|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pred 30 leti
5.9.2008 13:38:53   
xerox
Ker sem čisto not padla v temo uvajanje GH, ker me bo to v kratkem čakalo, sem se malo pogovarjala z mladimi mamicami,ki so to dale že skozi in povsod podobno: Uvajanje pri 4.mesecu, še bolje pri 5. ali 6. z jabolkom ali banano ali korenčkom...

Potem sem pa za hec vprašala mamo moje najboljše prijateljice,kako je to bilo pred 30 leti.
In mi je rekla: da ji do četrtega meseca ni dala čisto nič, tudi vode ne ampak samo dojenje, pri sinu pa AM ker ni bilo mleka. Pri četrtem mesecu pa jim je začela dajati 2 obroka dnevno rižolino, frutolino, medolinouser posted image ,grizolino...in dojenje in nič drugega. Od petega meseca naprej pa popolnoma vse!! Rekla je nič uvajanja tri dni spasiran korenček in podobno. Kar je blo na mizi za kosilo to so vsi jedli,le da ji je z vilco malo pretlačila. Tudi jajca(beljak), tudi gluten, kravje mleko...(vse te stvari,ki so danes "prepovedane" do enega leta). S tem da so vse pekli na svinjski mastiuser posted image  .

Najbolj zanimivo je pa to, da ta moja prijateljica nikoli v življenju ni mela problemov s kg, ima manekensko postavo( čeprav nič ne telovadi), nobenega holesterola, je pa ko je lačna in kar ji zapaše, tudi celo čokolado sredi noči.
Zdaj pa ne vem verjetno je to v genih.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pred 30 leti
5.9.2008 14:19:08   
barika
Jaz sem mu pri prb. 3. mesecih dala malo spasiranega jabolka, pa potem pri 4. mesecih jabolko, korenje in stvari, ki ne napihujejo. Nisem uvajala 3 dni, pa HB ni imel nobenih problemov. Zdej je star 9. m. pa je vse zraven naju (čeprav smo bolj zelenjavarji, kot pa mesojedci).

Škoda je komplicirati, razen če nima kakšnih alergij.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pred 30 leti
5.9.2008 14:20:43   
sazi
Najbolj zanimivo je pa to, da ta moja prijateljica nikoli v življenju ni mela problemov s kg, ima manekensko postavo( čeprav nič ne telovadi), nobenega holesterola, je pa ko je lačna in kar ji zapaše, tudi celo čokolado sredi noči.


Uvajanje GH po korakih nima nobene zveze z debelostjo ali holesterolom. Tako se uvaja zaradi alergij. Pred 30 leti so o alergijah precej manj kot danes, pa tudi alergije je bilo dejansko manj. Če je imel otrok večkrat drisko, tega niso pripisovali alergiji, čeprav je to danes dokazano lahko vzrok.
Kot rečeno, je danes več alergij, zato je tudi potrebno biti bolj previden.

In niso bile samo mame pred 30imi leti tako hitr ob uvajanju - tudi zdaj so nekatere in potem blazno pametne, kako njihovim otrokom ni nič - ja, ker očitno nimajo nobenih predispozicij za alergije. Pri nas smo vsi na nekaj alergični (mož in jaz, posledično tudi mali).

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.9.2008 14:27:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pred 30 leti
5.9.2008 14:42:23   
xerox
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

xerox... mislim, da se resnično preveč pogljabljaš v doktrine goste prehrane


Zgleda da resuser posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pred 30 leti
8.9.2008 23:06:34   
papica2
Potem sem pa za hec vprašala mamo moje najboljše prijateljice,kako je to bilo pred 30 leti.
In mi je rekla: da ji do četrtega meseca ni dala čisto nič, tudi vode ne ampak samo dojenje, pri sinu pa AM ker ni bilo mleka. Pri četrtem mesecu pa jim je začela dajati 2 obroka dnevno rižolino, frutolino, medolino ,grizolino...in dojenje in nič drugega. Od petega meseca naprej pa popolnoma vse!!


Zanimivo! Moja mama pa pravi, da so ji svetovali že pri enem mesecu naj mi da malo stisnjene češnje (verjetno sok)user posted image (rezultat: grozni krči, da me eno uro ni mogla umirit), pri treh m so dajali že limonov sok, tašča pa je celo morala dajati jajčni rumenjak v mleko, ker ni dojila (mislim, da že pri 1m). Pa se obe strinjata, da je kar bolj pametno tako postopno uvajanje (in kasnejše) kot se priporoča danes.


< Sporočilo je popravil papica2 -- 8.9.2008 23:07:17 >

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pred 30 leti
9.9.2008 23:32:43   
Zofy
Moja tašča pa je baje po nasvetu pediatra (pred slabimi 40. leti) dala pri 3 mesecih spasiran fižoluser posted image WTFuser posted image user posted image user posted image . Meni je patronažna rekla, da ga dam šele po 1. letu. Mi je pa mama rekla, da je pred 30 leti to uvajanje potekalo počasi in zelo komplicirano (so si komplicirali lajf, pa plenice kuhali, prali...reveži) - najprej so ribali sadje in čez gazo cedili in dajali sokce. Pol pa po žličko, dve. Začeli so seveda z jabolkom. No, dlje pa se nisem poglabljalauser posted image

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pred 30 leti
10.9.2008 10:40:30   
Soncnica Sandra ***
mislim da je postopno uvajanja GH čisto pravilno, saj je dokazano, da pred dopolnjnim 4.mesecem uvajanja posledično pomeni določene težave ko si starejši-zdravstvene seveda.
 
odloča pa se seveda vsak sam, saj je otrok njegov in zanj tudi odgovarja
 
lep dan

< Sporočilo je popravil Soncnica Sandra *** -- 10.9.2008 10:41:06 >


_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pred 30 leti
10.9.2008 10:46:57   
nejcko
Zame sveto pravilo pri vseh stvareh, torej tudi pri uvajanju hrane, je: PO PAMETI!!!!

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pred 30 leti
10.9.2008 11:28:10   
Naja30
Kot so danes mnenja in nasveti deljeni in različni so bili tudi pred 30, 40 leti. Dejstvo pa je, da se je prehrana tako spremenila, da danes povzroča več alergij. Ali pa jih je tudi takrat, pa niso šli za tem. Mogoče ima zato toliko odraslih celiakijo.user posted image  Mogoče imam jaz zato, ker mi je mama pri 6m dala KM, ekcem. user posted image  Verjetno. Zato mi je postopno uvajanje in kot je napisala nejcko, z glavo, še najbližje. Nobena skrajnost ni dobra. Pri 3m otroku ziher ne bi dajala še GH, če nama dojenje teče, tako dolgo kot nekateri pa tudi ne bi čakala.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?