|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popuščanje rumenega telesca
11.11.2007 18:59:27   
Anonimen
Pozdravljene!
Lepo bi prosila za nasvet vse tiste, ki ste jemale dabroston ali kaj podobnega, zaradi suma na popuščanje rumenega telesca.... Je kateri uspelo zanositi???? Pri meni je baje vse ok - z izjemo rjavih izcedkov 4 dni pred M - zato sem zaradi suma popuščanja rumenega telesca dobila dabroston.... ampak zdaj sem izcedek dobila še prej..... no, prave M sicer še ni, ampak je sam izcedek pri meni vedno zelo zanesljiv pokazatelj..... Prosila bi za kakšno spodbudno besedouser posted image  
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popuščanje rumenega telesca
13.11.2007 19:19:10   
Tiara123
Spodbudne besede v smislu, da je pri meni bil uspeh, ti ravno ne morem dat, imam pa sama tudi podobne probleme. Pri meni se sredi cikla pojavljajo krvavi izcedki in jemljem Progesteron.

Za popuščanje rumenega telesca je pač značilno, da pred pravo menstruacijo nastopi nekajdnevna neznatna krvavitev, kar je vzrok premajhna raven progesterona.

če je verjeti ginekologom, potem se to ureja z dodajanjem hormonov... Koliko pa je dejansko zanosilo, pa tudi mene zanima, zato se javite, tiste, ki vam je uspelo user posted image


Anonima, tebi pa veliiiiiko sreče in čimprejšnji user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Popuščanje rumenega telesca
24.4.2010 20:50:35   
tanjusi
zelo star post, vendar tole v zvezi z rumenim telescem tudi zanima....

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Popuščanje rumenega telesca
26.4.2010 17:47:31   
shyshy
Čau punce

Pa zdravniki kaj dajo preverit kri preden predpišejo dabroston? Jaz imam namreč vsak mesec pred M take vmesne krvavitve, pa pravijo da je to zaradi endometrioze (imam tudi diagnosticirano da gre za endo).  Meni so v ambulanti preverili raven progesterona v krvi in ga je bilo zadosti, tako da jaz se na pamet nebi zanašala da so te krvavitve zaradi propadanja rumenega telesca...

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Popuščanje rumenega telesca
26.4.2010 18:04:49   
Katy78
Meni ga je G predpisal v 8. tednu, saj sem začela krvaveti. Ker se ni dalo ugotoviti, zakaj krvavim, je rekel, da je ena od možnosti tudi popuščanje RT in mi je zato predpisal Dabroston. Nosečnost je bila uspešna. user posted image

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Popuščanje rumenega telesca
4.7.2013 14:56:20   
Anonimen
Pozdravljene punce!

Vem da je ta tema že malo zastarela in da mi mogoče ne bo nobena od teh zgoraj punc odgovorila :)

Tudi sama namreč imam probleme s predčasnimi izcedki pred mesntruacijo. G mi je predpisal Dabroston za popuščanje RT, vendar sedaj v prvemu mesecu jemanja, se mi je izcedek pojavil še bolj zgodaj. Pred tabletami nekje v 23 dnevu ciklusa, sedaj pa v 20 dnevu. Najprej sem celo pomislila, da je mogoče vgnezditvena (optimistka user posted image )...ampak potem ker to že traja 5 dni, mislim, da je razlog, da mi tablete ne pomagajo. Je pa res, da mi je na prvi dan izcedka tudi malo padla bazalna temperatura, naslednji dan pa narasla, kot se to lahko pojavi ob vgnezditvi. Potihem še vedno upam, da se je kaj prijelo, trezna glava pa mi govori, da bo pač treba še na kak servis prej.

Torej zelo dobrodošle bi bile kake informacije od punc zgoraj. Kako seje potem izteklo? Je bil dejanski problem RT al kaj drugega. Vem, da je vsako telo svoj primer ampak izkušnje ostalih vedno pridejo prav. Seveda je dobrodošlo tudi mnenje in izkušnje kake druge posameznice.

Hvala za informacije in lepo se imjete, pa seveda, da se vse težave vsem čimprej rešijo user posted image . Lp

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Popuščanje rumenega telesca
5.7.2013 7:25:26   
dekca
Kako ga pa jemlješ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Popuščanje rumenega telesca
5.7.2013 8:19:03   
Anonimen
Jemljem ga po 2tbl/dan, torej 1 tableta na 12 ur. Včeraj zvečer sem ravno zadnjo uzela. Razmišlam, da počakam na M in bom potem poklicala G in povprašala, če bi mogoče jemala na vske 8ur po eno tableto. Čeprav nekako dvomim, da bo pomagalo. Zato me pravzaprav zanima, če so mogoče kateri začele tablete pomagati šele v drugem ali kasnejšem ciklusu jemanja, ali se je nakoncu izkazalo da je šlo za katero drugo okvaro oziroma problem.

Lp,

(odgovor članu dekca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Popuščanje rumenega telesca
7.7.2013 14:43:28   
Night
Meni je Utrogestan pomagal takoj, ampak samo če sem ga vzela še pred izcedki. Pri meni so se začeli že npr. 5. dan po O, tako da če sem začela s progesteronom 3. dan po O, izcedka nisem imela, drugače pa vseeno. Zanosila sem pa v ciklusu, ko progesterona nisem jemala in sem izcedek vseeno imela, tako da očitno je možno. Mogoče imaš premajhno dozo? Upam, da sem ti kako pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Popuščanje rumenega telesca
8.7.2013 7:26:00   
Anonimen
Pozdravljena, Night.

Meni so se ponavadi začeli izcedki tam ene 5 dni pred M, sedaj ta ciklus, ko pa sem jemala Dabroston, pa so se mi pojavili že 4 dan po ovulaciji, torej kar 10dni pred M. G mi je rekel, da naj jih jem od 15-24 dne v ciklusu, ovulacijo sem imela ravno 15 dan. Tako, da možno, da je tudi meni zmedlo izcedke (postali še zgodnejši), ker sem tableto vzela že pred oz. na dan ovulacije. Tud jaz mislim in upam, da je le v dozi problem in ne kje drugje user posted image . Če je pa kaj drugega na stvari, se bo pa itak videlo, če še povečana doza ne bo pomagala. Vsekakor počakam še na M, da vidim, če bo vse normalno in potem se posvetujem s svojim G o večji dozi.
Torej če te prav razumem, si začasno opustila Utrogestan in kljub izcedkom nato zanosila. Ma superuser posted image ! Če te lahko vprašam, koliko časa pa si bila na tabletah, preden vama je uspelo? Potem najbrž, ko si zvedela da si noseča, si takoj začela piti progesteron za podporo nosečnosti?
Sedaj bom probala še sama tud krvomočnico pit, pa da vidimo to čudo, če bo kaj začaralo user posted image .

Night, hvala ti za svojo izkušnjo in pomoč. Vsekakor mi vsak odgovor pomaga. Upam, da me kmalu doleti "čudež" user posted image


Lep pozdrav,

(odgovor članu Night)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Popuščanje rumenega telesca
8.7.2013 9:02:13   
Night
Hej, z veseljem pomagam, vem, koliko pomeni kakršna koli pomoč in podpora v takem času.

Če si imela ovulacijo na 15. dan, potem si po moje prehitro vzela tableto. Kako veš, da si imela ovulacijo, si meriš T, delaš teste? Jaz sem si vedno merila bt, ker sem imela vsak mesec lepe vzorce, enkrat sem pa tud ovulacijski test nardila, pa mi je isto pokazal. Šele ko si zanesljivo prepričana v ovulacijo, lahko vzameš progesteron, ampak ne na isti dan, drugače lahko ovira oz. prepreči O. Jaz sem ravno zaradi tega začela 3. dan po O, da ne bi kaj zafrknila. Testirala sem potem čez 10 dni in ko je bil rezultat negativen, sem prekinila terapijo in dobila M.

Jaz sem Utrogestan jemala več ciklusov, ne vem niti koliko (mogoče 6?) Zadnji ciklus sem imela vsega dovolj, ker se mi je tudi zdelo, da imam obupen PMS na njih, tako da jih nisem jemala, pa sem izcedek vseeno dobila tako kot vedno prej, ampak se je ta pred M prenehal in tako sem posumila, da bi to lahko bilo to. Potem sem imela pa v 5. in 6. tednu rahle izcedke, pa sem na priporočilo ginekologinje spet začela jemati in mi je zelo pomagalo, zdaj v 13. tednu pa se počasi odvajam user posted image

Pri meni je skoraj zagotovo šlo za popuščanje rumenega telesca, imam endometriozo in za sabo dve operaciji, tako da moji jajčniki niso v odlični formi, tako kot tudi ne rumeno telesce. Sicer pa sem morala najti samoplačniško ginekologinjo, da sem to uredila, ker se moji stalni ti izcedki ne zdijo problematični. Če se tudi tebi to vedno ponavlja, potem velja poskusiti s terapijo, če se ti pa zgodi samo parkrat, pa po moje nima smisla. Kakorkoli že, srečno! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Popuščanje rumenega telesca
8.7.2013 14:56:52   
Sladkiš
Ojla,

Sedaj si dva meseca merim BT, tako da je lepo razbrati ovulacijo, ker mi temperaura za dva dni pade, potem pa naraste in ostane povišana. Bom pa za ziher ta ciklus še z ovulacijskimi testi testirala, da potrdim. Ko sem bila pri G in mi je predpisal Dabroston s 15 dnem v ciklusu, sem mu hotela razložit, da najbrž še nimam ovulacije s 15im, ampak on je trdil, da naj vzamem s 15 dnem user posted image . Ne vem, sej mogoče se čez več ciklusov tudi ovulacija prilagodi tabletam. Ampak glede na to da vem kdaj je ovulacija, zakaj ne bi jemala tablet ko le ta mine. Mahh...Tako, da sedaj bom raje na ovulacijo počakala. Pregledal me pa tud ni in boh si ga vedi, če mam sploh vse organe user posted image . Tako, da tudi sama razmišljam, da bi samoplačniško šla na UZ, da se prepričam, kako je sploh s prehodnostjo jajčnikov in vsem ostalim.

Sem pa prov vesela, da ti je uspelo zanosit kljub izcedkom in vsem problemom. Sej je večkrat tako, da ko maš že vsega vrh glave in se vsaj za en čas predaš v "usodo", da se potem lih tisti čas prime user posted image .

No, bom še poročala, kako se kaj odvija in kako je z izcedki, če bo mogoče še katero drugo punco zanimalo. Zate pa držim pesti, da srečno pripelješ nosečnost do konca. Uživaj v teh lepih trenutkih in še enkrat hvala za pomoč.

Lp, Sladkiš user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Popuščanje rumenega telesca
8.7.2013 15:24:12   
dekca
Za ugotavljanje neprehodnosti jajcevodov bo potrebnega še kaj več od ultrazvoka, za začetek HSG.

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Popuščanje rumenega telesca
8.7.2013 16:44:02   
Sladkiš
Dekca,

Ja to sem pa tudi prebrala, da je za to potrebno na HSG. Sem malo zgrešilauser posted image . Mislim, pa da na HSG se lahko gre le prek napotnice. No, za začetek bi rada da me vsaj z UZ pregledajo, potem pa naprej če bo potrebno.

Lp,

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Popuščanje rumenega telesca
4.8.2013 9:57:18   
Sladkiš
Ojla!

Da se spet malo javim. Skor ne morem verjet, da sem v drugem ciklusu Dabrostona zagledala user posted image . Začela sem ga jemati šele po ovulaciji in tako potem 10 dni. Imela sem pa zelo podobno situacijo kot ti Night user posted image . Namreč, šesti dan po ovulaciji sem imela spet izcedek, vendar ta ful manjši kot ponavadi in bolj gost - le 1x popoldan. Potem pa dva dni nič, potem pa spet tri dni le 1x zjutro na wc papirju. En dan pred M pa ga spet ni bilo, kar se mi je zdelo zelo čudno. Naredim torej test in evooo, dve rahli črtici. Res, da smo zelooo na začetku in da se lahko še marsikaj zgodi, ampak upajmo na najboljše in da bo vse OK, pa da se obdrži. Tako, da Night, hvala za tvojo izkušnjo, ker na podlagi le te, sem posumila, da se pa mogoče podobno dogaja tudi meni user posted image , in res se je. Sedaj izcedkov ni (hvala bogu al komur koli že...) in pridno jemo Dabroston naprej. Aja, pa še to. V tem ciklusu sem pila tudi čaj krvomočnice do ovulacije in jedla B kompleks. Mogoče je tud to kaj pripomoglo, kdo ve user posted image . Znakov pa ni prav nobenih. Razen tega, da mam občutek, da ni nekega apetita, ampak lahko je to posledica te neznosne vročine.

Punce pridne bodite in držim pesti za vsako posebej, da bo vse OK in da tiste, ko vas še ni doletela sreča, da vas čim prej!
Lp, Sladkišuser posted image

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?