Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Kako to, da tako različno delajo
. Sploh mi nihče ni rekel, da je treb apaziti na oči - zakaj pa?
rojeni v 36.tednu. Fantek težak 2800g in 49cm, punčka veliko lažja 1720g
in 44cm. Nihče ni bil v inkubatorju, razen Zoja 2 dni v topli posteljici.Po 8 dneh so nas odpustili domov (Lj.), punčka je imela ob odpustu 1860g. Po enem mesecu smo se morali vrniti na pregled v porodnišnico zaradi merjenje sluha pri Zoji in zopet niso mogli izmeriti (drugače po opazovanjih sliši kot
zajec), imamo pregled čez en mesec na polikliniki. Bili smo tudi v razvojni ambulanti 1x in pri neurofizioterapevtki 2x (povečan mišični tonus)drugače pa poleg prvega pregleda pri pediatru še nikjer drugje. Sedaj imamo tudi prvo ceplenje
pri 3 mesecih. Otroka lepo pridobivata na teži.Tudi meni ni nihče omenil okulista.....Pa še ta novica po enem mesecu ko smo bili na pregledu v porodnišnici me je pediater začudeno gledal zakaj še vedno široko povijam, da ni potrebe oz. da naj to ukinem
in od takrat naprej mi je kar nekaj dela olajšanega...
reku na CSDju da je nedonosencek, ko je sel zase papirje urejat, v 10 dneh sem pa dobila potem odlocbo od CSD o podaljsanju.