|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pufi, limiti, minus...
3.5.2006 23:03:16   
Anonimen
Ojla!
Vzgojena sem tako (prav tako moj mož), da se porabi toliko denarja, kot ga imaš na razpolago. To pomeni, če grem za par tolarjev v minus, me že grabi panika.......
Ta zgodba se pa konča ob vstopu otroka v vrtec. Za vrtec plačujeva nekaj čez 50.000 SIT, stanovanje sva si kupila pred 3 leti in se zakreditirala za 15 let, še avto imava na kredit, tukaj so stroški stanovanja ubitačni........in ko potegnem črto čez vse stroške stanovanja, kredite in vrtec, nam ostane za hrano, plenice in druge nujne stvari le borih 20.000 SIT. S tem pa se ne da preživeti. En kredit imava do leta 2008, drugega do leta 2011, stanovanjskega do leta 2017....Ni druge izbire, kot limit na banki, ki sem ga šla danes podpisat.
Kar groza me je bila, saj nisem bila nikoli navajena biti "zapufana". Potem pa se malo pogovarjamo v službi in pravi ena sodelavka, ah, mi imamo limita vsak 500.000 sit, pa kaj, živimo pač tako, ker drugače ne gre.....druga pravi, da ima limita 1.800.000 sit, ker drugače ne gre, sezidala si je hišo.....in ko to poslušam, me kar zgrozi, kako so ljudje zapufani, kakšne limite imajo....Zdaj sem tudi sama v takšni situaciji in druge pomoči ni, kot ta limit, ki ti itak še mesečno "žere" denar za obresti....Katastrofa. Potem pa samo čakaš, da minejo leta in ne boš več imel kredita....Ko bomo stari, bomo lažje živeli, namesto da bi sedaj uživali, ko smo mladi...
Takšno je življenje in tudi sama sem se morala s tem sprijazniti.
Kako pa ste vi z limiti?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pufi, limiti, minus...
3.5.2006 23:09:13   
Anonimen
Jao, kakšna tema... ravno zame... user posted image user posted image user posted image
Meni so zaradi "prečudovitega" poslovanja ukinili VSE. Nimam plačilnih ali debetnih kartic, nimam dostopa do bankomata (samo na matični banki osebni dvigi v višini pozitivnega stanja), nimam čekov, nimam limitov, ne dajo mi kreditov, trajnikov,.... NIČ OD NIČ.
In zdaj nimam drugega, kakor da plačujem stare grehe, od katerih polovica sploh ni mojih, za drugo polovico pa se tožarim na sodišču. Blokirane imam vse dvige nad 87.000 SIT, razen otroških dodatkov.
Živim pa vseeno... nimam ravno velike izbire... In sploh ne paničarim več. Dokler zberem dovolj za stanovanje, otroke, hrano in dolgove, sem čisto zadovoljna. Tudi tega bo enkrat konec, a ne? No, ja, razen če bo prej mene pobralo. V tem primeru je pa potem tako ali tako vseeno... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 7:03:48   
srki
Jaz sem tudi "cvikica" kar se tega limita tiče. Ravo včeraj sem šla v - za 1.000 tolarjev, pa sem kar slabo vest imela. Midva sva si tudi rekla, če se le da, ne greva v nimus. Mogoče pri nama pripomore to, da živiva z mojimi in so tako tudi vsi stroški nižji, za hrano kaj dosti ne porabimo, ker imamo domače meso, domače pridelke. Avto sva pa že odplačala, še preden se je rodil Aljaž. Sicer imam stanovanjsko varčevanje, 60.000 na mesec, pa vrtca 35.000 pa drugi stroški, zavarovanje, internet, mobitel...Pa nama kar nekako sfolga. Včasih sem prava škrtulja zase, ravno iz razloga, ker me je strah, da se zapufam. Ampak, ko bomo kaj kupili ali začeli gradit, pa se bo verjetno treba, ker druge ni. Saj se navadiš tudi tako živet. Tako pač je. Tudi moje sodelavke imajo grozne limite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 7:46:32   
dulcinea
Še nikoli nisem šla v minus... Upam  da tudi mi nikoli ne bo treba. Ampak kaj se ve...

Anonimna, upam da rešiš problem.

LP, D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 7:48:42   
darjatimci
Tudi pri nas je podobna situacija.Mislim,da je zelo malo takih,ki nebi bili zakreditirani.Jaz sem se isto otepala vseh možnih kreditov, limita,da o sposojanju denarja ne govorim. Med zadnjo nosečnostjo sem si nakopala 250 jurčkov limita in povem vam,da se še sedaj nisem izkopala iz njega. Edino kar mi je uspelo, da sem ga sedaj vzela le 200.000user posted image .Avta imava oba na kredit, da o ostalih stroških ne govorim.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 7:51:48   
soncece24
Pa saj kredit je tudi puf, če si do zdaj shajala s tremikrediti,boš pa še z limitom, vse se da preživet.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 8:17:32   
lory05
Draga anonimna,

kolikor je meni znano, kako živjio ljudje okoli mene, mislim, da je mogoče še 5%ljudi, ki nimajo kreditov in limitov ali pa še toliko ne.
Torej naj ti povem, kako midva živiva: oba imava stanovanjski kredit za 20 let, ker smo se pred dvemi leti preselili v svojo hiško. Oba limita do tilta, letos nama bodo seveda obema znižali znesek limita zaradi kreditov...............
Avto imava na leasing še 5 let, poleg tega pa plačujeva še en kredit, ki nama ga je vzela moja sestra, ker sama nisva bila več kreditno sposobna.
Imava enega otroka, starega 13,5 let, ki rabi vedno več, da o stroških s hišo ne govorim, pa še bi rada kaj prišparala, da kakšen kredit vrneva kaj prej.
Mislim, da si zdaj lahko predstavljaš, kako živimo, pa gre.
Jaz sem mnenja, da raje imam kredit za celo življenje in živim na svojem, sama v miru. Kredit imam čas odplačat celo življenje.
Če bi šparala, da si bova naredila hiško, ko prišparava, bi prej ratala stara, pa še ves čas bi morala bit podnajemnik ali živeti s starši. Raje s krediti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 10:40:54   
Annny
Jaz bi pa takole rekla...naj ti ne bo v tolažbo/potuho misel, da je zapufanih itak 99% ljudi.Če je le možno, si poišči kak dodaten vir dohodka..LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 10:50:41   
KODA
Midva imava 4 kredite(vsak po 2).Eden se nama izteče(stanovanjski) 2008,eden pa 2009(gotovinski).Pa se da preživet...Moraš,drugega ti ne preostane...

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 11:32:51   
Maleal
Mi2 imava 3 kredite cca 160 tisoč skupaj,jaz 300 limita,user posted image  20 tisoč,pa guramo.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 12:48:06   
kitty
Jaz imam stanovanjski kredit. Limita se pa zaenkrat še nisem poslužla oz. mi ni hvala bogu nikol tolk zagustlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pufi, limiti, minus...
4.5.2006 22:27:44   
Anonimen
Stanovanjski kredit še 4 leta. Minus niti pod razno.

Ampak če bo treba, bom pač vzela kredit. Saj nam tudi zdravje ne služi in vzamemo zdravila. In kredite tudi, dokler jih lahko jemljemo....Nič takega, ampak če si vzgojen nasprotno, je to kar težko sprejet.

Kot bi 20 let jedli samo bio hrano, prišli v mesto in lahko kupili samo industrijsko hrano...Na začetku malo težko, potem se pa navadimo. Saj če vsi dobro živijo in gor rastejo na ta način, bomo pa tudi mi!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pufi, limiti, minus...
5.5.2006 21:30:58   
skuštrana
Midva imava stanovanjski kredit, še 12 letuser posted image ...In hvalabogu to je celnajin puf... zaenkrat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pufi, limiti, minus...
7.5.2006 23:21:51   
jupiter
Ah ja, jaz tud že dolg časa gruntam da si omislim svojo hiško (beri hiškico), in ker ni druge variante zadnje čase tud prebiram vse možne kredite. Sicer je bolj boga moja plačka, kaj šele tisto kar bo od nje ostalo, ampak ja, se strinjam s tistimi, ki pravjo da boljše kredit pa na svojem, kot plus na banki pa skupaj s starši ali pa v podnajemniški tlaki. Sem mislna, da bom samo jaz tist nesrečnik, ki bo mel vse na kredit. Mi je prec lažje ko vidim kolk vas je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pufi, limiti, minus...
15.5.2006 15:05:27   
Emm
Rabim pomoč da se znebim čarovnice. 

Joj kako se prepoznavam v vaših zgodbah.Imam kredit za hišo in za avto .Živimo skupaj v hiši z mojo taščo in imamo svoje nadstropje čisto za sebe.Ko sva se z mojim poročila sva hotela kupiti stanovanje ampak ne pridite k nam imamo tako veliko hišo nobeden vas nebo motil.Hja!
Živimo že tu skoraj 1,5 non stop problemi pije nam denar kot kripivka.Rabite plačat celotno fasado,ker ste dobili nadstropje zastonj.Rabite plačat izgradnjo dvorišča z asvaltom po njeni zamisli ker ste dobili nadstropje zastonj.user posted image user posted image user posted image
Na najinem nadstropju živi posvojeni sorodnik star 14 let, aradi katerega nimamo pravice zkleniti vrata ko kam gremo saj bo on rabil denar. In ko rečem mojemu da je dost tega odžiranja saj se kmaj prebijava iz meseca v mesec pa reče kaj naj saj so moji starši in t nadstropje sva dobila zastonj.Kar pojedla bi ga od groze.Kmalu bom še živčnega fasala.In kaj naj naredim jaz????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?