|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomagajmo mali TINI
7.11.2006 4:58:29   
Anonimen
Na RR Team se je obrnila ena od naših novih članic... RR Team pa je njen e-mail posredoval meni... Pravzaprav spet nimam besed... Najbolje bo, da Vam mamičin e-mail kar kopiram...

"Najprej Vas lepo pozdravljam. Bila sem na Gospodarskem razstavišču in izvedela za Vašo spletno stran in spoznala Vaše predstavnice. Imeli ste lepo predstavitev in me takoj sprejeli med Vaše uporabnike, kar mi je bilo zelo všeč. Zelo je bil prijazen tudi gospod, ki je bil z dvema puncama tam in glede razgovora z njim Vam bom na kratko predstavila moje življenje.Leta 2001 sem rodila deklico Tino, ki ima od rojstva genetsko bolezen - pomanjkanje acetil holina, sklop mišičnega obolenja. Skoraj leto in pol je bilo zelo kritično,d a bo sploh preživela. Njena bolezen zahteva 24 urno nego in nadzor, zato jo hranimo po gastrostomi (cevka napeljana v želodček) in dobiva zdravila na 4 ure. Po celem telesu ima slabšo aktivnost mišic, najbolj pa je prizadet zgornji del. Zato se ob vsakem infektu pojavijo dihalne stiske, v najhujšem pa je potrebno oživljanje in dodajanje kisika.Jaz, kot njena mati, sem dobila podaljšano porodniško, kasneje pa sem zapustila trg delovne sile in ostala doma, da bi moja Tina čim bolje napredovala.Ker je njeno zdravstveno stanje ob dihalnih stiskah ogroženo in je potrebna hitra intervencija, bi potrebovala kupiti aparat, ki meri utrip srca in količino kisika v krvi.Ta aparat je za mojo družino prevelik strošek,z ato ga moji hčerki ne moram omogočiti,z ato moram vedno klicati intervencijo, reševalce, kar je zanjo še dodatno stresno.V moji štiri članski družini se je pojavila finančna stiska, zaradi majhnih dohodkov in visokih stroškov zdravljenja. Hčerko nisem hotela dati v zavod, ker tam lahko dobi infekte, ki so zanjo hudi in nebi tako napredovala, kot v domači oskrbi.V pediatrični bolnici sva se z možem naučila vse, kar potrebuje Tina, zato sva zanjo najbolj usposobljena. Sedaj je bila stara 5 let in je kar napredovala, je celo shodila, pa ni bilo upanja. Je na zelo visokem odmerku zdravil,a mpak še upam na bolje.Tina ne govori, telesno je razvita za 2 leti in ima še druge telesne pomanjkljivosti in gibalne oviranosti.Moj cilj je otroka  preživeti in se boriti za njeno boljše zdravje in življenje.V kolikor mi lahko pomagate ,se vam že v naprej zahvaljujem in vas pozdravljam.S spoštovanjem!" Kaj naj Vam rečem, punce? Danes bom kontaktirala MEDICOtehno in Star2000 - podjetji, ki sta nam pomagali že pri naši mali Ajšiki. Prepričana sem, da bodo točno vedeli, o kakšnem aparatu je govora. In ker niti malo ne dvomim, da ga imajo, Vam danes, tekom dneva (najverjetneje pa že dopoldan) obljubljam objavo cene. Ta cena je znesek, ki ga želimo zbrati za pomoč mali Tini. Pustite vse, kar je bilo... kreg ne prinese nič dobrega... že nam ne, kaj šele mali Tini... Mamico bom poklicala danes dopoldan in Vam napisala vse sveže, dodatne informacije... in glede na to, da imam tudi sama goro opravkov, vam ZS-je in e-maile obljubljam v roku 24-ih ur... Mamičine podatke namreč dobite samo na tak način... Velja moj ZS in pa e-mail kerensarr@gmail.com.  Boste še enkrat stopile skupaj tako, kot je treba? Še eno detece nas potrebuje...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomagajmo mali TINI
9.11.2006 16:59:29   
KIKI****
vedno sem nekaj dobila od drugih-sicer ne danarja ampak oblačila-tokrat bom po svojih najboljših močeh primaknila sama tudi kak tolar čeprav ga imam res čisto na minimumu-ampak vem kako izgleda ta naprava za merjenje utripa, ker ga je potrebovala naša Klara in tudi meni so rekli da naj ji ga kupim v KC ljubljana ampak takrat so prodajali nove po nekaj čez 80.000 sit, rabljene pa v CE porodnišnici mamice po 35.000 sit.
Tako da mislim da le ni toliko da ne bi mogli skupaj zbrati tega denarja-koliko pa stane aparat za merjenje kisika v krvi pa nimam pojma-naši klari so ga merili v Lj in zdi se mi da je precej dražji od tega.

JAz bom pomagala-pošlji mi na ZS Kerensa prosim vse podatke.
Lepo je pomagati drugim, če veš da lahko tudi tebi nekdo pomaga, ko pomoč potrebuješ.user posted image

Tini pa želim da se ji stanje izboljša in da ji bo naša pomoč pomagala pri zdr. stanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomagajmo mali TINI
10.11.2006 12:41:57   
Lusa
Takoj sem za ,ker vem kaj doživljajo.Oksimeter ,ki ga potrebujejo pa je kar drag.Okoli 140.000.Vsaj takrat ko je še ajša potrebovala ,je bila takšna cena.Mi smo ga imeli izposojenega in je mesečno znašalo 5000sit.Dosti ,če gledamo na to ,da ga bo Tina potrebovala veliko časa.Aparat za merjenje utripa ,pa mi nismo imeli ,drugače bi jim ga jaz kar podarila.


(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomagajmo mali TINI
10.11.2006 13:07:38   
tinatona
Večina oksimetrov poleg vsebnosti kisika v krvi kaže tudi pulz (št. srčnih utripov); tako da je po moje to to...

LP Tina

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomagajmo mali TINI
10.11.2006 13:18:06   
Anonimen
user posted image  Tudi jaz bi rada nekaj prispevala,zato čakam,da Kerensa sporoči,kam lahko nakažem.Upam,da bomo čimveč zbrali.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomagajmo mali TINI
11.11.2006 20:08:36   
Anonimen
Nevem točno za kakšen aparat gre ampak jaz sem se pozanimala za mojega malega,če bi se kaj dobilo za zaznavanje epileptičnih napadov.In dobila sem odgovor,da se dobi le tisti monitor,ki meri srčne utripe pomanjkanje kisika predvsem za vse tiste funkcije,ki se merijo pri otroku,ko je prikljopljen npr...v bolnici pod kisik.Tisti pa stane nekje 1,3 miljona tolarjev.Ne sposojajo jih baje nikjer,ker jih imajo sami premalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomagajmo mali TINI
12.11.2006 19:42:07   
Teja N
Alika01, ti najbrž govoriš o monitorju, kar je precej večja zadeva...
 
Če prav razumem, kaj potrebujejo - Oksimeter ali po domače saturator (ker meri saturacijo), je manjši ploščat aparat, nekje 20 x 10 cm, z ekrančkom, ki prikazuje pulz in vsebnost kisika v krvi, z žičko pa je nanj povezan senzor v obliki nežne ščipalke, ki se natakne otroku na prstek ali ušesno mečico. Deluje na barerije, je priročen in seveda prenosen.
Take manjše imajo v zdravstvenih domovih, po bolnicah pa večje in bolj napredne, z več funkcijami, seveda so tudi precej dražji.
 
Za domačo uporabo mislim, da bi manjši čisto zadostoval, saj je edino pomembno, da se vidi, koliko kisika ima otrok v krvi in se glede na ta rezultat odločiš, ali potrebuje kisik oziroma zdravniško intervencijo ali ne.
 
Upam, da Kerensa zbere potrebne podatke, tudi jaz seveda bom pomagala po svojih močeh.

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomagajmo mali TINI
13.11.2006 0:18:33   
Anonimen
Z moje strani velja zahvala vsem šestim, ki ste se v šestih dnevih odločile pomagati mali Tini.

Glede na nezainteresiranost za pomoč (pa ne mojo) sem se odločila, da vodenje te akcije prepuščam RR Teamu, ki ima prav tako vse potrebne podatke. In ker v roku enega tedna tudi nisem dobila še nobenega pisnega odgovora (pisma, e-maila) ali telefonskega klica od Tinine mamice (tako, da tudi ne morem vedeti, kakšen aparat konkretno sploh potrebujejo - z naše strani so samo predvidevanja, vendar so zneski v vsakem primeru previsoki, da bi karkoli kupovali "na blef"), Vas za v prihodnje naprošam, da se za vse v zvezi s tem obrnete na RR Team oz. konkretno na JakoRR, ki te podatke ima (za JernejoRR nisem prepričana, ali jih ima ali ne).

Vsem šestim pa podatke (z mojo zamudo) pošiljam danes ponoči.

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Znamke
dejzi

Katere znamke krem, šamponov, olj in ostalih pripomočkov uporabljate pri negi vaših dojenčkov in otrok?

Bübchen (37%)

Nivea (27%)

Penaten (6%)

Hipp (4%)

Johnson (20%)

Babylove (5%)


Število vseh glasov: 304

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!