|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 14:26:35   
Moia
Pozdravljene!

Oglasam se zaradi tezave z katero se soocam v svoji drugi nosecnosti.
V prvi nosecnosti sem takoj, ko sem ugotovila nosecnost brez tezav prenehala s kajenjem, prav tako tudi nisem kadila ves cas dojenja (17mesecev). Moja druga nosecnost ie pa povsem druga zgodba. Kljub trudu mi kajenja ne uspe prekiniti. Vstrajno poskusam prekiniti in vsak poizkus se izjalovi. Ze 2 dan brez cigareta postanem zelo nemirna, zivcna, jokava in zelo konfliktna. V tej nervozi zacnem dobivati obcutek, da mi bo raznezlo glavo in vse tegobe minejo komaj, ko sedem na teraso in si enostavno v miru prizgem cigaret.
Vedno sem kadila z uzitkom 20 cigaret na dan, slika pa tudi do liter crne kave. Zaradi cigaret nikoli nisem imela tezav, zaradi kave pa prav tako ne, saj se ze celo zivljenje borim z zelo nizkim pritiskom.
Odkar sem zanosila sem vnos kave zmanjsala na eno skodelico dnevno in se sprijaznila z vsakodnevnimi vrtoglavicami. Namesto light cigaret, sedan kupujem ultra lahke (West one) in jih skadim od 5 do 7 dnevno.
Kljub zmanjsanju vsak dan razmisljam o tem ali otroku skodujem ali ne in sem zaskrbljena. Ravnokar sem vstopila v 11 mesec nosecnosti do zdaj sem bila na ultrazvoku 2x (7t in 10t) obakrat je bilo vse super.
Prosila bi mamice in nosecnice, ki so med nosecnostjo kadile, da z mano delite svoje izkusnje. Ali je kajenje povzrocilo kaksne posledice otroku?
Prosila bi vse nekadilke, da se vzdrzijo komentiranja, saj mi z lastnimi izkusnjami ne morejo pomagati, raznorazni napadi pa tudi nikomur ne koristijo.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 14:55:52   
annai
pozdravljena. tudi sama sem kadila med prvo nosečnostjo in tudi sedaj.. je pa res da skadim 2 cigareta dnevno...me matra nizek pritisk in zaprtost pa s tem obe težavi hitro rešim, najbolj mi paše cigaret ko sem jezna ali nemirna ker me pomiri...pravijo da bi morale prenehati s kajenjem kar lep čas pred načrtovanjem nosečnosti...saj pomanjkanje le tega ko se preneha na hitro v nosečnosti bolj stresno vpliva na plod kot da ženska kadi še naprej..meni je med. sestra ko sem bila en teden v bolnici med nosečnostjo sama rekla, da če kadim naj grem na cigaret tudi zdaj...nikoli ni bilo karkšnega koli problema...rodila sem zdravo hčerko veliko 52cm in težko 3320g tako da posledic na rast in razvoj ni bilo, prav tako ne problemov po rojstvu, je bistra in zdrava, in očiščena moje razvade...tako da bolje da skadiš, kot pa da se sekiraš in si nervozna saj otrok to bolj občuti, kot pa eno pokajeno cigareto. kaj bojo rekle druge mi je malo mar! vsepovsod okrog nas so stvari ki so škodljive...žal...kar se pa ultra light cigaret tiče pa so definitivno bolj "strupene" kot močnejši cigareti, tako da je bolje da kadiš kar si kadila do sedaj. LP

< Sporočilo je popravil annai -- 26.8.2012 14:57:02 >

(odgovor članu Moia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 15:17:16   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Moia


Sem kadilka... v prvi nosečnosti, kak sem videla pozitivni test, se mi je zagabil čik. Sploh nisem nič študirala o tem, zgodilo se je samo od sebe. V drugi nosečnosti, pa drugačna zgodba. Celo zelo se mi je luštal cigaret in sem se morala kar truditi, da ne skadim preveč.
Po porodu pa kajenje dalje.
Ok, skadim kakih 10 cigaret na dan, kar ni veliko, je pa 10 več kot nič user posted image
Kot prvo... to, da cigareti škodijo tebi in otroku ni potrebe pisati. To sama veš. Ni je neke vmesne, srednje poti... ali kadiš in si/vama škodiš ali pa ne kadiš.
Če ne kadiš, si živčna in pod stresom.. tudi pri meni je bilo tako v drugo. Stres in živčkanje spet škodi tebi in otroku.
Najlažje bi bilo seveda napisati, da ne kadi in ne bodi živčna... ampak realno je to drugače.
Ultra lahki cigareti naj bi bilo po nekih informacijah celo še bolj škodljivi, kot najbolj močni... ker vsebujejo nekaj, kar ublaži jakost in tisto nekaj ni ok. Bolj strokovno ti ne znam napisati. To so bolj govorice, ki jih poslušam že desetletja.
Tvoje glavno in zadnje vprašanje, pa se mi zdi najboj pomembno... kajenje valjda škodi... ne koristi. Moja2 otroka sta se rodila zdrava, zdaj sta zdrava... kar bo... ne ve nihče. Ampak to je pri mojih2... ni nobeno pravilo, da bodo drugi/tvoji otroci tudi zdravi. Saj veš, da se to niti slučajno ne da primerjati.
Kljub mojemu kajenju, ti iz srca želim, da prenehaš s kajenjem. Če tvoje kajenje mogoče ne bo zelo škodilo, pa lahko mirno napišem, da koristilo ne bo NIČ.
Sama še nikoli nisem poskušala nehati kaditi. Imam namen in takrat bo za vedno. Še čakam ta dan user posted image

(odgovor članu Moia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 15:45:04   
MojaV
Ti si očitno želiš slišati zagotovilo, da ne bo nič narobe. Ženske, ki so kljub kajenju v nosečnosti rodile zdrave otroke, ti ga bodo dale, tiste, ki pa niso imele te sreče, pa ne. Lahko, da ne bo posledic, lahko pa, da bodo. Moji znanki, ki je celo nosečnost kadila, je dojenček umrl pri treh mesecih, vzrok neznan. Poznam pa cel kup žensk, med drugim tudi lastno mamo, ki so kadile brez (očitnih) posledic na plod, ker so jim tako celo svetovali zdravniki, češ, da je za telo manj stresno, če tu in tam kakega prižgeš.
Jaz sem pred nosečnostjo verižno kadila, ko sem zanosila, sem pa brez večjih težav prenehala in še vedno ne kadim (dojim). Pomagala mi je tale misel: Zdaj sem odgovorna še za eno bitje. Če bo z otrokom kaj narobe, si bom do konca življenja očitala tistih nekaj čikov. Ni vredno.
Vsaka pa sama pretehta. Vse dobro tebi in tvojemu otročičku!

(odgovor članu Moia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 18:34:13   
Taddy78
Tudi jaz sem kadila...pri obeh. Nisem imela te sreče, da bi se mi zagabilo, zasmrdelo, celo tako so mi pasali, da bi jih najraje jedla...
Isto sem naredila kot ti, kupila lažje in omejila količino. Nisem ponosna na to user posted image
Ampak kot je napisala lulu...otroka sta zdrava, sedaj še...če bodo kakšne posledice ne vem, upam, da jih ne bo.

MojaV...lahko da je tisti dojenček umrl zaradi kajenja (smrt v zibki), lahko pa da je bilo kaj drugega...posploševat je brezveze, sploh če se ne ve zakaj je umrl. Se pa poveča možnost nenadne smrti, če se kadi v istem prostoru.

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 21:25:07   
Anonimen
Kadila v nosečnosti, od 7. tedna, ko sem izvedela za nosečnost, sem pokadila 3-4 dnevno, zamenjala za lažje. Potem sem število cigaret še zmanjševala, na koncu sem pokadila 1 dnevno, pa še to ne vedno. So mi pa ful dišali, jedla bi jih lahko... user posted image Rodila sem v 39. tednu (torej otrok je bil donošen), mala pa je imela 2900gr in 50 cm. Če je bilo kajenje vzrok nizki porodni teži, pa najbrž nikoli ne bom vedela... Je pa sicer zdrava, hvala Bogu.
Vseeno upam, da tebi uspe prenehati. Srečno!

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
26.8.2012 21:57:38   
Michelle12
Jaz se tudi kadila...ampak večinoma doma. Zunaj me je bilo sram...
Včasih so mi cigaret res nenormalno pasali, včasih malo manj ampak ni šans, da bi nehala. Z njo je vse ok. Rojena 4 dni pred PDPjem, 51cm 3210g, zdrava takoj, zdrava še vedno. 2x vročina v enem letu do 37,5 ob izraščanju zobkov. To je vse.
Upam, da tudi v prihodnje ne bo posledic...
Sem pa nehala kadit. Večer pred porodom sem skadila zadnjega, naslednje jutro rodila. Sem pa prebrala, da dosti bolj škodi med dojenjem kot v N. In res še vedno ne kadim..upam, da niti ne bom več.
No, zdaj sem drugič noseča tako, da vsaj še nekaj časa res ne bom!

Če ti uspe, nehaj..če ne, pač nadaljuje in zamanjšaš kolkor se da..

Glede Ultra Light in to sem tudi jaz slišala..zdaj, če je res ali ne ne vem ..

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
27.8.2012 13:01:16   
Anonimen
Jaz sem si prebrala vse na temo kajenja v nosečnosti (forumi in strokovni članki), pa nisem našla nevemkaj posebnega. Imam prijatelje, znance, stare nad 30 let, otroci kadilk v nosečnosti in nobeden posebej ne odstopa od ostalih, ki so bili otroci nekadilk. Po forumih sem našla podobne zgodbe ala "je kadila, pa je bilo vse ok", zato sem iskala zgodbe, kjer pa ni bilo vse ok, pa moram priznati, da tudi nisem našla primerov, da bi bile pri otrocih kadilk katastrofalne posledice. Posledice so znane, naprimer v povprečju za 200 g nižja porodna teža (vezano tudi zaradi bolj zgodnih porodov) in posledično nekaj več težav, pa podobne, ampak to je spet v povrečju. Sama se nisem odločila za prenehanje s kajenjem, sem pa poskrbela za druge stvari - vnos C vitamina in magnezija (kajenje povzroča slabši prehod kisika do ploda, C vitamin pa skrbi za boljši prehod kisika do ploda, po nekaterih raziskavah dovolj C vitamina kadilke celo izenači z nekadilkami), kadim po obroku (itak jem 10krat na dan), magnezij pa tudi zelo dobro skrbi za rast ploda. Gledam nosečnice, ki žvečijo in pijejo kokakolo (aspartam se v telesu spremeni v formaldehid in je učinek na telo podoben, kot pri kajenju), jaz dobim dovolj formaldehida že s kajenjem, zato ne žvečim, ne pijem kokakole in ne vnašam vase podobnih škodljivih snovi.

Torej, nisem nehala, sem pa sklenila nek kompromis. Da bo vse v redu pa niti nekadilkam ne more nihče zagotoviti. Nosečnice nehajo kaditi predvsem zato, da si ne očitajo kasneje, če bi bilo kaj narobe, da niso naredile vsega, kar je bilo v njihovi moči. 100 % vsega itak ne narediš, ker se marsikaterih škodljivih snovi, ki jih zaužiješ, niti ne zavedaš. Današnje nosečnice so zelo osveščene glede kajenja v nosečnosti, saj je škodljivost kajenja za zdravje in za plod v nosečnosti jasna kot beli dan. Kolikšna pa je ta škodiljivost, je pa drugo vprašanje. Obeša se na veliki zvon in že s tem imamo občutek, da kajenje najbolj škodi zdravju, po drugi strani pa verjetno zdravju škoduje marsikaj še bolj, pa marsikdo tega sploh ne ve, ker mu ne piše na škatlici hrane ali pijače, tako kot to piše na škatlici cigaret. In potem se ti mimogrede zgodi, da te grdo gleda nosečnica, ki z veseljem pije kokakolo in zraven je škampe, samo zato, ker ti piješ vodo in zraven prižgeš cigaret. Pa naj grdo gleda, samo to še ne pomeni, da jaz otroku delam večjo škodo, kot ona. Vse je relativno. Res je tudi to, da je pri nekaterih stvareh večja možnost, da gre kaj narobe, pri drugih manjša. Po podatkih, ki sem jih brala, naprimer, je pri kadilkah 0,5 % večja možnost, da bo otrok nekoliko lažji (verjetno tistih 200 g v povprečju) kot pri nekadilkah, medtem ko je tik pred porodom ali pri porodu samem pri vseh ženskah (kadilkah in nekadilkah) 1 % možnosti, da otrok zaradi neznanega vzroka umre. Pri alkoholičarkah je 30 % možnost, da bo otrok imel FAS. Pri pregradi v maternici je 25 % možnost, da predčasno izgubiš otroka oz. predčasno rodiš. Itd. Skozi posteljico prehajajo nekatere škodljive snovi, nekatere pa ne. Ljudje kadijo že vrsto let, pa še vedno ni nekih blaznih slabih učinkov dokazanih. Naša prehrana pa je le zadnje desetletje ali dve drugačna kot prej, zato pri tem učinki še ne morejo biti znani (da ne govorim o raznih nenaravnih always vložkih, pri katerih se bo že kmalu pokazalo ali pa se že kaže, kakšno neplodnost in raka povzročajo). Hočem povedat le to, da se mi včasih zdi, da ljudje obsojajo le tisto, kar jim z velikimi črkami piše na embalaži, pri ostalih stvareh pa ne znajo razmišljati s svojo glavo. Če ne piše, da je škodljivo, je zagotovo v redu oziroma bolj natačno - je sigurno manj škodljivo, kot tisto, kjer pa res piše, da je škodljivo. Ane?

Pohvalno je, da se odpoveš cigaretom, vendar potem te lepo prosim, da pogledaš na zdravje iz širšega vidika - ne žveći orbitov in ne jej bonbonov, zobe si umivaj s sodo bikarbono in ne s colgate pasto, hrano vedno skuhaj in ne kupuj konzerv, ne jej v menzah, ker ne veš, kaj dobiš, ne pij sladkih pijač (kokakola, ledeni čaj, sokovi), kupuj samo sezonsko sadje, vedno olupi jabolka, ker je v lupini največ pesticidov, kupuj preverjena porekla (upam, da imaš za hrano dovolj denarja, da ti je ni potrebno kupovati v Šparu, Lidlu, Hoferju in seveda dovolj časa, da jo pridelaš sama), mleko kupuj nehomogenizirano, ne maži se z nivea in podobnimi kremami, najbolje, da se mažeš kar s kakšnim karitejevim maslom ali podobno, ne uporabljaj kupljenih deodorantov - naredi si ga sama, doma ne uporabljaj sintetičnih dišav za dom (niti na stranišču) in uporabljaj le naravna čistila. Seznam bi se lahko precej podaljšal, ampak ni moj namen naštevanje podobnih zadev, ampak samo to, da podam svojo logiko razmišljanja o zdravju zase in za naše dojenčke.

P.S. Sama sem skenslala najmanj vse, kar sem napisala v zadnjem odstavku, cigaret pa je moj cukrček, v upanju, da rodim zdravega otroka in še naprej skrbim za zdravje odraščajočega malčka - seveda brez kajenja v stanovanju.

(odgovor članu Michelle12)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
27.8.2012 15:56:55   
Michelle12
Anonimna s ta dolgim postom :) bi se ti dalo mi napisat kaj več o čistilih, ki jih uporabljaš? Pa kako narediš deodorant? Pa tudi kaj več o sodi namesto pasti? Lahko tudi na ZS, da ne smetiva tu..ma res me zanima. če se ti da..hvala :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
27.8.2012 16:24:53   
MojaV

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78


MojaV...lahko da je tisti dojenček umrl zaradi kajenja (smrt v zibki), lahko pa da je bilo kaj drugega...posploševat je brezveze, sploh če se ne ve zakaj je umrl. Se pa poveča možnost nenadne smrti, če se kadi v istem prostoru.


Saj nisem nikjer napisala, da je umrl zaradi kajenja. Tega nihče ne more vedeti. Vem pa, da če bi se to zgodilo mojemu otroku, bi se vse življenje spraševala, ali niso morda krivi čiki. To je pravzaprav tudi moja poanta. Če se je mati pripravljena soočiti z morebitnimi posledicami, ok. Mene je bilo te odgovornosti tako strah, da sem kajenje raje opustila.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
27.8.2012 16:31:02   
Tippi
A ni brezveze se spraševat to in ono, milijon čejev, zakajev in kakojev, kaj bi bilo, če bi bilo, ko bi bilo. Kadilke, ali nekadilke, obsojanje enih ali drugih je milorečeno idiotsko. Navijati na eno ali drugo stran še bolj, tolažiti se z nevemkakšnimi razlogi (češ da stres, kot posledica abstinenčne krize, bolj škoduje otroku, kot prižgan cigaret, je klobasa!!), je prav tako mimo, ker! Dejstvo je, da je kajenje škodljivo. Pa naj prinese posledice, ali jih ne. Škodljivo je zame! In če sem nosečka, tudi za mojega otroka. Pika.

Vsaka mamica pa zase in za svojega nerojenega otroka odgovarja. In pri njeni odločitvi, pa naj bo to kanjenje, ali opustitev kajenja, nima noben zraven za pisnt.

govorila sem. user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 27.8.2012 16:35:25 >

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
27.8.2012 22:53:11   
Anonimen
Kajenje je škodljivo (je kdo v tem forumu rekel, da ni?). Tudi alkohol je škodljiv. Jasno je, da so učinki alkohola v nosečnosti dokazano hujši kot učinki kajenja. Meni se zdi samo to zanimivo, da se večini zdi bolj primerno, da nosečnica spije kozarček kot to, da prižge cigaret. To je sigurno zato, ker je alkohol bolj družbeno sprejemljiv, torej ga pije 95 % žensk, kadi jih pa samo 20 %.

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 6:44:00   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kajenje je škodljivo (je kdo v tem forumu rekel, da ni?). Tudi alkohol je škodljiv. Jasno je, da so učinki alkohola v nosečnosti dokazano hujši kot učinki kajenja. Meni se zdi samo to zanimivo, da se večini zdi bolj primerno, da nosečnica spije kozarček kot to, da prižge cigaret. To je sigurno zato, ker je alkohol bolj družbeno sprejemljiv, torej ga pije 95 % žensk, kadi jih pa samo 20 %.


Nisem med večino. Oboje se mi zdi neprimerno za nosečnico. Nezdravo je pa tudi za nenosečnico, tako da se mi zdi butasto to dvoje sploh primerjati. Tisti, ki to govorijo, nekako iščejo razloge, oziroma stvari, ki bi opravičili njihovo početje (kajenje), za katero v osnovi vedo da ni ok. Slaba vest. Nič drugega.

Ne, nihče ni tega rekel, samo govorila sem! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 9:41:05   
Anonimen
Saj imaš prav, Tippi. Res je neprimerno. Moia je spraševala o tem, kakšne so lahko škodljive posledice, predvsem jo je zanimalo, če katera lahko pove iz lastnih izkušen negativne posledice. Mogoče bi jo kakšen tak argument lahko prepričal, da ne kadi nosečnosti. Sklepam, da Moia ve, da je kajenje škodljivo, ampak jo bolj zanima, koliko je škodljivo. Zato primerjam in pravim, da je tudi pašteta škodljiva, ampak ne toliko, da je človek ne bi kdaj pa kdaj tudi namazal na kruh in jo pojedel.

Nekaterim gre na živce nosečnica, ki kadi, drugim gre pa na živce to, da nekdo na forumu nekaj vpraša in zraven še prav pove, da želi izključno izkušnje tistih, ki so kadile, pa kljub temu nekateri ne razumejo bistva in ne odgovorijo na njeno vprašanje, ampak pišejo druge stvari.

Mater, vprašaš nekaj, potem se ti pa ljudje vtaknejo v to. In po teh forumih filtriraš tiste odgovore, ki ti odgovarjajo na vprašanje, takih je pa zelo malo.

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 9:55:31   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Saj imaš prav, Tippi. Res je neprimerno. Moia je spraševala o tem, kakšne so lahko škodljive posledice, predvsem jo je zanimalo, če katera lahko pove iz lastnih izkušen negativne posledice. Mogoče bi jo kakšen tak argument lahko prepričal, da ne kadi nosečnosti. Sklepam, da Moia ve, da je kajenje škodljivo, ampak jo bolj zanima, koliko je škodljivo. Zato primerjam in pravim, da je tudi pašteta škodljiva, ampak ne toliko, da je človek ne bi kdaj pa kdaj tudi namazal na kruh in jo pojedel.

Nekaterim gre na živce nosečnica, ki kadi, drugim gre pa na živce to, da nekdo na forumu nekaj vpraša in zraven še prav pove, da želi izključno izkušnje tistih, ki so kadile, pa kljub temu nekateri ne razumejo bistva in ne odgovorijo na njeno vprašanje, ampak pišejo druge stvari.

Mater, vprašaš nekaj, potem se ti pa ljudje vtaknejo v to. In po teh forumih filtriraš tiste odgovore, ki ti odgovarjajo na vprašanje, takih je pa zelo malo.


Zelo je škodljivo! To še najbolj vemo kadilci. No, sem odgovorila na vprašanje. Lepo. Kratko in jedrnato user posted image

Pa ne moreš primerjat paštete s kajenjem no. To je totalno neprimerljivo. In če že, ena pašteta na mesec, ali pa en cigaret na mesec. Ja to gre skoz, ampak ker vemo, da tisti ki pokadi en cigaret na mesec, ni kadilec in temu že težko rečemo kajenje.



< Sporočilo je popravil Tippi -- 28.8.2012 9:58:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 16:50:01   
Anonimen
Tippi, ali lahko prosim vsaj argumentiraš svojo izjavo. Zakaj je ZELO škodljivo? Jaz vem, da zato, ker se posteljica lahko prej postara in prej rodiš ter je s tem otrok nekoliko lažji. Ampak to ni nujno in se dogaja tudi nekadilkam medtem ko se kadilkam rodijo tudi precej težki otroci, rojeni čez rok.

Ne moreš napisat, da je ZELO škodljivo, brez argumenta.

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 17:02:47   
Zora*
Samo dve povezavi:

http://www.bambino.si/kajenje_v_nosecnosti

http://geneplanet.si/o_geneplanetu/novosti/novost?aid=130

Torej kar nekaj stvari, ki se jih pri dojenčku in majhnem otroku še ne vidi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
28.8.2012 23:37:56   
Anonimen
Težko rečem iz svojih izkušenj, ker sem nehala kaditi slabo leto pred prvo nosečnostjo. Sem bila verižna kadilka in vem, da ne smem prižgati še kakšnega, ker bom potem spet kmalu tam. Meni se bolj zdi, da je meni škodilo dejstvo, da sta ob mojem spočetju oba starša kadila, takorekoč je bil nikotin že del prvih mojih celic. Nikogar ne obsojam, ampak se mi zdi, da je to dejstvo zelo pripomoglo k moji odvisnosti od kajenja. Sem se pa rodila z običajno težo tri kilograme in pol in sem načeloma brez večjih težav.

Poznam iz prve roke še tri primere, ki bi jih lahko navezala na kajenje, a točno se nikoli ne bo vedelo, če je bil to res razlog:

Znanka, ki je vso nosečnost močno kadila, se je približno dva meseca pred rokom rodila hči, ki je čez tri dni umrla.

Pa eni znanki in eni prijateljici - obe kadili, sicer zmanjšano - se je rodil zahiranček.

Kot so punce že zgoraj napisale, je težko ugibati, kaj je bilo zaradi kajenja in kaj ne, a če ne kadiš, če vsaj v takih primereih ne tepeš po glavi, zakaj nisi prej ukrepala.


(odgovor članu Zora*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 7:33:13   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tippi, ali lahko prosim vsaj argumentiraš svojo izjavo. Zakaj je ZELO škodljivo? Jaz vem, da zato, ker se posteljica lahko prej postara in prej rodiš ter je s tem otrok nekoliko lažji. Ampak to ni nujno in se dogaja tudi nekadilkam medtem ko se kadilkam rodijo tudi precej težki otroci, rojeni čez rok.

Ne moreš napisat, da je ZELO škodljivo, brez argumenta.


Reci, da se hecaš s tem vprašanjem? user posted image
En link ti dam, več po moje ni potrebe, da vsak, ki razmišlja s kmečko pametjo, ve, da če škodi meni, škodi tudi otroku.
http://www.tobak-zveza.si/default.asp?lang=sl&tip=vsebina&str=119

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 14:37:25   
Anonimen
podobno vprašanje kot tukaj, strokovni odgovor

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5995627,6002109#msg-6002109

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 14:57:50   
Anonimen
evo še ena

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4489812,4491350#msg-4491350

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 15:04:42   
mateyka
eh, včasih nekatere kadilke(nosečnice) iščejo/zahtevajo "argumente" da je kajenje škodljivo samo zato ker hočejo izbrist slabo vest, če bi to odkrito priznale; čeprav se komot povsod najde informacije da je kajenje škodljivo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 17:47:02   
astrid1
Zanimivo, ker je dr. Pušenjak lepo podal statistiko in naredil primerjavo med nosečnostjo pri kadilkah in nekadilkah:


"vsekakor pri kadilkah lahko govorimo o večjem tveganju za zaplete v nosečnosti, tudi splava, vendar nimamo pojma, zakaj pri konkretni ženski zaradi kajenja pride do splava. Statistično ste pač kadilke bolj ogrožene, velika večina kadilk pa vseeno povsem uspešno donosi, v povprečju lažjega otroka, 2x pogosteje prezgodaj kot nekadilke, v povprečju otroci kadilk večkrat zbolijo za boleznimi dihal, imajo več alergij itd. itd. Če vam to pač ni dovoljšna motivacija, da prenehate, to vzmetite v zakup in se potem nehajte sekirat. Samo odločiti se morate za prioriteto, nič drugega. Kaj pravijo drugi je še najmanj pomembno."

Pa še vedno nekaterim ni dovolj dobro argumentirano. Zakaj potem sploh sprašujete nekateri, če potem vsak argument ovržete?
Če se ne mislite odreči kajenju med nosečnostjo, je to potem vaša odločitev in odgovornost. In tukaj se potem vse konča. Ali pa iščete neko opravičilo, da če bo slučajno kaj narobe, da to sploh ne bo zaradi kajenja?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
29.8.2012 21:35:55   
Michelle12
Tako je, možno je, da bo kaj narobe, možno je, da ne bo. Tudi, če ne bi kadila so možnosti iste. Ok, ker kadiš so malo večje..ma čisto malo.

Jaz sem normalno kadila, škatla na dan... pa nima moja hči ene alergije! In je vse..res popolnoma vse!!
Tako, da...če ne gre, ne gre. mogoče se ti še zagnusi, kaj veš .. probaj pa zmanjšat.



_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Posledice kajenja v nosecnosti
30.8.2012 8:36:18   
Zora*
IZVIRNO SPOROČILO: Michelle12

Tako je, možno je, da bo kaj narobe, možno je, da ne bo. Tudi, če ne bi kadila so možnosti iste. Ok, ker kadiš so malo večje..ma čisto malo.

Jaz sem normalno kadila, škatla na dan... pa nima moja hči ene alergije! In je vse..res popolnoma vse!!
Tako, da...če ne gre, ne gre. mogoče se ti še zagnusi, kaj veš .. probaj pa zmanjšat.




Možnosti niso iste in tudi čisto malo večje ne, ampak so za nekatere stvari kar precej večje.

Ti si kadila in tvoja hči nima alergij. Super! Fino, da nima alergij pri enem letu. Kaj bo pa v prihodnje pa ne veš.
Astma npr. se lahko pojavi tudi kasneje. Pa če bo doživela srčni infarkt ali možgansko kap pri 30., 40., 50. letih. Takrat se pa že ne bodo spomnili, da je njena mama v nosečnosti kadila. Morda se ti sliši kruto, a tega ne pišem zaradi tebe, ki si se odločila kot si se (čeprav še vedno lahko veliko storiš s tem, da nehaš kaditi sedaj, ko je tvoja punčka stara 1 leto). Pišem zaradi tistih, ki se še odločajo ali kaditi ali ne v nosečnosti.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?