|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod dokončan z vakuumom
15.6.2007 20:14:07   
Anonimen
Pozdravljene mamice!
Sama se odločam za porod z EA in vem, da je večja možnost, da se bo porod dokončal z vakuumom. Zanimajo me vaše izkušnje kar se vakuuma tiče.. Baje, da za dojenčka ni nevaren, tako kot včasih. Drži? Ste imele kaj problemov potem?

< Sporočilo je popravil Nyah RR -- 15.6.2007 22:56:29 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod dokončan z vakuumom
15.6.2007 20:21:59   
NAVT
Nisem se odločila za EA, ampak zaradi zastoja poroda, se je zaključilo z vakuumom. Ko je ginekolog predlagal oz. mi bolj povedal, da bodo pokusili tako, sem bila kar skeptična ravno zaradi strahu, da bi pri otroku pustilo posledice. Pa mi je razložil,da se danes z vakuumom ne sili, da bo le poskusil enkrat če otroka dobi nižje dol. Tako je tudi bilo. Pri prvem naslednjem popadku ga je dobil nižje v porodni kanal, z naslednjim popadkom je bil mali zunaj. Sicer sta se mi pa dva še usedla na trebuh in pomagala pri izstisu. Otrok ni utrpel nikakršnih težav ali poškodb. Edino "sranje" so nešteti šivi. Za vstavitev vakuuma dobiš lokalno anestezijo, zarežejo presredek (in to kar precej) in vstavijo "kapico" na glavo otroka. Kar nekaj jih poznam, pri katerih se je porod enako zaključil in nikjer ni bilo posledic pri otroku. Leta nazaj so res malo pretiravali z vakuumom in kar malo povlekli otroka, kar je potem povzročalo poškodbe. Mislim, da si lahko mirna. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porod dokončan z vakuumom
15.6.2007 20:29:30   
Anonimen
Hvala za odgovor, Navt.

< Sporočilo je popravil Nyah RR -- 15.6.2007 22:56:47 >

(odgovor članu NAVT)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porod dokončan z vakuumom
15.6.2007 20:47:29   
2 Sraki
Tud pri meni so zaradi zastoja poroda in user posted image  nizkih življenjskih kazalcev uporabili vakuum. Jaz sem vesela, da so ga, je bilo v 2 minutah fertik in je bila rešitev za naju oba.

Res pa je da si precej šivan in hja, jest čutim te šive še vedno, pa je od poroda že dobre štiri mesece. Se pa ne obremenjujem s tem, ker ni tako hudo, kot sem si predstavljala, kadar mi je katera omenila da je bila šivana in da čuti posledice.

Je pa res, da sem sama tudi razmišljala o EA, pa mi je babica na koncu poroda rekla, da je dobro, da se nisem odločila za EA, ker bi se vsa stvar še zavlekla. Tako da sem EA odpisala tudi za naslednje porode.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 0:34:48   
miškomaško
Pozdravljena!
Jaz pa nimam dobrih izkušenj z vakuum-om,ker je mojemu otročičku le-ta poškodoval glavico,in to močno.user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 6:58:37   
krfjolca
miškomaško, lahko poveš kaj več? Kakšne posledice ima tvoj mali - estetske, ali kaj hujšega? user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu miškomaško)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 8:47:48   
Blacky30
miškomaško, jaz bi te tudi prosila, če bi delila z nami svojo zgodbo.user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 11:42:48   
Linapina
Pri meni je šlo vse lepo, brez EA, porod bi se končal v dobrih dveh urah če ne bi bilo zastoja popadkov in mala se je zaradi temenične lege ustavila, js pa ji tudi nisem mogla pomagati ker nisem znala prav pritisniti. Odločilo so se za vakuum, kar pa zame ni bilo nič kaj neprijetno, ker je glavica bila na pol zunaj, je bilo pa samo enkrat dovolj. Naša miška je pa imela čisto mičkeno otečeno glavico, pa malo potpluto (pomodrelo), ampak je bilo hitro vse mimo.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 18:37:04   
Anonimen
Miškomaško, v kateri porodnišnici je bilo to? Pa ja ti ni to delal kakšen neizkušen porodničar??
Malo sem brskala pa Pušenjakovem forumu in in zatrjuje, da vakuum ni čisto nič nevarnega, če je izvedeno s pomočjo strpkovnega vodstva - to pa bi morali dandanes biti vsi porodničarji.

(odgovor članu Linapina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Porod dokončan z vakuumom
16.6.2007 20:38:16   
Nisaa
pri meni tud vakum ni bil ravno dobra izkušnja ,tolk ga je ven potegnil da mu ej poškodoval desno roko katero ni nič premikal,mel pa je tud velik hematom na glavi od vakuma ,tko  hematom je pol  izginil počasi z rokico pa še vedno ni 100% ok jo že pšremika in vse vendar dost maj uporablja kot levo....je pa t6ko men niso nobene inekcije dal za vakum vstavit pa nič me niso prerezal ,ginik. je samo prišel v porodno  po 7 urah popadkov je rekel jst mam dost tega notr vstavil vakum kar sploh nisem vedla in začel ven vlečt ..baje pa je to najboljši porodničar tko da mogoče  če nebi tega storilbi blo lahko z otrokom še kaj hujše..blo je pa 30 dni pred pdp.

_____________________________

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Porod dokončan z vakuumom
18.6.2007 12:21:32   
zala007
tudi pri meni se je porod končal z vakumom. naša mala ni mogla ven zaradi 4kg in majhne mamice in so mogli malo pomagat. predlagali so vakum in če nebi šlo CR. hvalabogu da je šlo z vakumom in je bilo prav tako v minutki končano. imela je zatečeno glavico vendar je v dveh dneh izginilo. ima zelo lepo obliko glavice in tudi tako je vse vredu.

(odgovor članu Nisaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Porod dokončan z vakuumom
20.6.2007 11:48:34   
MIASE
hej! tudi pri nas so uporabili vakum, ker se mali ni spustil dovolj. V bistvu je bilo vse ok,  celo podplutdbe na glavici ni imel. Jaz sem bila šivana in po treh tednih so se šivi popolnoma zacelili, sedaj po dveh mescih jih sploh ne čutim, kot da se nebi zgodilo nič. Saj pa kakorkoli obrneš, obstaja minimalna možnost zapleta ali je to EA, porod  z vakumom ali brez,.... Tako, da nič skrbet v naprej. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Porod dokončan z vakuumom
25.6.2007 16:45:07   
Slončica
Men so naredil vakuum po zastoju ploda,mela sem EA mala se je zakajlala in ko so se odločl za vakuum sem se oddahnla,ker sem v bistvu pričakovala tak finiš sem vedla kaj me čaka.Prerezal so me do srede bederuser posted image  fertik je blo v 2 minutah,pa še moj pravi da se mi nč ne pozna.Res pa je da po statistiki porodnic ki se odločajo za EA veliko porodov zaključijo z vakuumom ki pa včasih lahko pusti posledice v veliki primerov pa so možne manjše potpludbe..no mi smo jo odnesli brez vseh komplikacij.

(odgovor članu MIASE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Porod dokončan z vakuumom
25.6.2007 17:01:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Res pa je da po statistiki porodnic ki se odločajo za EA veliko porodov zaključijo z vakuumom ki pa včasih lahko pusti posledice v veliki primerov pa so možne manjše potpludbe..


Ja to vem, saj zato sem vprašala. Ampak podplutbe itak izginejo in je vse v redu, ni nekih trajnih posledic.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Porod dokončan z vakuumom
30.6.2007 23:52:30   
MALINČICA
Moj porod se je tudi zaključil z vakuumom, ker je imel Maj glavico drugam obrnjeno, kot telo in ni šel dalje. Čeprav sem se ful trudila in pritiskala, pa ni šlo in sem bila ful proti vakuumskemu posegu, raje bia imela CR- v tistem trenutku, pa so rekli, da je že skoraj zunaj, da ga bodo čisto malo potegnili. Ko je prvič nastavil na glavico, mu je po potegu se kapica izmuznila z Majeve glavice, zato je moral nastavit še enkrat. Takrat je pa šlo. In komaj takrat so videli, daje Maj v kanalu zrotiran, prej niso vedeli zakaj ne gre naprej. Meni so tudi dali lokalni anestetik in kar na veliko zarezali-doktor, ki je šival, je imel prekleto dolgo nit.user posted image  No, pa šivi so mi tud kar dolgo celili.

Mači je na glavici imel dve ranici, ki sta se ful hitro zacelili, oblika glavice pa ni bila drugačna in ta vakuum ni pustil nobenih posledic, niti estetskih, če odštejem dve ranici.

Vseeno pa sem ostala prestrašena, ker so videli, da otrok ne gre dalje, pa niso vedeli zakaj, pa se po trinajstih urah poroda niso odločili za CR.
Samo srečna sem, da je moj zakladek živ in zdrav in zanj bi še x-krat šla na tak porod, samo da je moj in z nami.

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Porod dokončan z vakuumom
1.7.2007 14:09:22   
Anonimen
Pri meni se je porod tudi končal z vakumom, ker se nisem mogla odpreti za več kot 7 cm in je bila plodovnica že zelena. Mojemu se še zdaj pri 20. mesecih pozna buška na glavi. Če so kakšne posledice, ne morem govoriti. Sicer je shodil zelo zgodaj in je motorično razvit za 3 letnika, govoriti pa noče in reče samo še ene par besed.

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Porod dokončan z vakuumom
1.7.2007 21:19:34   
mika
Sama se odločam za porod z EA in vem, da je večja možnost, da se bo porod dokončal z vakuumom.


mene pa zanima od kod statistka, da je z Ea večja možnost vakuumskega poroda. že če na RR pogledaš, koliko mamic je rodilo z ea, pa se je zelooooo redkim končal z vakuumom. mislim, da je odvisno od drugih faktorjev in ne od ea.
tudi jaz sem rodila z EA in so mi v SG rekli, da dtud oni ne vedo od kod jim ti podatki, da se pri njih porodi z vakuumom sploh niso povečali, pa je ea pri njih stalna praksa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Porod dokončan z vakuumom
10.7.2007 12:58:07   
planinc1978
Tud pri nas je bil porod končan z vakuumom, ker se Luka ni spustil dovolj, in tudi jaz nisem več imela dovolj moči. Na glavici se mu je samo prvi večer še malo poznalo oblika glavice vakuuma, naslednje jutro pa neveč. Šivi so pa user posted image boleli in krvavela sem par dni kot bi me klali, ampak stvar res hiter pozabiš user posted image

_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Porod dokončan z vakuumom
10.7.2007 17:31:56   
Ejpril
Moj porod je dokončan z vakumom.Posledice:šivana v splošni anesteziji,otrok rojen z zlomljeno ključnico,mišice so mu zategnili tako da hodiva v razvojno ambulanto.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Porod dokončan z vakuumom
10.7.2007 22:44:03   
lex
jaz sem prvič rodila z vakuumom, zaraditega ker se ni spuščal. Vse skupaj je bilo potrebno tri ali štirikrat namestiti na Aleksovo glavo, ker je vse skupaj zdrsnilo dol. Lokalnega nisem dobila, šivi so se pa user posted image dolgo celili. Ko mi je zadnjič delal vakuum gor sem na tisho prosila kogarkoli, da se neha. Ko sem na poporodnem povedal kako je zgledal moj porod me je G samo začudeno pogledala in vprašala zakaj mi niso delalai CR, kar meni še zdaj ni jasno.
Upam, da ga ne boš doživela ker je bil zame najbolj grozna izkušnja v mojem življejnju. Sreča pa je da na Aleksu ni pustil nobene poseldice.
Sem rodila brez EA 

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Ejpril)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Porod dokončan z vakuumom
21.7.2007 0:22:24   
miškomaško
Ja,tudi naš fantek ima še vedno buškico na eni  strani glavice,star pa je 14 mesecev.Pri meni je porod trajal 17 ur,bila sem 2 dni pred rokom,mali se je pa pokakal v plodovnico in čeprav se je ob sprejemu pri ginekologu iz mene dobesedno vlila rjavo zelena voda,so me pustili ležat 17 uruser posted image Tamali jje za las preživel,ko so pa na koncu naredili vakuum,se je prvič ponesrečilo,ko so mu pa ga dali drugič gor na glavico,so mu jo zažgaliuser posted image Ja,dobesedno,imel je velik krvav obroč na celi glavici,in zdaj večja kot je glavica,večja je brazgotina,na tem predelu pa mu laski bolj malo rastejo.Bili smo v Ljubljani pri specialistu,dda pove ali bo na tem predelu pleša,in je rekel,da moramo počakat vsaj še neo leto,da vidimo,kaj se bo razvilo.Ker če je vakuum kožo poškodoval 3mm v globino,laski ne bodo več rasli.Kar se pa tiče posledic drugače-ko smo našega sončka pelajli na kontrolo ko je bil star en mesec,v bolnico,sem ga dala na mizo,da bi mu naredili uv glavice,je seveda on veselo brcla z nogicami in krilil z rokicami,in ko je to videla pediatrinja,,je vsa presenečena rekla:Ojej,pa saj ta otrok se premikauser posted image I potem je rekla,da e opravičuje,ker je tako burno odreagirala,ampka d aoni so si pričakovali,da se ta otrok sploh ne bo premikal???Danesje zdrav,živahen 14-mesečnik,ki vsak dan odkriva nekaj novega,zna pa že toliko stvari,kot bi imel že 2 leti.

_____________________________

VSAK DAN S TEBOOJ JE NEKAJ POSEBNEGA....HVALA TI,DA SI NAJIN OTROK IN DA TE LAHKO LJUBIVA Z VSEM SRCEM....S TVOJIM ROJSTVOM SE JE PRIČELO ZA VSE NAS NEPOZABNO POPOTOVANJE V PREČUDOVITI SVET STARŠEVSTVA

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Porod dokončan z vakuumom
30.7.2007 20:51:57   
kety99
Tudi jaz sem pred 3 tedni rodila s pomočjo vakuma. Imela sem EA, ke pa se je mala zagozdila in ji je utrip preveč padel, so morali po 9 urah rojevanja na hitro ukrepati. Bolelo me ni nič, minilo je v minutki, sem bila pa precej šivana...in šivi še zdaj bolijo ko user posted image ! Pikica je imela takoj po porodu buškico, ki pa je po parih dneh izginila. Moja izkušnja z vakumom je dobra!

(odgovor članu miškomaško)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Porod dokončan z vakuumom
12.8.2007 10:30:35   
birdy
Jaz sem rodila pred enim tednom z vakumom. Tudi meni se mala ni spuščala in so se po dobrih 10. urah odločili za vakum. Dobra stran vakuma je, da je hitro konec, pa tudi sam iztis me ni bolel. Bolel me je pa trebuh, ker sta se mi dve babce gor metaliuser posted image
Mala je imela na glavi samo en dan oteklino. Zdaj ima samo še kakšno hrastico, ki pa se ne vidi dobro, ker ima fuul las. Drugače pa je z desno roko, ki jo moramo povezovati. V torek imam kontrolo, da vidimo, če je kaj bolje. Meni se zdi sicer, da je, samo naj povejo "strokovnjaki".
Upam, da mi naslednjič ne bo treba rodit z vakumom, ker res ni prijetno. Je pa res, da bi za našo sončico še stokrat šla čez tak porod.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?