|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prihod najine Ize
31.12.2005 10:06:29   
tinkamiška
Za vse, ki vas mogoče zanimauser posted image

Že približno teden dni mi je otrdeval trebuh skoraj cel dan in to ritmično, zadnje par dni na 5 min in na zadnjem CTG-ju v četrtek 22.12., so se pokazali popadki, čeprav me niso boleli. Potem se je vse skupaj malo umirilo in se mi je zdelo, da bom lahko počakala do roka.

Iz petka na soboto(23.12.-24.12.) me je začelo močno boleti v križu in od 4.21 zjutraj so se začli taki boleči popadki, pa sem se nekaj časa delala, kot, da jih ni, pa da bojo minili in ko so trajali 1 uro na 5 min nisem večzdržala in vstala, šla na WC, kjer se je odluščil rjav čep. Sem šla zbudit možeka in sav šla "počivat" na kavč in pričakovala, da bo minilo. Okoli 6ih sva šla z puljemv porodnišnico, kjer sem bila pregledana z CTG-jem, popadki so bili že taki tapravi na 4 minute. Ob 8ih sem bila pregledana z UZjem, z Izo je bilo vse vredu, odprta sem bila 1cm.

Potem se je začelo "čakanje". Sprejeta sem bila na oddelek in z možekom sva čakala kdaj se bo začelo zares, vsa v pričakovanju in veselila sva se, da se bova srečala z Izo.

Vse skupaj se je malo umirilo ob 15ih so se začeli močnejši popadki na 8 min, nato na 7 min, te sem morala že predihavat. Čakala sva na vizito. Možek je šol domov se pripravit in zmenila sva se, da ga pokličem, ko se bo začelo. Na WC sem opazila, da odteka tudi tekočina-verjetno plodovnica.

Ob 17.30 pregledana, nič bolj odprta kot prej, še čakanje...verjetno se bo zgodilo šele jutri!

Ves ta čas sem imela svoje popadke, ki so se izmenjevali iz 6min pa na 4 pa potem na 5,...ob 20ih so postali popadki že res hudi, možek je bil pri meni in me bodril, sama sem bila utrujena in nisem nestrpna, ves čas predihavanje. Ob 22.45 sem bila spet pregledana, še vedno odprta samo 1 prst. Možek je šol spet domov, sem rekla naj se naspi, meni je bilo hudo, hodila sem po stopnicah, delala počepe, vsakih 20 min na WC, pojma nimam od kod toliko urina, potem se je začela še driska...

Ob 1.50 so bili popadki tako močni, da sem bruhala, še par nosečk, ki niso mogle spat, so mesečarile z mano po hodniku, na koncu nisem mogla več hodit, ne ležat, sedela sem na hodniku in zdelo se mi je da nisem več čisto pri sebi. Ob 2.30 spet na CTG, določen čas se spomnim bolj ve megli, nisem mogla več normanlo govorit, pa kar naprej so me nekaj spraševali.

Ves čas me je spremljala babica Barbara, ki sem ji hvaležna iz dna srca. Poznam jo še iz študetskih let in je par let mlajša od mene. Res se je zavzela za mene in se dogovorila z dežurno G, da bo on aprevzela porod.

Ob 2.20 so mi predrli mehur. Madonca, vse sem zmočila in za trenutek čutila olajšanje. G je rekla, da zdej bojo pa popadki res močni, ker ni več plodovnice. Pa mi je bilo vseeno, samo, da se enkrat konča, pa naj bodo močni popadki, da bo prej konec!


Ob 2.30 sem bila na porodnem bloku, dobila klistir in poklicala možeka, da naj se počasi pripelje, se stuširala in čakala kdaj se bo začel porod. Popadki so bili res močnejši, ampak vedela sem, da bo zdej šlo in poskusila komunicirat v mislih z Izo, ji govorit naj je ne bo strah, da sva midva tukaj in ji bova pomagala,...možek je sedel ob meni in me božal, držal za roko, me opominjal naj diham, naj se sprostim, mi dajal ljubčke,...

Ob 4ih se je začelo, dobila sem gel, ker se MV ni hotel odpirati, dobila tudi sredstvo proti bolečinam in joj kako to zadene. Popadki so bili sicer zelo boleči, za jokat, ampak pavzice vmes pa pravo olajšanje, te kr odnese in zadremaš. MV se še vedno ni hotel odpret moji popadki močni, vendar redkejši, res sem bila utrujena in dobila sem umetne popadke. MV se odpre na 3 cm.

Barbara mi ves čas masira MV, tudi med popadki...

MV še vedno trd, popadki skoraj nevzdržni, Barbara pokliče na pomoč še eno starejšo babico, tudi tej sem hvaležna, ker je z svojimi izkušnjami, čeprav veliko bolj groba kot Barbara, uspela spravit Izino glavico skozi rob MV. Zdej pa bo!!!

Ko sem prvič pritisnila, je možek začel jokat, da vidi laske, take črne, čupica, tadrugič je glavica zdrknila iz mene in vidla sem to mičkeno buško, in obrazek, ki se trudi in muči, še pritiskat so rekli in v pol ure je bila Iza zunaj, bila sem sicer prerezana in kljub temu strgana na dveh koncih, ampak najina Iza je bila zunaj!!!! Možek je jokal in me boža, Iza ni skoraj nič jokala samo stokala in hlipala. Možek je prerezal popkovino in dali so mi jo v naročje, pikico malo, celo pomazano in toplo, takoj se je pomirila in se stiskala kot klopek. Moj klopek sem ji rekla.

potem je sledilo umivanje in tehtanje, pa ta prvi pregled, vse je v redu. Mene so ta čas zašili. Ostali smo sami v sobi in jokali se smejali, počivali, se slikali, si govorili kako se imamo radi...

Zdaj smo doma in prav dobro nam gre, danes je Iza spala celo noč v sovji posteljici, dojili sva se ob 23h, 1ih, 3h in 7h. Zdej spančka drobižek mali in komaj čakam, da jo bom spet vzela v naročje, punčko malo.

Prav nič mi ni hudo, da je bil moj porod kakršen je bil, bil je prvi in pač težek, pa kaj potem. Važno je da je Iza z nama in da je z njo vse v redu, da je zdrava in upam, da bo tako tudi v naprej.

Upam, da nisem bila dolgočasna, ampak zame je to dogodek, ki je naredil močan vtis name, nikoli ga ne bom pozabila, ena izkušnja, ki pusti na tebi sledi, z njim si dokažeš, koliko preneseš in zmoreš. Te poveže s partnerje, nikoli ne bom pozabila njegovega obraza, med samim dogajanjem, je edino kar se spomnim res jasno in on je tisti steber, ki je stal tam v sobi na katerega sem se lahko opirala in zdej nisva več sama, tukaj je tudi najina Iza.

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 10:55:09   
mml
Tinkamiška...vse čestitke user posted image user posted image user posted image , upam, da ste se že spočili po tako napornem porodu in da uživate najlepše praznike. Želim vam vse lepo, dobro napredovanje, veliko prespanih noči in čim manj krčev user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:05:39   
Katjusa
Tinkamiska kako si ti to lepo opisala sem se jst dobla solzne oci, se vceraj sem brala "vse o cr" in panicarla da upam da bom rodila po naravni poti in po taki lepo opisani zgodbi si to se bolj zelim. Res hvala za lepo opisan cel postopek!

Iskrene csetitke in veliko veliko cartanja in  ljubezni vam zelim!

LP Katja

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:08:01   
Jančika_
Pa sem se spet zjokala........še enkrat čestitke!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:23:37   
pika74
Draga Tinkamiška... tole je pa tako lepo napisano, da sem vmes dobila solze v oči...pa ne zato, ker sama še čakam na to srečo, ampak zato, ker je tako napisano, da sem se popolnoma vživela v to, kar ste doživljali ti, tvoj možek in Iza.

Tinkamiška - kaj naj rečem - pošiljam vam en veeeeeelik topel user posted image user posted image user posted image user posted image  in grem še enkrat prebrat.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pika74


_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:26:32   
pika74
... sem opazila, da nas je več jokalo... tinkamiška, ti si čudovita mama... da bi bilo čim več takih, kot si ti!

user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:29:43   
lumpy
Zdaj pa vidim da sem prava nosečka - TA ZGODBA MI JE SEGLA DO SRCA, tako lepo si napisala Tinkamiška - želim vam mnogo lepih nepozabnih trenutkov.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:41:17   
dory
kako lepo si tole napisala....ojej..nisem nosecka, pa me je fajn ganil...rojstvo je res neki najlepsga...


Cestitke se 1x!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 11:55:22   
tinkamiška
O punce moje, hvala vam iz srca za lepe želje in da čutite z mano...z nami!

Lepo bodite in lepo praznujte danes!!!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 12:02:18   
cmokec
Draga mlada družinica. user posted image   Že po besedah se čuti, da se imate radi in da te je preplavila iskrena materinska ljubezen. Crtljajte se in uživajte vsak trenutek.
 
user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image
 
Pa še enkrat iskrene čestitke tebi, tvojemu dragemu
in dobrodošlica mali Izi.
 
 user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image    user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 13:21:23   
marty5
Še ena, ki je dobial krjo polt in solze v oči........
Nimam pravih besed, le vse najlepše želim celi družinici user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 13:40:17   
lelaval
Tinkamiška iskrene čestitke za porod  - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image obema. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 13:50:15   
Tejči
Čudovito napisano, zelo čustvenouser posted image user posted image user posted image

Iskrene čestitke, prav iz dna srca user posted image  

Lepo se cartajte in uživajte vsako minutko.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 13:58:38   
Anonimen
Tudi jaz sem jokala zraven! Čudovita zgodba in čestitke za pupiko!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prihod najine Ize
31.12.2005 19:01:13   
babica
ČESTITKE ZA PUPIKO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prihod najine Ize
1.1.2006 12:11:02   
Anonimen
Čestitke!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prihod najine Ize
1.1.2006 15:41:25   
PiaM
Zelo lepo si napisala svojo porodno izkušnjo. Všeč mi je predvsem, da si iz bolečine in poroda, ki ni bil tako lahek, povdarila lepe stvari in srečne občutke, ko ste postali družinica. Iskrene ćestitke še enkrat iz srca in uživajte v cartanju...   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prihod najine Ize
1.1.2006 20:42:53   
Ropotuljica
Draga Tinka,
vse hudo boš pozabila, spomin na solze tvojega dragega in na malo štručko Izopa bo ostal za vedno!
Želim vam vse najlepše in vse najboljše! Upam, da se nam z Izo kmalu pridužita v Tušu!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prihod najine Ize
1.1.2006 21:41:09   
shooo
evo, se ze spet cmerim.
cestitam in vam zelim vse super v 06!user posted image

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Prihod najine Ize
1.1.2006 21:58:03   
Nannn
kot moje prehodnice ki so napisale da se cmerajo sem jest cisto na istem...jokam kot dez ki zunaj pada user posted image user posted image  tako me je ganila tvoja zgodba...in v mislih imam sebe mojega dragega in najino pupo ki se bo kmalu spoznala z nama....vse lepo vama vsem trem zelim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Nannn

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prihod najine Ize
2.1.2006 21:59:25   
Pia73
Čestitke, draga tinkamiška! user posted image

Res lepo in doživeto napisano!

Zdaj pa bi bil čas, da tudi jaz kaj napišem,.....

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prihod najine Ize
2.1.2006 23:24:25   
Kami
Al si me v jok spravla!user posted image user posted image user posted image  Od veselja, seveda in od ganljive zgodbe!

Vse lepo novi družini!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prihod najine Ize
3.1.2006 9:58:10   
Eviii
pa ne misli si, da si nas zdolgočasila (kot si sama zapisala)... čestitke user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prihod najine Ize
5.1.2006 9:33:22   
tanaja*
super zgodbauser posted image
čestitke za pupiko user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prihod najine Ize
5.1.2006 10:57:07   
majamo
user posted image user posted image user posted image
Kako lepo si napisala. Kar jokam od sreče zate oz. za vse vas in da je vse ok. Upam da bo pri meni tudi.

Čestitke

majamo

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?