|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 14:10:09   
Andra
Kot že pove sam naslov, je za nami prvi teden uvajanja, ki je katastrofalen.
Naša deklica je zelo vesela in se ne boji nikogar. Nikoli nismo imeli z njo težav, pa smo bili že marsikje. Tudi pri starih starših sva jo puščala, pa ni bilo nikoli problemov.
Ta teden pa kot da je čisto drug otrok. V varstvu jo puščam samo 3 ure na dan, ampak še to vglavnem user posted image , vsaj tako pravi varuška. Težko razumem, da otrok celo dopoldne joka brez prekinitve...
Ne vem kaj naj naredim. Čez 14 dni mi poteče porodniška in bo treba v službo. Doma je ne morem imeti. Varuška mi že dva dneva ponavlja, da če se ne bo navadila, jo ne bo mogla pazit.
Zbegana sem še zaradi tega. Se ona potrudi dovolj, da se deklica ne počuti odrinjene. Mene preganja misel, kaj če ostanemo brez varstva tik pred zdajci?
Zdi se mi, da se vrtim v začaranem krogu...
Kakšen pameten nasvet bo zelo dobrodošel.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 14:23:06   
kaja11
Čisto nič ti ne zavidam...... še vedno se spomnim našega uvajanja. Mali se je iz veseljaka čez noč spremenil v prestrašenega otroka, oči zabuhle od joka.... groza. Kar srce se mi je lomila, ko sem ga prioeljala v vrtec. V tistih dneh sva imela tudi prvi obisk zobarja... njen komentar je bil "to je pa res en prestrašen otrok". Skratka CELA DRAMA. Aja pa še to... po 14 dneh mi je vzgojiteljica rekla "danes se je pa celo nasmehnil".  Samo, da sem pomislila kje je moj mali, so mi že solze tekle.... v službi so me samo debelo gledali.
Po 14 dneh so se pa zadeve umirile. Mali je začel z veseljem hoditi v vrtec, spet se je cele dneve smejal. Sedaj, po 4 mesecih, je pa že pravi gavnar. daj otroku čas, da se navadi na novo osebo, novo okolje... Boš videla, vse bo v redu.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 14:35:15   
viv_
Andra - pri nas je bila identična situacija. Pa ravno taka je bila, kot ti opisuješ, v vrtcu pa katastrofa. Še doma je bila vsa spremenjena, jokava, zamorjena... Groza! Z možem sva bila vsa iz sebe in če bi imela drugo možnost, bi jo izpisala. Ampak ni bilo druge! Sva vztrajala, v našem primeru z veliko pomočjo vzgojiteljic, ki so se res potrudile maksimalno, in uspelo nam je. Prvi teden je bil katastrofalen. Potem je zbolela (verjetno psihosomatsko) in je bila en teden doma. Drugi teden v vrtcu je bil malo boljši, ampak še vedno bolj grozen kot ne. Potem pa, kot bi odrezal! Z veseljem in nasmejana v vrtec vsak dan!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 15:40:16   
Anonimen
Pri tebi je očitni problem to, da bi se pupika navadila, če bi ji varuška dala možnost. Ona pa je, kot kaže, že kar po enem tednu obupala nad njo. Tako vendar ne more delati. Viv je rekla, da je s pomočjo vzgojiteljice bilo znova vzpostavljeno staro stanje, nasmejanost in veselje do vrtca. Bojim se, da pri tebi ni tako, ker si očitno privat varuške lahko dovolijo marsikaj, tudi to, da če otrok preveč joče, ga kar zavrnejo, ne ozirajoč se na starše in njihovo situacijo. Jaz mislim, da bi bil potreben en konkretni pogovor z varuško, če ne druga, naj ji vsaj en dan nameni malo več pozornosti, pa bo sigurno za Tjašo malo lažje.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 15:44:04   
Anonimen
grozljivo ,se posebej,ce ti da tak odgovor..Pri nam se to ne dogaja,ker skrbimo samo za 3 otrocicke in vsi so vsako jutro veseli,ko nam jih pripeljejo..Drzim pesti,bogi otrocek,da gre cez tako travmo...

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 15:47:19   
Anonimen
joj,ti ne zavidam..s kje pa si,da so se take glupe varuske?Pa ne razumem,jo imas privat ali v vrtcu?Ce je privat,jo takoj zamenjaj..nas mali je star eno leto in komaj caka,da gre-mi imamo privat...pa dostikrat joka,ko pridemo ponj..In to ze od prvega dne..se mi smilis,meni bi se zmesalo!!!

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 16:44:14   
Andra
Imam jo v privat varstvu in zato sem še toliko bolj razočarana, saj so vsi vedno govorili samo dobro o privat varuškah.
Ko sem pred tremi leti dala sina v jaslice, niti pod razno nismo imeli nobenih problemov. Od prvega dne je užival tam in še dane je tako.
Res razmišljam če je varuška vredu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 17:08:12   
Magi*
niso vse privat varuške tudi dobre varuške. mi sicer nismo imeli problemov, sem pa prvi teden bila jaz skupaj z njo, potem pa sem jo postopoma puščala. prvi dan sem odšla za eno uro, drugi za dve... in nama je lepo steklo. pa tudi tisti prvi teden sem si ogledala, kako funkcionira varstvo. to ti povem, da nikjer ni popolno. je pa najpomembnejše, da se otrok tam dobro počuti. to, da ti je varuška po enem tednu izjavila, da dvomi da bo šlo, bi tudi mene skrbelo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 17:18:43   
Anonimen
res,sramota za take izjave..Pa saj bi ze takoj morala cutiti,da nekaj ne stima,ali jo je puncka sprva sprejela..Jaz sem hodila z njo na uvajanje,kadar je slo .In potem ni bilo tezav..Od kod si?

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 17:52:38   
Marogica
ANdra, jaz ne bi tako črno gledala, mislim pa tudi, da tej varuški čisto nič ne manjka i n je bil njen odgovor odkrit. Poznam isti primer pri mojih znancih. Fantek je jokal ca, 3 tedne in varuška je rekla, da če bi šlo to tako dalje, ga ne bi mogla čuvati. Po teh treh tednih, pa je pri malemu naredilo klik in ni bilo nobenega problema več. Čuvala ga je 2 leti.
Najprej je treba analizo narediti "doma". Je tvoj otroček vajen biti pri tujih ljudeh, je že kdaj prespal pri babici, ostal kakšen dan brez tebe? Če ne, je tudi to razlog, da tako reagira.
Ne vem, koliko je stara, najbrž okoli enega leta, torej je v fazi, ko se "vesi" malo bolj po tebi. Vsaj pri nas je tako. Naš ima že kakšen mesec fazo, da če pride kakšen tuj človek, celo moja mam, ki jo vidi vsaj 1x na teden, se me oprijema in se stiska k meni, kot še nikoli. Nato potebuje nekaj časa, da se je privadi, potem pa je OK. Je pa res, da nikoli ni jokal nekaj ur, ker je navajen, da je kdaj ostal pri njej.
Kar pa se kompetentnosti varuške tiče, ne morem reči nič dobrega ali slabega, vendar ne primerjat z vrtcem, kjer se varuške tudi trudijo, vendar jim tam "pomagajo" otroci. Kar pomeni, da se otrok lažje vživi in pozabi na mamico, če je med množico malčkov. Tukaj ima varuška sigurno težjo nalogo.
Zato pa jaz pravim: vrtec je zakon.
Tebi pa dosti sreče in malo več potrpljenja, in daj tvoji punčki in varušli še malo časa, da se druga na drugo navadita.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 18:33:38   
taška30
Ojoj, tole se pa res grozno bere. Sicer mi še nismo na tem, bomo pa v roku enega meseca. In takle scenarij je moja najhujša nočna mora.user posted image

Pišeš, da je pri njej po 3 ure na dan. A skupaj niste bile pa nič pri varuški? Jaz imam namen vsaj dva dni biti ves čas zraven, mogoče bom šla le malo iz sobe za par minut. Šele potem jo bom pustila uro in več samo.
Naša punči je namreč taka, da če človeka pozna, ni noben problem, tudi na počitnicah je že bila pri babici za 2 noči, brez problema, čeprav se vidijo le na cca. vsake 14 dni. ampak jo pozna. Če pa koga prvič vidi in če ni ravno najboljše volje, se pa zjoka v sekundi, če se jo tisti le dotakne, kaj šele v naročje vzame, pa čeprav sem jaz pol metra stran. Če jaz našo prvič kar pustim za tri ure pri eni **** osebi, se ji po moje zmeša.user posted image

Jaz bi na tvojem mestu bila tam recimo dan ali dva, cele tri ure, oziroma se vmes malo umakneš, če vidiš, da se lepo zaigra. Pa vmes se pogovarjajte vidve z varuško, pa hecajte, da bo mala videla, da sta 'prijateljici'.

No, vsaj tako si jaz predstavljam uvajanje, kako bo pa v praksi, bom pa kmalu videla.

Veliko sreče.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 18:33:49   
taška30
pomota.

< Sporočilo je popravil taška30 -- 10.3.2006 18:34:07 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 18:56:05   
eva1
Pri nas je bilo takole...začela sem počasi z uvajanje-3 dni sem bila skoz z njim od 8h-12h, potem sem ga počasi puščala samega...najprej 1 uro, 2 uri...tako da smo počasi prišli da je bil včasih v vrtcu od 8h-12h sam...so vzgojiteljice rekle, da kadar je v naročju je ok, ko pa ga pusti pa joka...enkrat se mi je kr srce paralo, ko je jokal k dež, k sem prišla ponj...no ampak potem počasi se je stanje izboljšalo...jokal ni več, veliko je bil na začetku po naročju, se mi zdi da imamo res dobre vzgojiteljice in da se res zavzamejo 100% za otroke...kakšne 14 dni -3 tedne je trajalo, pa smo se čisto ujeli, ko pridemo v vrtec gre z veseljem k vzgojiteljici, pravijo da je velik dobrovoljček, pa tut nagaja že ornkuser posted image user posted image user posted image ...pri nam se je na začetku tudi pri spanju poznalo, kar naenkrat se je začel zbujati ponoči in jokati, no ampak sej pravim, nekje v 3 tednih se je čist prilagodil in ni nobenih problemov več...tako da je potrpljenje in boš videla da bo vse ok...jaz Lukca nisem prej nikjer puščala(babicah) niti ni nikoli še drugje prespal...otroci rabijo čas da se prilagodijo in se navadijo novega okolja...
..vse bo ok, le optimistično naprejuser posted image ..
Pa še to-v naši skupimi je bilo tudi nekaj otrok, ki so veliko časa prijokali, sedaj pa so že vsi ok in so se privadili na vrtec in na direndaj!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!!
10.3.2006 20:31:02   
beezoo
Predvem opažam, pri mamicah, da same panicirajo. To otroci čutijo in se temu premerno obnašajo. Seveda, da je kriza. Kakopak...
Zamislite si, da vas iz danes na jutri prestavijo na novo delovno mesto v novo okolje, kjer nikogar ne poznate. Sigurno se ne bi dobro počutile a ne?
Pri otrocih je ravno tako. Sploh pa vejo kaj morajo narediti. Če jim seveda to pustimo. Velikokrat jim je potrebno povedati da pridemo nazaj in da je to čisto normalno in da jih ne bomo zapustili, pa kako se bojo imeli lepo in tako naprej.
Pa tudi, punce, ne preveč pozornosti polagat na to, kako je vrtec huda stvar in tako naprej, pa kako so bogi otroci ko morajo stran od staršev. Seveda ni lahko nobenemu od vas. Čim bolj naravno z veliko pozornosti vas, ko staršev in seveda tudi vgojiteljic, da otrok dojame, da se vedno vrnete.
Veliko crkljanja popoldne, pa veliko pozornosti.
Garantirano bo v parih tednih tako, da ne bodo  hoteli domov.

Verjemite, smo dali skozi, 2 x , pa sta šli obe hčeri v vrtec pri 11 mesecih.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?