|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pretesna kožica penisa
21.8.2006 13:28:20   
Anonimen
Mamice fantkov: kako pogosto potegnete kožico penisa nazaj pri vaših fantkih, npr. 2.letnikih. Sinek ima namreč čudno zdravnico (pametno) pa je ne bi rada vprašala, ker mu  jo je pri 1.letu starosti tako grobo potegnila nazaj, da ga je bilo kar groza. Pa je rekla, to sedaj ob kopanju delajte. Star je skoraj 2 leti, saj je kožica šla že nekajkrat čez, ampak ne vem, ali to vedno moram narediti ob vsakem kopanju ....ali občasno. ali je sedaj v redu, ko je enkrat že šla čez. Fant se seveda upira in če naredim, res težko to naredim. Upam, da se ne boste smejale ob tem vprašanju. Zdravnica je pa res prepametna in kao da bi morali vsi že vse vedeti ...tudi na drugih področjih...LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pretesna kožica penisa
21.8.2006 13:35:35   
Maxica
Mi smo pri enem letu in pol dobili že napotnico za urološko kliniko, kjer so ugotovili, da ima premajhno luknjico in da bo potrebna operacija naslednje leto februarja. Potem so se pa začeli topli dnevi, ko user posted image  ni več nosil bodijev in se je kr sam "operiral". Si je kar lepo sam potegnil kožico čez glavico, tako da smo ga samo peljali na kontrolo k otroški zdravnici, ki sicer ni njegova osebna, ki strašno rada pošilja naprej k specialistomuser posted image user posted image . No, ta nadomestna zdravnica je samo do konca naredila in lepo potegnila in rekla, naj mu kr pustimo povleči pri kopanju ali preoblačenju, vsak dan enkrat, oz.tolk da se ne zaraste nazaj. Tako da zdaj mu kr mož enkrat dnevno lepo vse naredi, ob tem ko mu sčisti umazanijo, ko se nabere, sicer pa pustimo kar otroku, da malo "potrenira", pa je.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pretesna kožica penisa
21.8.2006 14:44:16   
KIKI*
hY,
TO SE JE ZGODILO KO JE IMEL SIN PREGLED PRI ENEM LETU. Saj sem mu čistila in potegnila kožico čez glavico ampak ne vsak dan in pri enem letu ga je tok zašpanala da mu je kri pritekla-to se mora delat-ja user posted image  zakaj mi pa ni pri 6 mesecih al pa prej povedala pa bi tako delali. Potem se ga 1 teden niti dotaknit nisem smela ker ga je noro skelelo in bolelo. potem sva pa pričela vsak dan pri umivanju torej 1x dnevno-če slučajno zvečer zaspi preden se skopava pa ga samo umijem in tisti dan lulčka pustim pri miruuser posted image
je pa zdaj vse o.k.
je pa moj nečak moral na operacijo ker se mu je zaradi tega kožica zarasla ker mu je ni noben vlekeluser posted image  gor in dol-pa so rekli da ga bodo pač obrezali da je tudi bolj higienskouser posted image  no ne vem

_____________________________

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pretesna kožica penisa
21.8.2006 20:26:45   
KIRA
to je čista bedarija kar svetujejo eni zdravniki. kožico je treba sam redno čistit, nič drugega. vse ostalo se bo samo uredilo, najkasneje ob prvem seksu user posted image user posted image user posted image razen če je totalno zraščena in ne more lulat. ampak to je redko. ma dejte no. eni pediatri so pa res po župi priplaval.
mi je pri bratu nismo nikamer vlačli (sem ga tud jaz previjala itd..), paje vse o.k.  z njim. mož pa tud, tud on je imel tako ozko. pa se je samo porihtalo, ko je spoznal mene. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil KIRA -- 21.8.2006 20:28:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pretesna kožica penisa
21.8.2006 20:54:32   
Anonimen
Ne vem, malo sem zbegana sedaj. Pa sem ravno pred nekaj minutami premišljevala, kako pa je potem bilo z mojim bratom, partnerjem, očetom...?? Dvomim, da so jim to naredili. Ampak družinski znanec je s triletnim sinom tudi šel na obrezovanje. To mi je sedaj dalo misliti. Ne vem, vseeno hvala za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 8:49:11   
Anonimen
user posted image user posted image Našega tudi čaka ta poseg,na žalost.Jeseni mora ponovno na kontrolo k urologu in že vemo,kaj bo.Ima namreč preozko in še predolgo.Njegova pediatrinja in tudi urolog,kar zavlačujejo,ker upajo,da se bo samo poštimalo,vse izgleda da ne bo tako.
Vsakič,ko se jo poskuša potegnit navzgor,zakrvavi.Torej,hošeč nočeš,poseg bodo opravili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 10:35:03   
Anonimen
Neva6, koliko pa je star fantek? Ali ste mu to dovolj zgodaj in pogosto delali ali pa ne? Oziroma ste potem sami šli do zdravnice ali je ugotovila na pregledu?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 11:25:56   
Anonimen
Če se ne motim je pediatrinja omenila,da nekaj ne štima s prepucijem že zgodaj,ko je bil še dojenček.Pri enem letu je pregled ponovila in poslala k urologu.Takrat je urolog samo kožico dol potegnil,ne morem ti povedat,kako je bilo hudo.Dva dni je krvavel pa ko je lulal je jokal,ker ga je peklo.No pa je naročil za ponoven pregled letos v jeseni,star pa je tri leta.Vse kaže,da bo moral na obrezovanje,ker je res preveč dolga kožica,tudi,če bi šla čez bi se nabrala na koncu.
Aja skoraj ne bi odgovorila na vprašanje.Od vsega začetka smo prakticirali,pa ni bilo preveč uspeha.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 22.8.2006 11:27:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 12:52:44   
tatam
Moj fantek je sedaj star 5 let in pol.Kožica mu ni šla niti malo nazaj potegnit,pa smo redno poskušali.Ko je bil star 3 leta so ga poslali k urologu,ki mu je na silo poskušal potegnit kožico nazaj,tudi zakrvavelo je a se ni vdala.Zato so ga seveda poslali na op.Moram povedat še to,da so se mu ponavljala vnetja spolovila,saj se je za kožico marsikaj nabralo,ven pa nismo mogli spravit. Zato je bil nekje pri 3,5 letih operiran.Po operaciji je bilo grozno-otečeno spolovilo,ko je lulal,ga je zapeklo in drugič seveda ni hotel več. Tako dolgo je zadrževal urin dokler je le lahko.Na koncu ko mu je bla sila je letal v krogu po sobi,dokler mu ni ušlo v hlače.  No,kasneje se je seveda uredilo in je začel normalno spet lulat,kožica gre sedaj normalno preko in ni več nobenih problemov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 13:31:26   
Martha
Jaz sem pri svojem sinu vedno opozarjala zdravnico, da ne gre kožica čez glavico penisa, pa mi je vedno odgovorila, da je zato še čas. Pri sistematskem pregledu pri petih letih, pa je zdravnica sama na silo potegnila kožico, tako da ni bilo za otroka nič prijetno in ga je bolelo in sprva tudi krvavelo.  user posted image     Je pa dodala da če ji ne bi uspelo, bi morali to operativno odstraniti. Isto težavo ima tuji najmlajši - dve leti, in je tudi rekla, da bomo še počakali. Je pa res, da nimata oz. tudi starejši ni imel zaradi tega kakšnih problemov - problem je namreč pri otrocih, če imajo zaradi tega kakšne težave - uroinfekt ali kaj podobnega. Najstarejši sin, si sedaj potegne kožico kadar se kopa in si malo umije in splakne - približno enkrat na teden in lahko rečem, da ni imel nikoli nobenih zdravstvenih težav zaradi tega.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pretesna kožica penisa
22.8.2006 21:04:13   
Anol
Naš fantek je tudi star 2 leti, in mu kožica ne gre čez glavico in mu moramo čim večrat po kopanju vleči nazaj, menda ni potrebe da bi šel k urologu, vendar mu še sedaj ne gre čez. Tudi on ni preveč zadovoljen, ko to počnem, tako da ga ponavadi ati proba malo zamotit jaz pa poskušam čimhitreje izpeljat. Zdravnica mu je v začetku ene dvakrat povlekla, tako da mu je tudi tekla kri, ampak pač jaz ne zmorem, da bi tolk povlekla, ker že zdaj stoka da ga boli.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pretesna kožica penisa
25.8.2006 11:01:25   
lefairyon
pozdravljene...
tudi sama se pripravljam na odhod v bolnico kjer bojo sinu obrezali kožico...problem je pa da je kožica tako tesna da je komaj luknjica za lulat...ko sem to omenila pediatrinji je rekla da to ni nič takega da naj mu jo vlečem nazaj ko ga kopam...to sem delala vsaj enkrat dnevno ampak uspeha ni bilo...ravno kontra...bolj sem vlekla bolj se je zapiralo...kožica mu je šla že do srede glavice dol čez noč pa nazaj gor...moj sin je star 2 leti in 8 mesecev in je naročen za operacijo šestega septembra...ker ima močno fimozo se je zdarvnica odločila za napotitev k urologu ki je ugotovil da je kožica pretesna in ne bi mogli drugače rešiti problema...na pregled smo šli maja tam so rekli da ga bojo operirali ko bo suh-torej brez plenice...no zdaj je napočil ta čas...me pa zanima če katera ve kako to poteka...vem da mora biti otrok zdrav in da dobi narkozo...koliko časa ostane in kako potem po operaciji glede higiene pa nimam pojma...tako da če katera ve kako to poteka prosim naj napiše...hvaležna bom za vsak odgovor...
lp, nadi

_____________________________

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pretesna kožica penisa
25.8.2006 11:05:30   
Maxica
Meni so rekli, da je otrok enih 15 minut v narkozi, otrok mora biti tešč, potem pa gre še isti dan domov. Si lahko pri njem, nekako cel dan počakaš v bolnici, zvečer lahko greste.
Glede higiene za naprej pa ne vem, saj verjetno vam bodo vse razložili po opravljeni operaciji. Držim pesti, da jo čimbolje in čim manj boleče prestanete.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu lefairyon)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pretesna kožica penisa
25.8.2006 11:08:35   
lefairyon
hvala maxica...sej ko bo to za nami vam javim postopek...bo mogoče kateri še prav prišel...
lp, nadi

_____________________________

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pretesna kožica penisa
25.8.2006 11:29:33   
lefairyon
a sej leonu tudi poskušam razložit da bo zdravnik malo popravil pišota in ga pol več ne bo bolelo sam eno je govorit drugo pa pol to prebrodit...je pa že sam parkrat rekel da bo zdravnik popravil da ga ne bo bubalo...mali moj sonček...sej bomo preživeli to sam bo pestro dokler se ne zaceli

_____________________________

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pretesna kožica penisa
25.8.2006 11:34:21   
Bibek
Mi smo bili na operaciji maja. Prišli smo zjutraj, ga je pregledala anestezistka, ki nam je vse lepo razložila. Potem je dobil nekakšen sirup za pomiritev, postal je zaspan in skoz se je smejal, skratka bil je čist "zadet" in je brez strahu odšel oz. so ga odpeljali v operacijsko. Operacija je trajala 20 min,potem so ga pripeljali. Ko se je po pol ure zbudil (enkrat ga že zbudijo v operacijski, da vidijo, da je vse vredu), je ogromno jokal, kar so nam že vnaprej povedali. Otroci so namreč po narkozi zelo zmedeni, lahko jim je slabo, in se jim vrti v glavi, pa ne vedo zakaj, in zato jočejo, tako da se pripravite na to. Naš ni hotel ležati, ampak hoditi, kar seveda ni smel, zato sem ga nosila nekako pol ure, nato je nazaj zaspal. Ko se je končno po dveh urah zbudil, se je nasmehnil in bil kot nov. Norel po sobi, skratka, nič. Ko sva šla prvič lulat, me je bilo strah reakcije, mali pogleda lulčka, ki je bil ves otečen in reče: "mami, tak pa ne bom mel" :)))) faca mala. Lulal je brez problemov, sem ga presenečeno vprašala, če ga kaj peče, pa je rekel nič. Popoldan sva šla domov, po vsakem lulanju pa sva morala lulčka sprala s fiziološko raztopino in dala gor še gazico, prepojeno s fiziološko, pa gatke gor in je bilo. Naslednji dan smo imeli piknik in je mali norel s svojimi vrstniki, kot da ni bilo nič. Po treh dneh so mu šivi sami odpadli. Tako da to ni nujno slaba izkušnja, po operaciji je pomembno samo, da redno menjuješ obkaldke, saj v primeru, da se mu kaj prisuši - našemu so se čez noč Šivi, ki so odpadli, potem ga boli, ko dol potegneš gazo. Je pa res, da ima naš malček zelo visok prag bolečine, ker zelo redko potoži, da ga kaj boli - mora biti res hudo.
Upam, da boste tudi vi prestali operacijo brez večjih bolečin. Nam so namreč rekli, da mu lahko doma proti bolečinam lahko damo paracetamol, pa bilo potrebe.
lp

(odgovor članu lefairyon)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pretesna kožica penisa
30.8.2006 19:14:52   
dory
No midva trenirava po vsakem kopanju...se pa dobi v avstriji ena krema,ki mehca kozico na lulcku...
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?