|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 17:38:08   
Anonimen
Tole temo objavljam v imenu ene od nas... vsaj na javni RR želi anonimnost... pravzaprav niti ne vem dobro, kako bi začela...

Naša RR-ovka skupaj z mamo, partnerjem in otrokom živi v gromozanskem, 130 m2 velikem stanovanju. To bi bilo lahko čudovito, če bi bilo stanovanje ogrevano. Pa ni! Ne vem za ostale, ampak jaz osebno imam izkušnjo, kako je živeti na taki kvadraturi brez ogrevanja. Brez pretiravanja lahko rečem, da zmrzuješ! Citirala vam bom tudi besede naše RR-ovke, ki mi jih je napisala na ZS:

"Živimo v maminem stanovanju. Stanovanje je veliko cca. 130 m2 (ja vem,veliko). V tem stanovanju, bi se lahko reklo, tako rekoč ni ogrevanja. Imamo 2 kamina,vendar eden od znotraj že razpada (ne vem, kako se temu reče, pač nekaj z cigli). Pozimi je v stanovanju (kuhinja, hodnik, dnevna soba...) 14 stopinj največ in v bistvu zmrzujemo. Na WC-ju in kopalnici je tudi minus, ker sploh nimamo nobenega ogrevanja tam. Že lani sem otroka v trojno oblačila. 
Partner je šel dvignit kredit, ampak mu več kot 400 tisoč SIT ne dajo. Imamo že kredit za streho. Saj veš, da je lani bila toča in nam je streho razbila. No, samo streha je prišla 700 tisoč sit .
Radi bi si naredili centralno, da bo vsaj otrok lahko normalno hodil, se igral, spal. Na poti je še eden otroček. Že lani, ko je bil dojenček, je bil večkrat prehlajen ravno zaradi tega, ker je bilo v stanovanju tako mrzlo, po tleh pa ledeno.
Potrebovali bi vsaj še cca 300 tisoč SIT, da bi vse speljali do konca.
Mami bi mi z veseljem pomagala, samo je tudi ona zakreditirana do konca, saj si je kupila hišo in si jo opremlja in rihta, oče je pa, hmm, po domače povedano, pijanec, ki je ves denar zagonil v pijačo. Namreč mami nas je zapustila, ko sem bila še otrok in oče ni nič plačeval. 
Od lani smo skupaj jaz in partner, očeta smo izselili, na stanovanju je še dolga 700 tisoč SIT samo zaradi njega, ker ni plačeval. Jaz službe nimam, socialne ne dobivam, ker je cenzus za 3 člansko družino cca. 96 tisoč SIT, partner pa dobiva par tisočakov več, tako, da se lahko pod nos obrišem."


To so njene besede...

Marsikaj razumem in še več prenesem... se opravičujem, ker to omenjam na tej temi, ampak ko je bil moj Jan star en mesec, sem živela v takem mrazu... v ledenici... zaradi tega mi je zbolel... dobil je uroinfekt in bil na Pediatrični kliniki en mesec... Teža mu je padla še pod porodno... Komaj so ga rešili... Dobesedno...
In zato me "zašraufa" v želodcu vsakič, ko kje slišim, da kakšen otroček živi v podobnih razmerah... Nič ne rečem - drugače bi bilo, če starši ne bi naredili nič... Vendar je tukaj drugače... Starši bi naredili marsikaj... pravzaprav vse, če bi lahko... pa ne morejo... vsaj zaenkrat ne... Kredit na kredit na kredit... saj vse veste, kam se pride na tak način... tako ne gre... Zima pa se bliža... hitreje, kakor si mislimo... In oni sami do zime ne bodo našli nobene rešitve... Drugi otroček pride še pred zimo... Kam pride?... V takšen mraz?...

Spati popolnoma oblečen, pod tremi odejami... skupaj z dojenčkom, večjim otrokom, partnerjem in materjo... z zmrznjenima rokama pripravljati obroke... prati... otrok naj se igra na tleh... temperatura pod minusom... ledeno, dobesedno... gretje dlani nad štedilnikom... sekanje drv za kamin, ki se lahko kadarkoli podre... partnerjeva služba... materin kredit za streho... njena porodniška 40 jurjev... se mi splača naštevati?... Razumete, kaj hočem povedati?...

Dejstvo je, da je RR-ovkin partner že sam vzel kredita 400.000 SIT... preostalih 300.000 SIT do nadaljnjega nimajo od kje vzeti... kar imajo, pa ni dovolj... Vem, da je znesek visok... vem pa tudi, da je tudi nas veliko...

Mislite, da bi šlo?

Vse podatke, ki jih potrebujete, dobite pri meni preko ZS. Podnevi me sicer skoraj ni na RR, ampak ker cel avgust in september delam v nočni, bom na vsa vaša ZS odgovarjala ponoči.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 18:15:41   
cukerček
Jaz sem trenutno čisto brez dohodkov, kot veš sem začela šele včeraj delat in prvo plačo dobim šele 15 septembra, sedaj nimam niti socialne in nič, še sama si sposojam od staršev, če moja septemberska plača ne bo prepozna, bom z veseljem takrat kaj prispevala...

_____________________________

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 19:28:24   
rija
Kerensa, pošlji mi podatke na zs, bom nekaj prispevala....

Drugače pa:
daj malo preveri ti to zgodbo, ker je v njej nekaj protislovij ali pa je le nerodno napisanauser posted image  
- živijo z mamo v maminem stanovanju, mama pa si je kupila hišo in jo opremljauser posted image  To se pravi, da bo stanovanje ostalo njimuser posted image  
- mama jih je zapustila, ko so bili majhniuser posted image
- jim je razbilo streho....kje? na stanovanju ali na hišiuser posted image
- če imajo hišo in stanovanje, bi bilo mogoče smotrno razmisliti o zamenjavi stanovanja za kakšno manjše, vendar bolj komfortno opremljeno in tako, kakršnega si bodo lahko s svojimi prihodki privoščili in ga primerno vzdrževali.

Smotrno pa bi bilo stanovanje in hišo tudi zavarovati, kar je neprimerno ceneje, kot pa po takih nesrečah financirati celotno obnovo.

Upam, da tega posta ne boste vzele narobe. Vendar se mi zdi le malo preveč protisloven.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
9.8.2006 19:52:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 21:53:25   
Magi*
rija, točno to sem se zdajle spraševala. prosim, Kerensa, pojasni nam teh nekaj detajlov, lahko tudi na zs. jaz z veseljem prispevam, vendar pa tudi rada vem komu in zakaj podarim.

upam, da mi anonimna RRjevka tega ne zameri.user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 22:03:41   
KIRA
user posted image user posted image user posted image rija, ti si pa pravi detektiv. tud men se je zdela čudna štorija, ampak se mi ni dalo poglobit vanjo, ker itak momentalno ne morem nič prispevat.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 22:10:06   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

rija, točno to sem se zdajle spraševala. prosim, Kerensa, pojasni nam teh nekaj detajlov, lahko tudi na zs. jaz z veseljem prispevam, vendar pa tudi rada vem komu in zakaj podarim.

upam, da mi anonimna RRjevka tega ne zameri.user posted image


se podpišem

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 22:13:03   
Anonimen
ne živimo z mamo,je pa "njeno" stanovanje.Mi živimo  v njem.
to,kar nas je mama zapustila je stvar o mojem zasebnem življenju,kerensa ni vse kopirala sem,ker to nima veze s to pomočjo.Sem ji hotela samo ponazorit približno kako in kaj je bilo.
Zamenjava ali prodaja ni možna,saj ima tudi oče nekaj deleža in on noče da se proda ali pa zamenja.
K mami ne moremo iti,saj ima zelo zelo majhno hiško.Hiša je mišljena kot manjši vikend in pa tudi živi v drugem kraju.
Jaz prihodkov nimam nič,samo otroški dodatek in pa partnerjeva plača.

Sicer zamere ni user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 22:17:18   
KIRA
kaj pa je to s streho, kar je spraševala rija?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
9.8.2006 22:21:14   
Anonimen
Živimo v bloku in to je bil naš delež za streho.
jo bomo pa kmalu upam zavarovali.že razmišljamo v tej smeri,ampak nikakor da pridemo do tega user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
10.8.2006 0:59:22   
Anonimen
Vseh detajlov tudi jaz nisem vedela. Jaz sem predvidevala, da gre za stanovanje v hiši. Ampak še preden sem jaz po objavi posta prišla nazaj na RR, vam je dotična RR-ovka vse že sama razložila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
14.8.2006 21:37:52   
Anonimen
Kako, ali je kaj novega glede družinice, ki potrebuje pomoč za centralno? Ali bodo zimo preživljali na toplem, ali v mrazu?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
14.8.2006 23:08:47   
Anonimen
V bistvu me kar srce zaboli za tole situacijo, ampak... javile so se mi samo tri RR-ovke, ki so pripravljene pomagati... Predvidevam, da so mamico kontaktirale že same.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 10:37:20   
Anonimen
Imamo že kredit za streho. Saj veš, da je lani bila toča in nam je streho razbila. No, samo streha je prišla 700 tisoč sit .
Radi bi si naredili centralno, da bo vsaj otrok lahko normalno hodil, se igral, spal.


Živimo v bloku in to je bil naš delež za streho.
jo bomo pa kmalu upam zavarovali.že razmišljamo v tej smeri,ampak nikakor da pridemo do tega user posted image





Ne razumem user posted image  Blok nima centralne? Za streho ste dali 700 tisoč? A ni to malo preveč na eno stanovanje, če jih je recimo v bloku vsaj 10?
Bi pa rekla, da naj bi bili bloki zavarovani.

Verjamem, da je hudo družinam, ki nimajo ogravanja, ampak...res oprosti, tole se mi zdi preveč za lase privlečeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 10:49:24   
Anonimen
ne tina blok nima centralne.
ne,ni preveč,ker se gre po deležu oz. po procentih stanovanja.In v bloku nas je manj kot 10
ne,blok ni zavarovan
Z veseljem ti še kaj odgovorim
Če ti je pa za lase prevlečeno,tudi prav,ker meni ni
Jaz ne živim v ljubljani,kjer je vse tip top,jaz živim bogu izza leđima skoraj
LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 11:05:32   
Marogica
Seveda obstajajo stari bloki, kjer ni centralne in so si lastniki pač naredili etažno ogrevanje, kar pomeni, da si je vsak zase oz. svoje stanovanje naredil pač ogrevanje po lastni želji in zmožnostim-ponavadi plinsko.
Ta delež za streho se mi tudi ne zdi previsok, saj blok ni bajta, je torej dosti večji in temu primerno tudi več stane. Saj smo mi dali za našo streho (enostanovanjska hiša) čez 2 mio.

Ne vem, zakaj se toliko dvomi, saj ni nobenemu lahko pisati o svoji finančni situaciji, predvsem če je res slaba in človek enostavno ne vidi izhoda. Res ni lahko.

Jaz osebno finančno ne morem pomagati, če pa lahko kako drugače, se pa javi na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
15.8.2006 11:08:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 11:14:38   
Anonimen
Se opravičujem sem se zmotila.Se gre po kvadraturi stanovanja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 13:14:13   
*pepelka*
Živimo v različnih krajih, pod različnimi pogoji za bivanje. Če je katera družinici pripravljena pomagati, ji bo pomagala, če pa ne pa tudi ni treba stresati prahu nanje, saj niso sami krivi, da živijo v stiski, ki jo nihče ni vesel. Nikoli pa ne vemo, kdaj se sreča od nas poslovi in sami zaidemo v težave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 18:38:13   
Lusa
Naj mi kdo pošlje trr ali kam se bo denar zbiral.Jaz sem za ,saj ste tudi moji Ajši pomagali po vseh vaših močeh in vem kako je če ni denarjauser posted image .

Je pa Hafi dobro napisalauser posted image ,da se nikoli ne ve kdaj pridemo v kakršnokoli stisko.

en lep pomurski pozdrav


(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 21:10:21   
Anonimen
Se opravičujem za dvome.
Upam, da boste kmalu uredili  situacijo.

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
15.8.2006 22:45:01   
Anonimen
Jaz bi samo dodala komentar, da je blokov brez centralnega ogrevanja veliko. Jaz sem živela v takem in to ne "bogu izza leđima", ampak v Ljubljani. Mi smo se greli na električni kalorifer (ne vprašajte, kakšen je bil poračun za elektriko), leva soseda se je grela kar na plinsko jeklenko (brez peči), desni sosed pa na drva v kovinskem kaminu. Pred blokom jih je sekal v vsakem vremenu in si jih nosil gor v garsonjero. Pa blok tudi ni bil star 100 let ali več, ampak je bil zgrajen PO 2. svetovni vojni, ko je bilo zgrajenih največ blokov (v letih med 1950 in 1970 - v Ljubljani).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
16.8.2006 20:54:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
16.8.2006 21:10:43   
Marogica
Za kakšno ogrevanje pa gre?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pomoč RR-ovki v stiski
16.8.2006 22:56:00   
Magi*
tudi jaz sem v stiku z anonimno. tudi jaz sem se po prvem postu spraševala enako. ko pa mi je anonimna pisala in sem prebrala, kako živijo, v kakšnih pogojih, s kakšnimi potenciali, me je stisnilo pri srcu. tudi mi ne razmetavamo z denarjem, vendar nekaj malega lahko podarimo in tudi smo. in s tem postom hočem spodbuditi tiste, ki imate dovolj zase in svoje otročke in vas pozimi ne zebe, da pomagate kolikor lahko.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?