|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
14.3.2005 22:25:17   
milenakajzer
Naša Angela je danes šla prvič v vrtec. Skupaj sva preživeli eno uro in sem čisto pretresena. Njeje je bilo všeč saj je lahko brez prepovedi pobirala svinjarijo po tleh in neomejeno grizla grozno umazane igrače. Po uri in pol bivanja v vrtcu sva odšli domov. Cel dan mi je šlo na jok. Umazana tla, otroci, ki kihajo in kašljajo, utrujena in dolgočasna varuška...

Najmlajši otrok je leto in pol. Vsi že hodijo, sami jejo, pijejo iz skodelice... Naša pa se še vedno plazi, pobira svinjarijo po tleh... Rdeče hlače so bile sive. Pritožila sem se pomočnici ravnateljice. Najrajše bi ostala doma. Nočem jutri v vrtec. Kaj, ko bo čez deset dni konec dopusta in bom morala v zelo zahtevno službo. Nimam nikogar, da bi me vsaj malce pomiril. Mož je znorel. Pravi, da zganjujem paniko brez vzroka. Kaj, ko se počutim tako mizerno in bedno.

S precej starejšo hčerko smo živeli v tujini. Nikoli nisem občutila take žalosti pri srcu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
14.3.2005 22:29:29   
Anonimen
Kako pa to, da je tako umazano? A nimajo čistilke, ki bi vsak dan pomila po tleh? To je pa res čudno. Pri nas ima Tibor snežno bela rokava pri majčki pa je velinoma na tleh, ker se igra z avtomobilčki. Pa ponavadi kar v leže. Ko pride iz vrtca, so rokava prav tako snežno bela. Res ni povsod tako, kot zgleda, da je pri vas.

(odgovor članu milenakajzer)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
14.3.2005 23:11:17   
frutka_
Milena najprej čestitam za prvi jaslični dan. Gotovo je bilo naporno.


Če je res tako umazano kot praviš potem je prav, da si problem izpostavila pri podravnateljici. Pri nas v vrtcu se tla sesajo in brišejo vsak dan, po potebi še po kosilu. Igračke redno tedensko razkužujemo in peremo, prav tako plišote, posteljinice na 14 dni,...

Verjemi, da se bodo stvari spremenile. Ti pa misli bolj poztivno, ker bo sicer punčka začutila tvoj odpor in bo jokala.
Vprašaj še vzgojitejico kako je s čisščenjem in pranjem. Pa morda vprašak kakšnega starša, če boš koga videla kaj menijo o tem.
Na žalost pa na kihanje in kašljanje otrok ne moreš vplivati. Zdaj je čas prehladov in viroz. Če se otrok sicer počuti dobro (ni siten, razdražljiv, nima vročine) potem ni panike, da ne bi prišel v vrtec. Kihci pa letijo tudi več km naokrog...

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
15.3.2005 7:39:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu milenakajzer)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
15.3.2005 7:56:44   
NinKa
Groza kaj me še čaka, sem brala post pa mi je blo kr hudo pri srcu.

Naš škrat bi naj šel v vrtec v začetku tega meseca.Pa mi srce ni dalo, da bi ga dala med kihajoče malčke, čeprav je vrtec ki smo ga izbrali na kar dobrem glasu.

Tako sva se oodločila z dragim, da bo še do septebra doma in ....joj, kako bom jaz preživela uvajanje....se bolj sekiram kot za škrata, da bi jokal. Ker je že sedaj rad v družbi malčkov.


Milena ti se pa ne sekiraj, če je tvoji miški všeč, pol je vse v najlepšem redu. Se bo zabavala čez dan, popoldan pa jo boš znova imela in se bosta cartali. Tisto ko pa si napisala, da so vsi starejši otročki, pa ima tut nekaj pozitivnega, ker bo hotela počet isto kot oni, se bo po hitrem postoku naučila vse kar drugi počnejo.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
15.3.2005 8:19:24   
milenakajzer
Vsem hvala za tolažilne besede. Pravkar se odprabvljava drugi dan v vrtec. Pred tem pa bi rada omenila še to, da mi je podravnateljica povedala, da čiščenje opravlja zunanja služba, in da jih bo takoj obvestila o moji pripombi. Verjemite, da ne preteravam. Rdeče hlače so v eni uri bile sive.

Milena

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
15.3.2005 21:25:10   
Pajaca
HALO!!!!

Pa ne smeš se jokat zarad vrtca, vsaj pred otrokom ne, pa ne ga srat... boš mela probleme ko otrok nau hotu v vrtec, ker je to neki slabga.

Kar se tiče čistoče se strinjam, pritož se, vrtec mora bit pospravljen. Pri nas je vsaj zjutraj vse čisto. Čez dan se pa nabere svinjarija in prve 3 tedne smo tudi mi hodili domov v sivih rdečih hlačah.... ha ha pa je pogruntala da je bolje da hodi.

Kar se tiče kaj vse otroci znajo... najbrž so starejši in pač več znajo.... moja se je v 4 tednih naučila iti po kosilu spat, bp, veliko hoče naresti sama pa naj bo to jesti z žlico ali piti po šalčki.... res smo zadovoljni z vrtcem... rada gre in se ima fino.... in ja otroci smrkajo in kašlajo.... ampak tudi mi gremo smrkasti v službo in za malo kašlanja pač ne dobiš bolniške.

Boš vidla kako bo fino, ko boš prišla po otroka pa bo par punčk mahalo, tvoj otrok pa nazaj... ja ja 4 tedne pa ma že frendice... ha ha.

Hlače pa.... kaj češ... meni so rekle da naj počakam kaj bo poleti, ko se bodo igrali v peskovniku.....

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
17.3.2005 8:27:35   
milenakajzer
Včeraj smo bile tretji dan v vrtcu. Danes je že bolana, prvič. Huda noč je za nami. Kiha, nosek zamašen, vročina...

Kaj naj zdaj? Ali kdo pozna kakšno privat varstvo? Verjetno je kje kdo, ki bi pazil otroka za toliko denarja koliko damo v jaslih.

Milena

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prvič v vrtec - prosim potolažite me
27.3.2005 13:43:44   
milenakajzer
To je vrtec France Prešeren, jaslični oddelek. Doma sva že drugi teden. Zelo je bila bolana. Imela je hudo virozo z drisko, visoko vročino in bruhanjem. Kako kaže ne bom kmalu šla v službo. Shujšala je tuidi tako, da jo moram porediti. V vmesnem času smo iskali privat varstvo pa nismo najdli nič primernega. Skratka plačamo veliko, otrok ne hodi v vrtec in jaz ne v službo. Ali poznate koga, ki bi pazil otroka? Trenutno so nam izračunali za vrtec 65.000 sit. Z aprilom se bo podražilo za 10%. Z velikim veseljem bi jo dala privat, če bi najdla ustrezno varstvo.

Kar se pa varušk v vrtcu tiče pa nimam pripomb. V treh dneh sem imela priložnost spoznati metode in delo. Menim, da sta obe varuški enkratni. Kaj, ko pa je toliko virusov naokoli.

Upam, da mi odpišete.

Lepo pozdravljeni.

Milena

(odgovor članu milenakajzer)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?