|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 14:23:11   
alenka11
Oj

Mogoče je to že stara tema user posted image . Zanimajo me vaše izkušnje glede teh dveh mlečnih formulah. Kaj je boljše Allernova ali Pregomin. Pediater nam je svetoval Allernovo pa me vseeno zanimajo vaše izkušnje.

Imam 4 mesečnika, ki še nima potrjene alergije na mleko in jajca. To sem nekako sama ugotovila.
Še nekaj me zanima - koliko so bili stari vaši sončki ob testiranju. Jaz nisem bila danes tako pogumna, da bi peljala našega pikca na odvzem krvi. Odvzem naj bi bil iz žile se mi zdi še malo premajhen. Kakšne so vaše izkušnje.

Hvala, hvala in lep pozdravček.

_____________________________

15. september 2006 - ALEKSEJ
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 14:29:14   
BarbaraO
Verjemi, da je boljše, da ga testirajo, če sumiš alergijo, kot pa da dobi alergično reakcijo. Moja jo je dobila v 5. mesecu in se skoraj zadušila. Je pa bila na Pregominu (mislim, da Allernove takrat sploh še ni bilo). Drugo punčko pa sem dala testirat pri cca. 2 mesecih, vendar je možno, da se pri tej starosti alregija še ne pokaže. Tako so mi svetovali, naj bom malo bolj previdna vsaj do 6. meseca.

Kakšne znake pa kaže otroček, da sumiš na alergijo? In kdaj si jih začela opažati?

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 17:34:21   
*Uršula*
Moja je bila stara 3 mesece ko so jo testirali. Ko so ji jemali kri se ni niti oglasila. Če si pametna jo pelji na testiranje.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 19:03:43   
Taja Nagaja
Hojla!

Nikar ne odlašaj in pelji user posted image na testiranje. Našo so testirali, ko je bila stara tri mesece. Je ful jokala in jaz z njo. Pa sva obe pozabili. Testi niso pokazali nič določenega, le da je alergik user posted image . Dobili pa sva Pregomin na recept. Alergolog ti bo predpisal katero mleko je za tvojega najboljše, pa še na recept ga dobiš.
No, testiranje pri devetih mesecih pa je pokazalo veliko alergij, tako da smo na zelo strogi dieti.

Kar pogumno. Pojdita na testiranje. Tudi če bo user posted image jokal, bo hitro za vami.

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 20:55:07   
alenka11
BarbaraO naš otroček je dobil rdeče lišaje po celem telesu ko je dopolnil 3 mesece. Na začetku so bila samo rdeča lička in en lišaj na nogi. Naslednji dan smo imeli prvo cepljenje in lišaji so se razširili po celi nogi, naslednji dan po drugi nogi. Vsak dan je bilo huje. Ne vem če je kakšna povezava s cepljenjem al je to zgolj naklučje. Po enem mesecu so rdečice izginile in ostala je samo zelo hrapava koža.
Testirali smo plenice, kreme, olja, pralni prašek, mehčalec... Po dieti brez jajc in mleka je bilo boljše zato sumin na prehrano.

Hvala za vaše izkušnje, verjetno ga bom res dala testirat, ker nikoli ne veš kakšna bo reakcija ob uvajanju GH.
LP

_____________________________

15. september 2006 - ALEKSEJ

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 23:23:51   
maja1488
Naša pikica je prav tako imela dva lišajčka na telesu, po cepljenju pa so se razširili po celem trebuščku in olicah. po priporočilu pediatra sva šli na Allernovo, ki pa je stanje samo poslabšala. Zamenjali sva s Pregominom in zadeva je bila ok. Na bioresonanci ji je pokazalo alergijo na kravje mleko, jajca, nekatero zelenjavo, vse meso in umetna barvila. Cepivo naj bi bilo na bazi jajc, kar je pri nama samo še dodatno sprožilo reakcijo. Sedaj čakava na alergijske teste in cepljenje pod nadzorom.

Allernova je na bazi kravjega mleka, le da ima manj beljakovin, maščob in je brez kazeina in še nekaterih sestavin, pregomin je pa sojino mleko.

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pregomin vs. Allernova
24.1.2007 23:33:27   
Leone
Zelo podobno je pri nas. Po 1. cepljenju je bil 1 lišajček na ličku, zdaj pri skoraj 6 mesecih ima na obeh ličkih skupaj "zlite" lišaje, na komolcih ima par manjših, na nogah je 1 zbledel (koža je ostala hrapava), na ramenih se mu pa kažejo novi. Naš je bil par dni nazaj na odvzemu krvi in je fajn tulil. No, se je tudi hitro potolažil.

Zdaj sem zaenkrat na strogi dieti brez mleka in jajc. Dala sem mu Allernovo, ker je imel prej kot dodatek Novalac 1, ki pa jo tudi podrazno noče pit (je čisto drug okus). Edino, če notri zmiksam malo banane. Pregomina pa še ni pil, tako, da ne morem nič rečt.

Želim vama čim manj težav!

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pregomin vs. Allernova
26.1.2007 0:41:24   
KODA
Našega so testirali(so mu vzeli kri),za alerijo na mleko pri starosti 10 dni.Žal je še danes pozitivno,ko je otrok star 4 leta.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pregomin vs. Allernova
28.1.2007 9:23:22   
madela
Ojla Alenka 11!

Ker imam sama otroka z veliko,veliko alergijami in sva uporabljala obe vrsti mleka ti lahko posredujem nekajj informacij.
Po okusu se mi zdi boljši Pregomin in tudi moj sin ga je raje pil.
Allernova pa po okusu ni tako prijetna,ampak ne vsebuje pa soje tako kot Pregomon.
Mojemu sinu so namreč odkrili alergijo tudi na sojo in zato ne sme pregomina. Tako,da če ima tvoj otrok alergijo samo na kravje mleko,ti priporočam Pregomin,ker je bistveno boljšega okusa.
Allernova mleko se mi zdi nekako grenko...

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pregomin vs. Allernova
28.1.2007 18:50:04   
alenka11
Hvala za vse vaše informacije. Moram sporočit da že 4 dni jem čisto vse po vrsti in Aleksej nima niti enega flekca več user posted image . Meni ni nič jasno kaj se je dogajalo prejšnji mesec. Očitno je bila to reakcija na prvo cepljenje!?!?
Res da je bil zdaj cepljen drugič in nobene reakcije. Ta teden ga peljem še na testiranje da bomo sigurni pri uvajanju GH.
Če bo vse negativno sploh ne vem kje naj iščem vzrok za takšne težave, al naj pozabim na vse skupaj pa rečem saj je minilo.

Hvala še enkrat. LP

_____________________________

15. september 2006 - ALEKSEJ

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pregomin vs. Allernova
8.2.2007 19:36:04   
laura2706
Našauser posted image  je imela full krče že po 14 dneh iz porodnišnice,tako da smo pristali na urgenci,kjer so nas takoj hospitalizirali.Drug dan so ji naredili kožne teste in ji vzeli kri,kateri so bili pozitivni na jajca in KM.Dobili smo Pregomin,ki je na bazi soje,vendar ji ni odgovarjal saj je dobila pikice po vratu,no potem so mleko zamenjali dali Allernovo,ki je na bazi kazeina,in težav je bilo konec.Zdaj je stara 5mesecev in čakamo na ponovno testiranje.
Ker sem dojila so meni dali dieto brez jajc,KM in konzervansov.
Na začetku smo Allernovo kupovali sami,ko pa je prišla poterjena odločba pa jo imamo na recept(samo za 6mesecev).Denar za nazaj pa so nam povrnili.

Mislim,da ni pomembno kakšnega okusa je mleko,glavno da pomaga.Jaz sem probala oba pa se mi Allernova zdi boljša.

_____________________________

Moja princeska je prijokala na svet 6.9.2006

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?