|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 11:33:33   
Polona31
Punce prosim za izkušnje nasvete..., tistih ki imate otroke rojene konec leta in ste se odločili za preložitev vpisa v prvi razred.
A je katera naredila kakšno raziskavo na osnovi česa, kakšne strokovne podlage so imeli za znižanje starostne meje za vpis v prvi razred. Ker...otrok ki je star 5 let in 8 mesecev NI ZREL za resno delo v šoli.
Sicer je bilo na začetku mišljeno da je prvi razred podaljšana verzija vrtca, ampak...realnost je povsem drugačna....zaradi natrpanosti programa je v prvem razredu je že resno delo, sedenje pri miru, domače naloge...
Naše dete je rojeno v zadnjem tednu dec. in po zakonskih določilih zrelo za v stop v šolo naslednje leto. Ko sem zaradi oblikovanja skupine v vrtcu omenila odlog vpisa...hmmm...najina odločitev ni bila ravno sprejeta z navdušenjem. Imela sem razgovor z psihologinjo ki je razložila kaj in kako...kakšne argumente moramo imeti, da se lahko potegujemo za odlog vpisa. Otrok naj bi bil testiran po nekem TRČ testu
Brez veze se mi zdi toliko kolobocije okrog tega, ker če bi bilo naše dete rojeno na rok poroda, bi avtomatsko šel v šolo z letniki 2010, tako pa...ker je rojen 14 dni prehitro pa...
Razumem da se občine želijo čimprej znebiti vrtčevskih otrok, da jim ni potrebno doplačevati vrtca, ampak...
Prosim za nasvete tiste ki ste šle skozi te bitke, kako vam je uspelo in kakšni so rezultati vaših otrok.

lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 11:42:06   
petea
Nisem šla, vem pa za veliko takšnih primerov - iz leta v leto jih je več.

Ne glede na to, kaj pravijo strokovne službe, je zadnja odločitev na starših. Vi odločite, ali otroka vpišete redno ali odložite vpis, če po poznavanju svojega otroka ocenjujeta, da je to smiselno, četudi je morda po testih vseeno sposoben za šolo.

P.S.: Otroka lahko tudi iz šole starši izpišejo in 'vrnejo' v vrtec, če presodijo, da je šola pretežka za otroka. Šola na odločitev staršev nima vpliva.

P.S.2: Mislim, da je v Mladini v teh dneh bil objavljen članek glede možnih težav zaradi prehitrega začetka šolanja.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 12:07:23   
nestea
Pozdravljena. Jaz imam otroka, rojenega v mesecu novembru. V vrtcu so seveda predlagali vpis, mož se je strinjal, jaz pa sem bila bolj za odlog vpisa. Danes, po koncu prvega razreda lahko povem, da mi je žal, da sem otroka vpisala. Pred vpisom je otrok že veliko znal - črke, številke, ker imamo starejšega šolarja v družini, sredi leta je znal brati...V šoli ni veliko obveznosti, nalog, veliko se dogaja preko igre, bili so tudi veliko zunaj, v telovadnici po pouku. Vendar pozna se, da ni bil pripravljen, zrel za samostojnost, odgovornost - to so morda prehude besede, ne vem , kako naj se izrazim...tudi proti koncu šolskega leta je torba ostala doma, ko je šel čez vrata, v garderobi je puščal stvari, puščica je bila vsak dan na pol prazna, zvezki neurejeni, pozabljene knjige od knjižnice, brez naloge, ker je pozabil povedati ali ni vedel zanjo, velikokrat kaznovan v šoli. Veliko sva se pogovarjala, sem ga opozarjala, tudi kaznovala, da ni smel na interesno dejavnost v tistem tednu ipd. Potrebno je bilo veliko energije, časa, potrpenja, vztrajnosti, doslednosti. V zadnjem mesecu pa opazim razliko, stvari, ki jih v enem letu ni uspel, zdaj samostojno izvede, brez nenehnega opozarjanja. Mislim, da bo letošnje šolsko leto predvsem bolj umirjeno in premišljeno reševal naloge, lani pa je bil dober učenec, vendar je potreboval več igre, svobode, tekanja.
To je moje mnenje, mož se z mano ne strinja, saj pravi, da je v šoli z njim vse v redu. Vendar končni uspeh v razredu ni edino merilo.
Če bi lahko zavrtela čas nazaj in vedela vse tisto, kar vem danes, bi bila odločna za odlog vpisa. To pravico imaš in sama najbolje poznaš svojega otroka, saj ni univerzalnega pravila in za nekatere otroke zgoden vpis v šolo ni slaba odločitev.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 12:32:58   
Polona31
Hvala za vajina odgovora.

Nikjer ne najdem nič od stroke, na osnovi česa so se odločili za takšno po moje traparijo. Mi smo šli v šolo s sedmimi leti in vem da smo bili še zelo nezreli za resno delo, ampak...ko pogledam svoje sošolce ki so šli v šolo prej, (zakaj nimam pojma), ampak...
nihče od njih ni dosegal želenega...vsi so imeli učne težave...ki jih mogoče ne bi imeli, če bi bili za šolanje zreli.

Naš fantek je zelo bister in vem da če se mu bo šola zamerila, ker...potem bomo imeli s šolo težave celo šolanje. Psihologinja mi je sicer govorila, da kakšno nepopravljivo škodo mu bova naredila, če...bova kljub dobrim rezultatom testov vztrajala, ampak...kaj pa če bi imeli sistem, takšen
kot je bil včasih...in bi otroci šli v šolo pri sedmih letih...a bi bila potem tudi narejena škoda?
Nihče se pa ne vpraša, zakaj so nekateri današnji mladostniki zgubljeni, brez energije, brez volje...mogoče so pa bili prehitro porinjeni v bitko, v resno življenje...in je njihovo otroštvo ostalo neizživeto?


(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 12:57:14   
mamica deklicam
ti povem mojo izkušnjo.

Imam hči, rojeno konec septembra in bi morala iti letos v šolo. Ker do tretjega leta ni govorila tako kot vrstniki, sva bili napoteni k logopedinji. Lani sem jo prosila za papir, da bi dala odlog šolanja. Ker se sama ni upala podati mnenja, sva šle do psihologinje, ki je hči testirala. Tako da jaz sem imela papir za odlog. Ko sem v vrtcu povedala vzgojiteljicama, smo se dobesedno skregale. Češ da moja hči je sposobna za v šolo. No jaz trdim, da ni in sem vztrajala naprej.

Končno besedo imaš ti kot starš. Dobro bi bilo, če bi lahko dobila še kakšen papir. Vem, da je ena mamica rekla, da ga je za svojega sina, ki je rojen v decembru. Tudi če se na testih dobro odreže, še vedno lahko zavrneš vpis. V naši občini teh otrok niti niso testirali, smo dobili samo odločbe, v katerih piše, da nam je ugodeno glede vpisa.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 13:13:42   
Polona31
Mamica deklicam, hvala.

Ja sem psihologinji povedala, da praviloma se otrok ki so rojeni konec dec. niti ne testira, ampak...ona se STROGO drži sistema in...je rekla da, če bo otrok dobro opravil teste, potem naj od nje ne mešam v to (sva sorodnici).

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 13:29:11   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Mamica deklicam, hvala.

Ja sem psihologinji povedala, da praviloma se otrok ki so rojeni konec dec. niti ne testira, ampak...ona se STROGO drži sistema in...je rekla da, če bo otrok dobro opravil teste, potem naj od nje ne mešam v to (sva sorodnici).


če ti smartaš, da bo imela probleme, je ne daj v šolo. Problemi bodo ostali tebi in zakaj bi hčeri zasovražila šolo, če je ni potrebno. Moja je v določenih stvareh čisto nezrela, pozablja, kje je kaj pustila, odvrže, kjer ji od riti pade... In sem preračunala, da bo samo 4 mesece starejša kot druga hči, ki bo šla normalno v šolo. Se pozna ali je na začetku leta ali koncu. Pa naj eni rečejo, kar hočejo.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 16:25:26   
bskrle
Postopek je enostaven: otroka formalno vpišeš, nato pošlješ prošnjo za preložitev vpisa, NATO SLEDI TESTIranej pri psihologu.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
15.7.2014 21:55:15   
Katy78
Moj sin je tudi rojen konec leta, če bi bil rojen ob roku, bi bil januarski in bi šel v šolo 2015 tako pa bi moral iti letos. Zaprosila sva za odlog šolanja in nisva imela s psihologinjo nikakršnih težav, ni delala nobenega testa, poslušala je mene in moja opažanja. To, da je sin bister in dojemljiv ji je bilo takoj jasno, kot je tudi meni, vendar je pa še vseeno nezrel na socialnem/čustvenem področju in to je po moje bolj bistveno kot pa dojemljivost, kar menda nekateri psihologi/pedagogi, vsaj kakor sem slišala od nekaterih mamic, postavljajo za alfa in omega kriterij. Mislim, da danes redko kateri 5-letnik ni dojemljiv... Skratka, šolanje smo odložili in nikoli niti za sekundo nisem pomislila, da bi mu s tem naredila škodo. Ena od mamic, katere otrok je rojen konec leta in gre sept. v šolo, mi je kot poglvitni razlog navedla to, da bo "izgubil" prijatelje iz vrtca... No, pri nas se bo njegova dozdajšnja skupina raztepla po okoliških šolah in vprašanje koliko bi jih bilo v istem razredu, tako da mene ta argument ne prepriča. Je pa hotela pedagoginja na šoli nekaj komplicirat pa sem ji vljudno povedala, da je to MOJA odločitev in sva bili zmenjeni.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 15.7.2014 22:00:10 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
16.7.2014 0:35:43   
chezAnA

Mi smo prosili in dobili odobren vpis naslednje leto, rojen je konec decembra.
Po zakonu se o odločitvi vpisa odloča, če starši ali zdravstvena služba oceni, da otrok ni zrel za vpis in na podlagi tega je obvezna psihološka ocena. Nato se sestane komisija in odloča, dokončno pa odloči ravnatelj. Če se starši ne strinjajo z ugotovitvami komisije, lahko sicer podajo ugovor, to pa je tudi to.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1042&sid=604

Mi smo dali vlogo na podlagi govornih težav, čustvene nezrelosti, psihologinja pa je potem tudi na podlagi ne dovolj razvite fine motorike podala mnenje, da predlaga odlog vpisa. Test je dolg eno uro, otrok dobi osem pol za reševaje, mož pravi, da na njih kar veliko nalog in da zahteva reševanje kar veliko koncentracijo od otroka. Ne poznam vseh nalog, vem pa, da mora narisati avtoportret, nadaljevati zaporedja, prerisovati vzorce iz ene mreže v drugo, prazno. Če te še bolj podrobno zanima, ga lahko jutri vprašam.
Mi pa ni jasno, kako mislite to speljati, odločbo o vpisu oz. odloku vpisa je treba dobiti tri mesece pred začetkom šolskega leta ...
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1042&sid=604&faqid=64635

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
16.7.2014 10:51:22   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Mi smo dali vlogo na podlagi govornih težav, čustvene nezrelosti, psihologinja pa je potem tudi na podlagi ne dovolj razvite fine motorike podala mnenje, da predlaga odlog vpisa. Test je dolg eno uro, otrok dobi osem pol za reševaje, mož pravi, da na njih kar veliko nalog in da zahteva reševanje kar veliko koncentracijo od otroka. Ne poznam vseh nalog, vem pa, da mora narisati avtoportret, nadaljevati zaporedja, prerisovati vzorce iz ene mreže v drugo, prazno. Če te še bolj podrobno zanima, ga lahko jutri vprašam.

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1042&sid=604&faqid=64635


Mi se to že pripravljamo za drugo leto...zaradi oblikovanja skupine v vrtcu sem to v vrtcu omenila...tako da...še imamo časa :) :)

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
16.7.2014 15:41:43   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31
za drugo leto...zaradi oblikovanja skupine v vrtcu


A v vrtcu že sedaj oblikujejo skupine za čez 14 mesecev?!?


(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
16.7.2014 21:16:00   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Nikjer ne najdem nič od stroke, na osnovi česa so se odločili za takšno po moje traparijo. Mi smo šli v šolo s sedmimi leti in vem da smo bili še zelo nezreli za resno delo, ampak...ko pogledam svoje sošolce ki so šli v šolo prej, (zakaj nimam pojma), ampak...
nihče od njih ni dosegal želenega...vsi so imeli učne težave...ki jih mogoče ne bi imeli, če bi bili za šolanje zreli.

Naš fantek je zelo bister in vem da če se mu bo šola zamerila, ker...potem bomo imeli s šolo težave celo šolanje.


Mislim, da se brezveze greš nekega odkrivanja vode oz. se razburjaš. Če otroka ne misliš vpisati ga pač ne vpišeš. Otroci so si različni. Tudi en, ki je januarja rojen ni nujno, da je brihta in oh in sploh zrel za šolo. Nekje je pač potrebno potegniti črto in označiti standard.
Nekje gredo v šolo s 4. leti in verjami, da jih testirajo in morajo znati ob vstopu še več kot naši. Pa noben nič ne trpi in se še borijo za mesta v šoli.

Moj je tudi konec leta rojen in ni bilo nobenega problema. Pa saj je v šoli uradno pouk samo 3 ure. Pa še to imajo vmes skoz neke igre in skoraj nikoli pouka več kot pol ure. Tudi v vrtcu sedijo za mizo se igrajo ali ustvarjajo v zadnjem letu pri določenih temah po pol ure.

Poznam fantka, ki je rojen januarja in je šel v šolo eno leto prej. Torej je še mlajši od tvojega recimo. Da ne pišem o tem, da je mali glavca in pol, da računa kot velik.

In mislim, da imajo v šoli več aktivne igre kot tisti dan, ko je doma za računalnikom.

Vsak se naj odloči po svoje. So plusi in so minusi, kot vedno in vsepovsod. Ampak se razburjat in iskat zdaj neke smernice, na podlagi česa je bilo kaj sprejeto in uzakonjeno je po moje brezveze tratit energijo. Tudi jaz sem bila na začetku mnenja, da še niso čustveno zreli pri petih in nekaj za v šolo. Ampak mislim, da je bolj mene bolelo: moj srček gre že v šolo....

Ne moreš pa vnaprej pisat, da zato, ker je dva meseca razlike v rojstvu, se mu bo šola do konca zamerila oz. BOSTE imeli težave. Ne, no... Odnos do šole je v veliki meri odvisen od odnosa staršev do šole. Če boš ti vsem okrog razlagala, da mali ni zrel za šolo, te bo slej ko prej slišal. Moje mnenje.


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
16.7.2014 22:55:56   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Nikjer ne najdem nič od stroke, na osnovi česa so se odločili za takšno po moje traparijo. Mi smo šli v šolo s sedmimi leti in vem da smo bili še zelo nezreli za resno delo, ampak...ko pogledam svoje sošolce ki so šli v šolo prej, (zakaj nimam pojma), ampak...
nihče od njih ni dosegal želenega...vsi so imeli učne težave...ki jih mogoče ne bi imeli, če bi bili za šolanje zreli.

Naš fantek je zelo bister in vem da če se mu bo šola zamerila, ker...potem bomo imeli s šolo težave celo šolanje.


Mislim, da se brezveze greš nekega odkrivanja vode oz. se razburjaš. Če otroka ne misliš vpisati ga pač ne vpišeš.


Točno to. Odloči se in naredi tako kot misliš, da je prav. Menda poznaš svojega otroka toliko, da si sposobna oceniti, ali je za šolo sposoben:
sposoben koncentracije
sposoben socialne vključitve
sposoben vprašati, kadar ne razume
in sposoben biti tudi kdaj tiho.

Če ti tega ne veš, ti ne pomaga noben standard. Prvi razred še vedno ni znanstveni razred, in ne toliko kompliciranja, ker bo imel otrok prehitro dosti. Imej v glavi, da bo v šolo hodil še naslednjih osemnajst let...ne mu utrujat že v prvem.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 8:51:22   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31
za drugo leto...zaradi oblikovanja skupine v vrtcu


A v vrtcu že sedaj oblikujejo skupine za čez 14 mesecev?!?




Gre se za letošnjo skupino...da bo LETOS v heterogeni skupini.

Poznam fantka, ki je rojen januarja in je šel v šolo eno leto prej. Torej je še mlajši od tvojega recimo.
Tole pa dvomim da drži, ker zdajšnja zakonodaja tega NE DOVOLJUJE.

Ne moreš pa vnaprej pisat, da zato, ker je dva meseca razlike v rojstvu, se mu bo šola do konca zamerila oz. BOSTE imeli težave. Ne, no... Odnos do šole je v veliki meri odvisen od odnosa staršev do šole.
Če boš ti vsem okrog razlagala, da mali ni zrel za šolo, te bo slej ko prej slišal. .
Poznam sebe (kako je bilo ko se mi je zaradi čisto brezvezne stvari šola zamerila za ZELO ZELO DOLGO) in poznam svojega otroka, tako da...

Na tej RR je problem, ker...vprašanje je bilo namenjeno tistim, ki so se odločili za odlog šolanja (izkušnje, mnenje strokovnih delavcev..... res ne potrebujem drugih nasvetov, ker z možem sva se tako odločila...zanimajo naju samo izkušnje tistih ki so šolanje odložili!

Hvala!





(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 9:11:04   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31
za drugo leto...zaradi oblikovanja skupine v vrtcu


A v vrtcu že sedaj oblikujejo skupine za čez 14 mesecev?!?



Gre se za letošnjo skupino...da bo LETOS v heterogeni skupini.



Če prav razumem, si to v vrtcu povedala, da ne bi rabil 2 leti biti v skupini 'male šole'?

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 9:41:01   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Če prav razumem, si to v vrtcu povedala, da ne bi rabil 2 leti biti v skupini 'male šole'?


Tako je...ker če bi šli vsi njegovi prijatelji v šolo, bi pa ne bilo prav....zato smo to temo začeli tako zgodaj...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 13:34:45   
Paštetka
Polona, kar verjami. user posted image no, ker ni moj otrok, ti ne morem kopirati dokazila. user posted image otrok je letnik 2006 in gre zdaj v 4. razred kot moj otrok.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 13:45:47   
Paštetka
Problem na RR. ... Mislim, da imaš ti problem, če ne dovoliš tudi drugega mnneja. Saj ti nihče nič ne vsiljuje. Saj sem ti že napisla, da če si se tako odločila, da kar in ne vem zakaj bi študirala potem še študije in odkrivala toplo vodo.

Jaz sem te samo demantirala v tistem svojem stavku, ko kričiš na ves glas, da otrok star 5 let in 8 mesec ni zrel za v šolo. In sem ti podala dokaz, da eni so, drugi niso in da pač vsi ne bodo odličnjaki, da pa so med boljšimi odličnjaki tudi tisti, ki so še mlajši kot tvoj otrok, in se slabše učijo tudi taki, ki so leto dni starejši od tvojega.
user posted image

Tudi o tem, da se občine želijo znebiti vrtčevskih otrok pred šolo, se zelo motiš in je precej krivična in nora obsodba. Ne vem od kje ti ta logika. user posted image
Tudi ne poznam nobene mamice, ki bi za to, ko je vpisala otroka kasneje, rekla, da je šla skozi bitke. user posted image pa saj zakon je zakon in če ga želiš zaobiti, pač moraš določene obrazce in pogoje izpolniti. In ko greš v to, moraš to vzeti v zakup.

Moje mnenje je, da si si vse skupaj preveč zakomplicirala in delaš iz muhe slona. Pa ne mislim tu na odločitev, da otroka kasnje vpišeš.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 17.7.2014 13:53:09 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 13:51:53   
Polona31

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Tudi o tem, da se občine želijo znebiti vrtčevskih otrok pred šolo, se zelo motiš in je precej krivična in nora obsodba. Ne vem od kje ti ta logika. user posted image


Mogoče zato ker ZELO dobro poznam delo na občini?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 13:57:42   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Tudi o tem, da se občine želijo znebiti vrtčevskih otrok pred šolo, se zelo motiš in je precej krivična in nora obsodba. Ne vem od kje ti ta logika. user posted image


Mogoče zato ker ZELO dobro poznam delo na občini?


Pa saj za vsakim starim, pride novi. user posted image poleg tega, več je otrok v vrtcu, več je plačil za vrtec. Vpisa je pa toliko kolikor je prostih mest. Po tvoji logiki, bi potem prednost imeli v vrtcu otroci, ki nimajo kraja bivanja v tistem kraju saj plačajo polno ceno vrtca in temu NI tako. Zakonodajo in pravila pa tudi jaz poznam nekoliko.


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 14:01:01   
Polona31


http://med.over.net/forum5/read.php?65,6726940

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 14:06:27   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Polona31



http://med.over.net/forum5/read.php?65,6726940


?????




_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
17.7.2014 14:24:01   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31
Poznam fantka, ki je rojen januarja in je šel v šolo eno leto prej. Torej je še mlajši od tvojega recimo.
Tole pa dvomim da drži, ker zdajšnja zakonodaja tega NE DOVOLJUJE.

Enako kot je možen odlog je možno tudi to. V sinovi skupini, ki bodo šli naslednje šol. leto v šolo (in bodo torej zdaj predšolski) je ravno tak primer; fant rojen januarja gre že zdaj septembra v prvi razred. Pobuda je prišla od staršev. Morali pa so opravit iste psihološke teste in pogovor z psihologom, kjer so ga ocenili kot dovolj zrelega za vpis. Vsak otrok je pač poglavje za sebe.

Če prav razumem je torej tvoj sin isti letnik kot moj in bi bil zdaj predšolski in bi torej moral naslednjega septembra v šolo? Sicer je to itak stvar staršev, ampak tudi tvoj otrok se bo v tem času še spreminjal, razvijal; mogoče počakaj še par mesecev, potem v času vpisov boš pa tako videla kako/kak bo.




(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Preložitev vpisa v prvi razred
18.7.2014 7:12:09   
Luns
Tud jaz poznam en tak primer kot Paštetka, tako je možno.

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?