

- Kaj sem res študirala zato, da bom delala zastojn? Ali naj požrem to zastojn delo, zdržim pol leta in imam potem morda malo večje možnosti?
- Ali bi raje ta čas moje brezposelnosti preživela s hčerkico, staro 15m in pač počakam, da bo služba, ko pač bo in se ne sekiram in "uživam" dokler še lahko.
- Po eni strani pa si vsakršnega dela ful veselim, čeprav sem rada s hčerkico, bi tudi spet rada šla med odrasle, kjer bi tudi prej izvedela za kakšno novo delovno priložnost?

Prosim, če mi svetujete, ker sem totalno razdvojena. Ima katera podobno situacijo?

Pa lep dan!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 13:53:28   
zinkazi
izkoristi čas za hčerkico, je vreden več kot strokovni izpit, ta čas pa išči dalje, se bo že našlo pravo.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 14:13:56   
*Junona*
Ja, tako je v tej naši državi. Nažalost. Pripravništev je zelo malo plačanih - govorim za šolstvo. Na področju šolstva ima država zelo slabo urejeno. Niti potnih stroškov ne dobiš plačanih, zelo žalostno. In kako se naj preživljaš? To naših organov ne briga.

_____________________________

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 15:57:00   
Poka
Jaz sem imela srečo in sem dobila pripravništvo in 100% plačo, ker sem zasedla prosto delovno mesto. V bistvu sem imela plačano manj, kot sem delala, ker so me ful izkoristili. Vsaj 4 mesece sem delala v razredu in podaljšku. Nadomeščala sem tudi mentorico. Tako sem zadnji nastop opravila bolj pozno, tako da je bilo prepozno da se prijavim na strokovni.

Posledica je bila, da službe naprej nisem dobila. So jo pa dobile nekatere, ki tudi nimajo strokovnega. Ker si moraš službo v šolah iskat tako, da greš osebno, jaz sem pa cele dneve delala, samo s pošiljanjem prošenj nisem dobila nič.

Stvar se mi je tako zagabila,da se še vedno nisem prijavila na strokovni. Odprli smo firmo, ki sicer še nima do hohodka, tako da praktično nimam niti za kruh. Ker je dobra poslovna priložnost, se bo sicer kmalu obrnilo in verjetno se bom lahko msejala zdajšnji situaciji.

Zastonj pa ne delat. To je samo način, da še prišparajo denar na nas, učiteljih. Življenje me je že dovolj teplo in jaz osebno se nebi pustila in se tudi ne bom.

Delo dobiš po vezah, pa še to morajo bit potrebe. Povem ti iz lastnih izkušenj, ker meni trenutno ureja zadeve eden od direktorjev, ki pozna enga župana - velika živina... Ne bom nič več rekla. Vse skupaj se mi sicer ne zdi etično, ampak dejstvo je, da od zavoda ne dobim 0. In bom mogla izkoristit ta način - začasno. Bom itak kmalu prepustila kaki drugi revi, ki čaka na priložnost...

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 17:05:33   
nuala
Jaz bi na tvojem ( oz. bolje rečeno če bi bila jaz v tvoji situaciji ) šla "zastonj" delat. In potem na strokovni izpit.
Že marsikdaj dem, namreč poprijela za kakšno delo, ki je bilo celo mimo moje "stroke" in neplačano, pa ti moram povedat, da ti v življenju pride prav čisto vsaka strvar, ki se jo imaš možnost naučit.
Je pa res, da nikakor nisem tiste vrste, da bi kar sedela doma in v tem uživala. Z otroki se pa kljub delu lahko ukvarjaš.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 17:28:34   
Anonimen
Že marsikdaj dem, namreč poprijela za kakšno delo, ki je bilo celo mimo moje "stroke" in neplačano, pa ti moram povedat, da ti v življenju pride prav čisto vsaka strvar, ki se jo imaš možnost naučit.
Je pa res, da nikakor nisem tiste vrste, da bi kar sedela doma in v tem uživala. Z otroki se pa kljub delu lahko ukvarjaš.


Enako razmisljam.
Ali ce povzamem eno od starejsih reklam "Legende vstopajo skozi stranska vrata" in tako je tudi s priloznostmi. Nobene idealne ti ne bo prinesel dedek Mraz oziroma je zanjo toliko verjetnosti kot za petico na lotu.

Ker pravis, da se dela in druzbe ljudi veselis, bi absolutno sla delat. Sicer ne vem, kako poteka pripravnistvo v soli, ampak si predstavljam, da nisi vsak dan do petih tam in da lahko se vedno dobrsen del dneva prezivis s hcerko, ce zelis, priprave in ostalo papirologijo pa delas zvecer, ko puncka spi. Je pa koncna odlocitev tvoja in je stvar tvoje osebne percepcije, kaj ti pomenijo delo,tvoj razvoj in lasten vir dohodka in kaj ti pomeni cas z druzino. Ce te prav razumem, so nekje pol pol, ce jih das na tehtnico s casom, ki ga prezivis z druzino.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
15.11.2008 19:41:54   
Nenya
Volonterstvo je način kako ministrstvo rešuje to, da imajo preveč kadrov, kaj naj bi pa človek jedel in oblekel teh 6 mesecev pa nikogar ne briga.
Če tvoj partner zasluži dovolj, jaz zastonj ne bi delala. Bodi doma, ukvarjaj se s hčerko, poskusi s kakšnim prevajanjem (morda za kako tv) ali inštrukcijami in pa spremljaj razpise in se prijavi na vsakega, čas boš imela za razgovore za službo.
Pa vedi tole: če greš volontersko te bodo izkoristili  za vsako umazano delo, vsako spremstvo, nadomeščanje, karkoli, nikjer ne piše da popoldne ne boš delala, so tudi ob sobotah včasih kakšne stvari (tekmovanja, razni kult. ali nar. dnevi). Nihče te ne bo šparal, boš kopirala, pisala itd. Ostalo je pa odvisno od mentorice ene dovolijo le naj naj nujneše obvezne ure, drugo boš imela le hospitiranje; ene malo več. Aja tudi malica je odvisna le od dobre volje ravnatelja, lahko da ne boš dobila niti tega, kaj šele kakšne potne stroške, dnevnice, nadure.
Jaz bi ostala doma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 17:53:50   
šmarnica
Najprej naj napišem, da mi je žal, da je situacija takšna kakršna je.
Zavedati se pa morate dejstva, da je učiteljev zelo, zelo veliko. Na vsako objavljeno delovno mesto se jih prijavi povprečno okrogg 40. Od tega imajo skoraj vsi opravljeno pripravništvo, veliko tudi strokovni izpit.
Glede na ta podatek, vam je lahko jasno, da brez pripravništva niti pod razno ne boste prišle do delovnega mesta. Ravnatelj je namreč dolžan zaposliti tistega, ki ima vse pogoje - le če se nihče ne prijavi na razpisano delovno mesto, potem lahko vzame nekoga kot si ti. Za to pa imaš zares izjemno malo možnosti (po moje sploh nič, saj še nisem doživela, da bi se na razpisano delovno mesto prijavil en sam kandidat).
Ja, situacija je žalostna, pa vendar, prej ko se boš sprijaznila z njo, bolje bo zate. Situacija žal tudi čez leto, dve, tri,.. ne bo nič drugačna.
Saj veš kako pravijo: Pomagaj si sam, in bog ti bo pomagal.



_____________________________

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 18:01:14   
šmarnica
Pa še to - Nenya: ne glej na vsako delo kot na izkoriščanje. Zelo grdo si napisala o popoldanskih spremstvih, pa fotokopiranju,... a misliš, da redno zaposlene profesorice pa tega ne počnejo? Se ti zdi nečastno vsako delo, ki ni vezano zgolj na poučevanje v razredu? Na žalost spada k pedagoškemu poklicu tudi vse ostalo - od dežurstev me odmori, spremstev, fotokopiranja, .... In če opravljaš pripravništvo (pa čeprav prostovoljno - volontersko) nisi zato več od rednih učiteljev. Če njim ni pod častjo imeti miljon dodatnih obveznosti, potem naj bo tebi še toliko manj. S takšnim razmišljanjem ne boste nikoli zaželjene v službi. In pri konkurenci kakršno imate je takšno razmišljanje zelo zgrešeno. 

_____________________________

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 18:12:12   
Anonimen
Pa vedi tole: če greš volontersko te bodo izkoristili za vsako umazano delo, vsako spremstvo, nadomeščanje, karkoli, nikjer ne piše da popoldne ne boš delala, so tudi ob sobotah včasih kakšne stvari (tekmovanja, razni kult. ali nar. dnevi). Nihče te ne bo šparal, boš kopirala, pisala itd


Od kdaj so pa to umazana dela user posted image .

Sicer je pa nekje treba zacet. Jaz si ne predstavljam, da grem s faksa direkt v sluzbo, da mi dajo delo, ki ga moram narediti dobro od zacetka do konca in da je to strogo strokovno delo edino, kar delam. Pac nekje zacnes in med te zacetke sodi tudi fotokopiranje. Saj je tako prakticno v vsaki sluzbi, da rabis nek uvajalni in prilagoditveni cas, v katerem delas svega in svacega. Prej se bos navadila na to, da nobena sluzba ni idealna in da prav nobena ni taka, kjer bi delala samo tisto, kar tebi pase, lazje ti bo. Saj ta zacetna faza vedno mine. Lahko pa cakas doma, na idelano priloznost, to imas pa vedno moznost. 

(odgovor članu Nenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 18:17:43   
Arwenko
Če ti to volontersko pripravništvo omogoča, da se prijaviš na strokovni izpit in če denar ni problem, potem bi ga jaz šla delat. Nažalost nekako pač moraš začet in tisti, ki mislijo, da jim bo po diplomi vse padlo v roke, so se prokleto zmotili. In to, da sediš doma in upaš da boš dobila službo brez pripravništva, to pač zame ni način. Izjema je edino, ali za ta izpit zahtevajo samo pol leta delovnih izkušenj ali specifično pol leta delovnih izkušenj v šoli? Ker če zahtevajo samo pol leta delovnih izkušenj, potem lahko poskusiš le-te dobit kje drugje, npr. v kakšni jezikovni šoli ali pa kaj, nekje pač, kjer delaš nekaj podobnega, greš delat strokovni izpit, pa potem iščeš zaposlitev v šoli. V kolikor je to drugo možno (ne vem pač če je ali ne), potem bi jaz poskusla slednjo varianto, če pa je ni, pa definitivno voluntersko.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 20:15:05   
ThinkPink
Nažalost nekako pač moraš začet in tisti, ki mislijo, da jim bo po diplomi vse padlo v roke, so se prokleto zmotili. In to, da sediš doma in upaš da boš dobila službo brez pripravništva, to pač zame ni način. Izjema je edino, ali za ta izpit zahtevajo samo pol leta delovnih izkušenj ali specifično pol leta delovnih izkušenj v šoli?


To, da mi je padla sekira v med, samo s tem, ko sem diplomirala, mi je čisto jasno, da ni res. Službe tudi nisem pričakovala kar takoj. Iskala sem jo tudi in jo seveda še tudi drugje, ne samo v šolstvu. Npr. v različnih podjetjih, kjer ni bil niti pogoj 7. stopnja oz. 2. bologn. In nikakor ne sedim doma in čakam, da bo padlo kaj, pač pa aktivno iščem, se zanimam pri vseh, vzpostavljam stike s potencialnimi delodajalci ipd. Za strokovni izpit pa mora biti 6m izkušenj v šolstvu, ker menda moraš opraviti določeno število nastopov in obveznosti, da se lahko sploh prijaviš na strok. izpit.

To, da mi dajo delati "umazana" dela me sploh ne moti. Moti me to, da ne bi dobila plačanih niti potnih stroškov in malice. Da bi vsaj volonterje malo šparali, glede na to, da so čisto zastojn tam, pa ne bi bilo nič narobe. Inštrukcije in prevajanje pa zame odpadejo, ker sem zgodovinarka in tukaj težko najdem tudi kaj honorarnega.

Ne vem še kaj bom...verjetno bom še počakala na odgovore zadnjih ponudb, ki sem ji poslala, če do drugega leta ne bo nič pa res več ne vidim drugega kot volonterstvo, čeprav mi podatek, da se na prosto del. mesto prijavi 40 kandidatov, sploh ni všeč. Zdi se mi, da tudi s strokovnim izpitom ne bi imela nekih prioritet.

Na nekem predavanju je predavatelj rekel: A = k*m (avtonomija pri delu - takšne, ki so pri delu avtonomni delodajalci raje vzamejo) = kompetenca * motivacija. Jaz bi pa bolj rekla: A= v+p (veze in poznanstva).

Če je tukaj kakšna učiteljica, bi še vprašala.... Kako pa je možno,da uči ogromno ljudi na šolah, ki sploh niso še končali fakultete? Namreč že v času študija se je veliko sošolk hvalilo kako že učijo.

Pa hvala za odgovore vsem!:)


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 21:28:46   
Anonimen
Moti me to, da ne bi dobila plačanih niti potnih stroškov in malice.


A tako dalec gre? Probaj se vsaj to zmenit. Ma ponavadi je tako, da ce so zadovoljni s tabo, se vedno najde nacin za izplacilo. Razen ce ne naletis na ravno trmaste patrone.

Drugace je pa tako, ja. Premalo otrok in prepozno jih rojevamo, pa v soli manjkajo. To je demografska danost, za naslednjih petnajst let. Je pa tezko z zgodovino, kolikor poznam. Tako da jaz bi se prijela dela na tvojem mestu, ne bi cakala. Kaj pa se imas poleg zgodovine (ali sem spregledala)?

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
16.11.2008 21:56:01   
darja72
Menim, da ti je Šmarnica podala zelo realen pogled na tvoje razmišljanje. Dodala bi samo še tole. Čimprej obrni ploščo, ker razmišljanje o vip-ovstvu te ne bo pripeljalo do željene službe. Še manj pa brskanje po izobrazbenemu statusu zaposlenih v šolstvu.
V kolikor imaš resnično željo delati v šolstvu opravi pač pripravništvo in nato strokovni izpit. Če ne drugega si boš pridobila prepotrebne izkušnje in navsezadnje "na suho" iti v razred pred otroke verjetno ni najbolj preprosto.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
17.11.2008 20:34:26   
Barbara_L
Je opcija da greš ven iz šolstva in iščeš službo na kakem drugem področju? Včasih je treba stvari pogledati iz širšega zornega kota. Volontersko pa jaz na tvojem mestu ne bi delala. Tudi strokovni izpit ni garant, da dobiš službo. V šolstvu danes špilajo samo veze.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
18.11.2008 12:36:30   
jakaracman
Moja kolegica je delala pripravništvo volantersko, s tem, da je imela plačan prevoz in malico.Bilo je v zdravstvu.Po tem je dobila tam službo.Po moje se splača.Saj imaš neke reference.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
18.11.2008 12:51:39   
ThinkPink
Moja kolegica je delala pripravništvo volantersko, s tem, da je imela plačan prevoz in malico.Bilo je v zdravstvu.Po tem je dobila tam službo.Po moje se splača.Saj imaš neke reference.


Glede referenc se strinjam. Je pa v zdravstvu čisto drugačna slika kot v šolstvu, saj v zdravstvu osebja kronično primanjkuje, v šolstvu pa se še tastari učitelji bojijo za svoj stolček in v vsaki mladi vidijo konkurentko.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
18.11.2008 19:38:56   
nu_tella
Glej moja prijateljica je tudi 1 leto delala volentersko, da je potem naredila izpit in so jo vzeli za določen čas in ji podaljšujejo. Je pa tako, da je ona zdej v 2 letih delovne dobe v šolstvu zaslužila  več kot jaz prej v 4 letih skupaj. Jaz sem namreč delala za 500-600 eur. Ona je pa prišla direkt na 1000 eur... ja v osnovni šoli... ne očitam, sem imela možnosti it na Pedagoški faks namesto na ekonomijo, hočem ti samo povedat, da če imaš možnost da pejdi. Ker se ti s tem, da si v neki organizaciji, odpre ogromno znancev (ravnateljica bo pri iskanju novozaposlenega prej tebe vzela, kot nekoga ki ga prvič vidi). Kolkor vidiš se je v končni fazi meni in kolegici splačalo malo "potrpet".
Je pa res, da sva obe stari 30, brez otrok in jaz še brez rešenega stanovanjskega problema, prav zaradi nizkih dohodkov do sedaj. Ampak zdej mislim da bo ;)

Vso srečo ti žeilm.


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 13:23:38   
Poka
Sicer sem že enkrat odgovorila ampak ker imam preveč časa user posted image ravno ...
Sicer ne vem, kako poteka voluntersko pripravništvo, ker sem jaz to opravila, s tem ko sem zasedla prosto delovno mesto - no pa so me kljub temu izkoristili:

Sprašujem se, zakaj npr. v zdravstvu pa vsaj potne stroške plačajo? Zakaj npr. če primanjkuje kadra, zakaj jih kar ne zaposlijo? To je tudi izkoriščanje s strani države.

Jaz sem na to tako gledala - da v tistem času, ko bi delala voluntersko pripravništvo in bi imela še celo stroške s prevozom, malico, lahko nekje nekaj zaslužim. Oziroma se doma dodatno izobražujem in delam nekaj, kar koristi MENI.

Kar se tiče kopiranja itd. - to se mi nič takega ne zdi. Jaz sem tud v firmi kuhala kavo in stregla poslovnim partnerjem, men je blo celo všeč - so me sigurn raj meli kot direktorja user posted image Ni ravno neko intelektualno delo, ampak za začetek...

Je pa res, plača v šolstvu je v primerjavi z ekonomistovo začetno uau. Ampak ekonomist pride ščasoma na bolje in če ostaneš brez službe, imaš takoj možnost odpret firmo, kot učitelj pa ponacadi nimaš preveč možnosti - razen da otroke na črno paziš, ker to je faks, kjer se dobesedno nič ne naučiš. Mislim pedagoška, ne filozofska. AMPAK voluntersko pripravništvo še ne odpira vrat do službe. Res pa je, da lahko da je to za ene, ki nimajo vez, edina možnost. Mogoče se te kdo usmili.

Lahko povem, da dela v šoli vse živo... po vezah. Tudi ekonomski tehniki. Ena pri nas je učila glasbo - nedoločen čas zaposlitve. Če imaš strokovni, se pa zna zgodit, da pol nekje med letom, ko res nimajo koga dobit, prideš zraven.

Men moj pravi, pa tudi sama se zavedam - da se še vseeno splača delat v šoli v primerjavi z gospodarsvom. Če dobiš... Jaz sem se namreč ravno v ekonomijo preusmerila

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 14:00:14   
MILU1
Po izobrazbi profesorica, pa taka vprašanja postavljaš. Marsikdaj in marsikje v življenju boš še morala kaj požreti, pa četudi pol leta zastonjskega dela!

Če ti ni za delo (pardon: službo) bodi doma, če ti pa je, pa kar!user posted image

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 17:38:13   
Anonimen
Ker se ti s tem, da si v neki organizaciji, odpre ogromno znancev (ravnateljica bo pri iskanju novozaposlenega prej tebe vzela, kot nekoga ki ga prvič vidi). Kolkor vidiš se je v končni fazi meni in kolegici splačalo malo "potrpet".


Res je.

Ti povem, da je bila moja prva pripravniska placa malenkost visja od stipendije user posted image .
Ce bi takrat razmisljala razumneje, bi iskala kaj bolj normalno placanega. Samo mi je bilo fajn delat in se je v koncni fazi prav fletno izslo. Tako da niso vedno financni argumenti tisti, ki odtehtajo.

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 20:07:53   
ThinkPink
Po izobrazbi profesorica, pa taka vprašanja postavljaš. Marsikdaj in marsikje v življenju boš še morala kaj požreti, pa četudi pol leta zastonjskega dela!

Če ti ni za delo (pardon: službo) bodi doma, če ti pa je, pa kar!


Hvala. To pa je nasvet dneva, pardon meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 20:13:45   
ThinkPink
Tako da niso vedno financni argumenti tisti, ki odtehtajo.

Ja, saj vem. Če bi bila sama, brez otroka in pod sponzorstvom staršev, bi TAKOJ, ko sem končala študij začela delati volontersko, da si pridobim ta strok. izpit. Pri meni je zadeva pod vprašajem samo zaradi otroka, ker dajem na tehnico: preživeti čas s hčerkico ali delati zastoj in pridobiti ta izpit. Malo bi mi bilo hudo dati hčerkico v varstvo in z njo biti bistveno manj časa, po drugi strani pa ne bi zaslužila niti za eno morje, ki bi si ga družina lahko privoščila poleti, npr.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 22:01:21   
mayflower
Moja kolegica je v zdravstvu (mikrobiolog-zelo zelo težko dobiš službo v zdravstvu) volontirala eno leto. Na koncu, ko si je sama plačala strokovni izpit so jo dali na cesto in vzeli eno brez strokovnega, pač po sorodstvenih vezah.

Jst sem mela srečo, k sem lahko pripravništvo dobila plačano, ker sem nadomeščala delavko na porodniškem. Zakaj se oglašam - problem je v odnosu ostalih do tebe, ko je jasno da rabiš strokovni in izkušnje. Mene so ponucali za vse, vsa dežurstva, pa nadure.... Poleti si nisem mogla vzet dopusta..... Še en teden prej, ko sem mela za zaključit, mi je šefica nalagala za ves dan dela. Namreč nikoli se nisem pritoževala, vse sem naredila, da bi me ja vzeli za stalno. Sem bila za določen čas in se mi je pogodba iztekla en mesec po tem, ko sem rodila!!!! Naj gredo javni zavodi v k..... Pa zakaj so sploh mene zaposlili - ker sem kot težko zaposljiv profil dobili od države skoraj en milijon takratnih tolarjev pomoči.

KO slišim besedo pripravništvo mi kar obrne. Ker je to super način, ki so si ga izmislili, za izkoristit mlade ljudi. Ko je takrat kolegica šla zastonj volontirat sem rekla, da je to pa res tazadnja reč, ki bi jo naredila. In se še vedno strinjam s tem. Zelo dobro vem, kako je če se ves čas trudiš, da ti bodo podaljšali pogodbo za določen čas, pol pa nič. Moja kolegica je bila čist paf, ko so jo po volontiranju brcnili. Pol je pa spet na drugem zavodu dve leti delala ko črnc , da so jo končno vzeli za nedoločen čas.


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Počakati na službo ali volonterstvo?
20.11.2008 22:05:44   
Anonimen
Zelo dobro vem, kako je če se ves čas trudiš, da ti bodo podaljšali pogodbo za določen čas, pol pa nič. Moja kolegica je bila čist paf, ko so jo po volontiranju brcnili. Pol je pa spet na drugem zavodu dve leti delala ko črnc , da so jo končno vzeli za nedoločen čas.


Ne osebno vzet, tole, kar bom rekla.

Nehajte hodit v sluzbo zaradi pogodbe. Delajte, ker radi delate in ker vas to veseli.

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?