|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:09:28   
Lukka
Zanima me, kakšne navade in izbire delate pri otroški posteljnini in pižamah? Ok, da sem bolj konkreten. Spalni program za otroke je tako ali tako pri vsaki družini drugačen. Pa vendar. Pri naši polži, ki bo šele v začetku prihodnjega leta dopolnila tri leta, se z mojim precej razlikujeva.
Najprej postelja. Jaz sem bil od doma navajen, da smo pač posteljo postiljali, takoj ko smo vstali. Ok, kot mulc mi je bla to itak muka, ampak mami je takoj vse postlala. Mož pa enostavno razbrska zjutraj posteljo, odpre do konca okno, da se posteljnina kao zrači. Dobro, to da se postelja pač ne postilja, to sem se hitro navadil.user posted image

Druga stvar pa tamala. Pri tamali mi vsak dan potegne dol posteljnino (rjuho, pokrivno rjuho in še kapne s kovterčka in povštra)! Vsak dan. Kao, da se to vsak dan preobleče??!! A??? Sicer, ko dam preprat dopoldne samo dam na splakovanje, ker mi je malo too much, da grem zdaj vsak dan s praškom to prat, ker se mi zdi pa to mal bolno no...
Enako s pižamo. Vsak dan! Ne vem, ali še kje to prakticirate, ali pa sem jaz mal čuden, ker mi je to res nenavadno. Me zanima, kako pogosto vi menjate ves ta spalni program...

Pa še ena stvar. Zadnjič je pri nas prespala ena punčka, katere starši so bili na enem praznovanju in so jo dali k nam v varstvo in ta punčka je imela svileno rozno pižamo z eno všito princesko. Naša pa v luft, da bi ona tudi imela tako "zlato pižamo" (vse kar se sveti ona reče, da je to zlato) in ker se je svila svetila ona takoj, da tudi to hoče. Imate kake izkušnje s svilenim tekstilom in otroki? Kako se to obnese?

Pri nas sicer prakticiramo samo bombaž, zato me res zanima kako je s s tem spalnim tekstilom pri vas...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:28:38   
dota
Pižame so striktno bombažne. Čimtanjše, ker se otroče precej hitro spoti, če je temperatura previsoka.

Postiljamo enkrat popoldan, ko se ''prezrači''.

Peremo ''po potrebi''. Kar pomeni, da posteljnino menjamo 'načeloma' enkrat na teden, če se vmes kaj zgodi jo pač menjamo še vmes. 'Kaj zgodi' zajema: lulanje, bruhanje, nenormalno potenje, polivanje vode (včasih zvečer ali ponoči pije vodo iz bidona, pa gre včasih malo 'mimo')... in podobne izredne dogodke.
Pižamo tudi menja po potrebi, tudi odvisno od 'izrednih' dogodkov.



Ma ni variante, da perem posteljnino vsak dan....

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:33:12   
pomlad08
Ojoj, a se hecaš.

Pri nas tudi menjamo po potrebi, nimamo nobenega urnika ... Kadar se mi da, ali pa kadar se kdo polula, ali kadar se rjuha že glih "odbaše" ali se fantička kaj igrata s posteljnino, takrat pobašem vse skupi pa vržem v stroj ...

Pižama je tudi ista za več noči, ampak tudi tu ni pravila ... Včasih je dolgo čista, pogosto (kadar gresta v pižami na zajtrk) pa zelo hitro umazana od kakšnega kakava :)

(odgovor članu dota)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:37:02   
Najaa
Posteljnino in pižame menjamo 1x na teden oz. po potrebi. Ne vidim razloga, da bi menjala vsak dan. user posted image Razen, če se pred spanjem ne umivate. Pol pa že.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 11.11.2013 12:40:27 >

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:46:00   
alda
ojej, da pozimi perem posteljnino vsak dan, mi še sušilec izdihne dušo takoj user posted image

Posteljnino menjamo po potrebi-poleti pogosteje pozimi manj.
Pižame imata bombažne, oblečeta čiste ko ste stuširata in to je najmanj 2x-3x na teden.

Postiljanje:jaz sem tudi navajena vsako jutro takoj postlat posteljo, ostali pa si dajejo čas , oz. jo "zračijo " cel dan/naša punca/ , zvečer malo naglihajo in gremo spat

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 12:49:29   
sazi
Otroka se vsak večer stuširata, zelo redko se spotita, zato res ne vidim potrebe po pretiranem pranju. Pižamo in preobleko za blazino oprem 1x na teden, preobleko za kovter pa 1x na 14 dni. Če kdo zboli, se prepoti menjamo po potrebi tudi večkrat. Postelje pa zjutraj tudi pustimo razgrnjene, da se prezračijo, potem pa pred odhodom v šolo res ni časa za postiljanje. Vsak pospravi svojo posteljo 1x popoldan, ko pride domov.
Aja, materiali - pri nas so samo bombažne pižame. Zdaj če bi bila res svilena, ne vidim problema, če je pa "kao" svilena, torej kakršenkoli "plastičen" nadomestek, pa ne bi oblekla otroku (no, niti sebi ne).

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 14:13:09   
saragr
Po načelu tvojga moža izpade naša družina ko družina pujsov. Menjamo pižamo enkrat tedensko, posteljnino na deset dni. In če je tvoj mož dohtar, bi pa iz medicinskega vidika lahk vedel, da se otrok ne sme tolko sterilizirat, ker postanejo neodporni na bakterije. Tako da Lukka, ker že preverjaš njegove trditve in sumiš v njih, saj potem nas tu sprašuješ kaj je prav in kaj, povej tvojemu možu, da boste sedaj vse menjal samo enkrat mesečno. In sicer dajte bacilom priložnost da se razvijejejo, razmnožijo in pol crknejo. Potem pa menjat! Kolko pižam pa imate doma da jih menjate vsaki dan?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 14:20:44   
nyna84
Pri nas oboje menjamo po potrebi. Pižamo ponavadi vsaj 2x tedensko, ker je na njej kmalu kakav, jogurt ipd. Posteljnino pa ne tako pogosto. Sej gredo spat čiste, pa tudi potijo se ne.
In ne vem, kam pridem, da bi nam prala posteljnino vsak dan - to so trije stroji pranja in sušenja. user posted image Brez ostalega umazanega perila, ki se nabere vsak dan.

A mož tudi vajino posteljnino sname vsak dan? A ti je razložil, zakaj je treba od polže zamenjat vsak dan vajino pa ne? Mislim, a ona bolj umaže posteljnino kot vidva?

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 15:33:19   
Lukka
Oh daj no saragr! Nobeni pujski niste no!!! Pižam imamo pa res veliko :))) Najino posteljnino menjam po potrebi, sicer pa vsako soboto, če ni nič "izrednega".
Kar se tiče polže nikoli ne pretiravamo z dezinfekcijo, ker mora vsak otrok dobit odbpornost na določene bakterije, kot si tudi sama rekla. Ampak res pa mi teži s to posteljnino vsak dan, oz. jo sam potegne dol pa flikne v koš za pranje.
No, naša se kar poti ponoči, to je res. Res je pa tudi, da kar se tiče tuširanja imamo pa pri nas res drugačno navado vidim... Midva s partnerjem se zvečer, ampak tamala pa redno zjutraj. Tako da zvečer umijemo samo rokice in potem v posteljo. Zdaj ne vem sicer, koliko je v tem resnice - ampak menda je za otroka boljše če ga tuširaš zjutraj... Zato naša res ne gre, full dezinficirana v posteljo - user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 15:47:37   
metuljčica87
Mi se tuširamo vsako večer in res ne vidim potrebe po preoblačenju postelj tako pogosto. Poleti enkrat tedensko, pozimi na 2-3 tedne. Pižamo pa si preoblečemo po potrebi, malemu včasih vsaki dan, ker si jo otrok pač večkrat s čim popacka, načeloma pa 2 x tedensko.

_____________________________

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 16:30:40   
magdalenica
user posted image

Pri nas:
- umivanje zvečer pred spanjem + spanje v spodnjem perilu pod pižamo (eni pač ne)
- bombažne pižame, menjava 1x tedensko, pižame uporabljamo samo za spanje!
- bombažna posteljnina, menjam na 3 tedne oz. po potrebi
- zjutraj skočimo iz postelje in odrvimo v nov dan (okno pa ostane odprto cel dan) user posted image

Namreč, pri nas je preoblačenje posteljnine cel projekt, ki zahteva ene 4 runde pranja in suh (sončen + vetroven) dan. Uporabljam pa dvojne rjuhe za vsako posteljo in dvojne prevleke za vzglavnik (torej: oprati je treba 4x rjuha 200*90, 4x prevleka za vzglavnik, 2x prevleka za odejo, 2x rjuha 120x60, 2x prevleka za mali vzglavnik, 1x prevleka za odejo 120x60). Nimamo sušilca in ne, nisem služkinja perica.

Poleti so zamenjave nekoliko pogostejše zaradi potenja in precej boljših pogojev za sušenje perila.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 17:53:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Zdaj ne vem sicer, koliko je v tem resnice - ampak menda je za otroka boljše če ga tuširaš zjutraj...


za skandinavske razmere to sicer ni najbolj pametno. pozabljaš da prihaja zima..

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 18:08:21   
Izabelina
vse menjamo po potrebi oz. želji (pižame)...
zagotovo pa ne vsak dan kar tako iz navade (že tko se utapljam v umazanih cotah)...
se pa vsak večer umijemo in gremo pač čisti v posteljo, če se pri vas ne potem je mogoče res potreba po menjanju...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 18:37:41   
Lukka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Zdaj ne vem sicer, koliko je v tem resnice - ampak menda je za otroka boljše če ga tuširaš zjutraj...


za skandinavske razmere to sicer ni najbolj pametno. pozabljaš da prihaja zima..



O nič ne pozabljam, da je zima... Me zebe ko norca :))) Tale tema in vreme mi je obup :) Drugač pa - ja ne vem res, če je pametno to jutranje kopanje, ampak pri nas smo tamalo kar navadli na to, da se zjutraj skobaca iz pižamce, gre pod tuš, potem pa v trenerko in na zajtrk. Zvečer pa kot pravim, nekaj časa sicer smo jo kopali zvečer, no pa še zdaj jo kdaj pa kdaj, ampak po večini pa zjutraj. Bojda da to vpliva na bolj fit-day. Hahaha.

Mateyka zakaj pravzaprav misliš, da ni pametno zjutraj? Zaradi prehladov ali...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 18:41:40   
malaMravljica
No, jaz perem posteljnino 1 x tedensko in takrat od vseh. Pizamo od malega pa tudi naceloma 1 x tedensko, samo ker se zgodi vcasih, da zjutraj je zajtrk se v pizami in se umaze jo potem v praksi perem veckrat. Ima pa trenutno itak samo 2 pizami z dolgimi rokavi in se se ni zgodilo, da zvecer ne bi bila ena sveza v omari.

Lukka, pa gre tvoj moz vsak dan tako pozno v sluzbo, da ima vsak dan cas potegnit posteljnino dol iz otroske postelje. Kaj ti kot pri vojakih vrze otroka iz postelje in ck posteljnino dol? Ker moj mali je bil tudi do 4 leta doma in je po 3 letu zacel zjutraj kar konkretno spat, vcasih je sicer zgodaj vstal, vcasih pa potegnil tudi do 10h in vec. Ves kaksen luksuz imate to, pri nas je le vikend ali pa se to ne.


(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 18:51:21   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Mateyka zakaj pravzaprav misliš, da ni pametno zjutraj? Zaradi prehladov ali...


saj si že preživel zimo v skandinaviji kolikor vem? saj veš kaj se zgodi s kožo, ko tukaj pade vlaga user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 19:08:19   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Mateyka zakaj pravzaprav misliš, da ni pametno zjutraj? Zaradi prehladov ali...


saj si že preživel zimo v skandinaviji kolikor vem? saj veš kaj se zgodi s kožo, ko tukaj pade vlaga user posted image


Dobro, jaz nisem bila v skandinaviji in me prav zanima kaj je s to kožo zjutraj po tuširanjU? A zmrzuje? Al kaj?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 19:21:54   
patrino
Pižama po potrebi pri vseh- velikih in malih- včasih na dva dni, včasih na tri- nikoli je nimamo dlje. Posteljnina tudi po potrebi, vendar načeloma vsak konec tedna.
Mi je pa tole jutranje umivanje malo čudno res. V posteljo je ja tako luštno iti umit, dišeč , čist. Pa naj se gre to za velikega ali malega. Že če sebe pogledaš, zagotovo opaziš, da se precej bolje spočiješ, naspiš in na sploh sprostiš, če se pred spanjem vsaj stuširaš. enako je z otročki. Že ko so bili čisto majhni, sva jih redno pred spanjem vsaj tuširala , saj so veliko bolje spali. Da ne govorim, da mi je malo čudno dan za dnem dajati v posteljo umazanega otroka tudi iz higienskega vidika.
Lukka vidva sta pa s tvojim dragim res za skupaj - po eni strani skrajnost pri posteljnini in menjavanju le te, po drugi strani pa skrajnost v kontra smer pri umivanju.
Človek pa res vsak dan kaj novega slišiuser posted image


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 19:28:34   
Lukka
No ja, tako zelo na besedo pa ni treba zagrabit. Ne morem rečt, da vsako jutro on osebno vrže dol, ampak se ravnamo pač po "pravilih".
Kar se spanja tiče - naša je ob pol petih na nogah!user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 19:41:40   
Lukka
Že... Ampak še vedno ne razumem zakaj po tvojem NE tuširanja zjutraj? Aha, mogoče misliš, da smo mi dopoldne zunaj? Ne, ne. Mi gremo popoldne ven. Dopoldne pozimi pa smo mi v hiši na toplem.
Poleti pa je druga zgodba. Letos smo imeli že konec maja ekstrem temperature...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 20:20:25   
saragr
Ste prišli na debato o tuširanju- Kdaj? Velja neko pravilo, da se je potrebno tuširati zvečer in da ne zjutraj. Ja men je bilo vedno logično, da narediš otroku neki vrstni red in da otrok ve, da po tuširanju je čas za spanje. No, pa mi je pri drugem otroku babica rekla, da ne smem otroka nikoli zvecer kopat, še posebej ne, če mu umivam lase, oz glavo. Ne spomnem se točno kaj kako, vem samo, da lahko otrok tako preko noči dobi neke krče. Ne vem, karkoli bi rekla, bi rekla narobe, niti se ne znam izrazit s takimi izrazi kot se je babica. Zato prakticiram pozno popoldnevno tuširanje, da mine vsaj dobra ura med tuširanjem in spanjem. Zjutraj je pa meni tudi normalno da se otrok stušira, ker se preko noči spoti, ampak le v primeru, da po tuširanju vsaj dobro uro ne gre ven iz hiše.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 20:26:54   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: saragr

Ste prišli na debato o tuširanju- Kdaj? Velja neko pravilo, da se je potrebno tuširati zvečer in da ne zjutraj. Ja men je bilo vedno logično, da narediš otroku neki vrstni red in da otrok ve, da po tuširanju je čas za spanje. No, pa mi je pri drugem otroku babica rekla, da ne smem otroka nikoli zvecer kopat, še posebej ne, če mu umivam lase, oz glavo. Ne spomnem se točno kaj kako, vem samo, da lahko otrok tako preko noči dobi neke krče. Ne vem, karkoli bi rekla, bi rekla narobe, niti se ne znam izrazit s takimi izrazi kot se je babica. Zato prakticiram pozno popoldnevno tuširanje, da mine vsaj dobra ura med tuširanjem in spanjem. Zjutraj je pa meni tudi normalno da se otrok stušira, ker se preko noči spoti, ampak le v primeru, da po tuširanju vsaj dobro uro ne gre ven iz hiše.


Saragr, razumem prav, da otroka tuširaš dvakrat na dan?


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Posteljnina in pižamca :)
11.11.2013 23:10:04   
Lukka
Ja saragr! V tem je fora...

Zato smo mi pri tamali spustili večerno tuširanje. Umijemo rokice nogice in to je vse. Nič drugega! Zjutraj pa mlačen tuš. Govorim za polžo. Z možem pač večerno tuširanje, zjutraj samo vodo čez telo. Ampak ok... Pri nas odraslih je seveda noč tudi za kaj drugega kot mirno spanje user posted image

(odgovor članu saragr)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Posteljnina in pižamca :)
12.11.2013 11:49:50   
metuljčica87
Mi se vsi tuširamo/kopamo zvečer in smo še živi user posted image

Malo heca ... ampak ja, najlepše je it čist in dišeč v posteljo, se mi zdi da tudi otrok boljše spi. Zjutraj otroku umijem obraz in zobe, sebe pa še pod pazduhami in je to to. Pa tako kot se nam včasih mudi v službe si ne znam predstavljat da bi še bila vrsta pred kopalnico za tuširanje user posted image Poleg tega greš iz vroče postelje in je mrzlooo. Ne vem, meni tuširanje zjutraj nikoli ni bilo prijetno.

_____________________________

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Posteljnina in pižamca :)
12.11.2013 14:44:32   
ronja
Posteljo pustiva velikokrat razmetano, me je lubi to navadil in sem ugotovila, da se z razmetano posteljo čisto lepo živi:) Dokončno sem obupala, ko sva dobila tamale in nama tako vsake pet minut razbrskajo posteljo, tako da se itak ne vidi, ali je kdaj bila postlana ali ne:D.

Posteljno perilo pereva 1x/teden oz. po potrebi - enako kot dota. Ne vidim potrebe po več, ker ni umazano, razen če kateri (beri tamali) prišverca kako hrano v posteljo ali ob izrednih primerih, ki jih je že ona naštela. Bo boljše, ko ne bo kuhinja ob otroški sobi=spalnica za tamale.
Pižama enako kot pomlad.
Ampak res pa mi teži s to posteljnino vsak dan, oz. jo sam potegne dol pa flikne v koš za pranje.

Panaj jo še sam opere, bo hitro ugotovil, da ni treba;). Brat in oče sta nosila srajce, dokler sem jih jaz likala (po naređenju mama), ko se je ona odselila in sem se zbunila, da kuhala bom, likala pa vsega ne, sta pa začela nosit druge stvari, ki jih ni treba likat;).

Malidve sva dolgo časa kopala skoraj vsak dan, zvečer, zdaj ko sva to opusila in jih kopava bolj po navdihu, pa so bolj zdravi... tako da... ne vem.

Kar se materialov tiče: za otroke (in v bistvu tudi za naju, ampak za njih pa sploh) - vse, kar gre dirket na kožo je iz naravnega materiala, izjema so flis hlače, pa še te bolj redko nosijo. Za ponoči pa definitivno naravne materiale. Včasih so mešanice, ker recimo pliš pižame iz 100% bombaža ne dobiš, je pa pliš fajn, ker je topel in mehek. Svila če je prava, se mi ne zdi spona, je ena najmanj alergenih snovi.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?