|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana pri strokovnjakuc
24.3.2011 17:54:46   
MrTinchy
Pozdravljeni,

Zanimam se za dobrega strokovnjaka za prehrano, vendar z osebno zdravnico nikakor ne gre. Ker sem tudi sicer zelo pazljiva pri liniji, sedaj v nosečnosti pazim toliko bolj kaj jem. Na spletu sem našla nutricistko Natalijo Sakelšek, ima morda kdo izkušnje z njo? Ali pa s kakim drugim nutricistom? Hvala. Cena ni pomembna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
9.5.2011 13:35:56   
petekjan
Kontaktiraj me, mogoče ti lahko pomagam.

_____________________________

Lep pozdrav, Janko

(odgovor članu MrTinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
14.6.2011 9:42:58   
suzi24
Zadnje čase opažam, da se veliko nosečnic med nosečnostjo zelo zredi, saj jim hrana zelo tekne. Potem so še slabosti, ki jih imamo že za povsem nekaj "naravnega". Edino, kaj je pri tem naravnega je to, da se telo poskuša rešiti vseh strupov, ki bi škodile dojenčkovemu razvoju. Glede na to, da danes večina uživa nenaravno, preveč predelano, konzervansov in drugih škodljivih snovi polno prehrano, se ni čuditi, da je temu tako. Bolj kot kadarkoli prav v tem pomembnem življenjskem obdobju nosečnica potrebuje bogato prehrano, kar naša tradicionalna prehrana vsekakor ni.

In še odgovor na vprašanje, zakaj se večina žensk ob nosečnosti tako zredi? Abnormalne količine hrane jim pašejo, ker so prehransko podhranjene. V hrani, ki jo uživajo, ne ona ne otrok ne dobi vseh snovi, ki jih potrebujeta za optimalni razvoj. Telo te snovi potrebuje in ker jih ne dobi, hoče še več hrane. Škodljive snovi se v nosečnosti v obliki maščob in celulita še bolj rade primejo na problematičnih delih telesa, da zaščitijo otroka.

Kot vidite ima narava svoja pravila. Vse deluje zelo logično. Problem pa se pojavi, da se nosečnice preveč zredijo, otrok pa je po navadi pretežek, zaradi česar nastanejo ob porodu druge težave.




< Sporočilo je popravil Admin -- 29.9.2011 9:53:40 >

(odgovor članu petekjan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
12.8.2011 9:01:39   
Poka
Ta knjiga, ki se reklamira na spodnjem naslovu je iz strokovnega vidika katastrofa. Zmotil me je stavek, kako shujšat 8 kg v desetih dneh, ko vsi vemo, da je to nezdravo. Niti tako izgubljene teže ne zadržiš.

Vzrok za bruhanje pa siguno ni slaba prehrana, ke rpoznam ljudi, ki jedo zdravo, se ukvarjajo s športom, pa vseeno nekatere bruhajo po par mesecev.

Na spletu obstaja ena spletna stran, ki jo moram tudi sama poiskat, kjer so recepti za vsako obdobje nosečnosti, pa tudi za čas pred nosečnostjo. Pregledala sem jih in so res dobri, zraven je napisana mikro in amkro sestava... Ker pač vemo, da v določenih obdobjih, potrebuješ več folne, v kakem mogoče več kalcija in tu so res taki recepti. Če se vam da držat diete ves čas - ne narobe razumet, to niso diete za hujšat, ampak za nosečnice - ampak če se vam da kuhat točno po receptih, mene namreč to dosti ovira in omejuje. Je včasih boljše, da pač ješ tisto, kar več, da je  zdravo in telo potrebuje. Sploh zelenjavo z veliko folne, na srečo sem jaz oboževalka brokolija, bučk in podobnega :)

(odgovor članu suzi24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
13.8.2011 12:30:41   
Luna*
Poka v kolikor boš našla to spletno strani bi jo z veseljem poglefala.

Hvala.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.8.2011 15:29:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
14.8.2011 20:06:51   
Anonimen
Zrediti do 9 kg?user posted image user posted image Si želela na pisat do 15kg? To je namreč normala. Ja, tudi z 9 se da čisto lepo, ampak res, res ne pri vseh.

Dejstvo pa je, da je treba pazit pred porodom kaj in kako se je, po porodu pa ravno tako. Če se po porodu ne prenažiraš s sladkarijami, mastnim, kaloričnim, gre tistih 15kg kot šus. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
29.8.2011 11:24:55   
urau

obstaja tudi prehranski center terapije v Lj....

glede prehrane je vse odvisno od posameznika za kaj se gre.....od zravega načina do raznih bolezni....za mene je to široko področje....

je pa seveda tukaj treba upoštevati zdravje vsakega posameznika....

na netu odtipkaj prehranski center terapije pa ti bo nekaj že vrglo vn.

dober tek.

(odgovor članu MrTinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehrana pri strokovnjakuc
20.10.2011 8:50:26   
Poka
http://www.babyworld.co.uk/information/pregnancy/health/eating/recipes_for_pregnancy_8wks.asp

To je ena od strani, čeprav je tema stara... ne vem, če sem našla pravo, mislim, da je bila tam dieta še za obdobje pred nosečnostjo.

Ampak sama se tega ne bi tako držala, ker je praktično nemogoče... Samo za kako idejo, itak če zdravo ješ, ne moreš zgrešit.

(odgovor članu urau)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?