|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:18:24   
florecita
LP!

Mi smo bili tudi danes drugi dan na uvajanju in zaenkrat ni problemov. Naš edini ni jokal, se je ves čas samo veselo igral.user posted image
me pa zanima, kako so vam svetovale vzgojiteljice; ''pobegnete'' iz igralnice, da vas otrok ne vidi, ali se morate prav poslovit?

Pri nas moramo najt tisti pravi čas, ko se otrok zaigra, da pobegnemo.

Kaj mislite, kaj je boljše?
Eni pravijo tako, drugi drugače.
Po moje bi bilo boljše, če bi se otroku povedalo, da gre mama sedaj v službo, pa pride kasneje, ne vem,... nekaj takega. Tako recimo mu pove moja mama, ko se je čuval pri njej en čas. Na začetku je tudi sicer protestiral, kasneje mi je pa že sam pomahal, ker se je verjetno res naučil, da me sedaj nekaj časa ne bo in da pridem ponj kasneje in da tako pač mora bit.

Ali pa se vzgojiteljice s tem načinom samo izognejo joku, ki ga bo ta teden še itak preveč?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:27:07   
joca
Pri nas tudi želijo da gremo ko otrok ne gleda.
včeraj sem tako naredila in je bilo vredu, danes pa sem ga peljala in me je držal za roko in ni hotel spustit. je rekel da se bom z njim igrala. potem sem mu povedala da moram iti in da pridem kasneje po njega in je bil takšen jok da mi je bilo kar hudo iti.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:30:09   
Magi*
midva ji nikdar nisva pobegnila, sva ji rekla odločno "adijo, se vidimo" in šla brez velikih ceremonij, brez mahanj v slovo... in je bilo OK.

precenite sami, ker sami najbolj poznate svoje otroke.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:32:38   
Blink1
Midve sva se že celo poletje pripravljale na to, da bo mami šla v službo, ker v vrtcu pač ne more bit. Tam so samo otroci in tetice.

Ko sem jo oddala, ji sicer nisem niti mogla reči adijo, ker je tako hitro pobegnila v igralnico. Sem jo pa še od vrat poklicala in ji rekla adijo... Ni bilo haskauser posted image  Se je kar igrala naprej.

Naša je prav tako naštimana, da bi verjetno jokala, če ji nebi povedala da grem. Enkrat sem jo tako pustila pri sosedovih, ko pač ni hotela domov, pa so jo kar hitro prinesli, ker je jokala. Ni vedela, da sem šlauser posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:35:16   
SISI25
Pri nas lahko sam izbereš ali kar greš ali je boljše da poveš. Mi še nismo tako daleč. Sem bila včeraj dve uri zraven in danes spet dve uri pa se me ves čas tako oba držita, da je kar groza. Se niti kaj dosti ne zaigrata, ker imata večje delo mene držat da kam ne grem. Jaz sem šla danes samo do stola pa je bil že jok. Me je kar groza, ko pomislim kaj bo ko bom šla ven iz igralniceuser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 13:36:16   
Lunca1
Mi kar gremo, nas po moje tudi ne bi slišala, ker je bila tako zatopljena, pa še hrbet nama je kazala.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:08:02   
Gordana-3
ko je začela hodit v jasli pri 17 msecih, smo "pobegnili". to je trajalo kakšno leto in pol, ker smo ugotovili, da je tako najmanj stresno za njo. ni bilo nobenega poslavljanja, ljubčkanja, nič - enostavno smo jo dobesedno porinili v igralnico. nekako od 2,5 let dalje smo se začeli poslavljat in dat ljubčka. isto je sedaj pri ta manjši 15 mesečnici, ki je začela hodit v jaslice. mami je danes pobegnila za dve uri, bilo je vse ok, jokat je začela, ko me je zagledala, ko sem prišla po njo. bomo videli, kako bo jutri, ko bo tam od zajtrka do kosila. lahko, da bo že poštudirala, da jo bomo spet pustili tam in bo jokala ... bomo videli ....

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:09:48   
Anonimen
ne ne pobegnem ker bi me panično iskala. rečem ji adijo lepo se imej te pridem pol iskat. čau. in ona ajde čau :) in grem in pridem :)

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:25:46   
Lenny
Pri nas niso svetovale pobega, pač pa kratek in odločen pozdrav. Objemček, poljubček in adijo brez obračanja in vračanja. Samo skozi okno smo si še pomahali. Prvi teden je bilo hudo, potem pa je šlo hitro na bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:25:49   
Nika v službi
Jaz moram naši vedno vse razložit, povedat, sicer je še slabše. Zaenkrat nam itak ne uspe, da bi bila več kot 15 minut izven igralnice, ampak je vseeno bolje, če ji rečem, da grem na stranišče, telefonirat, ipd. Potem pa se malce dlje zadržim....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
4.9.2007 14:31:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:34:05   
tinkamiška
Meni je vzgojiteljica danes svetovala, da se naj grem skrit v drugo igralnico, pa me je čez par minut poiskala z takimi velikimi prestrašenimi očkami. Zato sem se odločila, da bom jutri šla za pet minut in ji povedala, da grem in da pridem takoj nazaj, ne bom se skrivala. Se mi zdi, da bi bila razočarana. Tudi, ko sem jo dala babici ali starimami sem vedno rekla papa in da naj počaka, da pridem po njo. Bom jutri poskusila in upam, da ne bo joka...

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 14:41:06   
sazi
moj sinko sicer ni v vrtcu, ampak v varstvu s še dvema otročkoma
sama mu vedno povem, da grem, mu dam lupčka in pomaham. ponavadi mi pomaha nazaj in se nasmehne, včasih pa malo našobi usteca, ampak žlim da ve, da grem in da se potem vrnem

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 15:10:23   
muki1
Jaz nikoli nisem pobegnila, ker če bi enkrat, me naslednji dan več ne bi spustila izpred oči. Mora jim biti jasno, da zdaj mamica gre v službo. Jaz svojo starejšo še zdaj zmeraj poljubim in ji rečem adijo, pa naj se lepo ima.
Jaz mislim, da mora bti slovo, da otrok potem ve, da si šel in datudi prej skapira, da se boš čez čas tudi vrnil.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 16:11:47   
marita
meni je neumno, da greš od otroka ne da bi se poslovil!!! To se mi zdi za otroka ful šok, ko enkrat pogleda okrog in mame ni nikjer. Jaz osebno bi se počutila zapuščeno. Jaz naši punci rečem adijo, mi pomaha in med tem rečem, se vidiva po spanju. In je vse ok. Tudi vzgojiteljice imajo pristop, da tudi če se otrok zaigra, ga potrepljajo po rami in rečejo: lej mami bo zdaj šla, dej ji pomahaj.

Res ne vem kako lahko kr pobegnete ali da vam celo vzgojiteljica to svetuje. Moja je čisto mahnjena na to, da ve da jo pridem iskat, pa naj bo to kjer koli drugje, mi zaupa in ve da ne bom kr u luft zginla.

Marita

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 16:33:18   
Anonimen
Mi smo morali pri enem letu in pol pobegnit. Oziroma se skrit, pa se potem, ko se je že fuuul jokal, pokazat in ga odpeljat domov. Grozno, grozljivo. Ne vem, mogoče naj bi to pomagalo pri tem, da otrok vidi, da nisi šel, čeprav te ne vidi, kaj v tem smislu. Da se boš vedno vrnil ali kaj takega, da ga ne boš kar tam za vedno pustil. Ker takrat tega še ne razume, pa mu naj bi na ta način mogoče v podzavest prišlo. No, mojemu je prišlo v zavest samo to, da me more vsak delček sekunde merkat, da mu ne pobegnem.

(odgovor članu marita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 16:35:09   
Pupica
meni je neumno, da greš od otroka ne da bi se poslovil!!! To se mi zdi za otroka ful šok, ko enkrat pogleda okrog in mame ni nikjer. Jaz osebno bi se počutila zapuščeno.


Evo marita jaz isto, rečem adijo, si potem še preko okna pomahava in pošljeva na mljone lupčkov in to j to.
Ampak pri nas je bilo vedno tako,da smo kar po pravici povedal, da grem, kam grem, in kdaj pridem.Ko sme prišla pa sem ji tudi vedno povedala, kam sva šla z očkom, in je bilo zmerej OK.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 17:49:30   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

midva ji nikdar nisva pobegnila, sva ji rekla odločno "adijo, se vidimo" in šla brez velikih ceremonij, brez mahanj v slovo... in je bilo OK.

precenite sami, ker sami najbolj poznate svoje otroke.


Enako in to se je izkazalo za uspešno.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
4.9.2007 20:53:57   
Naty_ka
Lahko je govoriti v stilu: meni je neumno, da greš od otroka ne da bi se poslovil!!! To se mi zdi za otroka ful šok, ko enkrat pogleda okrog in mame ni nikjer.  Res. Ker vsak otrok je drugačen in vsak otrok drugače dojema odhod staršev in vsak otrok drugače dojema uvajanje v vrtec.

Midva se posloviva zunaj, v garderobi, ko se preobujeva. Pa včasih me nima več časa pogledat in rečt čao, včasih pa se še pocarta. Pa nikoli ni bilo pretiranih težav z vrtcem. So bila obdobja ko se je lepil name in me ni spustil a nič hujšega.
So pa imele mame velike težave. Zraven sem bila ko je mama  svojemu otroku razložila da mora v službo, da pride nazaj, da bo vse v redu ko je nebo, pa ni pomagalo nič. Ampak res nič. In kaj je taki mami preostalo drugega, kot da ga je vzgojiteljica malo zamotila ona pa je med tem pobegnila. Pa verjemite da ji je bilo hudo in so ji tekle solze po licu.
Tako, da vsak pač tako kot misli da je najbolje za otroka...

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.9.2007 21:50:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
4.9.2007 21:52:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
5.9.2007 9:13:17   
Pajaca
Jaz sem itak nasprotnik uvajanja, da starši sploh dgrejo v igralnico. Jaz sem otroka nesla do vrat igralnice, rekla lepo se imej, pridem čez 2 uri pote in dala vzgojiteljici številko kam naj pokliče če bo jok.

Pri obeh se je to super obneslo, nobenega joka in stoka. Pa sta ful različna otroka, ko noč pa dan.

Men je ful mem, da se zmuznem otroku, da me ne vidi. Men je to bedarija. Če se posloviš vsaj otrok ve, da si šel, če se mu zmuzneš te išče ko budala. Pri 1 letu pa otrok že ve kaj to pomeni pa pa, pa da mami pride kmalu nazaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
5.9.2007 10:00:36   
monja
IZVIRNO SPOROČILO: marita

meni je neumno, da greš od otroka ne da bi se poslovil!!! To se mi zdi za otroka ful šok, ko enkrat pogleda okrog in mame ni nikjer. Jaz osebno bi se počutila zapuščeno.



Se strinjam. Nikoli nisem šla brez pozdrava. Niti doma, ko je ostal z babico in sem jaz morala kam sama, sem mu rekla, mamica bo hitro nazaj. Čeprav je menda jokal nekaj minutk, je vedel, da sem odšla in da spet pridem. Tako tudi v vrtcu nikoli nisem naenkrat izginila. Kakšno predstavo pa bi ve o tem dobile? Zaupanja vredno? Po moje ne.
Otrok misli, da ga je mami zapustila, saj se je tako izmuznila in je kar naenkrat ni. Ne podcenjujte svojih otrok, zelo dobro znajo razumeti, če se jim večkrat, na njim dojemljiv način, pove, da mami gre tja in tja in da sigurno spet pride. Valjda se bo jokal/-a, saj tako pove, da mu/ji to ni povšeči, a se kasneje hitro zamoti z igračami, drugimi otroki. Tako se naučijo medsebojnega zaupanja. Pomembno pa je, da se starši držimo obljube ob poslavljanju. Če rečemo, da pridemo po kosilu, naj tako tudi bo.
In kmalu ugotovijo, da je s takim načinom, da se za nekaj časa ne vidimo, vse ok, saj smo še zmeraj prišli po njih. Da jih nismo zapustili. No, to je moje mnenje.

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
5.9.2007 10:08:21   
tinkamiška
Sem jo pustila danes, povedala, da grem in  da pridem nazaj, da jo imam rada, ji dala poljubček in šla. Je jokala kot dež, jst pa takoj, ko so se zaprla vrata. Res je hudo in upam, da bo kmalu boljše.

Čakam zdej, če me bojo kej poklicali. Eh, sranje je tole, pa ne morem nič pomagat, to je pa še najhujšeuser posted image se počutim, kot, da sem jo pustila na cedilu, pa vem, da je dobro za njo, da gre med vrstnike, moja glava vse to ve, samo srček pa boli, kot hudič!

Če kakšne pol ure bom poklicala, da vidim kako je kaj z njo...

papa
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi?
5.9.2007 14:32:35   
Mehičanka
Ko sem jo jaz danes pustila, sem se tudi poslovila. Sem ji pomahala in povedala, da grem in da pridem kmalu nazaj. Ji še lubčka poslala in šla. No, in sem od 5 mamic bila edina, ki sem jokala.

Tole uvajanje mi je res prava nočna mora.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?