|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregledi pri nedonosenckih
14.9.2005 21:20:33   
b.j.n.
Punce,

mene pa zanima, kaksne preglede ste imele za vase nedonosencke? Midva s Sven Sebastianom sva sedaj doma ze mesec in pol in je za nama sele prvi pregled pri pediatru. Ker imamo kisik, naju je zdravnik obiskal na domu. Patronazna sestra naju je obiskala le enkrat, ker je menila, da itak ze vse obvladam iz intenzivne.

Narocena sva na razvojno ambulanto v oktobru, kaj vec pa ne.

Ali brez veze mal kompliciram?

Drugace pa nas fantek kar lepo napreduje in ima ze 4 kile pa pol pri korigirani starosti mesec in pol.
LP vsem mamicam

Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
14.9.2005 21:26:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu b.j.n.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pregledi pri nedonosenckih
14.9.2005 21:27:20   
mimica
Moj sinček je nedonošenček, na svet je prijokal mesec dni prehitro, en dan bil v inkubatorju, bil drobčken 2550 g ter 47 cm, drugače pa razvit kot donošen otrok. Pri pregledu pred odpustom iz bolnice so ga pogledali z UZ zelo podrobno ledvičke in glavico. Za glavico so ugotovili, da ima neko senčko na možganih, zato sva imela kontrolo. Pregled sva imela tudi na razvojni, mislim, da en teden po odpustu tako kot vsi dojenčki. Drugih pregledov nisva imela, razen pregleda za glavico ( imela sva ga 3x ). Ne vem pa, kako je pri vas. Upam, da sem vsaj malo pomagala.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pregledi pri nedonosenckih
14.9.2005 21:29:44   
Marogica
Mi smo imeli, še predno smo prišli iz porodnišnice pregled ledvic, UZ glave, bili smo pri otroškem kardiologu, pregled za oči (najprej na 14 dni, potem na 1 mesec do dopolnjenega 6 meseca) 2x sonografijo kolkov, obisk v razvojni ambulanti...to je vse kar se trenutno spomnim. Vsi pregledi so bili ok-torej je naš princ popolnoma zdrav (rodil pa se je v 36. tednu)

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pregledi pri nedonosenckih
14.9.2005 22:05:53   
k1
oj... mi smo rojeni 2m in 10d prezgodaj.

poglej malo na zadnjo stran odpustnice, če so vaju že v bolnici kam naročili. če so, za tja rabiš napotnico svenovega pediatra.

mislim da na začetku hodijo vsi k okulistu, da spremljajo razvoj, eni dlje, drugi manj (prvo na 14 dni, potem na mesec, mesec in pol)... to bi po moje ziher morala vprašat....

midve sva imele še 1x uz glavice, pa včeraj kardiologa, hm... še kaj??, aja pa uz kolkov pri 3m in razvojno.

lp

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pregledi pri nedonosenckih
15.9.2005 6:41:50   
panda-ana
ojla, mi smo rojeni v 36 tednu, sedaj stari 8,5m. še nikoli nisva bila pri okulistu. pregledi v kardiološki in neo. ambulanti skoraj vsak mesec. razvojno, uz kolkov, uz glavice ponovljen zaradi ciste...

zanima me, zakaj ni bil naš pri okulistu.

svetovali so mi, naj prosim za podaljšanje porodniške - potrebovala bi kakšen nasvet

hvala

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pregledi pri nedonosenckih
15.9.2005 19:29:03   
k1
če pa je fora teh okulističnih pregledov baje v tem, da pregledujejo notranji razvoj otroka, prekrvavljenost in kaj vem kaj vse mi je še zdravnik razlagal... hodijo pa tja čisto odvisno - mi smo nehali že pri 4m, eni hodijo še pri 9m.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pregledi pri nedonosenckih
15.9.2005 21:32:21   
Vrtnica1
Jaz sme rodila v 34 tednu, pa mojega Žigija trteirajo čisto kot vse ostale, samo v razvojno sva enkrat šla. Nobenih pregledov za oči ali kaj podobnega Kako to, da tako različno delajo . Sploh mi nihče ni rekel, da je treb apaziti na oči - zakaj pa?
Lp, Vrtnica

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pregledi pri nedonosenckih
15.9.2005 22:11:06   
k1
saj za tega okulista sploh ni fora za vid ali pa da otrok slabo vidi, ampak skozi oči gledajo otrokom, kako se notranji organi razvijajo, kak je srčni pretok, kako žile funkcionirajo ipd. tako mi je zdravnik razložil ko sem ga vprašala. povedal je, da so oči ogledalo človeka in skozi oči tudi oni vidijo notranji razvoj.

vsaj v mb mislim da naročijo vse k okulistu že ob odhodu domov.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pregledi pri nedonosenckih
15.9.2005 22:45:44   
bibko
Smo dvojčki    rojeni v 36.tednu. Fantek težak 2800g in 49cm, punčka veliko lažja 1720g in 44cm. Nihče ni bil v inkubatorju, razen Zoja 2 dni v topli posteljici.Po 8 dneh so nas odpustili domov (Lj.), punčka je imela ob odpustu 1860g. Po enem mesecu smo se morali vrniti na pregled v porodnišnico zaradi merjenje sluha pri Zoji in zopet niso mogli izmeriti (drugače po opazovanjih sliši kot zajec), imamo pregled čez en mesec na polikliniki. Bili smo tudi v razvojni ambulanti 1x in pri neurofizioterapevtki 2x (povečan mišični tonus)drugače pa poleg prvega pregleda pri pediatru še nikjer drugje. Sedaj imamo tudi prvo ceplenje pri 3 mesecih. Otroka lepo pridobivata na teži.Tudi meni ni nihče omenil okulista.....Pa še ta novica po enem mesecu ko smo bili na pregledu v porodnišnici me je pediater začudeno gledal zakaj še vedno široko povijam, da ni potrebe oz. da naj to ukinem in od takrat naprej mi je kar nekaj dela olajšanega...

lp

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pregledi pri nedonosenckih
16.9.2005 11:36:30   
ninocka
Mi pa sploh nimamo nobenih dodatnih pregledov
Ta teden sva mela prvi pregled pri pediatru, nic ni omenila za kaksne dodatne preglede, razen napotila naju je na razvojno. Se je pa Evan rodil v 36t, tezek 2690, 49 cm. Bili so porodni zapleti, ker mu je padal pulz, pa tud ko se je rodil so ga mogli predihavat. V porodnisnici sva bila 10 dni, ko sva sla ven, so nama rekli, da je vse OK, srcek je bil vredu ze 2 dan po porodu.

A mislte, da bi mogla kej pediatrinji rect za te preiskave (glede da sama ni nic omenila?)

Panda-ana: men so podaljsali porodnisko za 8 dni (tok prej je bil rojen pred 260 dnevi, kar se steje za nedonosencka), nisem nic posebi vlagala kaksne prosnje, je samo moj reku na CSDju da je nedonosencek, ko je sel zase papirje urejat, v 10 dneh sem pa dobila potem odlocbo od CSD o podaljsanju.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pregledi pri nedonosenckih
16.9.2005 22:13:35   
k1
ninocka, verjetno vi ne rabite, ker ste bili že tolk veliki in težki, kaj vem... moja se je rodila z 1070g v 29t in je res "pravi" nedonošenček. po moje pri vas te preiskave niso potrebne če si rodila v 36t..

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pregledi pri nedonosenckih
17.9.2005 0:20:22   
pika**
Moj ni uradno nedonošenček, ker je rojen v začetku 37. tedna, je bil pa težak samo 1830 g in dolg 42 cm - uradno zahiranček.
V porodnišnici je bil 3 dni na intenzivni zaradi hipoglikemije , kjer so ga tudi nekajkrat pregledali od glave do pete in mi zatrdili, da je normalno razvit , samo presuhcan. Zato sva imela obvezno spremljanje teže v prvem mescu doma, zdaj pa hodiva v razvojno, ker ima hipotonijo d strani.
Drugoh preiskav nisva imela.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pregledi pri nedonosenckih
17.9.2005 21:52:33   
Janeja
Živjo,

midve z Leo sva bile najprej na UZ kolkov pri korigirani starosti 14 dni, drugič pa prejšnji teden (kor. 3 mesece). Kolki so se lepo razvili in ni nama treba več široko povijat.

Potem sva bili pri okulistu ... vse OK, zadnjo kontrolo ima še čez 3 mesece.
Okulistični pregledi so potrebni pri nedonošenčkih, ki so po rojstvu potrebovali kisik - ta lahko pusti določene posledice na učkih predvsem, če so ga otročki potrebovali veliko.

Posvetovalnico imava 1x na mesec, saj želijo Leo zaradi extremne nedonošenosti (24 teden) bolj natančno spremljati. 3x je bila že tudi cepljena.

Pred 14 dnevi sva imele prvi pregled v razvojni ambulanti, in prvič nevrofizioterapijo, ki jo bova imeli do naslednje kontrole v razvojni 1x na teden.

Najbolj pa sem vesela, da so vsi zdravniki in specialisti na vseh možnih pregledih ugotovili, da je naša Lea res neverjetna in da kljub komaj 520 gr ob rojstvu danes nima čisto nobenih negativnih posledic in se razvija tako kot je pričakovati za njeno korigirano starost treh mesecev.
moja Lea!

In seveda Sven Sebastian. Si pa že krepko prehitel Leo po kilaži. Zgleda, da bo naša pikica res drobižek.

LP
Jerneja

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pregledi pri nedonosenckih
18.9.2005 12:00:55   
b.j.n.
Mene res cudi, kako razlicno tretirajo tile nase nedonosencke glede pregledov. Midva sva sicer se v porodnisnici imela okulista, ki je takrat ugotovil, da ni znakov nedonosenosti, pa UZ glave in kolkov in vse je bilp bp. Mogoce je od tega odvisno, kam te se posljejo;

Jerneja, a si ti imela vse te preglede predlagane v odpustnici al te nanje napotuje vajina pediatrinja? Meni so v Lj rekli, da dokler ne bo ponovnega pregleda na intenzivni, naj prakticno nikamor ne hodim;

Lp vsem


(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pregledi pri nedonosenckih
18.9.2005 14:20:02   
Janeja
Tudi Leini pregledi v porodnišnici so bili vsi vedno bp. Samo UZ za kolke nisva imeli tam. Na ta UZ je Leo poslala njena pediatrinja.
Glede okulista je na odpustnici pisalo le, da so predvidene nadaljnje kontrole pri okulistu in zato nama je potem pediatrinja napisala napotnico.

Prvi datum za posvetovalnico in cepljenje nama je prinesla že patronažna ob drugem obisku (prvi teden, ko sva bile doma).

Napotnico za razvojno pa nama je tudi dala pediatrinja, ker naj bi šli tja vsi nedonošenčki.

Jutri pa ima Lea prvo kontrolo v Ljubljanski porodnišnici. Komaj že čakam, da vidim kaj mi bodo povedali, saj jo tam najbolje poznajo ...

LP
Jerneja

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pregledi pri nedonosenckih
19.9.2005 10:46:34   
KODA
Naš Maj se je rodil 6.tednov prezgodaj zaradi mojega diabetesa.Porodna teža je bila 3320g.Bil je dva dni v topli posteljici,pa dojiti se ni hotel.Hodila sva v razvojno amb.,ter na nevrofizioterapijo.Po rojstvu se mu je pojavil želodčni in ledvični refluks.Na račun teh stanj ni napredoval na teži.Pri enem letu je imel samo 7kg.Šla sva 1x na pregled očesnega ozadja,zaradi bruhanja.v razv.amb.sva hodila do 2 leta.Imel je poviša tonus v nogicah.Zdaj je star 5 let in ima 22kg.Lansko leto smo nehali jemati Primotren.ker je na UZ pokazalo regresijo refluksa.Po tem se je otrok začel rediti.Zdaj pri 5 letih obiskujeva samo logopeda.Lep pozdrav.

(odgovor članu b.j.n.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pregledi pri nedonosenckih
24.9.2005 18:43:20   
SLAMlCA
Zivjo!

Mi smo imeli pa poleg vseh posvetovalnic do sedaj še UZ srca (zaradi rahlega šuma), potem UZ in slikanje ledvic zaradi uroinfekta, potem še pri 3mesecih oz štirih UZ kolkov.

sedaj hodimo še na fizioterapijo 1x tedensko in v razvojni smo 1x bili

Nikoli nismo bili pri okulistu je pa res da ni rabil kisika. (Hvala janeja da si razlozila da je okolist potreben zaradi kisika, sem se že ustrašla)

Nam je na odpustnici pisalo, kam vse smo naročeni.

LP

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?