|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 16:09:28   
Andrej66
Ker sem nov član (eden redkih moških, se mi zdi), najprej vse lepo pozdravljam. Vaš (naš) forum je super. Ker imam tudi sam težave s plodnostjo, ga berem že kar nekaj dni in sem zvedel veliko uporabnega.
Imam pa še nekaj vprašanj
Ker žena ne more zanositi že več kot leto in pol, pa tudi mlada nisva najbolj, sva šla oba na preizkave. Kot kaže je težava na moji strani. Prvič sem dal spermo v LJ pri dr Zornu in rezultati so bili slabi. Od številk sem si zapomnil le, da imam 8 milijonov semenčic v mll sperme namesto 20 in da so slabše kakovosti. Dr Zorn mi je svetoval, naj opustim tablete za zniževanje sečne kisline in čez 1 mesec še enkrat dam seme. Naj še omenim, da je bilo dajanje semena zame zelo stresno in sem komaj dal dovolj za vzorec. Pred postopkom sem imel zgornji srčni tlak 160, čeprav ga imam sicer pod 130.
Pred par dnevi sem dal seme še pri ženinem ginekologu dr. Rešu. Seme sem prinesel s seboj po 5 dnevni vzdržnosti (nekje sem bral, da je to preveč??). Takojšen pregled sperme pod mikroskopom je bil katastrofalen - samo trije osamljeni plavalci. Dr Reš nama je takoj svetoval postopek ICSI, preden pa se odločiva, bom tudi pri njem še enkrat dal seme.
Zanima me, od kod take razlike v št. plavalcev? Kje so tisti milijoni iz prvega rezultata? Koliko semenčic je potrebno za postopekIVF?

Za vse nasvete že vnaprej hvala.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 16:21:53   
Ženkica
Pozdravljen Andrej tukaj na RR user posted image

Naj ti povem, da imava midva z možem enak problem kot vidva; mož je bil 3x na spermiogramu (vedno vmes 1 mesec pavze). Vedno je bil drugačen rezulatat (na žalost vedno slabši). Sicer pa je splošno znano, da kvalileta sperme iz meseca v mesec niha, tako da se na najslabše razultate ni vredno opirat, ampak le na tiste najboljše.

Moj mož ima ponovno spermiogram v začetku aprila, vmes pa bo preteklo 3 mesece.Tudi mene že pošteno firbec matra, kakšen bo rezultat.

Predlagam ti da če hodiš v savno, to navado opustiš, nosi raje široke hlače, tako spodnje kot zgornje, izogibaj se vročini oz. vročim kopelim. MOj dragi tudi jemlje dodatek Androgel, ki naj bi pripomogel k boljši kvaliteti spermijev, priporočajo pa tudi Cink in Quencim Q10 (vse to lahko kupiš v DM-ju ali drogerijah). Androgel jaz kupujem v Tušu, je kar za 400 sit cenejši kot v lekarni.

Če te še kaj zanima kar vprašaj, sicer pa vama s tvojo drago želim, da čim prej ugledata user posted image .

lp

Ženkica

(odgovor članu Andrej66)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 16:42:56   
Andrej66
Hvala za tako hiter odgovor.
Pa se res kar redno savnam, ker imava doma infra rdečo savnouser posted image .
Seveda jo bom do daljnega "zaplombiral", upam da bo pomagalo.
Pa tud po vitaminčke šibam takoj jutri, škodovat ne morejo.

lp Andrej 

(odgovor članu Andrej66)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 17:07:07   
andreja 07
da še jaz dodam andrej moj mož je mel isti problem in je neki časa jedel q10 sedaj pa androgel in ta mu je tudi pomagal do izbolšanja sva pa šla vseeno na ISCI in ravno danes so mi v postojni-dr.Reš vstavil 2 pikici ki jih lepo grejem in upam na uspeh

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu Andrej66)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 17:16:43   
Andrej66
Veliko, veliko sreče, Andreja!

lp A

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 17:35:06   
Anonimen
Ali mi lahko katera napiše, koliko časa se čaka pri dr. Rešu na zavarovalnico in če katera ve, koliko stane na samoplačniško?

(odgovor članu Andrej66)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Različni rezultati spermiogramov
26.2.2006 20:45:50   
Andy29
Pozdravljen Andrej,
tudi midva z možem imava enak problem, pri prvem izvidu le 5% hitrih, pri naslednjem 0, mož je sedaj šel na tretjega in ima izvide komaj enkrat marca (pri dr.Zornu). Sedaj tetjič preverjajo še neko vnetje, ampak najverjetneje bova v postopku ICSI. Mož od začetka leta jemlje šumeče tablete, koencim Q10 in vitamin b12, bomo videli, če je kaj pomagalo. Je pa imel okoli novega leta povišano vročino, kar pa baje uniči semenčeca. Zato je definitivno potrebno opravit več spermiogramov. Javi kako in kaj, lp, Andy

jutri grem kupit še androgel, ker ga punce na forumu odlično "promovirajo"user posted image user posted image user posted image , ni vrag, da nekaj ne bi pomagalo

(odgovor članu Andrej66)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Različni rezultati spermiogramov
27.2.2006 11:37:28   
*Karmen*
Andrej, različni spermiogrami niso sicer nič posebnega. V tvojem primeru pa je bilo odstopanje res veliko in verjetno se bo vajin ginekolog res odločil za ICSI. Pa nič se ne sekiraj, če je krivda na tvoji strani. Bi ti pa nekaj svetovala. Če vaju bodo dali na čakalno listo za ICSI boš ti po vsej verjetnosti vsaj še enkrat moral oddati svoje plavalce na pregled. Poskusi se pogovoriti z vajinim ginekologom. Če bo tvoje seme tako glede kvalitete kot kvantitete zadovoljivo, naj ga zamrznejo in kasneje le-tega uporabijo v postopku. Kajti, če je zate oddaja semena stresna, bi bila to lahko primerna rešitev. Seveda le v primeru, da bo seme bp. In če bosta šla slučajno v prvi postopek kot samoplačnika, bodo tudi stroški IVF-ja kar vidno manjši od stroškov ICSI-ja. Pa še to je, da mora moški oddati seme tik preden ženski naredijo punkcijo. Ona je že na mizi, pripravljena na poseg, ti pa moraš v tem času kar najhitreje napolniti lonček. In šele potem se v primeru ICSI-ja začne punkcija. Tako, da je pritisk v tem primeru pri moškem še večji kot ponavadi.

Drugače pa na spermiogram vpliva tudi utrujenost. Moj je imel prvič odličen spermiogram. Drugič pa ga je delal po treh dneh vzdržnosti in trdega dela pri hiši (zidanje). Spermiogram je bil porazen. Tretjič pa je Reš spet kar poskočil od veselja, ko je pregledal njegove plavalce. Glede vzdržnosti bi ti pa priporočila abstinenco treh, največ štirih dni pred oddajo semena. Vsaj midva sva po priporočilu naredila tako.

Pohvale vredno je, da tale naš forum spremljajo in v njem tudi sodelujejo moški. Bi bilo prav zanimivo, da bi se jih vključilo še kaj več. Saj imajo moški tudi čustva in ravno tako jih muči, če ne morejo po naravni poti do tako zaželjenega naraščaja. Torej, Andrej, vse pohvale tebi, ker sodeluješ z nami.

LP in poročaj o razpletu!!!

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Različni rezultati spermiogramov
27.2.2006 12:11:06   
anadejka
Čau andrejčkuser posted image ,men je pa full dobr da je še en fant kle med nami user posted image user posted image user posted image .
Glede te razlike v spermiogramih.....to veš ane,da se tvoji spermiji obnavljajo normalno na 90 dni,lahko pa celo na do 6 mesecev.Takrat ko si imel slabši spermiogram so verjetno vsi spermiji ravno pocrkal,takrat ko si imel dobrega pa so se verjetno ravno obnavljali.To je dober znak,ker to pomeni da imaš svoje celice.Zdaj moraš samo vztrajat in vama bo sigurno uspelo.
Tut moj je imel lani full porazen spermiogram-0,čez dva meseca pa 6 miljonov celic.Takrat nama je zdravnik reku da je to čist dovolj za IVF,tko da ne se sekirat.
Merkej na svoje zdravje,ker viroza in vročina pobije spermije,velik vitaminov in zdravo življenje.
Če bosta šla v postopek,bosta verjetno imela ICSI,za to pa je potreben samo en lep spermij,ampak sem prepričana da jih bo  več na razpolago user posted image
Kar se pa tiče oddajanja semena,pa to da ti to ni glih lahko tam narest....ti morm pa žal povedat da te to sigurno še dostkrat čaka,žal.Dobro je da imaš tut to možnost da lahko opraviš doma.Drgač pa te čist zastopm.Verjetn tiste sobe za moške niso nič kej udobne in privlačne,pa še zvočno niso verjetno nič izolirane in ko slišiš zunaj ostale ljudi,se težko skoncetriraš,da ne govorim o psihičnem pritisku.

Jest upam da vama kmal in brez težav uspeuser posted image user posted image

Vso srečo!!!

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Različni rezultati spermiogramov
27.2.2006 14:51:58   
Andrej66
Hvala Anadejka in Zigkar!

Vlile ste mi kar nekaj dobre volje in verjamem, da se bo vse dobro izteklo.
Se slišimo..

lp Andrej

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Različni rezultati spermiogramov
28.2.2006 11:13:38   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: anadejka
Verjetn tiste sobe za moške niso nič kej udobne in privlačne,

V MB ti dajo v sobo spremljajočo literaturo, česar pred leti v kabinah v LJ ni bilo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 28.2.2006 11:14:09 >

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Različni rezultati spermiogramov
28.2.2006 19:06:45   
GoYa
Za ICSI je dovolj en sam, pa ta ta pravi. Za IVF pa precej več.

Jaz ti svetujem, da greš na naslednji spermiogram čez 3 mesece, abstinenca pa 2-3 dni.


He, glede udobnosti in privlačnosti kabin. Pri Rešu tudi v kabinah ni nič. Nobene revije, lahko pa partnerko s sabo vzameš.

Anonimni, cena za ICSI pri Rešu je 242.000 SIT + zdravila (odvisno koliko jih pokuriš). Mene je npr. zadnji postopek stal tam dobrih 350.000 SIT. IVF je cenejši.

Lp

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Po spontanem splavu ni treba odlagati zano...
Najnovejše raziskave razkrivajo, da po spontanem splavu ni potrebno tri mesece odlagati s ponovno zanositvijo. Ravno zan...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?