|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAZOČARANA
8.9.2004 19:38:44   
cenki
Z našim malim princem sva bila na kontrolnem tehtanju. Zopet se je zredil premalo in sedaj res morava začeti dodajati mleko. Njegovo mamico je to čustveno potolklo, saj sem bilavseskozi prepričana da ga bom dojila - vsaj eno leto. :((:((
Kako naj nam sedaj uredim življenje, da se bova vseeno dojila in bo fant zrasel ????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RAZOČARANA
8.9.2004 19:50:15   
oblacek
cenki, nič ne bodi razočarana.. glavno je da bo tvoj princ zrasel v lepega kralja.. Nič ni narobe če mu začneš dodajat..da bi se samo dojila pač nisi te sreče.. vendar še vedno se lahko pocrkljata zjutraj in zvečer. Če pa nimaš nič več mleka, pa svojega princa čim boj stiskaj k sebi in mu govori kako ga imaš rada.. tudi to šteje :).

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RAZOČARANA
8.9.2004 20:19:40   
Ro-La
Tudi naš je premalo pridobival na teži, pa nama niso nikoli rekli da bi mu začela dodajat, ampak samo čimveč dojit. Pa sem vseeno probala da bi malo adaptiranega mleka spil pa ni bilo šans, da bi flašo v usta dal (čajeka je brez problema na flašo pil), pa če je bilo notri moje ali adaptirano mleko. Pa sva pri štirih mesecih začela papcat sadje, pa sokece pit, redil se je za pikico boljše, ampak je začel štrajkat pri dojenju. Malo bi se dojil, pa ne ,pa spet ja- GROZA. Še dobro da je pri šestih mesecih podvojil porodno težo, sedaj papca že vse, doji pa se zvečer in zjutraj. Če je pri volji pa spije tudi 120ml Milumil-a.

Probaj ga čimveč dojit, pa čimmanj se obremenjevat, ker drugače ti bo še tega mlekeca sfalilo.

Lp R&L

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RAZOČARANA
8.9.2004 20:25:28   
Zvezdica
Ojla,

ravno sem hotla novo temo odpret, da meni pa zvečer pred spanjem verjetno začne manjkati mleka, sicer ga je čez dan dovolj in čez noč preveč ampak imam občutek, da mali pred spanje istisne zadnje kapljice in se bojim, da bo kdaj premalo. A radenska pomaga? Prvič slišim in če to pomaga jo začnem piti zdaj in ne neham do jutri :):):)

lp Zvezdica

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RAZOČARANA
8.9.2004 20:43:13   
Garfield
Kot prvo se ne sekirat, če ne boš (mogla) dojila.

Tudi pri nas smo bili vseskozi odločeni, da bomo dojili dokler se bo le dalo. Pa se je zgodilo, da smo imeli zelo kompliciran porod, ki se je končal s carskim rezom.Zato prvih nekaj dni ni bilo mleka in je dojenja "steklo" šele osmi dan. Vmes je bila s flaško povsem zadovoljna. Tudi ko smo začeli z dojenjem ni šlo vse gladko, saj ni in ni hotela zagrabit, ko pa je že pa je kmalu zaspala. Pomagali smo si tudi s črpanjem mleka in hranjenju po flaški. Pri tem smo (predvsem mamica) porabili orgomno energije in živcev. Glede tega nimam kaj rečt, saj se je izjemno potrudila in v to vložula veliko naporov.

Tako smo se nekje med 3. in 4. mesecem odločili, da počasi preidemo lepo na Aptamil, ki ga je veselo še do nedavnega veselo pila (tudi za žejo ob gosti hrani).

Pri nas se že ves čas - od nosečnosti dalje - držimo načela "da se potrudiš kolikor se le da, ampak totalno si pa ni potrebno zakomplicirat življenja".
Koneckoncev je naša generacija zrasla gor ob razredčenem alpskem ,leku pa nam par desetletij po tem čisto nič ne manjka.

Samo ne si življenja zakomplicirat.

Pa še to: Osebno mislim, da je dojenje zelo pozitivna stvar in jo podpiram, če se le da. Imam pa občutek, da okolje pri bodočih in novopečenih mamicah ustavrja občutek manjvrednosti v kolikor ne (morejo9 dojijo. To je pa za moje pojme pretiravenje.

LP
Garfield


(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RAZOČARANA
8.9.2004 22:14:41   
monika2004
Joj ne se živcerat jaz sem dojila samo en mesec pa je vse o.k. BAJE FUL FUL pomaga PIVO!!!!

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RAZOČARANA
8.9.2004 22:23:01   
Nina Nana
Nisem vedela za Radensko, bom poskusila. Vem pa za pivo, seveda pa ga ne moreš spit v takšnih količinah:)-:(, . Jaz si poleti privoščim kozarček. Pa pomaga.

LP

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RAZOČARANA
8.9.2004 23:01:02   
Dadi
Ja po pivu je isti rezultat, samo ga pa ne mores spit 1 liter v pol ure. :) No vsaj jest ga malo cutim..

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RAZOČARANA
9.9.2004 9:01:54   
Zvezdica
Ojla Dadi!

Hvala za tako hiter odg.
Ker imam rada radensko jo bom spila na litre:):):), hecno, sem se je izogibala zdaj med dojenjem, češ mehurčki in to. No, zdaj bomo probali in popoldne ali jutri sporočim rezultat.

lp od naju!

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RAZOČARANA
9.9.2004 9:03:42   
cenki
Naš mali se je zredil sedaj v dveh mesecih 1200 g, kar je res premalo. Dojila sem ga non stop - kadar je le hotel in tud skoz sem imela občutek, da mam ful mleka. Ma jaz nisem več dovolj pametna.

A zdaj pa naj si poskusim pumpat, al kako?

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RAZOČARANA
9.9.2004 9:52:23   
Luna4
Niste nič rekle o mehurčkih...a niso med dojenjem prepovedani. Jaz pa se jih tako strogo izogibam.

Glede dojenja pa se res ne sekirat. Jaz imam dodatek že od samega začetka, saj sem mleko dobila komaj 10 dan (mali je imel zlatenico in ni hotel papat). Sem se ful sekirala, da nisem dobra mama, ča ga ne bom dojila. Verjetno nam sedaj res operejo glavo z dojenjem; no ne me narobe razumeti sem ZA ampak poznam veliko mamic, ki doma jokajo, ker nimajo dovolj mleka oz. ne morejo dojiti.
Jaz sem se res zelo trudila, da bi polno dojila pa ni šlo. Moj sonček je bil lačen. Pri vsakem nadajanju sem bila v strahu, ali bo dovolj mleka, ali mi bo zaradi flaše povrgel...itd. In kot pravijo se potem to prenaša na otroka in vam moram povedati, da je moj mali sonček sedaj zelo nemiren ko je (mogoče je to posledica tega ali pa je pač tako radoveden)
In to je trajalo tri mesece, potem pa sem se enostavno nehala sekirati in obramenjevati. Sedaj, ko se hoče dojiti ga dojim, ko pa hoče falšo pa mu jo dam. Sem še vedno mnenja oz. sem postala mnenja, da je sit otrok zadovoljen in mislim, da mu to osnovno potrebo treba zadovoljiti; in vsaka mama za to poskrbi po svojih močeh in je zato dobra mama.

Lep pozdravček!


(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RAZOČARANA
9.9.2004 14:20:55   
SILVA
Cenki!
Čim več ga pristavljaj9nebesa,pri nas je bilo enako.Adaptiranega mleka ni in ni hotel piti:((.Ker pa je bil star že 4 mesece pa sva začela z gosto hrano in seveda dojenje pa sedaj lepo napreduje:bravo:.
Sicer je pa 1200g v dveh mesecih čist dovolj:).Karmen na sosednjem forumu Dojenje pravi,da naj bi se zredili najmanj 450g na mesec:zmeden:.A je zelo živahen otrok.Naš je zelo živahen in je sama pediatrinja rekla,ko ga je videla kaj počne,da pa kalorije pač pokuri:sloncek:.
lp

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RAZOČARANA
9.9.2004 19:59:00   
Dadi
Zvezdica jest jo mal preklonkam, ker mehurckov ze tako sploh ne maram, pol gre pa lazje po grlu dol.
Upam, da bo res pomagalo da bosta z :duda: oba najsrecnejsa....

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?