|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premalo mleka
13.1.2007 10:34:21   
TODI
Prosim za nasvete, kako do povečanja mleka!! Ne pomagajo ne Tametil tablete, ne sezamov napitek!! Tamala pa noče sesati , če nič ne priteče. Tudi stiskanje mleka ne pomaga. A ima mogoče katera še kakšen predlog, preden ga čisto zgubim??? user posted image  user posted image
Rada bi jo vsaj še mesec polno dojila, preden začnem uvajati GH.

Najbolj se mi pa zamal zdi, da pri prvem nisem imela nobenega problema in se je polno dojil 6m in na mesec pridobival 1200g, tamala pa komaj 500g

Hvala za nasvete!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 10:57:02   
lidijat
Pozdravljena,

jaz imam 14 dni staro punčko in imava velike probleme z dojenjem. Pije na vsaki dojki max 5 min, takoj zaspi in tudi če jo zbudim, se razburja, če jo pristavljam k dojki. Po 11 dneh doma je pridobila 150g. Patronažna mi je svetovala, naj začnemo dodajati aptamil. Bistvenega uspeha ni, popije največ 50 ml, če nič ne pije pri meni, pa še to se z velikimi mukami.
Naj povem, da sem prvega otroka dojila 11 mesecev, do 6.-ega meseca brez dodatkov.  
Jaz sicer pijem Hippov čaj za dojenje in spijem cca 4-5 litrov vode dnevno, kaj dosti to ne pomaga, ker naša punca ne stimulira dovolj dojk, je zelo hitro "sita". Ni mi jasno, kako bomo izplavali iz tega, se pa ne dam.

Veliko uspehov pri dojenju še naprej!

_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 11:02:23   
crci06
uf, problem, upam, da se z njim ne bom srečala.
Kot čisto sveža mamica ti lahko le osvežim spomin, kakšna navodila nam dajajo za dobro laktacijo:
Veliko tekočine (več kot 3 l na dan), lahko tudi čaj za dojenje (npr. Hipp vem da ga ima, verjetno tudi vse ostale firme), veliko mleka (kao vsaj 2 dcl pred vsakim obrokom...), predvsem pa dosti počitka, da je mamica sproščena.
Mogoče topel tuš in fajn zmasirat dojke... pa da ni kakšnih vozličev...

Kar pa se tiče kemije, ti bodo pa pomagale tiste, ki so se s tem že srečale.
Srečno!

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 11:19:37   
frufru
Jaz zaenkrat problemov z mlekom nimam. Ko mam občutek, da so mlekarne izsušene, si pomagam s čajem za dojenje, ampak praviš, da ti to ne pomaga. user posted image user posted image user posted image

Malo za šalo, malo zares. Mogoče sem bedasta, kaj pa če ti dragi bubise stimulira, pa on malo sesa. Mislim tko, vse za dobro pikice.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 11:48:57   
majas
Jaz si kupujem čaj za dojenje v lekarni ker se mi zdi najbolj učinkovit, tisti Hipp mi deluje tako umeten! Pijem mleko in tudi dobro jem. Ne držim se dijete ker hvalabogu nisve imele krčov-pa sploh ni vse odvisno od hrane pri krčkih tako da...
Moraš jesti jesti, da bo mleko kvalitetno in ga bo veliko... Se ne obremenjujem s tem kaj če ga zmanjka, ampak sem vesela da ga imam. Ja pa seveda spijem vsak dan eno pivo 0,33 in verjamite da res pomaga.
Poskusi upam da bo...

Kaj pa če imeaš mleka dovolj pa mogoče že tvoj  user posted image  rabi kaj več... mogoče mu več mleko ni dovolj in že lahko začneš z uvajanjem goste hrane. Saj kako sadje. Poznam dosti mamic ki začnejo prej ravvno zaradi tega pri 4, 5ih mesecih. Koliko pa je tvoj star?

Lp

_____________________________

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja


(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 11:53:09   
bipsy
Pozdravljena!!!!

Priporočam ti, da piješ Čaj za dojilje od hippa-če ga boš pol litra do liter izpila ti ne bo nč škodlo,pa velik jej,saj ni pomembna samo tekočina za nastajanje mleka ampak tud hrana-raznolika!!!Sicer pa ta malo pristavi na dojko čimvečkrat saj mleko nastaja  po sistemu povpraševanje-ponudba!!!Držim pesti, da vama rata obdržat polno dojenje!!!!

Lp

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 12:10:52   
Anonimen
Počitek, počitek, počitek. Brez nerviranja.

Ogromno tekočine in čim pogostejše dojenje.

(odgovor članu TODI)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 14:07:13   
Tipi
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=722906&mpage=1&key=sezam򶗘

lp

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Premalo mleka
13.1.2007 15:26:11   
TODI
Sem si sedaj še enkrat skuhala sezam pa bomo potem videli kako pa kaj naprej.
Mič si omenjala počitek, potem pa ponoči nebi bilo problemov in bi bile zjutraj polne, pa niso!! Tako da nevem. Edino če študij vzame toliko energije, da mi je zaradi tega začelo mleko zmanjkovati!!

Hvala vsem poročam kako pa kaj!!

(odgovor članu Tipi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Premalo mleka
18.1.2007 22:36:50   
HuAnita
Najbolj se mi pa zamal zdi, da pri prvem nisem imela nobenega problema in se je polno dojil 6m in na mesec pridobival 1200g, tamala pa komaj 500g

Hvala za nasvete!!



Vidiš, pri nas pa ravon obratno, Capinka, prvorojenka, je tudi šla gor minimalno, mali pa ful ful.
Se pa zdja, po bolnišnici, noče in noče dojiti - pa čutim, da je tudi mleka manj, vleče pa na suho kot zmešan, da me zdajle prvič po tem porodu res ornk bolijo jokićiuser posted image user posted image

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Premalo mleka
18.1.2007 23:08:43   
***pika***
TODI, mislim, da boš tule našla kak odgovor

http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_3._KAKO_VESTE,_1

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Premalo mleka
18.1.2007 23:46:17   
BAMBOLINO
Mogoče ti bo kaj pomagala moja izkušnja:
Kot prvo se moraš res držati pravila, da popiješ ogromno tekočine. Moraš popiti veliko navadne vode ali čaja, vmes kakšen sokec ali pa čaj za dojenje....res ti priporočam veliko tekočine. Jaz sem še  poleg tega probala tudi z stiskanjem mleka s črpalko. Vedno, ko se je dojenčica podojila (ni važno koliko je spila), vedno sem si potem mleko še stisnila. Tudi če je izpustila kakšen obrok sem si jaz mleko iztisnila. Navl mleka pa ne nastane takoj naslednji dan ampka čez dva, tri dni....Na koncu sem ga že imela tudi toliko, da sem ga devala v skrinjo in sem ga kasneje porabila za prve kašice.
Poznam pa tudi primer, ko je mamica si vseskozi mleko stiskala in ga nato dajala po steklenički svojemu sineku, ker ta ni želel se dojiti. Tudi ta varianta obstaja.
Pa res...veliko tekočine.....

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Premalo mleka
19.1.2007 13:45:57   
BONHEUR
A veš, da kaj dosti s prehrano in pijačo (no, fajn je, če ful piješ) ne boš kaj dosti spremenila. Zato, ker edino, kar bistveno vpliva na količino mleka, je pravilo "ponudba - povpraševanje". Se pravi: več dojiš, več je mleka. In to je ravno problem pri dojenčkih s šibkim sesalnim refleksom. Jaz polno dojim zdaj tudi drugega otroka in lahko rečem, da nič ne vpliva tako zelo na količino mleka, kot pa to, da imata oba otroka ful močan sesalni refleks.  Tako da kar vztrajaj s pogostim dojenjem, pa če se ti bo tudi zdelo, da non-stop dojiš. Vsi tisti čaji, sezam, polenta, pa ne vem kaj še, je pa bolj lari fari. V Afriki, kjer je lakota, imajo ženske čisto podobno sestavo in količino mleka, kot pa v Evropi, kjer živimo v izobilju.

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Premalo mleka
19.1.2007 18:54:34   
Maxica
Meni res vedno, ko mislim, da imam kakšen dan malo manj mleka, pomaga pogosto pristavljanje ter sezamov napitek. Naslednji dan imam dojke že fino polne. user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu BONHEUR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Premalo mleka
22.1.2007 21:25:00   
štorkljica
Meni je po enem mesecu začelo mleko prav usihati in pol smo meli do hčerkinega 2 meseca prave kalvarije glede hranjenja in melka in pridobivanja teže. No pa sva se z dragim en dan z malo sprehajala in smo šli mimo trgovine, pa sem mu tako čisto za hec rekla, da naj mi skoči notri kupit dve polliterski brezalkoholni pivi, da probam če res pomaga pri mleku. Ko pridemo domov ja tko čisto brez pričakovanj spijem tiste pol litra pive in zvečer sem mislila da mi bo dojke razneslo! Mla ni uspela sploh vsega popit. Od tistega dne naprej spijem vsak dan eno brezalkoholno pivo. Nevem če ti bo pomagalo je pa vredno poskusiti.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Premalo mleka
22.1.2007 22:06:44   
Seven*
Naspi in SPOCIJ SE!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Premalo mleka
22.1.2007 22:16:18   
j6
Jaz bi ti rada samo to rekla, kar sem prebrala v neki knjigi in je tudi že preizkušeno, vendar če imaš že enega otroka morda malo težje izvedljivo. za 48 ur se z otročkom ulezita v posteljo, nič kuhanja,.. vse naj oprav kdo drug. SPI takrat ko spi dete, tudi ješ lahko v sobi z otrkom, počivaj, dojita se, dojita se,! morda si samo preutrujena, in najpomembnejše, če si v prvo imela dovolj mleka, ga imaš tudi sedaj. Vsi dojenčki se  pač ne redijo po pravilih!VELIKO USPEHA

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Premalo mleka
23.1.2007 14:01:45   
Matejci
Pozdravljena Lidijat?

Mene zanima, če si že našla rešitev za tvojo težavo. Kajti jaz imam enako z hčero, ki je stara 17 dni. včasih več ne vem kaj naj naredim, ko joka. Ko pije mleko ali mojo ali umetno (kajti mojega imam premalo) mi hoče kar zaspat. Ko pa spusti prso ali flašo pa kar joka. Do sedaj še jo najbolj pomirim, če na suho cuca mojo prso. vendar to ni rešitev za vedno. Tako več ne vem, če je sita ali jo krči matrajo.  Jaz upam, da se bo to kaj hitro končalo. Vendar mi vsi pravijo, da do 3 mesecev je lahko tako.

Lepo se imejte še naprej.

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Premalo mleka
23.1.2007 14:40:13   
lidijat
Pozdavljena Matejci!

Zgleda, da sta najini dečvi res leni za cuckanje. Mi se še kar borimo v kombinaciji dojenje (tudi na pol ure včasih, včasih na 2-3 urce) in Aptamil. Ko ji "šprica" v usta pije (vmes se ji seveda ene 2x-3x zaleti), potem pa itak zaspi na joškici in jo skoz rukam pa božam pa žgačkam da še mal vleče. Zadnje dni, ko ji dam Aptamil po flaškici, malo več popije, tako, da vidim, da če je lakota dovolj močna, se da tudi 50-60 ml popiti (jo moramo pa skoz mal bockat, da vleče). Kaj pa vem, meni se zdi, da se je malo stabiliziralo, od začetka je vlekla tudi po 20x na dan po 3-5 minut. Mogoče smo prekmalu začeli z Aptamilom, ampak se je res premalo redila. Saj sčasoma se bo uredilo, mi že napredujemo, ko smo začel po 4 urce skupaj pančat (ampak na bušiju, drugače je takoj  budna). Če želiš piši na ZS, je lažje če v težavah nisi sam.

Lepo se rihtajte pa čim več uspehov pri hranjenju pa naj bo dojenje ali pa flaška, ne se obremenjevat.

LP
Lidija 

_____________________________

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu Matejci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?