|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Računovodsko vprašanje
13.11.2013 18:39:37   
Balonchy
Ker nisem v tem poslu, me zanima, če lahko kdo to odgovori. Ali lahko računovodja delavcu "popravi" plačo "za nazaj"???
Čisto konkreten primer.
Prijateljica in mož sta oba zaposlena. Ona - javni zavod, on pri privatniku. Potrebujeta (nujno) kredit. Odprla se jima je priložnost za nakup stanovanja, po nižji ceni kot je realna. Nekaj prihrankov imata, ostalo kredit. Če ne "zaarata" stanovanja do konca tega meseca, ga najbrž izgubita. Problem? Ona lahko vzame nekaj več kot polovico kredita, on pa ne. Zakaj? Ker ima nakazano minimalno plačo (nekaj čez 600€). Realno jo dobi še 1x toliko.. Ali mu lahko računovodja "popravi" mesečno plačo za september in oktober na višji znesek ali se to za nazaj NE DA/NE SME narediti??? Vem, da so potem prispevki ipd. višji, ampak jih je pripravljen plačati/vrniti "iz svojega žepa"? Hvala vsem za odgovore že vnaprej..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Računovodsko vprašanje
13.11.2013 19:06:40   
Vijoličarka
Ne, mislim da se plače  ne popravlja ''''za nazaj''''.  Morebitni poračuni se delajo in prijavljajo  v tekočem mesecu.  Legalno se plačilnih list ne da ustvariti za nazaj, poleg tega pa banka tudi vidi nakazilo na TRR. Pač, tu pride na plano slabost ''''iznajdljivosti'''' sive ekonomije.

Ko se plače obračunajo, se na ravni podjetja sestavi nekaj obrazcev in te obrazce se pošlje na DURS. Od 2008 se pošilja podatke tudi za vsakega posameznika. V teh podatkih so neto, bruto plača, vsi davki in prispevki. Če ti delodajalec plača nekaj ''za nazaj'', se to imenuje poračun in je to ponavadi del tekoče plačilne liste, originalna plačilna lista se ne spreminja.

Če ne moreta na svoje uradne plače dobiti dovolj kredita, bi lahko morda prosila kakšnega sorodnika (oče, mati) da vzame kredit na svoje ime, seveda pa onadva krijeta vse stroške in kredit tudi odplačujeta - ampak tukaj morajo biti družinski odnosi tip-top urejeni.


< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 13.11.2013 19:11:15 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Računovodsko vprašanje
13.11.2013 19:13:00   
elevitka
Popravek plače za nazaj se ne dela, praksa je če je napaka pri obračunu se le ti popravljajo v naslednjem mesecu, saj se ob izplačilu plač oddaREK1 obrazec na durs... in vsako mešetarjenje popopravkih na tem obrazcu vzbuja sum ˝čaranja˝ pri dacarjih.

Zato se vsi popravki delajo v naslednjem mesecu. To če je on dobil 2 x toliko kot mu prikazuje plačilna lista, ne pomnei še nič. Za kredit se vedno vzame bruto osnova in ne neto. Praksa delodajalcev pa je da je bruto minimalni, zaradi nižjega plačila prispevkov... razliko pa nabijejo v materijalne stroške (kilometrine, potne naloge) ....

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Računovodsko vprašanje
14.11.2013 19:18:10   
Antilopa
Ja se da. In to tako, da se naredi poračun za tiste mesece, ko rabi višji obračun in odda Rek obrazce posamično za vsak mesec (označi se, da gre za zaporedno št. 2).
To sem sama že delala, ker je stranki sama banka priporočila tak način, da je bila kreditno sposobna.

Tako da se da user posted image

_____________________________

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?