|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pristavljanje k prsim
8.8.2010 20:25:55   
natasarobi
Pozdrav!

Mali je star 11 dni in od začetka bi rada videla, da bi se dojila 6 mesecev - seveda, če bi šlo. V P. sem dojila leže, ker nisem mogla sedeti in isto počnem doma (sedeti še tudi ne morem dobro). Upam, da bom lahko kmalu lahko sedela.

Poleg tega, da nimam mleka na pretek imam težave s pristavljanjem. Kar nekaj časa rabim, da malega prisatvim k prsim, potem postane nervozen, potem še jaz,.... V P. mi je še nekako uspevalo, doma pa kar ne gre in ne gre, tako, da mi pomaga moj mož, vendar tudi ni nujno, da je Ok. mali se mi potem že smili, da ga ne bi kaj 'poškodovala'.

Kako pravilno pristaviti? Jaz ga dam tako, da leži na boku zraven mene, glavico pa položim na svojo roko v predel komolca, sama pa se naslonim na blazino ('povšter'), velikokorat pa vidim, da mali ne more direktno dostopati do bradavice, ampak nekako s strani in zdi se mi, da potem ne vleče pravilno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 20:33:43   
Petraa
http://www.drjacknewman.com/video-clips.asp

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 20:39:36   
Anonimen
živjo. Na začetku ima velik mamic težave z dojenjem, ampak se splača vztrajat. Jest v leže nism dojila nikol, samo v sede, kar se mi zdi lažje (kljub temu da sm bla šivana).Če se dojenčku med tem ko pije na licu dela luknjica, potem ne pije pravilno. Najbol da naslednjič vprašaš patronažno in ti naj svetuje. Pa srečnouser posted image

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 20:56:13   
Anonimen
Preden mu daš bradavico v usta, si jo stisni (v obliko račkinega kljuna). V ležečem položaju sem sama spodnjo roko uporabljala za naslon njegove glave.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 21:23:08   
Najaa
Mojis ta kar ležali na postelji, nič na mojem komolcu in sem se samo zraven ulegla. Prijela sem bradavico in jo položila otroku v usta. Ne vem, boljše ne znam razložit. Mogoče je mali tako lačen, da ne more zagrabit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 21:23:50   
branka81
tudi men ni nikak šlo dojenje leže,sploh u bolnici so sestre skoz rekle da je lažje,ampak doma sm skoz dojila sede in mi je šlo..čeprav sm imela na začetku probleme z vdrtimi bradavicami in sm se matrala z nastavki...verjem da ko je pršu čas dojenja sm kr tečna ratala hehe...tud mlekec bo že še pršu nč bat...
probaj tko na pol sede ali leže dojit,če te še šivi bolijo...upam,da ti rata

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 22:02:01   
nusi
tko kot si opisala se mi zdi čisto pravilno, ampak težave so pač obvezni spremljevalec pri večini, tudi pri meni so bile. Sede bo lažje, ampak ne prehitevaj, če te še šivi bolijo. V skrajnem primeru uporabi nastavke za dojenje v ležečem položaju, pa mirno pristopi k stvari, vse bo ok, vsi smo dal to čez, pa bo tut tebi sigurno uspelo user posted image

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pristavljanje k prsim
8.8.2010 22:14:52   
skuštrana
Moji so tudi samo na postelji ležali, nič nisem roke podstavljala.

Ko sem dojila prvo punco mi tudi ni šlo leže. Samo sede oz. polsede. Sicer so mi v porodnišnici sestre govorile da me bo bolel križ, ampak jaz leže res nisem mogla dojit. Če te šivi full bolijo ( vsaj mene so) si daj pod rit tisti otroški obroč za plavanje, boš lažje sedela.


Evo, takole probaj user posted image


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 8.8.2010 22:17:57 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pristavljanje k prsim
9.8.2010 11:42:02   
Lantea
Js ponoči tudi leže dojim (mala leži zraven mene, nič na moji roki), podnevi pa sede. In opažam, da sede sploh nima težav s tem, da zagrabi, leže pa bradavico včasih nekaj časa kar oblizuje. Traja kakšno minuto preden zagrabi. Če te šivi bolijo, je sicer res težje. Mogoče res poskusiš s kakšnim obročem (js sm pri prvi tudi, ker so me precej šivi boleli) in poskusi sede dojit, vsaj toliko da vidiš, če bo kaj lažje zagrabil.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pristavljanje k prsim
14.8.2010 22:47:39   
natasarobi
Sem poskusila tako kot ste svetovale oz. kot je bila slika od skuštrane - nič nisem roke podstavljala. Vse super in ok - bila sem ful navdušena, ampak nova težava: mleka v tem položaju sploh ne pogoltne in ga drži v ustih, pol pa vse ven vrže. Pol se davi in vrže ven še tisto kar je pogoltnil.

Meni se počasi že trga od tega dojenja, mleka pa tako ali tako nimam na pretek. Kakšen nasvet/ideja? Razmišljam, da bom nehala dojit in ga imelana flaši.

A mogoče kakšna ima telefonsko od tistih tet ki se ukvarjajo z dojenjem?

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pristavljanje k prsim
15.8.2010 10:02:37   
skuštrana
Urška 01/ 51 86 090
Alenka 04/ 57 41 415
Mateja 01/ 51 24 574
Andreja 01/36 11 320

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 15.8.2010 10:03:18 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pristavljanje k prsim
15.8.2010 17:07:34   
Hope2
Daj sede doji, ni lažjega, celo če ti leže dela težave. Jaz nisme nikoli skapčila ležečega položaja, z mojimi mini tini joškicami nisem mogla nikakor otroka zraven namestit, nočna mora za oba. Tak da sem že v P začela sede dojit in je steklo. Kljub številnim šivom in bolečinam sem se znala tako namestit, da je manj bolelo. Precej manjše so bile te bolečine, kot pa pristavljanje leže

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pristavljanje k prsim
16.8.2010 11:07:35   
natasarobi
skuštrana - hvala za številke. sem se odločila, da bom še dojila naprej in vztrajala dokler se bo dalo. Sem imela bolj slab dan.

hope - tudi jaz sem sedaj začela dojit sede. Še nisem zvrzerana, zato ponoči še leže. Dobro, da je moj doma, da mi pomaga pristavljat. Naš mali kar nervozen postane, če ni mleka takoj.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pristavljanje k prsim
16.8.2010 20:05:11   
žabica13
Tema kot nalašč zame - naš fantek bo jutri star teden dni, in imam tudi jaz probleme s pristavljanjem. Poleg tega zelo hitro rata "nervozen" če mlekec ne priteče takoj (zaradi vdrtih bradavic se dojiva z nastavki) se začne tako razburjat, da itak ne narediva nič več pametnega (je ves v krču, se pretegujem nastavke mi z rokicami premakne, ...). Vsaj za silo rešujeva problem tako, da imava še umetno mleko, ki mu ga kapljam na cucelj, toliko da prime (ker imam zaenkrat še malo malo mleka na koncu rabi dodatek, ki je prej tolažba - takrat ko je preveč razburjen da se pomiri). Za silo pa pravim zato, ker to lahko počnem ko dojiva sede, ker sem pa šivana me boli ko hudič. Kako ste si ve lajšale bolečine pri sedečem položaju če ste bile šivane

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pristavljanje k prsim
16.8.2010 22:17:36   
natasarobi
žabica13- jaz sem sedela čim manj, ker so mi to tudi odsvetovali. Drugače sem se pa tuširala s hladno vodo večkrat na dan. Ko sem prišla iz porodnišnice je k meni prišla patronažna, ki mi je svetovala cicatradin sprej (mislim, da se tako napiše). Je bilo v parih dneh ful dobro. Odsvetujem sedenje na 'šlafu' - jaz sem si verjetno s tem popustila šive.

Drugi dan sem dojila sede in ko sem vstala s postelje je bilo vse krvavo. Šele pred cca 3 dnevi malceno bolj obremenjuem rit.

Tudi jaz dojim z nastavki in vem kako je neprijetno ko mali frca nastavek dol, ko opleta, zato mi v leže dojenje bolj gre, ker si lažje namestim nastavek.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pristavljanje k prsim
16.8.2010 22:24:47   
K_a_t_i
2 nasveta za dojenje:
leže - pri prvem se mi je zdel nemogoč položaj, pri drugem sem skapirala, da je vsa umetnost v tem, da si spodvijem povšter in si ga dam samo od vrata navzgor - torej, da si res podprem glavo. Če sem se vlegla tako, da je bil še malo pod ramo, sem se skoraj zlomila, mali pa ni prišel do bradavice. Vredno poskusit!
sede, ko ste šivane - ne vsedeš se na rit, ampak na trtico - torej nek rahlo ležeč položaj - seveda si zadaj naštimaš povšter, se nasloniš, da ti je udobno, noge pa daš vodoravno (na postelji itak, na kavču pa si daš stolček za noge, ali pa jih rukneš na mizico). Sicer pa v roku 2-3 tednov šivi nehajo bolet.

Srečno!

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 16.8.2010 22:25:35 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 11:29:09   
žabica13
No po branju te teme včeraj sem dragega poslala po šlaufek - in nama je šlo super včeraj zvečer, pa danes zjutraj, ponoči pa smo se še malo lovili!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 18:23:56   
natasarobi
Kakšen šlaufek? A za sedet, ker si šivana? Kako si pa rešila težavo z nastavki?

Meni tudi danes ni šlo, tako, da sem kar leže, edino ponoči sem polsedeče, pa še to mi je moj pomagal.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 19:14:03   
tlb

Meni je patronaža zelo pomagala s pristavljanjem; sem tudi dojila z nastavki (udrte bradavice), pa nama je uspelo brez!

Cel kolobar z bradavico vred si moraš sploščit (težko, ob trdih dojkah....) in otroka kar malo na "silo" gor pristavit-tako sem jaz delala na začetku-mi je patronažna glavico od tamalega potisnila na dojko. Postopoma pa so tudi dojke manj trde pa se otroček lažje pristavi. In ko je bil pravilno pristavljen je lepo pil, brez cirkusa....

Poznam to hektiko, ko se otroček kar nekak "natika" na nastavek/bradavico, pa celi cirkus pa nastavek pade dol, pa brcanje pa jok in stok.....Tako je bio pri meni na začetku, imela sem tudi groooozne ragade, da me je bolelo kot user posted image , sploh, če ni bil pravilno prisesan, sem tudi razmišljala, da kar neham z dojenjem (sem dva dni tudi dodajala PO dojenju-to je bila pa poezija; mali zadovoljen, jaz pa tudi). No, pa sem vztrajala in sedaj dojim že tretji mesec.

Saj bo; ni pa fajn na začetku; ampak z vztrajnostjo se bosta vlovila! Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo šlo, ne se sekirat :)

Aja, jaz sem dojila tako na pol sede (kot je ena napisala-sedela sem na postelji na povštrih nekak na trtici), leže samo v porodnišnici, doma pa mi ta položaj ni ustrezal, ni šlo.....

Pa mirno hranjenje otročka :)

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 20:50:27   
skuštrana
skuštrana - hvala za številke. sem se odločila, da bom še dojila naprej in vztrajala dokler se bo dalo. Sem imela bolj slab dan.


Ni za kaj, upam da ti uspe. Kar bodi vztrajna, je vredno user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 21:02:19   
Raho
Drage mamice - najbolj pomembno pri dojenju, še preden začnete dojiti je, da se ne obremenjujete s tem, kako bo šlo (nervoza vpliva na lakotzo, posredno pa tudi na dojenčka). Drugo, kar je pomembno pri laktaciji je, da popijete veliko tekočine, čim več.

Sama sem dojila v vseh mogočih položajih - leže, sede, stoje (ma, kakor je prišlo). Najenostavneje je dojiti leže, prav tako kot je skuštrana nalimala sliko, drugi položaj, ki je meni zelo ustrezal na začetku pa je bil, da sem sedela na postelji v takem pol ležečem položaju, nekako tako:
http://www.topnews.in/light/files/angelina-breastfeed.jpg

Pa na začetku vsak dojenček potrebuje malo spodbude, pa nameščanja bradavice v usta (tako kot so punce napisale).

Ah, dojila pa sem 63 mesecev brez pavze (2 otroka)user posted image , tako da kar lepo vztajajte, če želite dojiti. Je pa res, da je vsak začetek težakuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 21:30:46   
Petraa
Ali mora doječa mati res popiti ogromno tekočine? Ne drži. Doječa mati naj pije po žeji. Žal so premnoge mamice ves čas žejne, pa za potešitev žeje kar ne najdejo pravega časa. Nekatere mamice pa ravno zaradi tega pijejo več, kakor jim paše in ustreza. Vaše telo vam samo pove, da rabi več tekočine takrat, ko začutite žejo. Če na žejo pozabljate, boste opazile, da premalo pijete in da bo vaš urin izredno gost in temno rumene barve, ter zelo močnega vonja. V kotičku, kjer ponavadi dojite si vedno pripravite velik kozarec pijače, tako da boste lahko pili med tudi med dojenjem ali takoj po njem. Ne postavljajte si pravil, da morate na dan spiti vsaj 5 velikih kozarcev vode, saj s tem delate nasilje nad svojim telesom. Pijte, ko ste žejni!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 22:04:30   
Raho
Mogoče sem jaz res po župi priplavala in nimam pojma, ampak kar nekaj člankov govori o tem, da doječe matere morajo piti več kot pijejo navadno (mnoge pa zaradi tega, ker se veliko posvečajo novorojenčku, na to pozabijo):
http://www.nasa-lekarna.si/clanki/clanek/novorojencek-in-dojenje/
http://www.revija-vita.com/Dojenje/Prvi_koraki_pri_dojenju/prvi_koraki_pri_dojenju.html
http://www.frutek.si/nasveti/prehrana-dojece-matere/energijske-in-hranilne-potrebe-dojece-matere/
http://www.uptodate.com/patients/content/topic.do?topicKey=~O3t3rvN9QYvdJ/
http://www.thehealthguide.org/constipation/breastfed-infant-constipation-can-occur-due-to-insufficient-fluid-intake-not-enough-fiber-as-well-as-high-constipation-foods/
Pa še bi jih lahko limala do onemoglosti.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 22:12:09   
skuštrana
Vaše telo vam samo pove, da rabi več tekočine takrat, ko začutite žejo.


Tole nima veze s temo, ampak takrat ko si žžejen je telo že dehidrirano in je za pitje pravzaprav že pozno.
Jaz vem, da spijem full vode. Tudi do 4 - 5 litrov na dan ( dojim). Ko je bil pa manjši sem jo spila pa še več.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pristavljanje k prsim
17.8.2010 22:20:38   
Petraa
Tole je kopirano od LLL svetovalk.
Malo si čudno napisala,da je za pitje prepozno. Dehidriranost ima več "stopenj"  . In če piješ takrat ko si žejen ni nič narobe ,pa tudi sama menim,da nisi takrat dehidriran.  Potem smo večina živali in ljudi na svetu grozno dehidrirani user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?