|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 14:22:16   
tina202
Imam 6 tednov staro punčko, ki je na AM, problemi kako najti pravo mleko.
Dobivala je antibijotike zato ma uničeno prebavo in nekaka tako kot bi treba. Dajem ji Waya a ni učinka.
Najprej sem ji dajala aptamil, ki ga je svetovala partonažna, ker ni kakala smo šli na aptamil Compfort- je kakala ampak trše.
Potem sem ta isti aptamil Comfort kupila v Millerju in je lepo kakala, potem sem pa rekla bom probala ta baby love bio ki ga vse prijateljice hvalijo in je spet kakala težje in trže.
Sem začela dajat spet Comfort in spet kaka vredu. Problem je pa v tem da sem ugotovila da kakor sem dajala aptamil ni pojedla niti polovico, takoj je zaspala zato tudi kupčka ni bilo in bla zmeraj sitna, spala ponoči na slabe 3h, ter čez dan bila nemirna.
Kakor sem ji začela dajat pa takrat baby love Bio je pa vse pojedla, lepo kupčka podrla in zaspala in spala 6ur in teža je šla gor pa tudi zvijalo je ni razen kakanje. Res nevem kaj nardit, ker nebi rada menjala teh mlek. Kakšno naravno sredstvo za prebavo.
lepo prosim nasvete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 14:28:01   
tina202
kakršen koli nasvet bo dobrodošel

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 15:48:41   
respect
lactecon sirup. Pa otroku ponujati tekočine ( voda,čaj,sok,pač kar bo pil)

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 16:06:56   
RIJA*
umiri se.
to kar počneš, kvečjemu škodi otroku.

ni dobro menjavati mleka na teden dni...eno mleko moraš dajati vsaj dva do tri tedne, da se otrok navadi...to kar počenjaš, ga samo draži in je kot je.

da se pri 6 tednih ponoči hrani na 3 ure, ni nič nenormalnega...pač ji tak odgovarja, ker ne poje veliko. se bo že spremenilo...ne moreš čakati, da ti bo otrok pri 6 tednih zvečer ruknil celo flašo in veselo spal do jutra.

tudi to so radosti starševstva user posted image

(odgovor članu tina202)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 21:37:14   
Shana86
Na hitro:

Se strinjam z Rijo... Drugace pa je moja bila tudi tako obcutljiva. Sem dajala Waya, Coliprev, od AM ji odgovarja Holle. Mi je pa sele pri 3 mesecih spala najprej 5 ur v kosu, nato na dve uri... Sedaj pri 4 mi spi vecinoma do petih. Cez dan mora spati le toliko, kot potrebuje, in pojesti glavnino. Pa cim prej uvedite vecerni ritual (kopanje). Dan in noc locijo sele pri okoli 8 tednih.

Razumem, kako se pocutis... da nic ne delas prav in nimas pojma. Pa ni tako - le stvari se morajo malo umiriti in bos zacela uzivati. Samo vzemi vsak dan sproti. Saj bo user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
17.6.2014 22:10:47   
zaspancek1
Po mojih izkusnjah pa ni nobene vecje panike, ce menjas ali celo mesas mleka. Tako da s tem ni nic narobe, jaz bi celo kombinirala mleka - za zvecer bi dala babylove, cez dan pa tudi comfort. Ker pa je pri nas bila razlika v tem, ali je bil otrok hitro lacen ali pa sit nekaj casa( heh, pri nas je bil uspeh ze 3 ure, ker je bil sicer nedonosencek precej sestradan - ta se danes ogromno poje, pa je suhec). Ce res tezko kaka, poskusi z lacteconom, nekaterim pomaga ze zlicka donata( brez mehurckov seveda), lahko pa tudi kaksno drugo mleko, pri nasem prvem je pomagala beba sensitive, pri drugem pa kar babylove. Je pa tudi res, da sta oba kakala precej poredko - enkrat na teden( ker od mleka pac ni veliko ostalo).
Skratka - - nisi naredila nic narobe, tudi to tezje kakanje ni nic nenavadnega, kaj sele tragicnega, zato brez panike.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
18.6.2014 8:43:59   
nusi
ah se strinjam z zaspanček. ta panika okrog menjave mleka je nepotrebna, ker so vsa enaka, ker je predpisano koliko česa dojenček potrebuje in tega se morajo držat. Ok se minimalne razlike (vonj, okus...) ampak hranilne vrednosti morajo biti približno enake. Sama edino nisem dajala milumila, ker je po njem grozno driskal - mogoče ker je slajši. Če je problem "samo zaprtost" bi jaz dajala mleko, ki ga ima rada - npr. baby love, pa vmes Comfort, da lažje kaka oz. kakšen drug pripravek, kot so napisale.
3 tedne čakat če bo mleko ok - odvisno kaj je otroku, če dobiva npr. izpuščaje ali ima hudi drisko ne boš valda čakala 3 tedne? zaprtost pa le ni taka kriza, je zoprno, ampak če bolj trdo in poredko kaka poskušaj najti kaj ji pomaga, ni pa to nevarno. Lahko poskusiš še s probiotičnimi kapljicami.

majhni dojenčki jedo zelo pogosto, to na 3 ure je bolj pravljica user posted image , če so dojeni so non stop na joški, če so na mleku pa recimo, da jih bolj zasiti in potem malo dlje zdržijo, ampak odvisno koliko popije.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
18.6.2014 8:51:01   
Izabelina
za zaprtost pa poskusi namesto s sirupom najprej s sladkimi kamilicami, mislm da bi blo že par žličk ((zelo) sladkih kamilic dovolj za tako majceno dete...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
18.6.2014 8:56:51   
darhaha84
Nam je pomagalo, da sem mleko delala na kamilicah (namesto na vodi). Skuhala sem kamilice (najboljše so bile domače ali pa od 1001 cvet) in nato notri vsula Apatmil. Ko, je to začel dobivati je kakal vsak dan oz. vsaj na 2 dni. To smo začeli dajati po nasvetu pediatrinje. Edino, če smo kam šli sem delala na vodi in se mu takoj začelo poznati, da ni kakal. Jaz sirupa tako malemu ne bi dajala.
Prej bi se posvetovala s pediatrinjo.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
18.6.2014 9:43:09   
Dorotheia
Jaz bom dala za začetek en nasvet - brez panike. user posted image Res prava govorim, ker drugače povsod glede našega paničarim. user posted image

Ma pri tako majhnih se še vse od črevesja, prehranjevanja, vzpostavljanja sistema v celotnem telesu razvija, zato naj te ne skbi, če ne kaka vsak dan - eni se že po defaultu bolj napenjajo pri kakanju kot drugi, drugi pa imajo težave kje drugje.

Sicer res vsi pravijo, da menjava mleka ni najboljša, ampak mislim, da je na začetku fajn, da se najde neko, ki vsaj približno ustreza otroku - jaz sem našemu, dokler nisem imela dovolj svojega mleka, tudi na začetku preizkusila več mlek in šele tretje preizkušeno je ustrezalo (našemu je najbolj ustrezala Beba). Je pa res, da so nam potem pri slabih 2 mesecih ugotovili refluks in smo morali na prilagojeno mleko, zato sem potem spet morala menjati.

Sem pa tudi jaz slišala zato, da se mleko zameša v kuhane kamilice namesto v prekuhano vodo. Bi bilo za preizkusit.

Uglavnem, želim ti, da se čimprej najdeš in ugotoviš, kaj otročku paše. Prva dva meseca sta itak najtežja. Boš videla, kako bo kmalu boljše! Vse dobro!

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.6.2014 11:32:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dorotheia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
19.6.2014 10:21:51   
44gatti
Oh, revčka! Te razumem! In še kako! Naš je prva dva meseca kakal na en teden ali celo 10 dni!!! Dva dni prej se je mučil, pol je pa šlo. Uredilo pa se je takrat, ko sem mu začela dajati novalac. Sicer sem mu tudi jst dajala kamilice, ki pa na žalost niso učinkovale. Lactecon ji nebi še dajala...
Drugače naj te potolažim: pravijo, da ni panike, če tako majhen dojenček kaka na en teden! Tako glavo pokonci, boš vidla, da se bo uredilo! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
9.7.2014 14:10:16   
Ajaz
Prvo stvar, ki je dobro, da jo narediš je, da se popolnoma umiriš in opazuješ svojega otroka ter delaš tako, kot mu najbolj ustreza. Na voljo imaš preveč različnih pripravkov, saj se lahko med njimi včasih že izgubiš. Mogoče ti bo pa moja zgodba malo pomagala, ali pa vsaj dala malo več samozavesti pri vzgoji.
Pri prvem otroku sem začela doživljati šoke že v porodnišnici, kjer bi mogla dojiti, kot so rekle sestre, ampak je bil tmalček tak zaspanček, da je po dveh potegih zaspal in ga nisem mogla kar tako zbuditi. Nato se je sam v groznem joku zbujal in ko sem ga želela podojiti je ponovno po parih kratkih potegih zaspal. Želela sem poslušati vse okoli sebe, ki so mi govorili, da bo sesal, v tolikšni meri, da je bošček ogromno prejokal od lakote, predno sem se opogumila in mu začela devati Aptamil. Zakaj Aptamil? Ker so ga priporočali pediatri in v lekarni. Kmalu je tamalega tako zaštopalo, da 10 dni ni kakal, jokal je od zvijanja in sem mela ponovno težave, ker da mleka se pa res ne sme menjati, ker bom uničila črevesje. Samo Confort naj mu dam, ker je to od iste znamke ... Potem sva imela pa veselje z menjavo pleničk, saj je imel drisko od Conforta... Sama zmešnjava, dokler nisem po prvem letu starosti prenehala z Aptamilom.
Drugi pa je popolnoma druga zgodba. Z dojenjem namatudi tokrat ni uspelo, ker sem ga ravno tako podhranjevala par dni. Toda tokrat sem kar hitro prešla na adaptirano mleko, saj si nisem želela take živčne vojne, kot je bila prvič.tokrat pa sem začela z uporabo babylove bio in je moja patronažna rekla, da je enako mleko kot novalac, pač ceneje. Tamali ga je veselo jedel in pridno kakal. Ker so bile težave z dobavo tega mleka, sem poskusila z uporabo Aptamila, ki pa je pokazal popolnoma isto sliko kot pri prvem otroku, zaprtje. Uporabila sem confort, da je odprlo in ponovno driska. Me je zaskrbelo zaradi menjave mleka, pa sem prebrala na drugem forumu, da so načeloma vsa mleka podobne sestave in glede na to, da bo itak jedel različno hrano, ni omejitve za menjavo mleka. To je napisala ena pediatrinja, mislim da Tanč. Zdaj ko je babylove bio spet na voljo pa ga tamali spet lepo je in ni težav.
Okoli tebe bo ogromno ljudi, ki ti bodo modro svetovali kako MORAŠ delati. Svetujem ti, da si pridobiš čim več informacij o temi, ki te bo zanimala, potem pa opazuj svojega otročka in naredi, da bo za njega najbolje in hkrati ustrezalo tebi.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prosim pomoč, ker sem obupana
13.7.2014 10:00:41   
malamut
Če babylove bio mleko lepo sprejme, uporabljaj tega naprej. Ne se sekirat. Nas je imel probleme po Novalacu, smo zamenjali z babylove in je blo vse ok. Zdaj je prav živahen mulo. Smo pa dajali kapljice Biogaja in OBVEZNO še Coliprev in tako je blo 3 mesece, dokler ni pasal obdobje krčkov. SIcer jih ni imel, ma po nasvetu dr. dajali biogajo in coliprav. Če je pa kdaj kakal bolj trdo, smo mu dodajali instant čaj od HIPP za dojenčke na začetku, mu je takoj pomagalo. Ampak, kot so že napisale. ni nujno, da bojo dojenčki kakali vsaki dan ali večkrat, lahko tudi do 4 dni ne kakako nič. Če teža gre gor in mali lepo napredujejo, čeprav malo kakajo, le brez skrbi.

(odgovor članu Ajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?